Chokoladetærte med rabarber Chokoladetærte med rabarber
Ingredienser:
Mørdejsbund:
150g mel
75g sukker
100g smør
1 æg
lidt vanille
lidt citronskal
Rabarberkompot:
400-500g skårne vinrabarber
4 dl vand
150g sukker
1 stang vanille
lidt citronskal
Kakaomasse:
2 æg
150 g sukker
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
40 g mel
1/4 tsk. bagepulver
60 g smeltet smør
Hvid chokoladecreme:
31/2 dl Piskefløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer past.
Evt. lidt Grand Marnier
Mørdejsbund:
Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.
Rabarberkompot:
Vand, sukker, vanilje og citronskal koges ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog. Afkøles straks.
Kakaomasse:
Æg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.
Hvid chokoladecreme:
Chokoladen smeltes over vandbad Æggeblommerne tilsættes. Røres evt. sammen med lidt orangelikør. Derefter vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.
Mørdejen rulles ud. Lægges i en springform. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles. Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling til næste dag.
Velbekomme.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Chokoladetærte med rabarber
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside