{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.147 visninger | Oprettet:

Importerede hvalpe døde i stort tal {{forumTopicSubject}}

Ud af 64 importerede hvalpe fra Polen døde et sted mellem tyve og tredive af diarre og afmagring

Beskrivelse af sagen
Tre kvinder fra Højer ved Tønder importerede 64 hvalpe fra Polen for at sælge dem videre. Efter den ene af kvindernes eget udsagn døde et sted mellem tyve og tredive af hvalpene på grund af diarre, afkræftelse og afmagring. Kvinderne blev den 28. januar 2008 ved retten i Tønder idømt en bøde på til sammen 17.000 kr. for ikke at have papirerne i orden og for i et tilfælde at have importeret og solgt en hvalp under otte uger.
De tre kvinder blev dømt for i alt fire transporter fra Polen med til sammen 64 hvalpe. Alle hvalpene blev videresolgt i Danmark via internettet med brug af e-mail-adresser under falsk navn og mobiltelefoner med taletidskort. Typisk betalte de 1000 kr. for en hvalp i Polen og solgte dem videre herhjemme for 4000 - 5000 kr. Kvinderne fik kontakt med de polske sælgere på markeder tæt ved grænsen til Tyskland. Senere hentede de hvalpene direkte ved sælger. Den ene af kvinderne har ved retten i Tønder erkendt forholdene. Hun forklarede i retten, at et sted mellem en tredjedel og halvdelen af hvalpene døde. De var for små, havde diarre og var afkræftede og var ifølge kvindens eget udsagn meget afmagrede.

Kvinderne blev meldt til politiet af et familiemedlem til den ene af kvinderne og af en køber til en af hvalpene. Salget af hvalpene foregik rundt omkring på rastepladser og andre steder end på kvindernes adresse. Kvinderne solgte først og fremmest franske bulldogs, chihuahuaer og mops. Transporttiden fra Polen til kvindernes adresse i Højer var typisk på 5-6 timer.

Kvinderne blev ved retten i Tønder dømt for ikke at have en importtilladelse, for ikke at anmelde importer til Fødevarestyrelsen og for ikke at have polititilladelse til erhvervsmæssig handel med hunde. De blev også dømt for i et tilfælde at have importeret og solgt en hvalp under otte uger.

Dyrenes Beskyttelse mener
Ved at købe importerede hvalpe medvirker man til dyreplageri. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor alle købere af hundehvalpe til at tænke sig grundigt om. Sørg altid for at se moderen og hvalpene sammen. Sørg altid for at se de forhold, hvalpene er opdrættet under. Sagen viser også, hvor vanskeligt det er at få folk dømt for selv meget grove overtrædelser. Trods den ene kvindes eget udsagn om talrige dødsfald, sygdomme og afmagring blev kvinderne ikke dømt for denne del af den ulovlige import. Salget af importerede hvalpe kan kun stoppes ved, at ingen køber hvalpene.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Importerede hvalpe døde i stort tal

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce