{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.795 visninger | Oprettet:

Fransk Bulldog :-) {{forumTopicSubject}}



Den Franske Bulldogs historie

Den første raceklub for Fransk Bulldog blev dannet i Paris i 1880.Den første stambogsføring af racen fandt sted i 1885. Den første standard blev fastlagt i 1898, da den Franske Kennel Klub godkendte racen. Men racens oprindelse går meget længere tilbage end det. Men det er der mange forskellige teorier om.

Ved udgravninger har forskere fundet skeletter, mumier og keramikfigurer i det gamle Peru, der viser at der har eksisteret en hund - Chincha Bulldoggen med mange lighedspunkter med vor tids Franske Bulldog. Efter Amerikas opdagelse tog spaniolerne Chincha Bulldoggen med tilbage til deres hjem land, hvor der blev avlet videre på dem. Afkom herfra kan meget vel være havnet i Paris senere. Spørgsmålet om disse hunde også har indgået i det avlsmateriale, der danner grundlag for nutidens Franske Bulldogger, vides ikke med sikkerhed.

Avlsmaterialet der stammer fra England, er man lidt mere sikker på. I midten af af det 19. århundrede udvandrede mange arbejdere fra den engelske kniplingsindustri i Nottingham til Frankrig, og slog sig ned omkring Calais og Paris. Med sig havde de små Bulldogger med opretstående ører. Disse miniature Bulldogger, menes at nedstamme fra den Engelske Bulldog. Ved systematisk avl på de mindste Engelske Bulldogger, var der blevet fremavlet en hund der var meget mindre, og som på grund af sin størrelse, fungerede bedre som selskabshund. Disse små Bulldogger med opretståebde ører, blev meget hurtigt populærere i Frankrig og især i Paris.

Opdrætterne var ikke så nøjagtige i deres målsætning. Ukontrollerede krydsninger med små Terrier typer og Mops fandt sted. Men man sørgede dog for hele tiden at fastholde og bevare den muskuløse krop og det karakteristiske hoved. På dette tidspunkt, tog man sig ikke så meget af ørestillingen, men der begyndte at dukke Bulldogger op, med opretstående ører. Efter noget tid, blev denne type, med disse flagermusører utrolig populære.

Det var denne variant med opretstående ører, der blev grundstammen til vor tids Franske Bulldog, og som i 1898 blev beskrevet i den første standard og hermed anerkendt som en race. En standard, der er blevet revideret i takt med racen udvikling i gennem årene. Den nuværende version af racen er fra 1994, hvor farven fawn igen blev godkendt på lige fod med farverne brindle og broget.


Fra at være en hunderace man kun så hos arbejderklassen og hos slagterne i Hallerne i Paris, blev den Franske Bulldog højt respekteret og et kæmpe hit højere oppe i de sociale lag. Demimonderne lod sig ofte se med en Fransk Bulldog på skødet.
Kunstnere som Degas og Toulouse Lautres har ofte afbilledet den Franske Bulldog. Forfatterinden Colettes uundværlige følgesvend var en Fransk Bulldog ved navn Toydog. Hermed var vejen banet for den Franske Bulldogs indtog udenfor og opad den sociale rangstige. Kongehuse også det danske vides at have haft Fransk Bulldog på slottet.
I 1902 blev en Fransk Bulldog solgt til Amerika for en stor sum penge. Og allerede inden da var der importeret Franske Bulldogger til England. Her dannes den første Franske Bulldog Klub udenfor Frankrig i 1902. I 2002 kunne man afholde 100 års jubilæum i England. Det menes, at den første Franske Bulldog blev indført i Danmark i 1905 eller 1906. Den Danske Bulldog Klub for Engelsk og Fransk Bulldog blev grundlagt i 1908, og klubben fejrede i 2008 sit 100 års jubilæum med en jubilæumsudstilling og derefter en stor gallamiddag med mange deltagere fra både ind- og udland.

Opdræt af Fransk Bulldog i Danmark har gennem årene, haft både op og nedture. Efter den anden verdens krig gik det støt og roligt nedad for såvel opdræt som for kvaliteten af racen. Det ændrede sig i 60´erne, da en gruppe meget seriøse opdrættere kom på banen. Den danske bestand af Franske Bulldogger blev forstærket med import fra Sverige og ikke mindst fra England. Engelske opdrættere havde med meget held indarbejdet de bedste tyske blodlinier i deres avlsmateriale. Blodlinier der i stort omfang var gået tabt i Tyskland. Nogle virkelig gode avlshunde blev importeret, og de kom i stort omfang til at sætte deres præg på det danske opdræt. Fra 1929 tog det danske opdræt af Fransk Bulldog for alvor fart.

Æren skyldtes først og fremmest en fremsynet opdrætter ved navn Poul Larsen fra Kennel Liliencron. Ikke mindst hans samarbejde med tyske opdrættere resulterede i en meget bedre kvalitet af Franske Bulldogger. Den Franske Bulldog begyndte at gøre sig gældende på udstillinger rundt om i Danmark og i udlandet.


I dag er den Franske Bulldog en meget populær hunderace i Danmark, og kvaliteten er ekstrem høj. Dette skyldes en stor skare af seriøse opdrættere her i landet.

Racen avles som eksteriør (udstillingshund), som selskabshund og familiehund.
Den er lille, men meget robust, godmodig og med et dejligt temperament. Den er meget ideel som familiehund, da den er meget børnevenlig.


fransk bulldog standard

FCI standard nr.101: French Bulldog
Oprindelsesland: France

Anvendelse:

Selskabshund, vagthund & familiehund

Klassifikation:


FCI gruppe 9 (selskabshunde) Sektion 11 (Molossertypen) Uden brugsprøve

Helhedsindtryk:

Af type en molosserhund i lille format. Det er en kraftfuld hund af sin størrelse, kort og tætbygget i alle proportioner, glathåret, med kort, fladnæset ansigt, opretstående ører og en medfødt kort hale. Den skal virke aktiv og intelligent, meget muskuløs, af kompakt struktur og med solid knoglebygning.

Temperament:

Omgængelig, munter og glad for at lege, sporty og vågen. Den er usædvanligt hengiven over for sine ejere og familiens børn.


Hoved:

Hovedet skal være meget kraftigt, bredt og firskårent, og hovedets hud danner næsten symmetriske rynker og folder. Bulldoggens hoved er karakteristisk ved det tilbagetrukne næseparti; skallepartiet har vundet i bredde, hvad det har mistet i længde.

Skalle:

Bred næsten flad, med meget hvælvet pande. Øjenbrynsbuerne er fremtrædende, adskilt af en midterfure, der er særligt udviklet mellem øjnene. Denne fure må ikke fortsætte op over panden. Nakkeknuden er meget udviklet.

Stop:

Dybt og markeret.

Næse:

Bred, meget kort , opadvendt, med godt åbne og symmetriske næsebor, der har retning skråt bagud. Næseborenes stilling, såvel som den skråt opadvendte næse, skal tillade normal vejrtrækning gennem næsen.

Næseparti:

Meget kort og bred næseryg med koncentriske og symmetriske folder, der strækker sig ned over læberne (næsepartiets længde er 1/6 af hovedets totale længde).

Kæber:

Brede kantede og kraftfulde. Underkæben beskriver en bred kurve, der afsluttes foran overkæben. Når munden er lukket modereres underbiddet af underkæbens krumning. Denne krumning er nødvendig for at undgå alt for fremskudt underkæbe.

Bid:

Underkæbens fortænder må aldrig være bag overkæbens fortænder. Rækken af fortænder i underkæben danner en bue. Kæberne må aldrig være forskudt til siden eller drejet/vredet i forhold til hinanden. Afstanden mellem de to rækker af fortænder (størrelsen af underbiddet) er ikke strengt begrænset; den væsentlige betingelse er, at over- og underlæber mødes og fuldstændig dækker tænderne.

Læber


Tykke, en smule løse, og sorte. Overlæben møder underlæben midt på og skjuler tænderne, som aldrig må kunne ses (ved lukket mund). Overlæbens rand er nedhængende og afrundet. Tungen må aldrig kunne ses (ved lukket mund).

Kinder:

Kindmuskulaturen er veludviklet, men ikke fremtrædende.

Øjne:

Med et opvakt udtryk, lavt placerede, ret langt fra næsen og især ørerne. De er mørkfarvede, ganske store, godt runde og let fremtrædende, og det hvide i øjnene må ikke vises, når hunden ser lige fremefter. Øjenrandende skal være sorte.

Ører:

Middelstore, brede ved basis og med afrundet spids. De er ansat højt på hovedet, men ikke for tæt sammen, og bæres opretstående. Øreåbningen vender fremad. Huden på ørerne er fin og føles blød.

Hals:

Kort let buet, uden løs halshud.

Krop:

Overlinie:

Overlinien stiger gradvis mod lænden og falder derfra hurtigt mod halen. Denne bygning er den ønskelige og skyldes den korte lænd.

Ryg:

Bred og muskuløs.

Lænd:

Kort og bred.

Kryds:

Skrånende.

Brystkasse:

Cylindrisk og godt dybtstillet, såkaldt tøndeformet, meget hvælvet.

Forbryst:

Godt bred og åben front.

Bug, flanker:

Optrukne uden at være myndeagtige

Hale:

Kort lavt ansat på krydset og ligger tæt til baglårene. Den er tyk ved basis, medfødt knudret eller med knæk, og løber ud i en spids. Selv under bevægelse skal halen bæres lavere end vandret. En forholdsvis lang hale (ikke længere end til haseleddet), med knæk og tilspidsende, er tilladt men ikke ønskelig.

Forpart:


Lodrette og parallelle forben, stillet med god bredde

Skulder, overarm:

Korte og kraftige, med fast synlig muskulatur. Overarmen skal være kort, og albuerne ligger tæt ind til kroppen.

Underarm:

Underarmene er korte og bredt stillede, lige og muskuløse.

Mellemhånd:

Håndrod og mellemhånd solide og korte.

Forpoter:

Runde, af lille størrelse, såkaldte "kattepoter", solidt plantet på jorden og let udaddrejede. Tæerne er kompakte, kløerne korte og tykke og godt adskilt. Trædepuderne er hårde, tykke og sorte. Hos brindlede hunde bør kløerne være sorte. Hos brogede og fawn hunde foretrækkes mørke kløer, men lyse kløer reducerer dog ikke bedømmelsen.

Bagpart:


Bagbenene er stærke og muskuløse, en smule længere ende forbenene, og hæver således bagparten. Bagstillingen er lodret og parallel set fra siden og bagfra.

Lår:

Muskuløse og faste, uden at være alt for fyldige.

Haseled:

Ret lavt ansatte, ikke alt for vinklede, men absolut ikke for stejle.

Mellemled:

Solid og kort. Bulldoggen bør være født uden vildtkløer.

Bagpoter:

Godt kompakte.

Bevægelse:

Fri bevægelse, hvor benene føres parallelt med kroppens midterlinie.

Pels:

Hårlag:
Smuk, glathåret pels, tæt tilliggende, glansfuld og blød.
Farve:

* Fawn: (brindlet eller ikke brindlet): Helfarvet eller med små hvide aftegninger.
* Brindlet: Brindlet fawn med middelstore eller store, hvide aftegninger.
* Broget: Brindlet fawn med meget store, hvide aftegninger.

Alle nuancer af fawn er tilladt, fra rødlig til lys brun (cafe` au lait). Helt hvide hunde klassificeres som "Brogede".

Hos en broget hund med meget mørk næse, mørke øjne og mørke øjenrande kan en vis pigmentmangel i ansigtet undtagelsesvis tolereres, når den i øvrigt er meget smuk.
Størrelse:

Vægten bør ikke være under 8 kg eller over 14 kg for en bulldog i god kondition.

Højden skal være proportioneret efter vægten.
Fejl:

* Enhver afvigelse fra de foregående punktet betragtes som en fejl, hvis betydning
* for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.
* Næsen sammenklemt eller forsnævret, med kronisk snorken.
* Læberne når ikke sammen fortil.
* Lyse øjne.
* Løs halshud.
* Haseled stejle eller fremadbøjede(overkodede).
* Halen højt løftet, for lang eller unormalt kort.
* Pelsen småplettet.
* Pelsen for lang.
* Pigmentmangel på læberne.
* Ukorrekt bevægelse.

Alvorlige fejl:

* Fortænderne synlige ved lukket mund.
* Tungen synlig ved lukket mund.
* Stiv forbensbevægelse.
* Blege(pigmentsvage)pletter i ansigtet, undtagen ved brogede hunde
* Overvægt eller utilstrækkelig vægt.

Diskvalificerende fejl:

* Øjnene af forskellig farve.
* Næsefarven ikke sort.
* Hareskår (spaltet overlæbe).
* Hunde, hvis fortænder i underkæben går op bag overkæbens fortænder.
* Hunde med permanent synlige hjørnetænder ved lukket mund.
* Ørerne ikke opretstående.
* Beskadigelse (indgreb) på ører, hale eller vildtkløer.
* Vildtkløer på bagbenene.
* Pelsfarve black and tan, musegrå eller kastaniebrun.
* Medfødt haleløshed.

Bemærk:


Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen


min egne erfaringer med denne race...

Har haft en fransk i lidt over 4 år nu, min moster har haft dem i lidt over 15 år,så det er der jeg har fået bekendtskab med denne skønne race, da vi flere gange har passet hundene plus hun er næstformand i klubben, så har været med mange gange smiley
Det er en skøn skøn race synes ikke der går en dag hvor vi ikke griner over Diablo, han er bare sådan en hygge fætter som er kærlig og omsorgsfuld over for andre hunde og os...
Vi har ikke problemer med hans vejrtrækning, som mange er bage for ved denne race.. Han er blevet scannet og for vores dyrelæge synes han så så fin ud og er sund og rask... Og så vil de gerne ha noget og vise andre buller ejer hvordan et sundt svælg sq se ud.. smiley For det er jo blevet en mode hund desværre, så efterspørgselen er jo også kæmpe stor.... Så alt hvad der avle kan bliver avlet på...!!
Da jeg var med til de første udstillinger 15 år tilbage var der nogen gange kun 10 til 15 på nogen udstillinger, i dag er der nogen gange over 80 til 100 tilmeldte!!! Til klub udstillingerne har jeg været ude for de er blevet op så der er en han og en tæve ring og en ring til baby og hvalpe, og det samme gælder engelske bulldog... Så der er nogen gange 6 ringe for og dømme alle disse skønne hunde....




Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fransk Bulldog :-)
Kommentér på:
Fransk Bulldog :-)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce