Gammeldags rabarberkage. Gammeldags rabarberkage.
Ingredienser:
Dej:
175 g. smør
100 g. sukker
2 spsk. vanilliesukker
1 knsp. salt
3 æggeblommer
250 g. mel
2 1/2 tsk. bagepulver
5 -6 spsk. sødmælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g. sukker
100 g. valnødder
600 g. rabarber
Dej:
Blødt smør, sukker, vanillie og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.
Rabarber marengs:
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. Derefter lægges de til tørre på et viskestykke.
Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.
Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen fordeles ovenpå.
Bages ved ca. 175 grader C i 55 minutter (undervarme). Hold øje med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dækkes med stanniol efter en 10-15 minutter så marengsen ikke brænder.
Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller creme fraiche 18%.
Tips:
Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Gammeldags rabarberkage.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside