Hvid schæfer - informationer om den hvide schæferhund

Hvid schæfer - informationer om den hvide schæferhund

Den hvide schæfer blev anerkendt af United Kennel Club i 1999. Racen udsprang oprindeligt fra den traditionelle schæferhund, og var bl.a. udbredt i Canada og USA. Den hvide schæferhund har generelt længere pels end den traditionelle, et mere opretstående look og bevæger sig desuden en smule anderledes. 

Historisk set har hunden både været populær som arbejdshund og kæledyr. 

 

Flere billeder

Temperament

En hvid schæfer er en selvsikker hund, og kan til tider være ret viljestærk. Derudover er hundene generelt glade, intelligente og aktive. Hundene knytter sig gerne stærkt til deres ejere og er meget loyale. De kan til tider være lidt tilbageholdende overfor fremmede, men varmer oftest hurtigt op. Hundene er meget sjældent frygtsomme eller aggressive. 

Hunderacen har opnået gode resultater i forbindelse med et væld af konkurrencer, fx lydighed, agility og flyball. Derudover har hundene bevaret et stærkt hyrdeinstinkt. 

 

Klubber

I 1933 vedtog German Shepherd Dog Club of Germany, at hvid pels var et diskvalificerende træk for racen. Denne racestandard forblev uændret efter 2. Verdenskrig, og blev desuden adopteret af den amerikanske klub GSDCA. Der blev dog løbende etableret flere klubber som søgte at få anerkendt den hvide schæferhund - fx The White Shepherd Club of Canada (WSCC).

 

Racestandarden fra UKC indeholder bl.a. følgende beskrivelse: Hunden skal være en smule længere end høj og desuden muskuløs men overordnet middel af størrelse. Endvidere skal pelsen være helt hvid og ørene være opretstående. 

 

I de fleste klubber i Danmark betegnes racen som hvid schæfer, men hvis hunden er stambogført i Dansk Kennel Klub, bruges betegnelsen hvid schweizisk hyrdehund. 

 

Den første hvide schæfer blev registreret i Danmark i 1974. Hunden var en tæve og hed Duchess Rabecca of Malae. På daværende tidspunkt var der ingen forening for racen i Danmark, men fem år senere blev Hvid Schæferhundeklub Danmark etableret. På dette tidspunkt (1979) var der kun registreret 22 eksemplarer af hunderacen i Danmark.

Hvis du gerne vil læse om andre racer, kan du finde mere information lige her: guide til hunderacer

Annonce