Grand danois - informationer om 'the great dane'

Grand danois - informationer om 'the great dane'

En grand danois ses på lang afstand og er altid opsigtsvækkende pga. sin overvældende højde og lidt specielle udseende. Den er kendt for sin medvirken i diverse film og bøger, men racen har meget mere end det at byde på. 

 

Flere billeder

Oprindelse

Racen grand danois har rødder tilbage til de dogge-hunde, som germanerne og romerne brugte til jagt, fx bjørne- og vildtsvinejagt, dyrekampe og i det hele taget som krigshunde. Dog er den generelle opfattelse, at racen er dansk, selvom racen fx i Tyskland bliver kaldt Deutsche Dogge (tysk hund). I visse lande, fx i Frankrig, kaldes racen stadig for en tysk hund, men de fleste andre steder opfattes racen som værende en dansk hund og kaldes Great Dane. I 1937 blev det besluttet, at hunden officielt er en tysk hund, men at det står de enkelte lande frit for at kalde racen, hvad de vil. 

 

Først i 1800-tallet fik hunden den lidt finere status, som racen har opnået i dag, hvor den både gælder som selskabs- og jagthund. Det skete i forbindelse med, at hunden blev udbredt i det lidt bedre borgerskab. Faktisk var racen grand danois én af de første hunderacer, som blev raceregistreret og dermed blev fremvist på udstillinger og udviklede sig til at være en typisk udstillingshund. 

 

Flere billeder

Temperament

Faktisk er grand-danoise-hunde kendte under tilnavnet the gentle giant - den venlige kæmpe - pga. deres venlige sind og godmodighed. Som udgangspunkt er en grand danois venligt stemt over for andre hundracer og mennesker generelt (både børn og voksne). Selvfølgelig kan det ikke udelukkes, at visse grand danois-hunde har et mere dominerende og aggressivt temperament, men dette er snarere undtagelsen end reglen. 

 

En grand danois er bl.a. en lidt besynderlig hunderace, fordi dens voldsomme udseende umiddelbart står i kontrast til dens temperament. Dens temperament er nemlig venligt og nærmest godmodigt. Som udgangspunkt har racen det fint med at blive trænet. Dog kan racen også være selvstændig og egenrådig, men ikke på en aggressiv måde. Det er karakteristisk for grand danois-hunde, at de keder sig ved alt for mange gentagelser. Selvom hunden er mild, skal man altså ikke anskaffe sig en grand danois, hvis man ønsker en hund, der adlyder konsekvent. Racen kræver som de fleste andre racer regelmæssig motion, men er dog ikke den race, som kræver mest motion.

På udkig efter hunde til salg? Tjek markedet ud lige her.

Annonce