halloween kage halloween kage
ca. 16 stykker
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 tsk bagepulver
¼ tsk groft salt
3 æg
100 g smør
250 g sukker (ca. 3 dl)
2 dl kærnemælk
125 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Fyld
75 g smør
skal af 1 usprøjtet appelsin
skal af 1 usprøjtet citron
2 pasteuriserede æggeblommer
500 g florsukker
3 spsk friskpresset appelsinsaft
gul og rød frugtfarve
Pynt
3 skiver mørk pålægschokolade
marcipan eller pistaciemasse
Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.
Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt. Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne. Rør skiftevis melblanding og kærnemælk i til en lind dej. Smelt chokoladen over vandbad og vend dem i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Prøv at stikke i kagen med en træpind for at se om den er bagt. Lad den afkøle på en rist og tag den ud af formen efter ca. 10 min.
Fyld: Pisk smør cremet med fintrevet appelsin- og citronskal. Pisk æggeblommerne i og tilsæt florsukker og appelsinsaft. Tilsæt evt. lidt farve for at gøre cremen rigtig orange.
Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsincremen. Overtræk kagen med resten af cremen og lav et ansigt med udskåret pålægschokolade. Pynt evt. med top og stilk lavet af marcipan eller pistaciemasse. Stil kagen et køligt sted.
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
halloween kage
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside