{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
722 visninger | Oprettet:

Aslan & Lens
Aslan & Lens
Online Tilmeldt:
12. apr 2018
Følger: 30 Følgere: 319 Emner: 98 Svar: 5.395

Dagligdagen {{forumTopicSubject}}

Der er mange tråde her om aktivering osv. Lad os få en tråd om, hvordan hver især gør. Der er for mig ikke et facit. Familier og hunde er ikke ens. Bare alle trives, må det være godt. Men inspiration er altid dejligt.

Hvordan ser en gennemsnitlig hverdag som hund ud hos jer?

Vores ser gennemsnitlig sådan ud:

Morgen: have + gåtur 30-45 min med træning og godbidssøg (Dette kommer i en periode, imens jeg søger nyt arbejde, til at være kort tur på 15 min, træning i haven og mental aktivering, hvorefter aften turen bliver tilsvarende længere)

Formiddag: Råfodring og en mental aktivitet (er han alene får han det imens han er alene, dvs når vi går. Vi er så heldige at kunne fodre ude pga hundegård også, så der er ingen begrænsninger for, hvad vi kan give af "ulækkert" råt smiley )

Eftermiddag: Gåtur ca en time, normalt frit uden snor, måske sammen med andre hunde, træning

Sen eftermiddag: træning eller mental aktivering

Aften: tisse, snusetur i snor (her vil jeg gå 30+ min fremover samt træne i stedet for om morgenen. Det glæder jeg mig til - min hund har altid skullet slæbes ud om morgenen den syvsover smiley )

Desuden er hunden altid med både på besøg, ude og handle og fungerer som terapihund ved unge misbrugere.

En gang i ugen træner vi sammen med andre i en hal.

Vi er velsignet med en masse natur og skov og adgang til private marker mm hvor vi må gå løs. Vi går dog i byer hver uge også, fordi det er en anden oplevelse.

Hunden er alene, når vi er på job men har adgang ud via en lem til en hundegård, hvor han er meget - også om natten - af egen fri vilje.

Mentale aktiviteter: Varierer hvilke, kodeordet er variation, da hunden let løser dem, det kan være alt fra kong med fyld til råt ben til at finde godbidder i et viskestykke eller en papkasse med papir mm.

Det er sådan en gennemsnitlig dag her i en aktiv familie smiley

Nogle dage går vi mere på længere udflugter, men sådan generelt er det dagligdagen herhjemme. For mig er det en livsstil, så jeg elsker at være meget aktiv sammen med min hund, hvilket jeg er. Det er et frirum og en glæde. Tit har vi vores barn med. Det er skønt smiley

Min drøm er at starte på holdtræning, måske rally. Vi går i dag spor og lydighed samt parkour men jeg savner fællesskabet med andre om det at træne og hygge efter en pause. En gang i ugen er ikke helt nok for mig mere. Jeg træner hver dag, flere gange dagligt, men alene.

Hvordan ser din hunds dagligdag ud?

PS: Hold da kaje hvor jeg savner Aslan, når jeg skriver dette! Der er tre hele uger til at han kommer hjem fra ferie - men han hygger og de er heldigvis lige så aktive med ham smiley Men uha det er jo hele mit liv det jeg ridser op her så det rykker i abstinenserne især for træning! smiley )
Kommentarer på:  Dagligdagen
 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 1 Følgere: 6 Emner: 1 Svar: 1.923
  #1   11. sep 2018 Morgenerne afhænger af årstid pga. fodring af heste og høns

  Pt. går hundene med ud og fodre høns ca. Kl. 7.30

  3 - 4 om ugen køre jeg ud forskellige steder og går med dem løs eller i snor i 1 - 1/2 time

  Resten af dagen er der frit løb på marken

  De dage jeg ikke køre ud med dem , er der frit løb på marken

  De er altid fysisk aktive i 2 1/2 - 3 timer der over kommer mental aktivitet

  De er med på besøg , hvor det kan lade sig gøre • #2   11. sep 2018 Jeg står op klokken 6 hver morgen.
  Hundene snorker.
  Jeg gør mig klar.
  Hundene snorker.
  Jeg smider hundene ud så de kan tisse, når de er færdige går de ind og snorker.
  Jeg smider mad på gulvet eller i aktiverings legetøjet, de snorker.

  Jeg kommer hjem fra skole, hundene går amok! Vi går i marken og de graver efter mus og leger.

  Hvis vi har en legeaftale så tager vi den, og hvis ikke, så har vi en fast rute på 4 km vi går hver aften smiley


 • #3   11. sep 2018 Krøllet: Jeg har jo sagt det før - det ER katte! smiley

 • #4   11. sep 2018 De liiiigner bare ikke katte!

 • #5   11. sep 2018 Jeg arbejder på skiftehold, så vore dage varierer en del.

  Hvis jeg har morgenvagt ringer uret kl. 0400 og jeg vælter ud af sengen for at løbe en tur gennem bruseren. Så venter Luffe på at blive luftet (d.v.s. han ligger og driver den af, lige til han hører at jeg finder hans halsbånd frem). Det bilver til en kort tur på max. et kvarter og så er det afsted mod CPH. Når jeg kommer hjem kører vi en tur i skoven eller til stranden, hvor vi går 8-10 km som skiftevis er træning og almindelig afslapning fra min side. Når jeg ikke foretager mig noget, suser Luffe rundt, enten fri eller i flexline, og laver ting som kun angår hunde...

  Har jeg aftenvagt, flyttes den lange tur frem til formiddagen og aftenturen bliver til en nattetur (jeg er hjemme ca. 0130) på en lille times tid.

  Fridagene bruges til to lange ture, kombineret med lidt ustruktureret træning, og "oplevelsesture".

  Vi tager Luffe med alle steder hvor han er velkommen, og har en klar tendens til at nedprioritere events hvor han ikke er smiley


 • #6   11. sep 2018 Jeg står tidligt op og lufter hunde i 30-45 min. Turen er kun 1,5 km, men de skal snuuuuuuse, stene, lunte, rulle sig og snuuuuuse smiley Så går jeg i bad, hundene får mad, jeg gør mig færdig og kører hjemmefra.

  Jeg er typisk hjemme igen efter lidt over 8 timer. Hundene får et stykke tørret lever, og smutter i haven og får tisset af.

  Eftermiddag/aften er i sommerhalvåret fyldt op med træning. Vi træner typisk eftersøgning tirsdag, rally onsdag, lydighed torsdag og så eftersøgning igen fredag eller lørdag. En af de dage vi ikke træner, går vi spor. De dage vi ikke træner, kører vi i skoven og går tur på 4-6 km.

  I vinterhalvåret træner vi stadig rally onsdag, med lydighed flyttes til lørdag og eftersøgning til søndag. Det kan være svært at få passet spor ind i vinterhalvåret, så det bliver lige når det passer ind i programmet.

  Jeg er sjældent steder uden hundene, de dage jeg er på job. Jeg prioriterer meget højt at være sammen med dem efter arbejde. Hvis jeg absolut skal noget hvor de ikke kan komme med om aftenen, tager jeg en hel eller halv arbejdsdag hjemme.


 • #7   11. sep 2018 Her står vi op kl. 6, og Honey kommer ud. Bagefter får vi begge morgenmad - Honeys morgenmad er en frossen Kong frø fyldt med opblødt tørfoder.
  Kl. ca. 7 går vi vores morgentur, som gerne slutter af med, at Honey ligger på fortovet og kigger på alle børnene, som er på vej i skole.
  Når vi er kommet hjem en gang mellem kl. 8 og 8.10, går jeg i gang med at lave fyld til Honeys frøer/fylde dem, mens Honey ligger og hygger sig i køkkenet hos mig.
  Kl. 8.45 - ca. kl. 11 sover Honey, og jeg ordner forskellige ting.
  Når Honey vågner, går vi en tur på ca. 20 min. leger og hun får lov at snuse efter lækre godbidder.
  Mellem kl. 12.30 og ca. 15. sover Honey igen. Når hun vågner, går vi en længere tur enten her inde i byen eller ude i skoven (ca. 60-75 min.) - hvis vi går her i byen, træner vi lidt rallyøvelser samtidig.
  Når vi kommer hjem, smider Honey sig og sover igen, indtil jeg begynder at lave aftensmad. Hun kommer ud i køkkenet og hygger sig sammen med mig. Honeys aftensmad er en eller anden frossen ting med opblødt tørfoder, som hun kan ligge.og hygge sig med.
  Efter aftensmaden leger/hygger vi os lidt. Derefter er der ro på Honey, indtil vi går i seng kl. ca 22.30. Vi træner lidt og går en lille aften-tissetur, før vi går i seng.
  Vi går for tiden til rally mandag aften,
  nosework hver anden tirsdag aften, og onsdag d. 17/10 starter vi igen på retrievertræning.


 • #8   11. sep 2018 kim griner sådan af den med at gøre ting der kun vedkommer hunde hahaha

 • #10   11. sep 2018 Jeg arbejder 2 hverdage om ugen i 16 timers vagter, og de dage, hvor jeg ikke arbejder ser der sådan her ud indtil ved 11-tiden, skal jeg arbejde bliver tøserne "sparket" ud og tisse i haven inden min mand tager afsted.

  Vores dag er ikke skemalagt, men whipperne kommer ud at gå to gange om dagen, den ene tur går altid til boldbanerne, hvor de kan løbe frit. Her leger vi, smider lidt foder til søg og der er mulighed for at krudte af, indimellem træner vi lidt balance, der er bænke, træstammer og legeredskaber i området.

  Den anden tur er oftest en sen aftentur (mellem 22 og 02), her går vi 3-4 kilometer, hvor tøserne er i snor.

  Ellers er det meget forskelligt, hvad vi laver nogle gange ikke mere end ovenstående, andre dage tager vi på tur eller får besøg her.
  Jeg sørger for at whipperne er med på tur eller arbejde enkeltvis ca. en gang om ugen, i dag skal Bianchi med en tur i plantecenter og så går vi en tur i området efterfølgende, torsdag kommer Ghini med mig på arbejde og i weekenden kommer Cala med på plejehjemsbesøg hos min svigermor.
  profilbillede
 • #11   11. sep 2018 Tucker står op med mig mellen 8 og 10 (med mindre det regner smiley ). Så går vi en fast 10min runde.
  Hvad vi så laver herefter svinger alt efter hvad Tucker har lyst til/behov for. Vi leger måske lidt eller laver nogle øvelser.

  Omkring kl. 15 går vi eftermiddagstur, det er aldrig den samme tur 2 dage i træk. Den kan være alt fra 15min (regn) til 2 timer. På turen træner vi gerne lidt forskellige ting.

  Herefter svinger det igen hvad der sker derhjemme.
  Ved 20-21 tiden går vi aftentur. Er det en af de faste ruter, så er det ca. 30min. Andre dage går vi også en lang tur her hvis vejret og lysten er til det.

  Onsdag aften er vi til rally kl. 19 - færdige 20-20.30. Så klarer vi aftenturen deroppe, hvor Tucker kommer i den lange line og drøner rundt.
  Lørdag morgen er vi til agility kl. 9-10.


 • #12   11. sep 2018 Daglig dagen herhjemme i hver dagen, hvor jeg arbejder, er fuldstændig fast smiley

  Morgen tur, en time fra kl. 6-7 i 3 meter line.
  Derefter har jeg 20 minutter hjemme, hvor jeg gør mig klar og laver hans foder klar, der skal i forskellige aktiverings dimser, så han bruger længere tid på hans foder.
  Han får morgen foderet til når han skal være alene hjemme, 1 tom mælke karton lukket med foder i, en kong med vådfoder, en cola flaske med foder i, en aktiverings dims med foder i og en blød tygge snack.

  Vi har 5 forskellige ruter om morgenen vi kan gå, så vi kan variere, vi går mellem 2-4 km. om morgenen, det afhænger af hvilken rute og hvor længe han bruger med snuden i jorden smiley

  Jeg har en max grænse for alene hjemme der hedder 10 timer, hvis arbejdet spørger om overarbejde.

  Om eftermiddagen når jeg kommer hjem fra arbejde, kører vi altid ud og går tur forskellige steder.
  Vi har rigtig mange muligheder indenfor 5-15 minutters kørsel.
  Her er vi som regel altid ude i 1 time og halvanden, vi går mellem 6-8 km i 10 meter linen.
  Og har indlagt træning, det kunne være rally, schweiss spor, godbids søg i træ stammer, og vådfoder klatter i træer højt og lavt og kropskontrol.
  Vi løbe træner med rette udstyr 2 til 3 gange om ugen.
  Sam kommer fri ca. en gang om ugen på lejet mark med indhegning, hvor han kan løbe løs.
  Han har et stort behov for at være fysisk, men indkaldet er ikke længere sikkert og med en stor afstand 200-400 meter til mig, duer det bare ikke længere. Så han må nøjes med haven.
  Førhen var han fri hver dag, det kan jeg godt mærke han ikke længere er, han er dog blevet gå til at race ud i haven med det overskydende energi.

  Vi går til træning 1 til 2 om ugen.
  Lige nu rally og nosework hold.
  Her i slutningen af september også et ridgeback hold. smiley
  En gang om måneden mødes vi flere ridgeback's sammen med en schweiss hundefører og går spor.

  Han får aften foder som foder søg hver dag og en aftensnack hver aften, enten rå ben eller tørret snack.

  Hvis han keder sig når jeg f.eks. skal gøre rent, tage opvask, lave mad osv. sætter jeg ham igang med noget selvstændigt, æske med foder i, toiletruller pakket sammen med foder i, kong med vådfoder eller et ben han kan tygge i.
  Så undgår jeg at han bliver destruktiv smiley

  Og så mødes vi til hundeleg en gang imellem med faste hunde, hvilket vi burde gøre meget mere af, for han elsker det virkelig og er så velafbalanceret efter sådan en omgang leg med fuld smadder på, det er som regel andre ridgeback's han leger med.
  Når han klikker sammen med fremmede hunde vi møder på tur, får de også lov til at lege sammen.


 • #13   11. sep 2018 Uha, vores dage varierer meget i forhold til om jeg har fri eller ej. Men for det meste bliver der gået morgentur omkring kl. 7, hvorefter Logan er alene hjemme indtil om eftermiddagen. Turen er kort, og det er han vant til smiley
  Når vi så kommer hjem, går vi som regel direkte i haven og kaster lidt med bold eller træner, og render lidt krudt af inden vi så enten går en god lang tur eller tager i hundeskoven. Nogle dage bliver turen meget kort, hvis vi fx har en legeaftale efter aftensmaden. I sommerhalvåret laver vi så godt som intet før efter temperaturen er faldet. Indtil fornylig gik vi til hundetræning hver lørdag, men pt prioriterer vi at lave andre ting og spare lidt penge.
  Logan kommer også med rundt så meget som muligt, så han ikke skal være mere alene hjemme end højst nødvendigt.
  Vi træner altid lydighed på vores gåture, og hvis vejret er skidt og turene deraf afkortet, så træner vi indenfor et par gange om dagen. Vi laver også gerne fodersøg flere gange i ugen og vi øver også søg/spor med hans yndlingsbold. smiley
  Umiddelbart synes jeg Logan virker som en tilpas hund, og man kan tydeligt mærke på ham, hvis han oplever for lidt, og det kan vi så reagere på. smiley


 • #14   11. sep 2018 Sam får kun 2 turer om dagen og vi træner altid et eller andet herhjemme hver dag også, nosework, rally, håndterings øvelser, selvkontrol og så leger vi vildt stort set hver dag smiley


 • #15   11. sep 2018 Vores hverdag varierer også en del, fordi vi begge studerer.
  Jeg står altid for Irohs gåture, medmindre jeg af den ene eller anden årsag ikke er hjemme. Morgenturen er på hverdage, hvor jeg skal tidligt afsted, en fast rute, der tager 20-25 minutter, og den kan ligge alt mellem kl 6 og kl 9. Skal jeg møde sent eller arbejde om eftermiddagen uden forelæsninger, går vi tit lidt længere.
  Formiddage og eftermiddage sover han for det meste, evt afbrudt af lidt leg/træning med os eller et af de små tyggeben han rent faktisk må få.
  Aftensmaden serveres i en eller anden form for aktivitetslegetøj mens vi selv spiser, og efterfølgende går vi aftentur, alt mellem kl 18 og 20. Det er typisk en times tid.
  Nogle gange har jeg lavet legeaftaler med en jack russell, og så får de lov at krudte af.
  Træning ligger enten på turene, men især om aftenen efter aftenturen. Derefter kryber Irohs til køjs smiley


 • #16   11. sep 2018 har tit filmet aslan alene. han sover og er dejlig kedelig. kattene laver til gengæld en masse rod og man kan se at de jubler når jeg går hahaha

 • #18   11. sep 2018 #12 Jeg er glad for at Basse har haft mulighed for altid at være fri. Da han voksede op, løb han solen sort. Både alene og sammen med gode venner. Vi kørte ud om morgenen og igen når jeg fik fri. Jeg tør ikke tænke tanken om, hvordan han ville have været, hvis han kun skulle have været luftet i snor.
  I dag er han gammel og jeg er syg men stadigvæk får han lov at være fri. Han er 10 år og et par måneder men tager gerne et Ridgeback flip. Jeg har have men den benytter han kun, hvis der skulle forvilde sig en kat ind.
  Vores dag er ikke i faste rammer, slet ikke. I nat gik vi en lang tur så vi er ikke stået op endnu. Det regner, så på et el andet tidspunkt, må jeg tvinge ham ud. • #19   11. sep 2018 #18 Det lyder dejligt!
  Sam har altid fra første dag han som 9 ugers hvalp kom fri første gang løbet ud på stor afstand, det er også fint nok når bare han kom når der blev kaldt. Så kom han retur og afsted igen på stor afstand, han holder sig slet ikke i nærheden af mig, han er slet ikke så fører fikseret på mig, han vil meget hellere rende afsted i hans egen verden smiley
  Det duer ikke mere når man ikke kommer hver eneste gang der bliver kaldt! Det er forbudt at stikke af, hvilket han gjorde et par gange, før jeg valgte at sige slut, ingen frihed til dig længere.
  Ser han noget før mig og han er 400 meter ude, så skrider han, det duer simpelthen ikke.


 • #20   11. sep 2018 Jeg tror det er de færreste Ridgebacks, der har et 100 % sikkert indkald. Det har ingen af mine haft, griner. Men det vidste jeg jo da jeg fik dem og indrettede mig efter det. Jeg havde aldrig fået Basse, hvis forholdene ikke havde været til det. Det er ingen kritik af dig, men jeg får ondt i hjertet, når Ridgebacken ikke får lov til at være Ridgeback. Jeg har en klog veninde, der altid har sagt at nogle racer, skal man ikke forsøge at ændre. Måske det havde været bedre, hvis racen aldrig havde forladt Afrika.

 • #21   11. sep 2018 Min hverdag er markant ændret de seneste år, for at skabe en hverdag, som Zeven kan fungere i.
  At beskrive den, får mig til at føle mig som verdens dårligste hundeejer, men når jeg ser min glade, trygge og velfungerende hund i det daglige, så prøver jeg, at lade være med at slå mig selv oveni hovedet over, at deres liv slet slet ikke er så aktivt, som jeg ville foretrække:

  Hverdag:
  Morgen - jeg står op og gør mig klar. Snakker og nusser lidt med hundene undervejs, men uden de egentlig rigtig vågner. Ikke før jeg åbner fryseren, for at give dem et eller andet råt, de kan gnaske i som morgenmad.
  Så går jeg på job, og de hygger sig i de timer i huset og i hele baghaven (de har hundelem)

  Hjemme igen - så er resten af dagen og aftenen forbeholdt dem. Der er altid indeholdt en lang gåtur i skoven, på stranden, på strandengen, markerne - eller andre steder, hvor der er fred og ro og godt udsyn. Vi går mellem 5 og 8 kilometer.
  Hvis vi skal direkte på træningspladsen, så er turen kortere - måske bliver den endda henlagt til en af de to byparker dernede, hvor der er andet miljø at forholde sig til.
  Alle disse ture foregår i lang flexline.
  Når jeg underviser er Aqui som regel med. Enten som "socialiseringshund" for hvalpene, eller som demohund på bla. konkurrencelydighed.

  Efter træning går vi altid pladsen rundt.
  På det tidspunkt er vi som regel alene (eller kun med nogle af de andre instruktører) så Aqui kan få lov at løbe løs, og strække ud. Det får han også lov til, når vi går på stranden, og i én af parkerne.

  Ca. 2 gange om ugen kører jeg ud i den lille plantage, jeg har lejet, som er godt og solidt indhegnet. Der får Zeven så også lov at løbe løs - ofte sammen med én af sine hundevenner, så han også får leget.

  I sommerhalvåret forsøger jeg at køre ud en ekstra gang om aftenen, de dage, hvor vi ikke har været afsted og naturligt har kunnet tage en ekstra gåtur på eller ved trænigspladsen.
  Det samme i weekenden - der får de også to ture. En rigtig god og lang - og en kortere.

  Om aftenen omkring kl. 21 er der aftenssnack.
  Det kan enten bare være en større tyggeting, som de selv kan hygge med i haven.
  Eller det kan være små guffere, som enten bliver brugt til lidt træning, eller bliver gemt rundt omkring, så de kan bruge lidt tid på at finde dem.

  Dagligdagen "mangler" IMO nogle cykelture. Flere fritløbsture. En fast morgentur. Og en MASSE mere træning, kurser, seminarer og konkurrencer... Men for pokker altså - man er nødt til at gøre det, der virker smiley


 • #22   11. sep 2018 Sjovt, jeg synes Mathilde lyder som en overordentligt ansvarlig hundeejer som har taget konsekvensen af hendes hunds medfødte instinkter for at jage, og som derfor har valgt at holde hendes hund i snor, for ikke at risikere at genere vildt mm og istedet aktivere hunden på anden vis smiley

  Og så forstår jeg nok ikke den med at det er synd for en rr ikke at få lov at være rr - hvad så med en collie der ikke får lov at være collie? En schæfer der ikke får lov at være schæfer? Hvori består forskellen?

  (OG det giver MIG ondt i maven, når man lader en rr uden perfekt indkald løbe løs...)


 • #23   11. sep 2018 Jeg kritiserer ikke Mathilde, tværtimod har jeg før rost hende.
  Jeg taler om min race, blander mig ikke i andres.
  Min hund er løs under kontrollerede forhold, læs hegn.
  Jeg får ondt i maven, når folk udtaler sig om noget, de ikke ved en fløjtende fis om.


 • #24   11. sep 2018 Nu kunne det måske tænkes at jeg rent faktisk HAR erfaring med rr? smiley

 • #25   11. sep 2018 Muligt men nu er det jo mig du udtaler dig om

 • #26   11. sep 2018 Gjorde jeg? Jeg tror faktisk jeg kun udtalte mig om Mathilde og om hvorvidt en rr uden perfekt indkald skal løbe løs smiley

  (Men hvis du gerne VIL føle dog truffet smiley så meldte dit indlæg ikke noget om at det var på indhegnet område, så stiller det jo sagen lidt anderledes...)

  God dag smiley


 • #27   11. sep 2018 Tja så burde du måske have spurgt inden du kastede op. God dag til dig også og nej jeg føler mig ikke truffet. Jeg er ganske tilfreds med min kommentar

Kommentér på:
Dagligdagen