Mormors køkken

Mormors køkken

Medlemmer: 46
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Bygge terrasse for spejderhytte 5.000 kr.
  • USM HALLER disassembly - today! 1.410 kr.
  • montering af sovesofa 800 kr.
  • Replacing smoke alarm battery 375 kr.
  • Sætte lampe op 500 kr.
  • TV mounting / hanging 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Stegeben...
  • #1   6. feb 2014 Jeg laver det heeeelt simpelt. Putter ikke andet end kød i gryden, da det er det, jeg helst vil have sovsen smager af.

    SÅ:

    Krydre stegebenene, brun dem i margarine i en stegegryde. Brun dem et lag af gangen (det giver næsten sig selv) og når alle er brunede, i med resten. Vand over.
    Koge til de er møre.

    Jeg tager dem op, salter og giver dem en tur i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Det giver en sprød overflade.

    Sovsen sørger jeg for at koge ind så den får den rette smag. Jævner med smørbolle, smager til med salt, sukker, eddike og vupti.

    Leeet mad at lave smiley


  • #2   6. feb 2014 Takker CH smiley

    Det lyder jo super simpelt smiley Fandt opskrifter hvor de blev kogt med alverdens ting og sager, så var lidt lost smiley


  • #3   6. feb 2014 Og lad dem endelig simre rigtig godt møre - uh, det er altså en god ret (og længe siden, jeg har fået det). Man kan evt. pensle dem med noget barbecue, inden man putter dem i ovnen, hvis man er til det.

  • #4   6. feb 2014 Bente..
    Jeg ville ELSKE at proppe barbecue på, men så får jeg tæsk af den gamle *G*

    Jeg kan ikke mindes at ha fået stegeben siden jeg var barn, så derfor var jeg helt på herrens mark *G*


  • #5   6. feb 2014 Hi hi - det kan jeg nemlig også godt lide - hvad med på halvdelen så? smiley

  • #6   6. feb 2014 Bente..
    Det kunne bestemt overvejes smiley


  • #7   6. feb 2014 Din mor skriver jo så fint laurbær - det er jo en ret stærk smagsgiver, men hvis Vatti er vant til det, så er det jo sikkert et must *GG*

  • #8   6. feb 2014 CH..
    Problemet er at den gamle, er blevet ret så dement det sidste års tid..
    Jeg spurgte ham hvordan han plejede at lave det, men han kan simpelthen ikke huske det..

    Mange i min familie er slet ikke opmærksomme på hvordan det står til med ham (heri blandt min mor) så til tider regner de med at han kan ligeså meget som i gamle dage smiley


  • #9   6. feb 2014 Ja, så er det svært. Også at vide om laurbærblade er din mors ting eller din fars ting smiley

    Når det står sådan til med ham, så ville det jo være superrart, om du kunne ramme noget, der dæmrer for ham smiley

    Du må rafle med dig selvom bladene *GGG*


  • #10   6. feb 2014 Ja, jeg må prøve mig lidt frem, og håbe jeg rammer plet smiley

  • #11   6. feb 2014 Et halvt blad *GG*

  • #12   6. feb 2014 Jeg bruner dem i smeltet sukker samt margarine når de alle er brunet kommer jeg vand ved også får de lov at stå og simre.
    Så laver jeg en opbagt sovs bruger vandet benene har kogt i og det smager mums


  • #13   6. feb 2014 Jeg bruner dem i smør af flere omgange. Lægger dem retur i gryden mens jeg krydrer dem. Hælder vand på og så får de ellers lov til at simre mindst et par timer. Jeg bytter rundt på dem da min stege gryde ikke er voldsom stor smiley

    Mht sovsen så laver jeg en opbagt sovs og hælder stegeskyen i. Evt en sjat fløde og smager til med ribsgele, salt og peber.

    Og så ordentlig omgang kogte kartofler - det er jo dem der skal suge sovsen - og hjemmelavet agurkesalat til...mmm det er bare mormad når det er bedst smiley

    Jeg bruger forresten kun ribben, da jeg synes de er nemmere at brune af...og kan deles i mindre stykker smiley


  • #14   6. feb 2014 Takker Tina og Linda..
    Uhh er VILD med sauce med ribsgele i... Går det godt til stegeben? Havde jeg slet ikke overvejet *G*


  • #15   6. feb 2014 Alt sovs bør jo smages til med sødt og syrligt.

    Om det søde kommer fra ribsgele eller sukker er jo underordnet - eller måske grøntsager, man har i retten.

    Så tilsmagning med gele er jo glimrende - men glem ikke syre for at få en ordentlig balance og få maksimalt ud af smagen.

    Langt de fleste tænker ikke det mindste over den sidste balance og det får de fleste retter til at gå flere niveauer op.


  • #16   6. feb 2014 Jaa da en klat gele i sovsen smiley

  • #17   6. feb 2014 CH
    Kan godt høre at jeg ikke gør det optimalt i hverdagen *G*
    Hvilken syre plejer du at smage til med?

    Det har udviklet sig til noget familie middag med to af mine søskende og deres påhæng + børn..
    Så nu skal der gode fif på bordet, så det spiller *G*


  • #18   6. feb 2014 Jeg altid lys balsamico på lager, alternativt bruger jeg bare almindelig eddike.

    Man skal dog lige lære det. Når man begynder at tilsætte syre opdager man, at sødme- og saltbalancen ændrer sig, så der skal tjekkes for alle tre ting hver gang man har tilsat noget nyt og smager igen.

    Jeg startede med at lave Gastrique. Det er en sirup lavet på sukker og eddike. Det gik langt hen ad vejen, men efterhånden som jeg blev bedre til at definere de forskellige smagstyper fik jeg behov for at skille tingene ad så jeg kunne finjustere.

    Og her taler vi at tilføje en lille teske sukker, syre eller et nip salt ad gangen, koge op og smage når man starter på det smiley

    Til gengæld får maden altså en helt anden dimension.


  • #19   6. feb 2014 Jamen nu bliver det først i næste uge vi skal ha ben, så ergo må jeg prøve weekenden over smiley
    Tusind tak for gode råd smiley


Kommentér på:
Stegeben...

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce