{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.074 visninger | Oprettet:

Nu går det for vidt - kønsidentitet {{forumTopicSubject}}

I de britiske fænglser har indsatte ret til at afsone i enheder, der svarer til deres udtrykte køn - ikke deres biologiske køn.
Da en mand, mistænkt for tre voldtægter, skulle i varetægtsfængsel, meddelte han, at han følte sig som kvinde. Bingo - han kom i kvindefængsel - hvor han så foretog fire overgreb på medindsatte smiley smiley

https://politiken.dk/udland/art6695733/Voldt%C3%A6gtsanklaget-mand-blev-anbragt-i-et-kvindef%C3%A6ngsel.-Det-gik-galt


Kommentarer på:  Nu går det for vidt - kønsidentitet
 • #2   13. sep 2018 Ja, det går for vidt med fire overgreb. Ikke at folk afsoner med deres udtrykte identitet, for hvis du sætter en transkønnet kvinde i et mandligt fængsel, så vil der nærmest være åben jagtsæson på hende. Til gengæld kan man med rette undersøge, hvorvidt det udtrykte køn nogensinde er kommet til udtryk eller om det er hittet på til lejligheden. Og så skulle den indsatte være efter det første overgreb.

  Det eneste, der reelt er gået for vidt, er det faktum, at han nåede at lave FIRE overgreb, inden blev skredet til handling


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.430
  #3   13. sep 2018 Ikke enig. Manden skulle slet ikke have haft den mulighed. Han er dømt og må tage sin straf. Hvis man ikke kan leve med ikke at få særhensyn må man lade være med at begå kriminalitet. • #4   13. sep 2018 En af de helt basale rettigheder man har (bør have) som menneske i et civiliseret samfund, er respekt for personlig identitet. Det er ikke denne rettighed, der er gået for langt - det er overgrebene og personen, der udnytter dette. Her er jeg enig med Batdog.

 • #6   13. sep 2018 Max: nej. Han var varetægtsfængslet. Altså mistænkt men uskyldig indtil det modsatte er bevist i en retsal.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.430
  #7   13. sep 2018 Julie. Det ændre ikke min holdning. At lukke en mulig volstægtsmand ind til kvinder. Hvis man ikke selv kan se det.

  Det er så dum at man skulle tro at det er løgn.


 • #8   13. sep 2018 Max: Der er vi enige. Men derfor er han stadig ikke “dømt og må tage sin straf”

 • #9   13. sep 2018 For så vidt er jeg ganske enig med Batdog. MEN: Hvis de tre voldtægter han (hun?) er mistænkt for er begået mod kvinder er der så ikke helt grundlæggende noget der stritter lidt i forkerte retninger ????? Vil en mand der føler som kvinde voldtage kvinder - med mindre han/hun altså også føler sig som lesbisk ?
  ... eller er der noget jeg misforstår ?


 • #10   13. sep 2018 Mette - tror ihvertfald der er ret langt imellem de kvinder, der føler sig voldtaget, af en anden kvinde... smiley

 • #12   13. sep 2018 Jeg fornemmer at jeg mangler noget fantasi her smiley Jeg har ikke set de unge mødre - det er vist på en af de kanaler jeg ikke kan tage smiley

 • #13   13. sep 2018 Der var en dokumentar på et tidspunkt om en mand, som var lykkeligt gift med en kvinde. Bortset fra, at han altså selv følte sig som en kvinde også.
  Han fik en kønsskifte-operation, og blev støttet af sin hustru gennem hele forløbet, og fortsatte med at være gift med hende efterfølgende.
  Den var altså ret interessant...


 • #14   13. sep 2018 Seksualiteten hænger ikke nødvendigvis sammen med kønnet i disse tilfælde. Transkønnede kan sagtens være homoseksuelle og tiltrukket af det køn, de identificerer sig som.

 • #16   13. sep 2018 Hvad enten folk føler sig som det ene eller det andet, bare det at det er voldtægt af kvinder, vedkommende er varetægtsfængslet for, bør få alarm klokkerne til at lyde.

  Måske skulle han havde været i isolering, hvis han ikke turde være i et mandefængsel.


 • #17   13. sep 2018 Jeg føler mig godt nok ret konventionel og kedelig her smiley

  Bortset far det, er jeg helt enig med Batdog. At overgrebene kunne finde sted, er da det eneste der er problemet i den sag. Hvis man tror at der ikke er sexuelle overgreb i kønsopdelte fængsler tager man fejl, og det gælder såmænd for både kvinder og mænd, selv om det oftest er de sidste man hører om (og fantaserer om når det gælder fanger der lige skal have lidt ekstra straf, ikke sandt).


 • #19   13. sep 2018 enig batdog

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.430
  #20   13. sep 2018 Minion. Hvis han nu føler h.n er god til børn. Det må vi tage hensyn til. Ofrene betaler prisen.

 • #21   13. sep 2018 #18
  Hvor sætter man en lesbisk voldtægtskvinde? En voldtægt af en anden kvinde er formentlig heller ikke særlig fedt.

  Pointen er, at uanset hvem man sætter sammen, vil de stærkeste altid terrorisere de svagere fanger, hvis man ikke forhindrer dem i det.

  Ideelt set skulle det jo være de fanger som ikke kan lade de andre være i fred, der ryger i isolation. At det ikke er sådan i virkeligheden, er beklageligt.


 • #22   13. sep 2018 Indica, hvis det er Esben du mener fra DUM, så er han sammen med en kvinde i dag og var så vidt jeg husker også til kvinder, da han selv var kvinde, efter han havde fået Axel.. Er ret sikker på han var lesbisk, da han var en hun..

  Forvirrende emne.. smiley


 • #24   13. sep 2018 #23
  Helt enig! Det er jo også det man forsøger, men praktiske forhold (og omkostninger) gør desværre at det nok aldrig kommer til at virke helt.


 • #27   13. sep 2018 #25
  Det er jo ikke gjort med egen celle. Badefaciliteter er typisk fælles i en afdeling, så der opstår et problem.

  Man kan jo ikke argumentere for at der ikke er gjort noget forkert i situationen, men fængselsvæsenet skal jo fungere i overensstemmelse med det samfund der omgiver det.

  Jeg ville nødig være den fængselsdirektør (eller hvem der nu tager den slags beslutninger) som skulle melde ud: "Vi skider på hvad minoriteter måtte føle" smiley


 • #29   13. sep 2018 To ting;
  "Mistænkt". Man formodes at være uskyldig indtil det modsatte er bevist. Det vil derfor være ret risikabelt at tilsidesætte den mistænktes rettigheder. At det overhovedet kommer på tale, tyder jo på at der er en lovgivning på området?

  "Smartest". Det er ikke et begreb der lægges særlig stor vægt på, når vi taler om retsprincipper. smiley

  En isolationsfængsling, eller en anden afsondring fra resten af fangerne ville nok have været den bedste løsning, men den slags koster måske penge.


 • #31   13. sep 2018 For det første mener jeg, at det er fuldstændig vanvittigt, at en mand, der er sigtet for voldtægt af fire kvinder kan påstå, at han føler sig som kvinde. Dertil kommer, at en voldtægtssigtet (mod kvinder) aldrig skal i kvindefængsel, hvis vedkommende fysisk er mand. En h*n bange for at være i mandefængsel, er der mulighed for isolation.

 • #32   13. sep 2018 "det er fuldstændig vanvittigt, at en mand, der er sigtet for voldtægt af fire kvinder kan påstå, at han føler sig som kvinde."

  Hvorfor? Altså jeg kan da godt have mine tvivl i denne konkrete sag - men kvinder kan voldtage kvinder, og mænd kan voldtage mænd, og det har ikke nødvendigvis så meget med køn eller kønsidentitet at gøre.
  Så helt vanvittigt synes jeg nu ikke det lyder, at man kan voldtage kvinder selvom man identificerer sig som en kvinde.

  Jeg ved ikke... jeg synes bare man skal være påpasselig med at gøre alt op i biologisk køn som afgørende faktor for hvad vedkommende er i stand til.
  Voldtægter bunder langtfra altid i "jeg vil have sex med det andet køn", så at opdele det efter "du har en penis så du skal dérhen" virker måske lidt meningsløst ift. præventiv indsats.


 • #33   13. sep 2018 hvor villa I placerer en kvindelig voldtægtsforbryder?

 • #34   13. sep 2018 #33
  Det kommer vel an på om det er mænd eller kvinder hun har voldtaget?


 • #35   13. sep 2018 okay...... jeg synes så ikke en kvinde skal sidde blandt en masse kriminelle mænd men vi ser nok forskelligt på det

  hvis hun har voldtaget kvinder og placeres mellem mænd og selv voldtages hvad så...?


 • #37   13. sep 2018 Tænker ikke man nogensinde ville placere en enkelt kvinde mellem mænd. Hvis det er en kvinde der er sigtet/dømt for at voldtage andre kvinder, tænker jeg man må anbringe hende i et højsikret fængsel eller sørge for hun får ene-celle og overvåges på gårdture mm. Meget andet kan vel ikke gøres

  Der er vel altid en vis risiko forbundet med at være kriminel.


 • #38   13. sep 2018 joh minion men ikke i mit eksempel og hvis det afhænger af hvilket køn man har skadet undrer jeg mig for den tankegang synes jeg er problematisk

  tine b hvad vil du gøre indtil en domstol har dømt hende? skal hun straffes med isolation før hendes sag er prøvet iflg dansk ret?


 • #40   13. sep 2018 den tankegang jeg beskriver. at køn bestemmer hvor man placeres

  måske.... jeg forsøger at stille nogle spørgsmål for at demonstrere at det ikke er så sort hvid


 • #42   13. sep 2018 jeg synes det er en farlig vej at gå. at sikkerheden har svigtet er en ting men det sker desværre dagligt.

  der er masser af vold osv blandt indsatte. masser af kriminalitet bag murerne. det er ikke nyt. der er også voldtægter af samme køn.

  jeg kan godt se at denne sag er vild men faktisk er den ikke unik. jeg tror derfor man skal se på helt andre ting end køn hvis man vil det til livs


 • #43   13. sep 2018 Godt nok en sørgelig sag smiley
  Selvfølgelig skal man have mulighed for at afsone i et kvindefængsel, hvis man er transseksuel. Er man så under mistanke for at have voldtaget 4 kvinder, så må man isoleres fra de øvrige fanger, så der ikke kan begås nye overgreb.

  Fængslerne skal gøre alt hvad de kan, for at undgå overgreb, uanset hvilke køn det drejer sig om.


 • #45   25. sep 2018 Nu har jeg simpelthen siddet og kigget den 8 minutter lange video igennem.

  Og den er sådan cirka lige så åndssvag som det er at sige, at transracialisme ikke er en ting.

  Der findes bestemt fordomme inden for LGBT-miljøet og jeg har hørt om en del tilfælde, hvor folk inden for et gay community faktisk er rimelig racistiske. Den ene slags accept medfører desværre ikke den anden slags…

  Men Riley har da bestemt ret i alt andet, hun siger. Hun er bare ikke særlig sympatisk. Afsenderen af videoen er dog så inkompetent og nedladende at det er svært at hive en pointe ud af det.


 • #47   25. sep 2018 Det er også i orden. Videoen har en pointe i at ville udpege dobbeltmoralen. Jeg kan bare ikke se det sjove i at gøre grin med folks kønsidentitet; det er sådan lidt pik og patter-humor taget op på et decideret respektløst plan. Det er for primitivt.


Kommentér på:
Nu går det for vidt - kønsidentitet

x