Stegeben... Stegeben...
Hey Hey
Nogen der har en vanvittig god opskrift på stegeben, på den gammeldaws måde?
Jeg har aldrig lavet sådan nogle, men min kære gamle far vil virkelig gerne have det, så selvfølgelig skal han da glædes med en god omgang
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
SÅ:
Krydre stegebenene, brun dem i margarine i en stegegryde. Brun dem et lag af gangen (det giver næsten sig selv) og når alle er brunede, i med resten. Vand over.
Koge til de er møre.
Jeg tager dem op, salter og giver dem en tur i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Det giver en sprød overflade.
Sovsen sørger jeg for at koge ind så den får den rette smag. Jævner med smørbolle, smager til med salt, sukker, eddike og vupti.
Leeet mad at lave
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Det lyder jo super simpelt
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Jeg ville ELSKE at proppe barbecue på, men så får jeg tæsk af den gamle *G*
Jeg kan ikke mindes at ha fået stegeben siden jeg var barn, så derfor var jeg helt på herrens mark *G*
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Det kunne bestemt overvejes
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Problemet er at den gamle, er blevet ret så dement det sidste års tid..
Jeg spurgte ham hvordan han plejede at lave det, men han kan simpelthen ikke huske det..
Mange i min familie er slet ikke opmærksomme på hvordan det står til med ham (heri blandt min mor) så til tider regner de med at han kan ligeså meget som i gamle dage
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Når det står sådan til med ham, så ville det jo være superrart, om du kunne ramme noget, der dæmrer for ham
Du må rafle med dig selvom bladene *GGG*
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
sep 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 226
Så laver jeg en opbagt sovs bruger vandet benene har kogt i og det smager mums
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.468
Mht sovsen så laver jeg en opbagt sovs og hælder stegeskyen i. Evt en sjat fløde og smager til med ribsgele, salt og peber.
Og så ordentlig omgang kogte kartofler - det er jo dem der skal suge sovsen - og hjemmelavet agurkesalat til...mmm det er bare mormad når det er bedst
Jeg bruger forresten kun ribben, da jeg synes de er nemmere at brune af...og kan deles i mindre stykker
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Uhh er VILD med sauce med ribsgele i... Går det godt til stegeben? Havde jeg slet ikke overvejet *G*
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Om det søde kommer fra ribsgele eller sukker er jo underordnet - eller måske grøntsager, man har i retten.
Så tilsmagning med gele er jo glimrende - men glem ikke syre for at få en ordentlig balance og få maksimalt ud af smagen.
Langt de fleste tænker ikke det mindste over den sidste balance og det får de fleste retter til at gå flere niveauer op.
sep 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 226
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Kan godt høre at jeg ikke gør det optimalt i hverdagen *G*
Hvilken syre plejer du at smage til med?
Det har udviklet sig til noget familie middag med to af mine søskende og deres påhæng + børn..
Så nu skal der gode fif på bordet, så det spiller *G*
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Man skal dog lige lære det. Når man begynder at tilsætte syre opdager man, at sødme- og saltbalancen ændrer sig, så der skal tjekkes for alle tre ting hver gang man har tilsat noget nyt og smager igen.
Jeg startede med at lave Gastrique. Det er en sirup lavet på sukker og eddike. Det gik langt hen ad vejen, men efterhånden som jeg blev bedre til at definere de forskellige smagstyper fik jeg behov for at skille tingene ad så jeg kunne finjustere.
Og her taler vi at tilføje en lille teske sukker, syre eller et nip salt ad gangen, koge op og smage når man starter på det
Til gengæld får maden altså en helt anden dimension.
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 201 Svar: 4.807
Tusind tak for gode råd
Stegeben...
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside