{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.488 visninger | Oprettet:

Grovt franskbrød {{forumTopicSubject}}

Jeg har lagt en opskrift på gruppen "Bagetosserne" hvor jeg også er medlem. Det er en opskrift jeg selv har udviklet på grovt franskbrød, men opskriften kan også bruges til at bage grovboller eller gulerodsboller. Brødet er saftigt og smager godt og er et sundt alternativ til fint franskbrød.

Her er et link: (link fjernet)


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opsætning af gardiner 500 kr.
  • Connect washing machine and dryer to circuit 550 kr.
  • Installering af tørretumbler med lidt for kort ledning 500 kr.
  • Lukket for vand og fjernelse af radiatorer 2.000 kr.
  • Vaskemaskine pumper ikke vand ud 1.350 kr.
  • Samle 2 gaderobeskab. 2 dørs. 700 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Grovt franskbrød
  • #1   3. apr 2008 det ser godt ud;o)

    Smider du det ikke også herinde - hvis det nu ved et uheld skulle blive slettet!


  • #2   3. apr 2008 OK. Her er den:

    Jeg vil gerne bidrage med en opskrift, jeg selv har lavet på franskbrød med rugkerner/gulerodsbrød/gulerodsboller. Det er en stor portion, men jeg synes det er fint nok at bage en stor portion, når man først er i gang, for brødet bliver ikke ringere af en tur i fryseren. Jeg får tit ros for brødet/bollerne i denne opskrift, så jeg vil gerne dele dem med andre. Brødet er også sundere en fint franskbrød.

    Hvis du er interesseret i opskriften som en wordfil, så giv mig din e-mailadresse i min PB, så sender jeg den til dig.

    Her er opskriften. Velbekomme!

    (Jeg er norsk, så sig til, hvis jeg er kommet til at bruge enkelte norske ord i opskriften og behøver forklaring!)

    Norsk ”grovbrød/gulerodsbrød” (franskbrød med kerner)
    eller grovboller/gulerodsboller

    (3 brød eller ca. 60 boller)

    Dag 1:
    8 dl kogende vand
    4 dl rugkerner

    Dag 2:
    Evt. 5 grovtrevne gulerødder
    Ca. 3 l. hvedemel
    4 tskf. salt
    1½ dl. hørfrø
    1½ dl. solsikkekerner
    1½ dl. sesamfrø
    1 l. skummetmælk
    1-1½ dl. rapsolie
    2 pk. gær.


    Dag 1.
    Rugkernerne udblødes i kogende vand ca. 3 timer eller natten over.

    Dag 2.
    Start evt. med at rive gulerødderne i en balje eller bagetrug. Bland heri hvedemel, salt, hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø. Bland de udblødte rugkerner med mælken i en gryde og varm forsigtig op til 40 grader (den skal føles en lille bitte smule varm, når man føler på mælken med en finger. Men den må ikke være for varm, så dør gæren, når man blander den i). Tag gryden af varmen og bland de 2 pk. gær heri. Lav en fordybning i hvedemelsblandingen i bagetruget og bland heri rapsolien og mælk/gær-blandingen. Rør dejen godt sammen med en stor grydeske e.l. og stil til hævning på et lunt sted i ca. 45 minutter til dejen har fået dobbelt størrelse.

    Nu skal dejen æltes, evt. blandes hvedemel i, hvis den er meget klistret. Dejen deles i 3 brød, der kommes i smurte rugbrødsforme eller 60 boller, som igen hæver ca. 20-25 minutter.

    Brød bages først ved 225 grader i 25 minutter og derefter 175 grader i 35 minutter.
    Bollerne bages ved 225 grader i 10-12 minutter.

    Afkøles på rist.

    Brødene skal helst afkøle et par timer, inden man skærer i det, ellers krummer det meget.

    03.04.2008
    Opskrift udviklet af
    Kari Mette Røer Højer






  • #3   3. apr 2008 den lyder rigtig god - kunne være man skulle handle lidt her en af dagene - så man kunne lave det i weekenden;o)

    Hvor længe kan det holde sig???


  • #4   4. apr 2008 Det kan holde sig 3-4 dage, desværre ikke ret længe, men er er jo heller ikke konserveringsmiddel i. Jeg plejer at skære brødene over og fryse dem ned som halve brød, så man kan tage ½ brød op af gangen, så kan man nå at få dem spist.

  • #5   4. apr 2008 godt råd c;)

Kommentér på:
Grovt franskbrød

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce