{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sådan lærer du din kanin at hoppe!

2.427 visninger | Oprettet:

Okay guys!

Der er tit rigtig mange spørgsmal ang. kaninhop i kangruppen herinde, derfor har jeg nu besluttet mig for at lave et fotoalbum, der forklarer det grundlæggende.

GRUNDLÆGGENDE INFO:
Ved kaninhop hopper kaninen over forhindringer, der ligner dem, man kender fra ridebanespringning, selvom kaninernes forhindringer selvfølgelig er meget mindre. Kaninhopsporten startede i sverige for 20 - 25 år siden. I 1993 begyndte kaninavleren Jørgen Larsen at hoppe med sine kaniner efter en tur i sverige hvor han havde set en opvisning. Der er klare regler i kaninhopkonkurrencer, men dem tager vi senere. Det aller vigtigste er dog, at kaninen har det sjovt. Hvis kaninen ikke syntes at det er sjovt, så er det ikke sjovt for nogen af jer. Alle kaniner kan hoppe, både racekaniner og blandingskaniner.

SÅDAN KOMMER DIG OG DIN KANIN GODT IGANG:
Hvis du starter med din kanin fra den er lille, skal du først vende den til at gå i sele. Dette gør du ved f.eks at give den sele på ca. 10 minutter om dagen i nogle uger imens du nusser den så den bliver vant til den. Lad være med bare at give kaninen selen på og så gå med den fra første gang - så bliver kaninen ikke ligeså glad for at komme i sele, som den bliver hvis man vender den langsomt til det. Det er vigtigt at kaninunger ikke hopper særlig tit eller højt i starten, for så kan de godt hurtigt blive træt af legen. Et godt startspring er en tom mælkekarton, der ligger ned så kaninen kan hoppe over den. Lad først kaninen snuse til den, og løft den så over en enkelt gang for at vise den at den skal over på den anden side. Sæt den så foran springen igen, og giv den et FORSIGTIGT puf på numsen så den forstår at den skal fremad. Du må endelig ikke presse din kanin, så syntes den ikke at det er sjovt. Når din kanin er blevet fortrolig med mælkekartonen, kan du gå lidt videre. Det kan du f.eks gøre ved at stille to mursten med ca. en halv meters mellemrum, og læg en pind imellem dem. Når kaninen er blevet gode venner med "pinden" kan du lægge to mursten mere ca. 1 meter længere fremme, og putte en pind imellem dem også. Husk at gå langsomt frem!

RIGTIGE FORHINDRINGER:
Når dig og din kanin er lidt længere i træningen, er det på tide at du anskaffer dig nogle ordentlige spring. Disse kan endten laves selv, eller købes på http://www.benie.dk/ - jeg vil dog klart anbefale dig at lave dem selv, da det er meget sjovere! Det sjove ved at lave sine egne forhindringer er, at man kan slå fantasien løs! Man kan lave hundredevis af forskellige spring, jeg sætter snart nogle billeder ind af nogle af mine spring. Rørene på et kaninspring skal kunne falde af ved den mindste berøring for at kaninen ikke slår sig, derfor ligges de på kramper. Kramperne formes af 8 cm lange og 3 mm tykke stykker ståltråd som vist på billedet. Kramperne formes ved hjælp af en fladtang, og enderne klippes af skråt, så de bliver spidse - brug en knibtang.

BYG ET SPRING MED HØJDE:
Dette skal du bruge:
* Tyve kramper af 3 mm ståltråd.
* to 60 cm lange "træstolper" på 5 x 5 cm.
* to stykker krydsfiner på 20 x 20 cm (18 mm tykke - til fødder)
* skruer til samling af stoplerne og fødderne.
* ti 60 cm lange elektrikerrør.
* maling.
* selvklæbende folie til dekoration af rør.

Sådan gør du:
* Form de 20 kramper som forklaret tidligere i guiden.
* Sæt kramperne i de to træstolper med 5 cm mellemrum.
* Skru de to fodstykker på stolperne.
* Mal stolperne og dekorer rørene, så springet bliver rigtig flot!
* Placer de to stolper med 60 cm mellemrum og læg elektrikerrørene til rette på kramperne.

Jeg håber i kunne bruge det :o) /Line.

Lykkeline
Kvinde | 30 år | Oprettet: 16. mar 2008


Kommentér på:
Sådan lærer du din kanin at hoppe!


  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Annonce