{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.314 visninger | Oprettet:

Plettet gråsnegl {{forumTopicSubject}}


Den plettede gråsnegl gør nytte i vores haver.


Plettet gråsnegl er almindelig i skove, parker og haver, men man ser den sjældent, fordi den normalt kun er fremme om natten.

Plettet gråsnegl er en stor og slank nøgensnegl, som er let kendelig på den grålige grundfarve og kroppens oftest talrige mørke pletter og streger. Den kaldes derfor også leopardsnegl eller pantersnegl, mens navnet stor kældersnegl skyldes, at den ofte træffes i eller omkring huse. Hvis den jævnligt træffes indendørs, er det tegn på, at huset har alvorlige fugtproblemer, for den trives kun i fugtige omgivelser.

Gråsnegle i hele landet
Plettet gråsnegl er almindelig i hele landet i skove, parker og haver, og den kan træffes fra tidligt forår til sent efterår. Længden er oftest 10-15 cm, men den kan blive op til 20 cm lang. Den er et udpræget natdyr, som normalt tilbringer dagen godt skjult på fugtige steder.

Hjælper i haven
Bortset fra dræbersneglen optræder snegle kun sjældent som alvorlige skadedyr i haver. Langt de fleste snegle gør nytte ved at æde planterester, døde dyr, ekskrementer, alger og svampe. Kun en lille del af føden udgøres af grønne planter, som har vores interesse. Plettet gråsnegl er da også et nyttigt havedyr, som ikke volder problemer i forhold til havens planter, fordi den fortrinsvis lever af rådnende planter, svampe og alger.

Den er territorial og holder både artsfæller og andre snegle på afstand, men den kan ikke fortrænge dræbersnegle fra haver, hvor de optræder i større antal. Dræbersneglen bør bekæmpes, men plettet gråsnegl er langt overvejende et nyttigt dyr, som bør fredes.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Plettet gråsnegl

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce