{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.302 visninger | Oprettet:

Derfor er kvinder utro. {{forumTopicSubject}}

Stadig flere kvinder er deres mænd utro , siger danske sexologer og parterapeuter - og det er mandens skyld.



Sex er kommet for at blive, men det er utroskab så sandelig også. Det viser en rundringning til flere af landets førende sexologer og parterapeuter, som har forrygende travlt i disse dage.



For år tilbage var det stereotypen, at det var manden, der sad med sekretæren på skødet, mens konen vaskede op derhjemme, men fortidens vittighedstegninger afspejler ikke længere virkeligheden.



Kvinderne har smidt hæmningerne og fører nu an, når det kommer til utroskab.



En nylig svensk undersøgelse viste, at næsten halvdelen af kvinderne havde prøvet at være en partner utro , mens det kun var 30 pct. af mændene. Sådan er tendensen også i Danmark - og den er klart stigende, viser B.T.s rundringning.



- Den hyppigste grund til, at kvinder er utro , handler om, at hun savner bekræftelsen fra sin faste partner, siger parterapeut Anja Lange.



Groft sagt er det mandens skyld, at kvinden er utro .



Hvis mangel på nærvær og anerkendelse er den ene årsag til kvinders utroskab, så er mangel på et tilfredsstillende sexliv den anden. Den moderne kvinde stiller større krav og er mere bevidst om sin egen lyst og kropslighed.



Utro på nettet

- Kvinder føler sig mere fri til at prøve nogle seksuelle ting af i et uforpligtende, hurtigt forhold. Det er også lettere, når der ikke er følelser i klemme, og der ikke er så stor risiko for, at ens ønsker bliver misforstået, siger Anja Lange, der ligesom flere kolleger peger på, at internettet har sat fart på kvinders utroskab:



- De tænder meget på den kontakt, der er på internettet. Kvinder bliver let forført gennem ord, og de kan godt lide at blive bekræftet på skrift.




Foto: ColourboxMoralen er mere løs

En af grundene til at kvinder er utro er, at der foregår en stærk kemisk reaktion i hjernen, når kvinder forelsker sig, mener B.T.s egen sexolog Hanne Pedersen. - Den lykkefølelse det giver, at serotonin- indholdet i hjernen stiger, har kvinderne måske ikke følt i mange år, fordi sexlivet er gået i stå. Det handler ikke nødvendigvis om, at manden ikke duer til sex, men snarere, at sexlivet er forsvundet. Det er normalt ikke en aktiv beslutning, som kvinden tager, når hun er utro , og det er typisk nogen, hun møder i dagligdagen. Kvinder er bedre end mænd til at holde utroskab skjult, og deres parallelle forhold kører ofte meget længere, siger Hanne Pedersen, der mener, at kvindelig utroskab er stigende af flere forskellige grunde.



- Langt flere kvinder lægger vægt på deres lyst og er bevidste om deres behov. En del er bange for at gentage deres mors fejltagelser i faste ægteskaber uden tæthed, kropslighed og glæde ved hinanden, og så er moralen generelt mere løs i dag, hvor det ikke længere er til døden os skiller, der gælder.




Lyst til sex

Jeg møder flere og flere kvinder , der har mere lyst til sex end deres mænd, siger sexolog og brevkasseredaktør Vivi Hollænder. - Ud over at kvinder savner opmærksomhed fra deres faste mand og føler, at de ikke bliver kurtiseret nok, er en anden væsentlig grund til deres utroskab, at kvinder stiller større krav til deres sexliv. Kvinder i dag er langt mere selvforsørgende og uafhængige, og de vil være aktive. Også i forhold til deres sexliv. Ligesom flere andre eksperter på området har også Vivi Hollænder noteret en stigning i antallet af utro kvinder.



- Eksempelvis vrimler det med gifte kvinder , der søger elskere på nettet, og det er også min erfaring fra det virkelige liv, at antallet af utro kvinder er stigende. Hvilke typer mænd er de utro med? Taxichauffører, bartendere og håndværkere får mange tilbud. Let tilgængelige mænd.



Fristende Facebook

Sexolog Tanja Rahm fra København er overrasket over den strøm af kvinder , der netop nu henvender sig til hendes praksis for at snakke om deres utroskab. - Jeg har aldrig oplevet så mange som lige nu, siger hun og nævner det galoperende internet-hit Facebook som en del af årsagen: - Facebook er dating under dæknavn, fordi det føles mere legalt at have en profil dér end på et decideret dating-site. Det er langt lettere at forsvare en uskyldig profil på Facebook, og der er utrolig mange kvinder, der finder deres utroskabs-partner på den måde. Her finder de deres gamle kærester eller elskere. De mødes på en café eller lignende, og forbløffende mange falder i og indleder en affære ved siden af.



Den mest almindelige grund til kvindelig utroskab er, ifølge den certificerede sexolog, at en del kvinder føler, at de ikke får den ros, omsorg og kærlighed, som de har behov for. - Når kvinder kritiserer deres mænd for ikke at deltage nok i de daglige gøremål som opvask og oprydning, handler det tit om noget helt andet. De synes ikke, de bliver set og forstået, og får nok opmærksomhed.


/kilde BT

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Derfor er kvinder utro.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce