Labrador retriever - info om hunderacen

Labrador retriever - info om hunderacen

Labrador retriever - ofte bare omtalt som labrador - bliver tit betegnet som verdens mest populære hund. Racen er også den mest udbredte ift. registreret ejerskab i både USA, England, Canada og Australien. I Danmark har racen i mange år været en af de mest udbredte sammen med schæferen, og du kan finde en labrador til salg på markedet. 

Flere billeder

Hundene er ofte godmodige og legesyge, og er ellers kendt for deres rolige temperament, hvilket gør dem ideelle som familiehunde. 

Labradoren stammer oprindeligt fra Newfoundland og hunden bliver i gennemsnit 10-12 år gammel.

Racen bruges til mange forskellige opgaver, bl.a. som førerhund, narkohund, jagthund og et væld af andre områder. Hundene er normalt meget stærke svømmere og dette kombineret med deres imponerende lugtesans gør dem særdeles velegnede som til at “retrieve” fugle, der nedskydes over vandområder. 

Flere billeder

En voksen hanhund vil ofte veje mellem 29-36 kg. mens en hunhund ofte ender på en vægt omkring 25-32 kg. Hundene tager dog nemt på, så overfodring kan føre til markant højere resultater på vægtskalaen.

I Stanley Corens “The Intelligence of Dogs” bliver labradoren rangeret som værende den 7. mest intelligente hunderace. Den berømte Labrador “Endal” er et særligt glimrende eksempel på racens intelligens og potentiale. Endals ejer var handicappet, og i løbet af sin levetid lærte hunden hundredvis af forskellige kommandoer, bl.a. på tegnsprog, og kunne derved hjælpe sin ejer gennem hverdagen. 

Overordnet set er racen karakteriseret af et relativt godt helbred. Der kan dog forekomme problemer med deres knæ og desuden visse øjenlidelser. Derudover er labradoren kendt for sin meget sunde appetit, og dette kan føre til overvægt, hvis hunden ikke får tilstrækkelig motion og hvis dens foder ikke administreres korrekt. Undersøgelser har påvist, at overfodring kan koste omkring to år af hundens forventede levetid. 

Hvis du er på udkig efter en labrador eller en anden hunderace, kan du med fordel kigge forbi vores markedsplads

Annonce