{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.026 visninger | Oprettet:

Det der med at vælge en træningsklub... {{forumTopicSubject}}

Hej HG,

Lad mig starte ud med at skrive, at det meget muligvis er mig som er gal på den smiley

Jeg havde sidste år en uheldig oplevelse med det første sted Otis og jeg gik til træning, hvor han blev "mobbet" til fri leg, og hvor undervisningen foregik noget ukontrolleret smiley
Derfor skiftede jeg hvalpetræning i DcH. Der var 22 hvalpe på holdet, men træningen var mere kontrolleret og af en højere kvalitet med 3 tilknyttede trænere smiley

Fra årsskiftet har vi så trænet på DcH's unghundehold med 13 andre hunde og én tilknyttet træner.
Min fornemmelse af unghundeholdet er, at det retter sig lidt efter noget hverdagslydighed og giver en smagsprøve på de discipliner, der kan trænes efter unghundeholdet, blandt andet agilty og rally.

Jeg vil SÅ gerne træne rally og gå til konkurrencer med Otis, hvilket jeg har ytret i klubben flere gange.

Nu kommer min udfordring så, for med 13 andre unge hunde på holdet, 4 agiltyøvelser fordelt over 10-12 meter og varierende grad af kontrol på de forskellige hunde, så bliver det for meget for Otis, når han skal "lære" slalom mellem en hunhund i løbetid, en knurrende hanhund og en springende labrador, alle indenfor 5 meters afstand. Jeg mister simpelthen kontakten til ham, hans stressniveau stiger og hverken han eller jeg får noget ud af træningen.

Denne seance har udspillet sig ret ens, over de 8 gange vi har trænet i år.
Jeg har ikke fået ét eneste fif til at forbedre vores træning, men det tænker jeg skyldes antallet af hunde på holdet, og at Otis i 90% af tilfældene er ret lydig.

Nu overvejer jeg at stoppe og finde noget andet, men inden da vil jeg ærligt gerne høre om det er mig som har for høje forventninger til træning, og om dette er normen, for så er klubtræning nok ikke for mig smiley


Kommentarer på:  Det der med at vælge en træningsklub...
  • #1   25. feb Jeg har ikke gået på et hundetræningshold i mange år, så jeg ved ikke hvad normen er. Men det der gad jeg dælendyttemig ikke bruge hverken tid eller penge på.

  • #2   25. feb Anne Julie, tak smiley Det bekræfter mig da lidt i, at jeg ikke er heeelt galt på den smiley

  • #3   25. feb Der skulle gerne være plads til, at du kan trække dig lidt væk og få den nødvendige afstand og ressourcer til individuel vejledning. Selvom hold typisk inddeles sådan, ar deltagerne er sådan nogenlunde på niveau/arbejder med ca de samme ting, så er hundene jo ikke ens og kan have brug for en forskellig tilgang, selvom øvelsen er den samme, og det bør der være mulighed for.

    Noget andet er så, at man som hundeejer også selv må passe på sin hund (og sin træning) og handle ud fra dens behov - dvs at selvom der er lagt op til, at du lige nu træner slalom på det specifikke sted, så må du lave planen om, når du opdager, at det sted er placeret mellem en knurren hanhund og en højløbsk tæve.

    Især ved unghunde-/begynderhold villevjeg forvente vejledning til den slags, for på det stadie er det jo ikke usædvanligt, at hunden har svært ved at fokusere, når der sker en masse omkring den - på senere hold er det nok mere forventeligt, at hunden kan håndtere det.

    Men så længe hunden ikke kan fokusere i de omgivelser, ville jeg ikke indlære nyt der, men i drevet indlære nye ting hjemme og så under de svære omstændigheder på pladsen nøjes med at arbejde på kendte øvelser (og fokus)


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 355
    #4   25. feb Jeg ville ikke forvente, at kunne træne med så mange på holdet, slet ikke når der ikke trænes efter samme mål (retning).

    Uanset hvor god en træner er, kan denne ikke holde fokus på så mange hunde/hundeførere og forskellige øvelser på samme tid, så her er der god grobund for, at man laver noget forkert uden, at blive korrigeret. Det svarer jo næsten til selvtræning smiley

    Er selv lige startet til agility træning og jeg valgte "dyrt" fordi det hed max 3 på holdet. Dyrt er lig med kr. 2700 for 12 gange.

    DKK udbød træning til kr. 950 for 10 gange, ved ikke præcis hvor mange man risikerer, der er på holdet, men nok flere end 3.


  • #5   25. feb Jeg er af samme grund stoppet på vores unghundehold, hvor der er omkring 20 hunde. Vi har dog en regel om max 6 hunde pr instruktør, men der er alligevel for meget kaos, og det stresser både mig og hunden.

    I PH er vi 6 hunde, og det er noget helt andet. Det er en anden ro (på trods af at alle 6 er unge schæfere smiley ), og jeg kan klart mærke på os begge, at det fungerer meget bedre.

    Det der er så godt ved DcH, er også det der er så skidt. Nemlig at det vitterligt er for alle, og at det for de flestes vedkommende aldring bliver mere end hygge-nygge-træning. Og for de fleste er det glimrende at vovse kommer afsted en gang om ugen, selvom der er lidt kaos.

    Jeg ville starte med at spørge til muligheden for at komme på et andet hold. Enten et hold for lidt ældre hunde (med lidt mindre kaos) eller et rally begynder-hold. Kan det ikke imødekommes, ville jeg søge et andet sted hen.



  • #6   25. feb Jeg vil sige at det ikke er normen med så mange hunde til én træner, men desværre bliver det mere og mere udbredt, fordi der er så stor efterspørgsel og mangel på frivillige trænere. Og så bliver det bare kvantitet i stedet for kvalitet fordi nogle tænker profit.

    Men hvis jeg var dig, så ville jeg da også høre om muligheden for at komme på et rally begynder hold.



  • #7   25. feb Jeg vælger altid træninger, hvor der er Max 6 hunde. Luna kan simpelthen ikke rumme at skulle forholde sig til så mange forskellige hunde og størrelser.
    Agility, Hoopers og nosework som vi ellers træner er vi kun 1 inde på banen af gangen i 5 minutters pas og det fungerer super godt smiley


  • #8   25. feb Der hvor jeg primært træner, er vi Maks 6 hunde på et hold. Det sker vi er op til 8. Men så er det fordi jeg f.eks. kommer med Lucky, som ikke ikke behøver trænerens fokus, fordi han kan alt det vi skal på forhånd, til de træninger er vi kun med for hyggens skyld.
    Der er så også rigeligt med plads til alle og man træner aldrig lige op ad hinanden. Medmindre man selvfølgelig træner at passere osv.

    Teemo er reaktiv og har brug for rigtig meget plads, så der bruger vi nogle gange parkeringspladsen (som er et græsareal lige ved siden af træningspladsen.) Så vi kan stadig se de andre men har rigtig god afstand.
    Det fungere rigtig godt. For så får jeg hurtig instruktion om hvad vi skal lave inden vi går i gang, så træneren kan være hos de andre.


    Jeg kan ikke huske om det er 6 eller 8 vi kan være til fitness træning. Men der er altid lavet stationer, så man arbejder ved hver sin station og så roterer når træneren siger det. Det er så en anden træner og et andet sted vi træner, men det fungere også rigtig godt smiley


  • #9   25. feb Tak for jeres svar, alle sammen smiley
    Jeg forhørte mig inden årsskiftet om muligheden for at forsætte direkte fra hvalpetræning og videre til noget begynder rally, men sådan fungerer det ikke, fik jeg at vide smiley Først unghundehold 1 og derefter 2, uanset mål med træningen.

    Jeg vil også for god ordens skyld sige, at havde jeg vidst i forvejen hvor store holdene er, så havde jeg ikke tilmeldt mig smiley


  • #10   25. feb Og det kan jo give rigtig god mening, at de gerne vil have, man har nogen basisting på plads, før man kan komme på andre hold.
    Men så skal basisholdende også kunne tilbyde fornuftige forhold, dvs der rent fysisk er god plads til antallet af hunde, at antal trænere matcher antal hunde og at trænerne er i stand til at give individuel vejledning.

    Men det er faktisk noget jeg synes en del klubber falder lidt i - der lægges rigtig meget energi I, at konkurrencehold/"specialisthold" får den optimale træning og forhold (dvs også ofte i form af få på holdet), mens hvalpeholdene jo "bare skal øve de basale færdigheder" og derfor kan nøjes med mindre... og I virkeligheden er det jo hvalpehold/unghundehold der har mest brug de allerbedste forhold: en del vil være uerfaren hundeførere, de har endnu ikke lært knivskarpt fokus, det er i hvalpetiden alle de gode træningsvaner skabes osv.
    Så hvis der mangler frivillige kræfter, ig man er nødt til at prioritere, så synes jeg personligt, hvalpeholdene burde prioriteres ret højt.


  • #11   25. feb Jeg ville bare finde nogle gode rallyinstruktører og starte til rally.
    Et godt prærally hold med fokus på grundfærdigheder ville være super nu og derefter et begynder rally hold eller to.


  • #12   25. feb Jeg har heldigvis ikke trænet på så stort et hold, siden engang i 80'erne... smiley
    Der kan bestemt ikke være tid til konkret vejledning og kompetent undervisning af den enkelte deltager, medmindre træningen varer langt over en time?

    Hvis du ved, at det er Rally på konkurrenceniveau, der er målet, så holder jeg med AG. Find et sted, hvor du kan komme specifikt i gang med konkret og målrettet træning


  • #13   26. feb Jeg har prøvet hundetræning med mange på holdet, men der blev så også vist hensyn, så der kunne trænes til den enkelte hund behov.

    Jeg har også prøvet hvor der ikke var mange på holdet, og hvor jeg absolut ikke fik noget ud af det. Træneren ignorede mig og min hund. Jeg var der kun en enkelt sæson, og det var kun pga. stædighed at jeg kom alle gange.

    Du skal følge din mavefornemmelse, og hvis stedet ikke er godt for din hund, så skal du nok finde noget andet.

    Jeg stoppede selv med hundetræning da jeg blev træt af løse hunde til træning der ikke var styr på, tror kun det var en enkelt sæson der var slem, men da jeg efterhånden brugte mere tid på at holde øje med om der kom en løs hund, så forsvandt fornøjelsen, og til chutney ærgelse, valgte jeg at stoppe efter flere år.

    Det sted jeg gik, måtte hunhunde i løbetid ikke komme.


  • #14   26. feb Jeg ville bestemt forvente mere end hvad du beskriver i startindlægget.
    Det lyder ikke ret professionelt. Jeg er aldrig stødt på noget lignende ift antal, hverken i DKK, DcH eller private træningspladser.
    Kvaliteten er til gengæld svingende, så det er godt lige at afklare forventninger med instruktøren før start.


  • #15   26. feb enig med de andre.

    uden for context - hvordan bliver man træner eller medhjælper på et hold i DcH?

    overvejer at kontakte dem her lokalt og spørge om de kan bruge mig, da jeg har hørt de mangler og jeg selv synes det er lærerigt at arbejde med mange hunde og ejere. Jeg tænker et af basisholdene, måske som en art ekstra hånd for træneren.


    men kan man bare kontakte og spørge?
    Jeg tager gerne de kurser der eventuelt kræves naturligvis.


  • #16   26. feb Lens.
    Klubben indstiller medlemmet til træneruddannelsen.
    Aspiranten går "føl" ved en uddannet træner samtidig med at aspiranten deltager i et kursusprogram, der strækker sig over et års tid så vidt jeg husker ( weekend)
    Det er et grundmodul og derefter vælger man retning ( lydighed, agility, osv)

    Det er sikkert forskel på klubberne og "intern regelsamling" men tænker da der er mulighed for at gå med som hjælpetræner på et hold.


  • #17   26. feb Tusind tak for svar. Jeg vil prøve at spørge om det er noget de mangler her eller i en naboafdeling.

  • #18   26. feb Hvor er du fra?
    Måske kender jeg de nærliggende klubber


  • #19   26. feb Jeg bor i Viborg og har bil.

    savner fællesskabet meget. Og ville gerne tage kurserne hvis de kan bruge en ekstra hånd.


  • #20   26. feb # 15

    Lens selvfølgelig kan du melde dig på nærmest træningsplads og tilbyde din hjælp, om de vil tage imod den, er nok meget forskelligt fra plads til plads. Jeg foretrækker at dem der melder sig er "kendte" ansigter i klubben og ikke bare kommer direkte ind fra gaden. Men det handler også om at man selvfølgelig skal arbejde nogenlunde i samme retning og på samme måde som klubben gør i forvejen.

    Når det er sagt ville jeg med instruktør mangel, og det svære i at skaffe frivillige nok være villig til at lave en prøveperiode.

    Dch´s uddannelse består af 8 grundmoduler, der ligger (i min kreds ) typisk fra september til jan/febuar og er hele dagsmoduler i weekenderne. Derud over kommer overbygningen dch program/agility/rally/IGP / familiehund/ nosework som også er over 4 til 6 moduler .
    Men man kan godt være hjælpetræner uden nødvendigvis at tage uddannelsen, men den er nødvendig ( i hvertfald i min kreds) hvis man vil med på div kurser for instruktører


  • #21   26. feb Fantastisk. Det lyder spændende. Jeg er bestemt klar på at tage de ting de kræver. En vis ensartethed skal der jo være i metode mm. Det kan jeg sagtens forstå.

    Måske man kan gå med som hjælper indtil september hvis det er.

    Min interesse er fundamentet dvs hvalpehold og unghunde samt Hr og Fru Jensens basistræning med fokus på forebyggelse.

    Jeg har haft hold selv men gider ikke rigtig mere have egne hold. Barn hund var mit favorithold den gang. Men jeg vil gerne være ekstra hånd for en andens hold smiley
    Det er alt det bagvedliggende jeg ikke gider. Jeg vil bare træne, ikke lave regnskab mm smiley



  • #22   26. feb undskyld for spam i din tråd ts smiley

  • #23   26. feb Lens
    Hvis Dch ikke har behov så kan du kontakte Lærke fra DKK Kjellerup. Hun er virkelig sød og dygtig.


    profilbillede
  • #24   26. feb Jeg har kun trænet hos private igennem alle Sam's 6 leveår, hvalpe hold, unghunde hold, rally og nosework hold, alle kun med 5 hunde, og gode trænings forhold med masser af plads både inde og ude.
    Agility hold kun 2 hunde pr. Hold.
    Det koster en del, men hold op hvor får jeg langt mere ud af træningen, end på et hold med 20 andre hundeq.


  • #25   26. feb Lens, hvis du dukkede op med det tilbud i min klub, ville du straks blive sat på et hold som hjælpetræner, og hvis du viste engagement, ville du komme på uddannelse. Og når du i forvejen har erfaring fra hundeverdenen, kan jeg slet ikke forestille mig at det vil blive taget imod med andet end smil og åbne arme smiley

    Jer der træner alene eller på bitte hold - hvordan arbejder I med forstyrrelser? Jeg orker ikke kaos og panik omkring mig, men jeg har brug for forstyrrelser. Jeg kan træne hjemme uden forstyrrelser, men jeg har brug for at min hund bliver udfordret på sin kontakt og opmærksomhed - ellers vil hun aldrig du i konkurrencer.


  • #26   26. feb (Tusind tak - vil ikke spamme tråden så en parentes)

  • #27   26. feb Lens, du spammer bare, og overtager det du har brug for smiley

  • #28   26. feb Anne - parkeringspladsen ved den lokale Rema bl.a. den ligger lige på vejen, når turisterne kører til stranden, og der ligger også en grillbar, så ud over menneskeforstyrrelser, så er der også en del, der medbringer hund.
    -og bonus er, at man så kan justere lidt på graden af forstyrrelser alt efter tid på dagen.

    Derudover bruger jeg skolens sportsplads (med legeplads og multibane lige ved siden af) og hvad vi nu ellers kan finde - men det er selvfølgelig langt fra alle offentlige steder, hvor det er muligt (og lovligt) at træne feltsøg o.l. pladskrævende med løs hund


  • #29   26. feb Et spørgsmål:

    Jeg synes jeg har set flere tage hvalpe og unge hunde med til stævner, hvor de ikke deltager men er i miljøet og vænner sig til det fra små. Nogle er i bur men de forstyrrer som sådan ikke det jeg har set.

    Bruges det ikke generelt, hvis man gerne vil have hunden til at fungere i det miljø? Det gik jeg egentlig og troede for det virker da oplagt synes jeg og ser ud til at give en robusthed ved senere stævner.


  • #30   26. feb Jeg kommer ikke til at tage Ellie med til konkurrencer, hvor hun ikke skal stille. Hun var med som tilskuer til VM i IGP i oktober, hvor hun var 4-5 måneder, men nu har hun nået en alder, hvor hun er for ivrig. Jeg kan ikke forlange af hende, at hun “bare” kan kigge uden at lave noget - og jeg har egentlig heller ikke lyst til at forlange det. Jeg vil gerne, at hun er 100% klar på at arbejde, når hun er på en træningsplads, og kan veksle imellem at give gas og slappe af. Og det kræver jo så at hun giver gas smiley

    Jeg vil heller ikke kunne bruge det til at vurdere, om hun kan arbejde med de forstyrrelser, hvis hun bliver bedt om at slappe af. For når hun arbejder, skal hun egentlig kun forholde sig til mig. Når hun slapper af, må hun forholde sig til alt.



  • #31   26. feb Jeg tænkte også meget yngre og som en ren miljøtilvænning. Men du har ret. Det betyder ikke nødvendigvis at hunden senere kan arbejde i det miljø. Dog har den set det før og kender setuppet tror jeg tanken er.... jeg må indrømme jeg aldrig har spurgt dem der gør det

  • #32   26. feb Jeg tror at det kan give mening i mere “rolige” setups, fx til rally eller lp. Men jeg tror ikke at det er afgørende i forhold til om en hund kan fokusere i konkurrencer - det er nok bare generelt miljøtræningen, der spiller ind. Og så selvfølgelig hvor sikker hunden er i sin træning.



  • #33   26. feb Jeg har gået på miljø trænings hold og 1 dags kurser, hvor vi tager ud i forskellige miljøer og træner lydighed, der er ofte rigtig mange forstyrrelser, hundene skal lære at arbejde under, det har altid været super sjovt og givende smiley

  • #34   26. feb Det er præcist ved de discipliner jeg har set det så det giver total mening at det er de setup det bruges i men jeg er enig i at det er uvist hvor stor en reel virkning det har i sidste ende og om det ikke bare er miljøtræning alene snarere end forstyrrelser der arbejdes med.

  • #35   27. feb # 31
    Lens jeg plus rigtig msnge andre der har hund med til prøver uden selv at deltage, tager vores hunde ind på banen i pauserne og træner lidt.
    Det er god træning når det bliver deres tur til at komme til prøve.


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 12 Svar: 366
    #36   27. feb Anne - du kan bruge: gågaden lørdag formiddag, en lokal legeplads en dag solen skinner, lige uden for indhegningen til en hundeskov, parkeringsplads til Bilka..
    og så træn som du plejer - så får du masser forstyrrelser smiley


  • #37   27. feb 13 hunde til en træner er altså meget. Jeg ved godt at forskellige trænere kan rumme mere eller mindre. Jeg personligt kan ikke rumme mere end 6-8 hunde og førere lidt afhængigt af hvilken slags hold det er, hvis jeg skal føle at jeg kan give noget til den enkelte.
    Jeg ville nok prøve at snakke med trænere eller måske træningsudvalget (hvis i har sådan et i klubben) om dit issue igen. Eller måske bestyrelsen? Jeg sidder selv i bestyrelsen i min klub og vi vil da faktisk gerne vide det, hvis der går folk rundt på vores hold og ikke synes de får noget ud af det. Det er da også hændt hos os og så vil vi gerne finde en løsning.


  • #38   27. feb Jeg vælger både hold med mange kursister og små hold helt fra hvalpehold.
    Netop fordi jeg skal bruge netop den forstyrrelse det er at andre træner tæt på, når man selv træner.
    Jeg har som sådan ikke brug for “undervisningen” selvom det jo altid er fint med ekstra øjne på det man laver.
    Jeg vælger nogle gode kurser ud hvor jeg kan få nyt input i ny og næ.

    Jeg bruger også meget at tage hvalpen ( efter 12 ugers alderen, hvor de lovligt må være der) med ud til konkurrencer som tilskuer. Den skal føle stemningen, højtalere, virakken osv. Jeg plejer altid at træne lidt simple øvelser et sted hvor det ikke forstyrrer.
    Der kommer dog ofte et tidspunkt omkring 1 års alderen hvor de tænder “for meget” på andre hunde der løber eller belønnes vildt. I den periode vælger jeg mindre stævner med god plads, så jeg kan få afstand.



  • #39   27. feb Jeg har med begge mine brug for at træne forstyrrelse - også ham den 'gamle' på snart 7 år, der vældig let lader sig distrahere. Så er glad for et lidt halvstort rallyhold, hvor der fx er en der kan finde på at løbe lidt vildt rundt, en der gøer osv.
    Penny har også brug for at træne med forstyrrelser. Hun træner på et B-hold med andre unge B-hunde og forstyrrelser for hinanden sørger de i så rigt mål for smiley Jeg tager hende også med når Clinton er til rallykonkurrencer. Jeg tager hende ud og træner lydighedsøvelser (og tænker selvfølgelig over at hun ikke skal komme til at være forstyrrende for de hunde der er fx på banen og igang, dem der varmer op osv). Jeg synes det er ret værdifuldt at hun vænner sig til at kunne lave noget sammen med mig selvom stedet er fremmet for hende og der er en masse hunde hun ikke har set før osv.


  • #40   27. feb Men Max, på Bilkas p-plads er der ikke hunde, der løber, apporter der bliver kastet, belønninger der flyver rundt osv. Jeg har brug for HUNDE, der forstyrrer. Og jeg har brug for at min hund kan abstrahere fra alt - OGSÅ hunde, biler, flyvende bolde, løbende børn, egern og hvad ved jeg, men jeg forstår stadig ikke, hvordan man 100% kan klare sig igennem på alenetræning. Der er visse discipliner, fx nosework, hvor andre hunde end ikke må trække vejret inden for en radius af 50 meter, så til det er det fint. Men til alle andre typer sport, forstår jeg simpelthen ikke kan det kan lykkes smiley

  • #41   27. feb Anne - man har måske andre hundevenner, man mødes med (I træningsøjemed, men ikke på hold), mulighed for at træne foran hubdeskoven e.l.
    Og så er det jo bare ikke alle hunde, der trigges voldsomt af andre hunde - for Gaia var en anden der legede med hund f.eks. kun en ret begrænset distraktion. Et par unger der spillede bold derimod, SÅ var hun klar til at droppe al træning.
    Så det er jo super forskelligt, hvad den enkelte hund har brug for, for at kunne klare en konkurrence.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 355
    #42   27. feb Egentlig "sjovt" Anne, at du går så højt op i forstyrrelserne, dem jeg kender på konkurrence niveau betaler i dyre domme for små hold eller enetimer for, at forfine og nørde smiley (agility).

    Jeg har bevidst valgt et lille hold til begyndertræning i agility for vores ene hanhund. Jeg har før gået på hold (Ikke med ham) Og der bestod det mest i venten til det blev ens tur .

    Ringtræning er fortrinligt til at træne kontakt og fokus og det kan stort set bruges i alle andre sammenhænge....

    Jeg skal ikke bruge træningen til konkurrence, det er udelukkende træning for at tilgodese hundens behov for aktivering.


  • #43   27. feb CM, fordi man gerne vil have forstyrrelser, betyder det jo ikke at man ikke OGSÅ vælger små hold og enetimer. Men jeg ville dø langsomt og smertefuldt, hvis jeg kun skulle træne alene resten af mit liv. Så ville jeg slet og ret ikke gide at træne hund smiley

    Det ville så i øvrigt også være umuligt at træne mine discipliner uden folk at træne med, så det giver sig selv smiley


  • #44   28. feb Jeg træner meget hjemme, med én eller flere hunde af gangen - træner på små hold med de tre af dem - og deltager også i kurser diverse steder, for at lære dem at fokusere i "fremmede" miljøer.
    Fx. trænede JohnJohn LP på et lille hold (vi var kun tre i lørdags), men hvor den ene så var en højløbsk tæve. Det var RIGELIGT forstyrrelse, for min lille teenager smiley
    Det ene sted, vi træner agility, er der kun én hund inde i hallen af gangen, så der er minimale forstyrrelser - så jeg er glad for, at jeg også træner et andet sted, hvor vi faktisk har de øvrige hunde inde hele tiden også. Det er virkelig god træning for de unge hunde, at de faktisk kan holde sig i ro, når andre løber, arbejder, leger osv. omkring dem - OG at de selv kan arbejde, når det bliver deres tur, selvom alle vennerne er lige indenfor rækkevidde.


Kommentér på:
Det der med at vælge en træningsklub...

Annonce