{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk hyrdehund Jessie 2021

971 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Thea
Kvinde | 32 år | Oprettet: 4. jan 2007


Hollandsk hyrdehund Jessie

Fødselsår:
2021
Størrelse:
28,5-29 kg
Temperament
Under udvikling. Men en snu lille ræv, det er der vist ingen tvivl om.

Maj 22
Kærlig, hengiven og meget loyal overfor mennesker hun kender. Ville hade at skulle dele opmærksomheden, elsker at være midtpunkt. Meget omgængelig overfor andre hunde og større dyr. Tror hun må jagte katte og høns.

Skærpet opmærksomhed overfor fremmede, særligt hvis de bevæger sig i en gruppe. Her kan hun reagere vagtsomt og med lyd.
Territorial og vagtsom adfærd særligt når hun opholder sig i bilen.

En stor del af hendes opmærksomhed er rettet mod omgivelserne. Af og til går hun ind i ting som parkerede biler eller skilte, fordi hun har travlt med at "glo". Det kan være ret underholdende.

August 2023
I sin daglige omgang med familie og venner er det tydeligt at hun elsker at være midtpunkt når det er nogle hun kender. Alle bliver udsat for overdrevent fedteri når hun gerne vil have opmærksomheden, hun smiler og smyger sig op ad folk, kaster sig ned på gulvet for at blive kløet på maven eller disker op med diverse legetøj for at spolere samtaler der ikke drejer sig om hende. Hun lykkes selvfølgelig med sine intentioner hver gang, folk lurer slet ikke hvilken lille diva hun er. Overfor fremmede er hun skeptisk og kommer de ind af døren uforudset bliver de standset. Hvis der er fremmede i mængden af dem hun kender, bliver de som udgangspunkt ignoreret. Den lille snob.
Tricks
De sædvanelige lydighedsøvelser



Stævner
Vi træner mod PH-kåring en skønne dag.

2023
I klubbens interne lydighedscup fik vi samlet en anden plads :D
Stamtavle
Du Rocher Des Ducs Summer

Mor: Austrian High Spirit From Hell

Far: Deadshot Diesel de Alphaville Bohemia

Hun er på workingdog ligesom hendes forældre
Køn
En ægte diva. Kan kun tisse på græs.

Hvis hun skal nummer to skal belysningen være den helt rette, sol-måne og stjerner være på lige linje, ingen forstyrrelser og kun på det helt rette underlag... Medmindre vi cykler selvfølgelig.

Beskrivelse
Jeg bruger denne profil til at beskrive vores tid sammen hen ad vejen. Den er lavet til mig selv, så jeg kan se tilbage og mindes gennem årene.

Forår 2021
Jessie er hentet i Frankrig. Efter en del research og med den rette timing på kuldet faldt valget på hendes opdrætter i Frankring. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Jeg er ikke i tvivl om at hun har haft de bedste betingelser i hendes første levetid.

Hun er meget racetypisk såvidt jeg kan læse mig frem til :)
En reserveret dame, som knytter sig meget til en person. Man skal gøre sig fortjent til hendes gunst, når den opnås, følger en masse hvalpegoder med som indeholder en del savl, småskræmmer på hænderne og hundepoter på tøjet blandet med en masse entusiasme.
Vagtsom ved nye lyde og fremmede, men følger hurtigt anvisninger og falder til ro igen.
Meget opmærksom på sine omgivelser sammenlignet med min gravhund, hvor man kunne sprænge en bombe ved siden af, uden han ville ha opdaget det :D Hun støtter sig meget til sin fører og kopierer ofte adfærden. Hun vil gerne samarbejde og har lyst til at lære og lave noget, men har også brug for friheden til at løse opgaver selv. Tror der er en velbevaret hyrde i hende, men er ikke helt sikker for har ikke haft en før :D
God til at finde ro og slappe af inderdørs når hun har været på tur. Det er nemt at mærke om hun er i balance.

Det bedste hun ved udover mig (lad det vare for evigt) er hendes bold og hun kan stort set altid finde den uanset terræn. Hendes næse er fortrinlig.

Hun er vanvittig kvik. Jeg skal tænke mig om før jeg lærer hende ting og sager, hun opfanger det før vi overhovedet er færdige. Det er både godt og skidt nogle gange. Hun er snu helt ind i knoglerne. Har lært sig selv at åbne døre og laver små lagre og madrationer rundt omkring i hemmelighed. (Hun får aldrig noget at spise jo). Hun lusker rundt med sin helt egen agenda nogle gange, helt i sin egen verden. Taler jeg i telefon så skal der helst findes på noget, så hun igen kan få opmærksomheden.

Hun foretrækker kropskontakt og er vild med at putte. At have hvalp er lidt som at have fået en skygge. Hun sniger sig rundt og følger mig helst alle steder. Sniger sig ind mellem køkkenbordet og mine ben, ligger på håndklædet når man kommer ud fra badet og gud forbyde at man forsøger at få en smule privatliv på toilettet. Det der foregår i kummen er simpelthen så spændende og hun må slet ikke stikke snuden derned. Der må helt sikkert være et skjult spiseligt vidunder nede i den. En dag regner hun det ud. ...

Jeg glæder mig til at vi skal lære hinanden meget mere at kende, men indtil videre føler jeg at vi er et godt match ;)
Snart bliver hun teenager..

Maj 22
Efter en lang og meget træls periode, er vi ved at være et sted, hvor vi har opnået lidt mere modenhed. Det holdt hårdt..
Fik hun en bedre ide, gjorde hun det. Ses! Så måtte jeg jo lige forsvinde lidt. Gud, hvor har jeg marcheret ind i mange buske og forsøgt at bevare min smuldrede værdighed. Det eneste som altid hjælper når hun ikke hører, er at blive væk. Fange hende, kan man i hvert fald ikke og hun ved det, den lille kost.
Men, nu begynder jeg så småt at høste frugten af al vores træning. Hun er blevet virkelig god til at lytte og sværere at distrahere. Hun har fået en væsentligt forbedret impulskontrol og tilvælger ofte at lege med mig frem for andre hunde. I snor er hun eksemplarisk og jeg begynder at kunne have hende mere og mere løs. Hvilket er meget vigtigt for mig. Målet er, at kunne have hende så meget som muligt, uden snor.
Jeg kan cykle og stå på rulleskøjter med hende. Hun har lige fået sin første træksele :)


Opdatering Oktober 22
Vi er startet på PH grundkursus og hun synes det er en fest! Vi er begyndt at få et virkelig godt samarbejde. Hun gør mig stolt

Dec 2022
Vi er færdige med grundkursus og skal videre på kåringshold.

August 2023
Jessie er blevet 2,5 år og det begynder at blive tydeligt at hun er drevet af nogle lidt andre parametre end størstedelen af de andre hunde vi træner med. Hun elsker ros, men søger ikke nødvendigvis at please. Hun når som udgangspunkt ikke til et punkt i driften, hvor hun stresser og kammer over. Hun er ikke fikseret på bold eller andet legetøj, men vil gerne lege og løbe efter det, men ikke på en måde hvor jeg bare kan tage det frem og så er hun i drift. Det betyder bl.a. at hun ikke har et slip-problem, men jeg kan samtidig heller ikke forvente intensitet i en øvelse bare ved at have legetøjet med.
Hun er generelt sensitiv overfor mit humør og overfor mængden af ros hun får en opgave. Hvis hun får nok ros i en opgave, eller man retter på hende, mister hun hurtigt drift og begynder at gå egne veje. Gud forbyde at jeg bliver irriteret på hende for så bliver hun helt passiv og så bliver jeg først irriteret.
Hun er en løjerlig blanding af “kan selv, vil selv” attitude kombineret med at hun vil have at jeg roser og hepper på hende hele vejen. Det er lidt svært med hendes af og til knap så heldige påfund, men jeg forsøger da at lægge mig i selen når hun bruger tiden på mine agendaer og ikke på sine egne.
Hun er fortsat yderst opmærksom på sine omgivelser, med en irriterende kombination af at handle impulsivt i et relativt uforudsigeligt mønster. Det som trigger en impulsiv handling den ene gang, gør ikke nødvendigvis næste gang. Jeg er dog efterhånden blevet så trænet i at spotte hvad der kan være en trigger, at det efterhånden er længe siden, hun har oplevet succes med at handle på impulsen. Men nøj hvor har det været op ad bakke til tider. Det er blevet til mange imaginære oprettelser af gratis-hund-annoncer på marketplace efterhånden.
Hun er meget selvstændig og en dygtig problmerløser. Det kan være hun skal finde ind til en bold i en indhegning eller finde en måde at komme op til mig på et legestativ osv. Der er ingen tvivl om hendes intellegens og list når hun først sætter sig for at opnå noget. Hvad enten det er at charmere sig op på skødet af en hun kender for at stjæle en bold på bordet eller finde et hul i hækken.
Efteråret skal bruges på at træne forsvarsdelen i PH-kåringen. Indtil nu har vi brugt meget tid på indledende øvelser i byttedrift til bid og rundering, helt uden pres og en masse forskellige figuranter. Nu er vi kommet på bid-holdet og træner mere målrettet forsvarsøvelserne i kåringsprogrammet.
Siden den sidste opdatering er der sket meget og der har været mange frem- og tilbageskridt. Mest af alt er jeg blevet meget klogere på hvad der er en motivation i en øvelse og hvad der skaber støj. Jeg har også lært meget om mig selv og mine egne faldgruber som senere giver bagslag så man må starte forfra. Jeg er heldigvis også blevet klogere på mine styrker. Jeg er sikker på at Jessie fortsat vil gøre mig opmærksom på en masse flere uopdagede evner i vores følgeskab på livets vej i fremtiden. Hun er og bliver min yndlings diva!
Kommentér på:
Hollandsk hyrdehund Jessie
Annonce