Langtidshævet brød. Langtidshævet brød.
Lidt godt brød er jo altid rart.
-200 g. knækkede eller skårne rugkerner.
-3 dl. vand.
-2 dl. kærnemælk.
-15 g. gær.
-1 spsk. fedtstof.
-1 tsk. honning eller sukker.
-1½ tsk. salt.
-30 g. hørfrø. (ca. ½ dl.)
-100 g. grahamsmel. (ca. 1½ dl)
-300 g. hvedemel. (ca. 5 dl.)
Brug lidt kærnemælk eller lidt kaffe til pensling når bollerne er klar til at komme i ovnen.
Fremgangsmåde:
JKog rugkernerne i 3 min. og afkøl dem. Tilsæt kærnemælk og rør gæren ud i blandingen, kærnemælken skal helst have stuetemperatur.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen en lille smule hvedemel. Det gør ikke spor at dejen er lidt klistret.
Læg dejen i en skål og kom film over og sat nu dejen i køleskabet natten over. (ca. 8 timer)
Ælt dejen godt igennem om morgenen og form et brød af dejen. Lad det hæve endnu en time ved stuetemperatur.
Pensel brødet m. kærnemælk eller kaffe og bag det i ovnen ved 200 gr. i ca. 40 min.
Hvis ellers man har tiden til det, så er det et fantastisk brød, en rigtig god ide at lave det lørdag aften og så bage det søndag morgen, så er der dejlig friskbagt brød, og det har ikke taget ret lang tid.
God fornøjelse.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Langtidshævet brød.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside