1.784 visninger
|
Oprettet:
Julebag - smeltede kager {{forumTopicSubject}}
God eftermiddag
Jeg er kommet godt i gang med julebagningen herhjemme.
Jeg har ALTID problemer med de småkager, hvori der skal meget smør. De smelter HVER gang. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der laver noget forkert eller om det er vores ovn.
Er der nogle ferme bagere herinde, der kan være behjælpelige med et par råd i den forbindelse? Er ved at være træt af kager, der løber ud og bliver ødelagte
jan 2019
Følger: 1 Følgere: 28 Hunde: 5 Emner: 32 Svar: 2.097
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 35 Hunde: 4 Emner: 420 Svar: 13.052
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Jeg synes jeg har været igennem mange og vanillekranse har specielt været et mareridt
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 35 Hunde: 4 Emner: 420 Svar: 13.052
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Jeg plejer at have ovnen på det, der står i opskriften - som regel 175-180 grader.
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
jan 2019
Følger: 1 Følgere: 28 Hunde: 5 Emner: 32 Svar: 2.097
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Seneste opskrift der gik galt var denne (halveret):
https://www.mainlifestyle.dk/mad/julesmaakager-og-andre-julede-opskrifter-fra-emmerys?img=1&tmb=0#billede-5622-1
Der tror jeg så muligvis, det var en kombination af sukker og smør, der var problemet.
Denne gik også galt:
https://lepetiteats.com/pomegranate-linzer-cookies/#wprm-recipe-container-4491
Det fungerede først, da jeg havde puttet en hel del mere mel i.
okt 2004
Følger: 34 Følgere: 595 Hunde: 2 Emner: 420 Svar: 4.959
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
mine flyder aldrig nogensinde ud.
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
375g margarine
300g sukker
1 æg
1 bøtte vanilje sukker
2 vaniljestænger.
ovnen på 200 grader varmluft.
skal være lyse/lysebrunlige
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Og jeg er for nærig til at eksperimentere med de vanillepriser vi har nu
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 35 Hunde: 4 Emner: 420 Svar: 13.052
Jeg elsker i øvrigt smør...!
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 1319 Hunde: 1 Annoncer: 1 Emner: 200 Svar: 13.413
og er man vegetar eller muslim kan fedt byttes ud med palmin
https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/19151/fedtkager-soenderjysk
de skal dog have lov at køle af inden de flyttes fra pladen, ellers smuldre de
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Men det skal dælme være med svinefedt, ellers må de kaldes forlorne fedtkager
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 1319 Hunde: 1 Annoncer: 1 Emner: 200 Svar: 13.413
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
(Nu er den godt nok i cups)
Det er sådan ligegyldigt hvilken opskrift, jeg bruger, så snart der skal røres smør i.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Det har to falgruber - varm smør givet skilt dej og overæltet dej giver glutenudvikling og det er ikke brugbart i denne type bagværk.
Gør du 100% som der står?
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Udover det plejer jeg at putte de skårne kager i køleskabet, inden jeg putter dem i ovnen.
Jeg bruger nogle gange hænder, nogle gange røremaskine, det veksler lidt.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Hvor i ovnen?
okt 2004
Følger: 34 Følgere: 595 Hunde: 2 Emner: 420 Svar: 4.959
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
jeg må indrømme at selv når jeg laver noget med smør - er det aldrig gået galt for mig.
og det sku ligemget hvor meget jeg ælder, rør, osv.
jeg gør det med mine specier' fx - at jeg ruller dem ud i en tyk pølse, ind i bagepapir og så ligger jeg dem faktisk i frysseren - til de er helt hårde.
så skær jeg dem mens de er frosne og smider i ovnen.
det har altid givet helt perfekte specier.
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Isabelle, det er ikke altid, jeg putter de skårne kager i køleskabet. Men nogle opskrifter foreslår det, for at kagerne netop holder formen i ovnen.
CH, nej, der er faktisk som regel ret køligt
Jeg har prøvet både med varmluft og traditionel ovn, både i midten og i toppen af ovnen. Lige lidt hjalp det
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
Det giver mening at køle ingredienserne - mel og smør/margarine, skære fedtstoffet i stykker og få dem kørt sammen med mel og øvrige ingredienser hurtigt og effektivt. Jeg bruger en maskine fordi den ikke varmer dejen op så hurtigt som hænderne gør. Det må IKKE æltes, blot samles.
Så kommer dejen på køl, så smøret i dejen igen er koldt. Hvis der skal skæres af dejen former man den lige inden den kommer på køl - skal den rulles ud, så skal den bare på køl som en samlet klump.
Hvis dejen når at blive varm igen når man håndterer den, så må den en tur på køl igen.
Dette er for at undgå to ting - at dejen skiller og at man håndterer den så meget, at man udvikler gluten.
Småkager skal bages på midten eller i den øverste halvdel af ovnen. Personligt bruger jeg varmluft til det meste.
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Jeg kom lidt mel i kagerne og det reddede dem trods alt nok til, at de blev formbare
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
aug 2015
Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 43 Svar: 1.249
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
jun 2007
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 5 Emner: 106 Svar: 5.972
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Jeg tror også, modtageren blev glad - eller, det håber jeg da
jun 2007
Følger: 10 Følgere: 23 Hunde: 5 Emner: 106 Svar: 5.972
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 72 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.340
jan 2017
Følger: 34 Følgere: 121 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 221 Svar: 1.911
Det bedste ved den var, at der var masser af smagsprøver til overs
jun 2008
Følger: 17 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 1 Svar: 3
jun 2012
Følger: 5 Følgere: 6 Emner: 18 Svar: 750
Eller forstod du virkeligt ikke hvad der mentes?
jun 2012
Følger: 5 Følgere: 6 Emner: 18 Svar: 750
Og den mest solgte rulle, er odenses 400 grams. Så tænker det er den.
jun 2008
Følger: 17 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 1 Svar: 3
Julebag - smeltede kager