{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dogo canario Tinga (1st Presa on HG) 2004

15.248 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Christian S
| 41 år | Oprettet: 30. jan 2006


Dogo canario Tinga (1st Presa on HG)

Fødselsår:
2004
Størrelse:
67cm høj. 55Kg.
Temperament
Hun har et ligevægtigt temperament. Hun har overblik og lystrer som hun skal. Katte og fugle skal jagtes:) Hun behandler andre hunde som de behandler hende. Hun underkaster sig kun små hunde og ligesindede. Hjemmet er beskyttet 24-7.
Tricks
Hun reagerer på alt hvad jeg siger og gør.. Kan for eksempel bevæge mine øjne til et sted og lave en lille *grimasse* så ved hun at hun skal gå derover hvor jeg kigger. Kan få hende til at dække uden at sige noget eller gøre noget med mine hænder.
Tinga reagerer på: stemme, fløjt, håndtegn og ja, øjne...
Stævner
Stamtavle
Far - Chuck Norris de Presa Awangarda (Champion of Poland, Junior Champion of Poland, Winner of Poland and Europe)........ Mor - Quino de Irema Curto (Champion of Poland)..............
Køn
Ja hun er vældig køn med et lille fint blomkålsøre (charme i sig selv) som kendetegner racen.
Beskrivelse
Perro de Presa/Dogo Canario er en blanding af den æld gamle race Bardino og racen Majorero. Bardino er gammel spansk race som desværre er uddød i dag. Den blev brugt som vagt- og hyrdehund og er total frygtløs. Man begyndte at importer engelske mastiffer og andre molosser hunde til parring med Bardinoen. Det man kom frem til var en race som var alt det man håbede på, modig, loyal, trofast og intelligent.

Men det var ikke nok for spaniolerne, de ville have en hund som var mere lydig og lidt mere kontrollabel. Derfor gik man over til at avle med Majorero-hunden, da den var lidt nemmere at have med at gøre.
Igennem mange år tog man alle de racer som de spanske kolonister kunne opdrive af molosser og andre stridshunde rundt om i verden og blandede ind i canarioen, så man ved ikke 100% hvad der er i den originale dogo canario. Man tog de bedste af hundene med til Spanien og derfra begyndte man at bibeholde den standard man nu har.

Hunden blev hurtigt en legende og blev af mange betegnet som den ultimative gladiator. Man brugte den DESVÆRRE til dyre og hundekampe og fordi den var så loyal og vil gå gennem ild og vand for sin ejer og ville glæde sin ejer, kæmpede den ofte til en af dyrene eller hunde lå død. Men i starten af det 1900 århundrede, blev kampe mellem hunde og tyre forbudt i det meste af Europa og interessen for denne dejlige race faldt drastisk.
Det skal lige siges at dogo-canario er en formidabel hyrdehund, meget opmærksom, vagtsom og med en utrolig evne til at læse de dyr den hyrder.
Den er ekstremt loyal over for familie og børn men kan være meget mistroisk og vagtsom over for fremmede uden for familien...




Kommentér på:
Dogo canario Tinga (1st Presa on HG)
Annonce