Siberian husky

Siberian husky

Siberian husky er en middelstor hund med en flot, tyk pels og et ulveagtigt udseende. Hunden stammer oprindeligt fra Sibirien og var særligt populær som slædehund. Det er derfor ingen overraskelse, at hunden kan tolerere meget lave temperaturer. 

Flere billeder

Navnet “husky” stammer angiveligt fra betegnelsen “esky” som for mange år siden blev brugt om eskimoer og siden deres hunde. 

 

Hunderacen blev særligt populær efter “The Great Race of Mercy”, hvor det lykkedes en flok hundeførere og en masse siberian huskies at rejse over 1000 km. i livsfarligt vejr, for at bringe livsvigtig medicin frem til byen Nome. Særligt hunden Balto blev berømt efter denne ekskursion, og en fortolkning af historien kan opleves i filmen “Balto”, hvor Kevin Bacon lagde stemme til den berømte hund. Derudover blev der rejst en statue af Balto i Central Park, New York 1925. 

 

Sibirisk husky blev anerkendt af American Kennel Club i 1930, og 9 år senere blev racen registreret i Canada. Hunderacen blev flittigt brugt som arbejdshund under 2. Verdenskrig af den amerikanske hær. 

 

Flere billeder

Temperament og kendetegn:

 

Hunderacen er velfungerende sammen med både børn og andre hunde. Hundene er intelligente og uafhængige, og som hundeejer skal man være klar til at sætte mange timer af til træning og lydighedsøvelser, hvis man ønsker en velopdragen hund.

 

Siberian huskies er kendt for deres høje aktivitetsniveau, og de er altid klar på en løbetur. Det høje energiniveau kan også være årsag til, at huskies har fået ry for at have en tendens til at stikke af fra haver og lignende. Der er i hvert fald registreret flere tilfælde, hvor det er lykkedes for en husky at grave sig ud eller springe over et højt hegn. 

 

Et særligt karakteristika ved huskyen er, at den kan finde på at hyle (lidt som en ulv) i stedet for at gø. Hunden har også et stærkt jagtinstinkt, så hvis den spotter en mus, et egern eller måske en flygtende kat, er der gode chancer for, at jagten bliver taget op. 

 

Hundene har normalt et fint helbred, og gennemsnitslevealderen er omkring 12-14 år. 

Vil du gerne vide mere om andre racer? Tag et kig på vores oversigt over hunderacer

Annonce