Ølkage - Gammeldags krydderi kage Ølkage - Gammeldags krydderi kage
Du skal bruge:
500 gr brun farin.
500 gr hvedemel ( Gætter på man evt kan bruge andet mel, men har ikek selv prøvet )
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 fl lys øl ( malt øl, jule øl kan også bruges )
Det hele røres sammen til en klistret dej
Dejen lægges i en rugbrødsform med bagepapir ( har bagt den UDEN og det sidder bare FAST i formen )
Kagen bages i ovnen på NEDERSTE ribbe på 200 grader 45 min MED Staniol så den ikke bliver brændt og 45 min uden staniol så den bliver sprød.
Kagen serveres med SMØR på...
Smager som sødt rugbrød nøøøøøj hvor er det godt...
Jeg har fundet en anden opskrift hvor man tilsætter 1 æg og bruger natron i stedet for bagepulver.
Har bagt kagen både med og uden æg, den er nemmest at skærer ud hvis man har puttet 1 æg i dejen..
Kagen er fryseegenet men her er den hurtig væk, så det når jeg slet ikke... :o)
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Ølkage - Gammeldags krydderi kage
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside