Hjemmelavet Chai-sirup. Hjemmelavet Chai-sirup.
Lav en lækker sirup til at blande op med varm mælk. Man kan selv putte flere eller færre krydderier i alt efter smag.
10 hele kardemommefrø
10 hele nelliker
10 hele allehånde
1/4 hel muskatnød
25 cm hel kanelstang
5 hele stjerneanis (gerne 10, hvis man kan lide smagen af lakrids!)
2 spsk. darjeeling eller ren earl grey the
200 gram mørk muscovadosukker
5 dl vand
- Rist krydderierne på en varm pande. Det trækker smagen frem i de tørre krydderier.
- Mort krydderierne.
- Kog vand, sukker og krydderier op i en gryde. Lad gryden simre i 15 minutter og tilsæt teen. Lad gryden simre igen i 5-7 minutter.
- Si krydderier og te fra.
- Hæld den tynde væske/begyndende sirup tilbage i gryden.
- Lad gryden simre videre, til konsistensen er som sirup. Der går op til en halv time
- Hæld på et glas og opbevar siruppen ved stuetemperatur.
Til ét glas chai: Et glas varmt, pisket mælk og ca. 1-2 spsk. sirup. Alt efter behag. Siruppen er sød - er den for sød, kan man fordoble krydderierne næste gang, man vælger at lave Chaisirup.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Hjemmelavet Chai-sirup.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside