{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
626 visninger | Oprettet:

Journalister og statistik {{forumTopicSubject}}

Fra http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/2000


Journalister og statistik er en farlig cocktail. Det viser de seneste dages overskrifter om bidske hunde.

Dyrenes Beskyttelse har offentiggjort en ny rapport om aflivningsårsager, og den har nogle mediefolk læst, som "fanden læser biblen".

Rapporten beskæftiger sig med, hvilke hunde som især er i fare for at blive aflivet pga. adfærdsproblemer - herunder pga. aggressivitet. Desværre har mange af journalisterne i skyndingen sat lighedstegn mellem adfærdsproblemer og aggressivitet. Og pludselig står der "bidsk" i stedet for "adfærdsproblem".

DKK vil gerne gøre opmærksom på, at adfærdsproblemer også omfatter helt andre problemer end aggressivitet. F.eks. bliver en del hunde aflivet, fordi de ikke kan være alene hjemme, eller fordi de gør, graver haven op, kræver opmærksomhed el. lign.

DKK vil i HUNDEN i løbet af efteråret bringe en grundig gennemgang af rapporten. I mellemtiden vil vi opfordre til, at man ikke reagerer på grundlag af "en halv vind", men i stedet evt. læser rapporten, somkan ses på dette link: (link fjernet)

Og så skal man også huske, at adfærdsproblemer ofte stammer fra den kendsgerning, at folk anskaffer sig hunderacer, som stiller større krav til aktivering og beskæftigelse, end deres ejere rent faktisk kan honorere. Anbefal derfor alle, som står over for at anskaffe hund, at se DKK*s DVD "Skal du have hund?" på dette link: http://www.dansk-kennel-klub.dk/999


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Journalister og statistik
  • #1   9. aug 2007 sjovt nok undrede det mig en del da jeg læste dt i går. Jeg sagde til min kæreste at den trode jeg fandme ikke på. og jeg havde ret.

  • #2   10. aug 2007 Jeg har tidligere lagt resumeet ind på HG og det er hurtigere at læse med henblik på at få et overblik. Hele rapporten fylder næsten 100 sider og bør printes ud ellers bliver man træt i øjnene smiley

    Adfærdsproblemer og aggressivitet kan både skyldes hunden men også kombinationen af hund og socialisering og i sidste instans kan det vel også skyldes at mennesket der køber hunden har forkerte forventninger til hvad det kræver at have hund/en bestemt race og dermed tolker hundens adfærd som "forkert".

    Undersøgelsens formål har alene været at undersøge 1) om antallet af hunde aflivet på grund af problemadfærd er steget (Det er det ikke) og 2) om den problemadfærd der afstedkommer problemadfærd er aggression og det tal er heller ikke steget. Fordelingen på racer der er aflivet på grund af agression er korrekt citeret. Men det betyder ikke at der nødvendigvis er noget galt med racen, det kan evt være de forventninger ejerne har til racen og det liv ejerne tilbyder racen.

    Jeg mener ikke man skal afvise resultatet fordi man synes nogle racer er "sødere" end andre, men istedet gå i dybden og undersøge hvor problemerne for de enkelte racer stammer fra så situationen kan forbedres. Samtidig skal man måske overveje hvilket ansvar medierne har for at fremstille verden som et sted hvor man dårligt kan gå ud af døren uden at blive overfaldet af diverse hunde. Det billede ser ikke ud til at vælre retvisende.


Kommentér på:
Journalister og statistik

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce