{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.589 visninger | Oprettet:

Bliv dyrlæge trods dårlige karakterer {{forumTopicSubject}}

Bliv dyrlæge trods dårlige karakterer

En af landets mest populære uddannelser indfører nu optagelsesprøver for nye studerende, der dermed ikke længere skal præstere et højt karaktergennemsnit for at komme ind på drømmestudiet.
Landets universiteter bruger i stigende optagelsesprøver til at afgøre, hvem der lukkes ind på uddannelserne. Som det seneste skud på den stamme vil også LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet lade optagelsesprøver afgøre, hvem der senere på året bliver nye studerende på uddannelsen i veterinærmedicin.
”Målet er at finde frem til de studerende, som vil have størst sandsynlighed for at få succes på studiet og senere i arbejdslivet, hvilket ikke nødvendigvis er dem med de højeste karakterer,” lyder begrundelsen for det nye tiltag.
Optagelsesprøverne for fremtidens dyrlæger bliver afholdt i både Jylland og på Sjælland.
Adgang uden de nødvendige karakter
”De unge, som her den 15. marts søger om optagelse på uddannelsen i veterinærmedicin har gode muligheder for at komme ind på studiet, også selv hvis man ikke har det nødvendige karaktergennemsnit,” siger Asger Lundorff Jensen, der er institutleder for Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme ved LIFE.
Folkene bag veterinærmedicin-uddannelsen vil optage omkring 90 nye studerende på baggrund af prøver frem for karakterer. Vil man sætte sit navn på en af de eftertragtede studiepladser, får man som kvote 2-ansøger mulighed for at bevise sin berettigelse gennem en test og en optagelsessamtale.
Motivation er afgørende
”Dommerpanelet” kommer til at bestå af undervisere på LIFE, studerende og en repræsentant for Den Danske Dyrlægeforening, og især aspiranternes motivation for studiet bliver tillagt afgørende vægt.
Den nye optagelsesprocedure vil desuden også bidrage til i endnu højere grad at uddanne kandidater, der kan dække behovet for dyrlæger overalt i landet, mener Asger Lundorff Jensen.
”Vi oplever en stigende efterspørgsel på dyrlæger til forskning, fødevarevirksomheder, medicinalindustrien og i landbrugsproduktionen. De nye optagelsesinterviews vil kunne bidrage til at sikre en god bredde i de studerendes dyreinteresser,” siger han.
Vil man forsøge at komme i betragtning til optagelsesprøverne, kræver det, at man søger ind inden d. 15. marts via kvote 2. Man kan ansøge online på www.optagelse.dk.

www.jp.dk

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Bliv dyrlæge trods dårlige karakterer

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce