Golden retriever

Golden retriever

Golden retrieveren er en relativt stor hund, som oprindeligt kendes fra Skotland og England, hvor racen var særligt populær som jagthund. Hvis du overvejer at anskaffe dig en, kan du nemt finde en golden retriever til salg på markedspladsen.

 

Flere billeder

Hundens navn skyldes en kombination af dens farve og så dens evne til at hente nedskudt byttedyr og bringe det uskadt tilbage til jægeren (‘retriever’). Hunden er rangeret som den fjerde mest intelligente race i Stanley Corens “The Intelligence of Dogs”.

Racens høje intelligens bevirker bl.a. at hundene bruges indenfor mange forskellige væsentlige felter, eksempelvis som førerhunde, redningshunde, bombehunde og jagthunde.  

Ligesom labrador retriever har golden retriever en stor appetit, og hunden har behov for meget motion (to timer eller mere om dagen).

Gennemsnitslevealderen for racen er ca. 11-12 år. I forhold til helbredsmæssige problemer er hofteledsdysplasi, kræft og overvægt kendte lidelser hos racen. Sidstnævnte kan heldigvis nemt undgås ved at undgå overfodring og naturligvis sørge for, at hunden får rigeligt med motion.

 

Flere billeder

Hunden er kendt for sit rolige temperament og venlige gemyt. Den er derfor fantastisk som familiehund og har stor tålmodighed med børn. Hunden stoler generelt på mennesker, og er venligt stemt overfor fremmede, hvilket gør den til en tvivlsom vagthund. 

Racen har desuden høstet anerkendelse indenfor mange forskellige former for hundesport, og hundene klarer sig ofte godt både i forhold til lydighedsøvelser og “Dog Agility”. 

Golden retriever blev anerkendt af “The Kennel Club of England” i 1903 - på dette tidspunkt blev racen dog betegnet som “Flat Coats - Golden”. I 1925 blev racen anerkendt i USA af “The American Kennel Club”. 

Golden retrieveren er den tredje mest populære hund i Danmark med flere end 20.000 registrerede hunde. Den overgås kun af labrador retriever og schæferhunden.

De tre ovennævnte hunderacer - og mange andre - kan findes på markedspladsen, hvor der er masser af hunde til salg.   

Annonce