{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.029 visninger | Oprettet:

Media Center og Streaming til TV af billeder, film og musik (Del 2) {{forumTopicSubject}}

Der er 2 typer streaming servere, der er en hardware og en software. Hvad man finder smartest er lidt individuelt alt efter hvad sine krav er, samt hvor meget man har der skal streames.

Først vil jeg kigge på en software server. Her er der flere muligheder, den nemmeste for windows brugere er windows meadia player, men der har jeg erfaret den har nogle begrænsninger, blandt andet kunne den ikke liste alle mine film på min LG Smart TV.
Jeg har så været rundt og kigge på forskellige servere, men har kun fundet en der var god nok, og faktisk er den også gratis og kan kører på Mac, Windows, Linux og Synology NAS server. Så jeg har selv valgt at kører med Serviio og det er den jeg vil gennemgå her.

Serviio kan hentes her:
http://www.serviio.org/download

Når den er installeret er den faktisk køreklar, på min maskine startede den selv op.
Når den starter er der så ikke film delt til streaming det skal man selv ind og gøre, det gør man ved at gå ind og trykke på ”Library” tabben.
Her trykker man så add local og vælger det drev eller den mappe man vil dele, først deler vi film, der skal man mærke film af samt hent metadata og automatisk opdatering (se film):
http://www.youtube.com/watch?v=p8EjFaI3kIA&feature=plcp

For at tilføje musik skal man gøre noget lignende og det samme med billeder, her i denne video tilføjer jeg først et musik katalog og efterfølgende et billede katalog:
http://www.youtube.com/watch?v=A7zlo19rksI&feature=plcp

Så er den klar til at streame film, musik og billeder til de enheder man nu har der understøtter DLNA eller uPNP. Der er så lige 1 lille tweak jeg finder rar, nemlig at fjerne folderne, for som det ses på den første video hvor jeg adder video bibliotek, så har jeg lavet en mappestruktur så det er ikke nødvendigt med sorteringer hvis man ikke ønsker det.
Så nu vil vi lige fjerne genre, artist osv. fra listen:
http://www.youtube.com/watch?v=uhXw3yuAMCg&feature=plcp
Læg mærke til jeg kun i dette eksempel gør det ved Audio, jeg disabler alle pånær FOLDERS.

Nu er din computer en media server.


Så er der hardware server, det er en server der er bygget til formålet, der har jeg selv kig på en D-Link ShareCenter (se billede):
http://sharecenter.dlink.com/ShareCenter_Stream
Den har både FTP, Web, DLNA og uPNP server så den kan dele filer på stort set alle måde + man kan streame fra den. Den koster så ca. 600 og skal min. Monteres med 1 harddisk. Den understøtter pt. Op til 2TB diske, og den kan rumme 2 altså du kan have op til 4TB data. Der ud over understøtter den spejling og sammenlægning af disk, det vil sige med spejling har du sikkerhed for dine data og med sammenlægning har du 2 diske der fungere som en med dobbelt størelse.
Til sidst kan jeg lige tilføje jeg har en 1TB disk og har pt. 500+ film på den, og stadig 300GB ca. fri.

Min store drøm er dog at få en rigtig PC med raid 5 sat op med 6 diske der så skal være lager og sikkerhed for alt. Skulle de have interesse for nogen forklare jeg gerne dette også.

Del 1: http://www.hundegalleri.dk/grupper/computer_og_it_hjaelpegruppe/525704-media_center_og_streaming_til_tv_af_billeder_film_og_musik_del_1

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Media Center og Streaming til TV af billeder, film og musik (Del 2)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce