Opskrift-hjørnet

Opskrift-hjørnet

Medlemmer: 70
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.562 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 1 Svar

tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet? tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?

Hey

Jeg har en oksetyndstegsfilet, som kæresten og jeg skal have i aften.
Det er første gang jeg skal lave sådan en, men har da fundet ud af, at der under fedtkanten sidder en sene, som jeg skal skære væk smiley

Har I nogle lækre forslag til hvordan jeg skal tilberede den og også meget gerne forslag til tilbehør, som er lækkert, nemt at lave (må gerne være noget der skal passe sig selv i længere tid) og helst ikke alt for dyrt?

Jeg tænker på at komme stegen i ovnen og komme et stegetermometer i, og så skal den selvfølgelig være rosa indvendig smiley

men ellers er jeg lidt blank smiley


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hækkeklipning 1.400 kr.
  • Opsætning af hylde og Pullop bar 900 kr.
  • Lapning af dæk hos mig 800 kr.
  • Spot på badeværelse 4.500 kr.
  • Fjernelse af hvepsebo 700 kr.
  • Beslag til hylder der flyttes 400 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?
  • #1   6. okt 2011 Åhhh - for sent - men der er i mine øjne kun én metode til stegning af kød: Intervalstegning. Det bliver ALTID fantastisk - mørt, saftigt og ensartet lyserødt hele vejen igennem. Man skal bruge lidt længere tid end normalt.

    Med en normal størrelse culotte plejer jeg nogenlunde at gøre sådan: Ca 2 timer før spisetid starter jeg ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Når den er varm sætter jeg stegen ind i 15 minutter. Ud med stegen - den skal ikke tildækkes. Og så er det bare samme skema, indtil stegetermometer viser ca. 55 grader lige når man tager stegen ud. Så stiger den på de næste 15 minutter til 60 grader som er målet med lyserødt oksekød. Saftig men ikke rå.

    Tilbehør - jeg elsker flødekartofler - men det er lidt besværligt, så ofte laver jeg små kartofter med skræl i ovn. Lidt olivenolie, salt og timian - en god halv time i ovnen, så er de fjong... Det kræver jo sovs - bearnaise f.eks. - har også lavet kolde saucer med creme fraiche og blendede krydderurter / lidt løg. Det kan også bruges til bagte kartofler.





Kommentér på:
tilbehør + tilberedning oksetyndstegsfilet?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce