{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når du ser en Schæfer?
  • #1   11. nov 2012 At de er næsten ligeså gode brugshunde som malinois smiley

  • #2   11. nov 2012 Pretty much det samme som når jeg ser enhver anden hund..

    det er oftest.. nåårh der er en lille bitte hund smiley *kigge kigge*

    og så er jeg ellers opmærksom på hvordan schæferen er bygget og hvordan den går, og hvis den er bygget på udstillings måden så tænker jeg - uha hvor er det synd - for det er jeg ikke vild med at de er smiley


  • #4   11. nov 2012 Jeg kan godt lide schæfere, men jeg har også selv haft en schæfer blanding og jeg har trænet i DcH Odder i 22 år. Der er en del af slagsen som er ganske søde og dejlige.


  • #5   11. nov 2012 Enkelte er da rolige og smukke, men langt de fleste er fuldstændigt ude af kontrol. Og det er skræmmende. Jeg er bange for dem.

  • #6   11. nov 2012 Jeg tænker bare "fantastisk smuk hund med god drift".. smiley

  • #7   11. nov 2012 puha smiley min far trænede politi hunde da jeg var lille så jeg kender dem som de "grusomme" brugshunde og de alt for kærlige familie hunde smiley min far havde værdens bedste arbejdshund, som ingen skulle komme i kontakt med når han var på arbejde, og den hund var den bedste familie hund når den var der hjemme smiley meen der var da heller ingen som skulle komme efter min mor og mig når vi var ude at gå smiley selvom han ikke var på arbejde lige der smiley skønne, skønne hunde hi hi og så kan man da godt grine lidt over jeg i dag har hårløse smiley

  • #10   11. nov 2012 jeg har desværre mange ubehagelige oplevelser med schæfere
    de fleste har et meget nervøst gemyt.

    derudover er deres temperament bare slet ikke til mig


  • #12   11. nov 2012 <i>Hystader, dårlig socialiserede og piv-dyrs gøende</i>

    Fantastisk kommentar fra en, der selv har whestier .. men man siger jo "it takes one to know one" smiley :D smiley


  • #13   11. nov 2012 Jeg ser mere end tit schæfere som er utilregnelige og hysteriske...
    Derudover møder jeg næsten hver morgen en som er bund hammerende agresiv mod alle andre hunde, den gamle dame som går med den kan næsten ikke engang holde den... smiley

    Hilser sjældent på schæfere jeg ikke kender, heller ikke selvom ejeren siger den gør ikke noget... smiley


  • #14   11. nov 2012 Hov men en smuk smuk hund, min far har haft schæfere og selv avlet dem og gik vagt med dem, og hans havde jeg ikke en disse imod og lå altid og rodede rundt med dem på gulvet...
    Hov og det er ikke min rigtige far... ( Desværre...)


  • #15   11. nov 2012 MUMS hvor er den dejlig, og hvor er jeg dog misundelig.
    Derefter vurderer jeg som regl hvem der går med den, og om de ligner nogle som rent faktisk bruger den, lækre brugshund som den er.


  • #17   11. nov 2012 Jeg kan ikke lide schæfere, det har intet med racen at gøre, eller dårlige oplevelser, men min mor blev som barn bidt af en schæfer, og har derfor været bange for dem siden. Dette har hun overført til mig, ved altid at blive nervøs hvis vi ser en, eller gå en anden vej - så har jeg også automatisk haft en dårlig opfattelse smiley

  • #18   11. nov 2012 Schæferen er ikke en hund jeg stoler ret meget på.
    Dem jeg har mødt på gaden osv. de er udfarende, gør og virker frembrusende.

    Det er aldrig en hund jeg selv ville anskaffe mig, ej heller en blanding af noget med schæfer.
    Tror den race er blevet skamavlet så meget, at det er resulatet vi ser idag!

    Syntes en langhåret schæfer er smuk..
    Jeg lader kun mine hunde lege med en schæfer hvis jeg kender ejeren godt.

    Stoler ikke rigtig på schæferen!


  • #20   11. nov 2012 Jeg synes de er sindsyg flotte, og hvis de ser ud til at være under kontrol har jeg respekt for ejeren - da jeg ved de kræver en del!
    Super lækker og dejlig hund smiley


  • #21   11. nov 2012 Jeg bliver helt blød inden i
    Er vokset op med schæfere
    Min mor havde schæfer kennel og selv efter hun skiftede race har vi altid haft en schæfer i mit barndomshjem og det har min far stadig
    Har selv haft en stor schæfer hanhund ved navn bamse liggende i sengen hele min barndom smiley


  • #22   11. nov 2012 Vores pige desværre død

    profilbillede
  • #23   11. nov 2012 Tænker jeg ofte "øv hvor er det synd med den bagpart"

  • Susanne A
    Susanne A Tilmeldt:
    jan 2006

    Følger: 3 Hunde: 1 Svar: 3
    #24   11. nov 2012 Jeg forstår ikke så mange der har fordomme mod schæfere, jeg syntes det er en vidunderlig hund. Har selv en schæfer blanding

  • #25   11. nov 2012 Schæfere er nogen dejlige hunde de er bare meget selvstændige

  • #26   11. nov 2012 Elsker schæfer...............Når jeg fortæller folk at vi har schæferhunde hjemme, har jeg ligegodt aldrig oplevet nogen blive bange. Tvært imod, har jeg altid oplevet en nysgerrighed over den træning jeg laver med hundene.


  • #27   11. nov 2012 Susanne, det er jo ikke nødvendigvis en fordom fordi man ikke lige ved "hvor man har hunden henne" ?


  • #28   11. nov 2012 Jeg er vokset op med Schæfer, og har mange gode minder med racen. Det sagt bliver det aldrig en race for mig.
    Jeg går kold over alt den pels (det samme gælder andre racer med meget pels), og jeg synes ikke de har så meget personlighed, som jeg kunne ønske mig. Jeg er mere til Terriers og/eller Bulldogs.

    Jeg er hverken bange for eller nervøs ved racen. Men omvendt er jeg ikke det med nogen racer i det hele taget.. smiley


  • #29   11. nov 2012 At det er den mest fantastiske race der findes. Kender ingen anden race der er så alsidig, skøn, og smuk......Det skulle da lige være corgien, den er næsten lige så fantastisk smiley

  • #31   11. nov 2012 Lækker hund,så længe den ikke skal bo sammen med mig smiley

  • #32   11. nov 2012 Nu har jeg selv Nelly, min smukke sorte schæfer(:
    Så jeg synes det er en helt fantastisk hund. Men der er schæferhunde der har forskellige problemer. Synes det er umådeligt synd for højavls schæferne, og jeg skal aldrig eje en hund, der dårligt kan gå.
    Nelly er som sagt brugshund, og hun er desværre også påvirket af avlen, for at få en højere drift frem. I stedet for en større drift, bliver hun meget hurtigt stresset. Desværre.
    Men jeg kender min hund, og ved hvor og hvornår hendes grænser er, og hvad hun reagere på, og det tager jeg jo selvfølgelig forhold til.
    Men synes helt sikkert, at schæferen er en lækker, glad og dejlig børnehund. Og jeg er glad for min hund. Så jeg tænker når jeg ser en schæfer, at de er da dybt lækre, og jeg synes folk er så heldige, når de oplever glæden ved, at få sådan en dejlig en i hjemmet(: men samtidig tænker jeg også, at det er helt forfærdeligt med højavls udstillings hundene.
    Min smukke hund<3


    profilbillede
  • #33   11. nov 2012 Synes det er en flot hund, men er altså en smule bange for dem...

    Ville rigtig gerne møde en sød og rolig en af slagsen, så man kunne få gjort op med nogle fordomme


  • #35   11. nov 2012 Har aldrig selv haft dårlige erfaringer med schæfere, men mit hjerte bløder og jeg bliver harm, når jeg ser udstillings schæfere, spurgte engang på et forum, om schæferne kunne avle naturligt, om hanhundene kunne stå på deres bagben, det blev tiet ihjel, og de sad og klappede i deres hænder og hinanden på skuldrene, over deres billeder af deforme schæfere.

  • #36   11. nov 2012 Jeg har selv haft Schæfer, og han var en skøn og blid hund, som desværre blev aflivet i ung alder, pga HD.

    Jeg har haft en enkelt dårlig oplevelse med en fremmed Schæfer, som flåede min lille minipudel, mens han var i snor. Det chokerede mig meget, at jeg ikke kunne nå at afværge det, og at ejeren ikke turde hente sin hund, mens den stod og ruskede min, som et bytte. Da jeg bar ham hjem, hang indvoldene ud af maven på ham.
    Det var en meget uhyggelig oplevelse, som jeg stadig kan få mareridt over.
    Jeg tror det var godt, at jeg selv havde haft Schæfer, så jeg ikke blev bange for racen efterfølgende.
    Tæven som gjorde det, havde lige bidt sine egne hvalpe ihjel, så den var nok noget ustabil i psyken. Overfaldet ville aldrig være sket, hvis ejeren havde haft hunden i snor, for den stak af fra ham, og løb hen til mig og min hund, mens vi gik på gaden.

    I hundeklubben kender vi to dejlige Schæfere, som er både venlige og velopdragne.
    Dem går Dina og jeg tur sammen med en gang om ugen.



    profilbillede
  • #37   11. nov 2012 Nogle få er dejlig velafbalancerede, og så er de skønne dyr. Men de fleste er fuldkommen upålidelige, ude af kontrol og aggressive :o( Eller, det er det indtryk jeg har fået.

    Så jeg er desværre bange for dem og går i en stor bue uden om dem.


  • #38   11. nov 2012 Jeg tænker/siger "kom balder vi går lige en anden vej"

    Gider ikke den ballade der tit og ofte følgere med dem...
    Og så skal de altid dominere Balder, som er utrolig underdanig, og det gider jeg slet ikke se på...


  • #39   11. nov 2012 Jeg er så én af dem der er skrækslagen for schæferen!

    Det stammer så tilbage fra min barndom hvor jeg kom cyklende på grusvejen på vej hjem, og naboens 4 store schæfere sprang ud, flåede mig af cyklen og bed mig næsten alle tænkelige steder før der kom en anden nabo til undsætning..

    Har idag kun få små synlige ar, men sjælen er arret for altid... så når jeg ser en schæfer, går jeg altid over på den anden side af vejen, og begynder den at gø o.lign, så er jeg den der har trukket benene på nakken og sidder og ryster et eller andet sted...

    var 7år da hændelsen skete


  • #42   11. nov 2012 Jeg henter lige nogle popcorn - det her er god underholdning smiley

  • #44   11. nov 2012 Schæferen er da pragtfuld - vi har selv og har også haft tidligere, dog kan ALLE racer og typer jo gøres tossede hvis ikke de trænes og opdrages korrekt smiley

    Vil da blive lidt bekymret hvis en gøende, snerrende hund - uanset race - kom buldrende imod mig med blottede tandhalse - ellers forventer jeg ejer har kontrol og hunden er til at tale til ro (igen hvis opdraget korrekt ;-))


  • #45   11. nov 2012 Jeg synes faktisk det er en dejlig hund, så jeg tænker ikke så meget når jeg ser en Schæfer, ud over at jeg synes at de larmer. Lia snakker godt nok også, men det er VAND i forhold til en Schæfer. smiley

    Jeg kan dog godt have et lidt "åh nej" øjeblik hvis jeg har Lia med, men det er pga. dårlige erfaringer med nogle få Schæfer ejere og bestemt ikke hunden. Har aldrig haft en dårlig erfaring med en Schæferhund.

    Men ja...jeg har godt hørt at mange folk er bange for Schæfere. Det samme med Rottweilere og Dobermann. Vores nabo har en Rottweiler og vi er da blevet spurgt af andre om "hvad vi siger til det" og om "vi er trygge ved det" - og det ville de nok ikke have gjort hvis naboen havde en Pudel. Vi siger i øvrigt ikke noget til det og er helt trygge ved det, og vi har ikke haft grund til at være andet i den tid vi har boet her.


  • #46   11. nov 2012 jeg tænker: hold nu kæft! smiley har 2 stk eller en grå og en hvid..

  • #47   11. nov 2012 Jeg skal lige må i Netto - men forsæt endelig. Så er der mere undeholdning til jeg er hjemme igen smiley

  • #49   11. nov 2012 Gitte -

    Føler mig bestemt ikke trådt på - synes bare, som nabo til to whestier og genbo til en anden, at det er lidt morsomt at opleve en whestieopdrætter omtale en anden race som "hystader og piv-dyrs gøende".

    Din mening om schæferhunde er mig inderligt ligegyldig - synes som sagt bare, at det er morsomt at lige præcis en whestie-person omtaler en anden race på den måde.

    Såeh .. måske er det i virkeligheden ikke mig af os to, der føler sig trådt på ??


  • #50   11. nov 2012 Jeg er vokset op med schæfer, lige fra jeg blev født smiley jeg elsker racen, krammer dem, kæler dem. er aldrig gået udenom en schæfer, pga af racen, men da jeg havde min lille hanhund gik jeg altid uden om alle andre hunde, fordi HAN ikke kunne acceptere dem (en D/S bla.)
    Min søster sov ofte i hundekurven om aftenen, når vi sad og så fjernsyn (sammen med vores schæfer) Min mor har stadig schæfer, men med denne hund har hun ikke haft overskud til at opdrage og træne, den har bare gået hjemme i haven. Dog er det en utrolig dejlig hund, der trækker gevaldigt i snoren, når man går tur. og møder hun andre hunde trækker hun endnu mere, men kun fordi hun vil hilse smiley

    Jeg er stadig overbevist om at der vil komme til at bo en schæfer i mit hjem, en dag jeg falder over en der ikke har noget hjem.
    Jeg elsker min hund (Trunte labrador) og ville ikke have købt en schæfer i stedet, men jeg savner altid schæferen, det er noget helt andet at røre en schæfer, de har en helt anden pels. og et helt specielt sind, man ikke finder magen til i andre hunde (jeg har mødt)

    Nu har jeg rost schæferen og fortalt hvor meget jeg elsker den.......
    så kommer jeg til avlerne............
    Jeg synes det er Uforsvarligt at avle dem så skæve at de ikke kan gå. at de altid har smerter. at mennesket er skyld i at mange hunde bør aflives pga deforme led.
    Men sådan har jeg det med mange racer.... f.eks fransk bulldog, hvor der skal foretages kejsesnit, fordi mennesket har fremavlet dyr der ikke fungerer naturligt længere.

    jeg har aldrig oplevet en schæfer der ikke kunne håndtere andre dyr/hunde/mennesker. og alle de schæfere jeg har mødt har været glade for børn, så jeg har jo bare tumlet med dem.
    Gik rundt på træningspladsen mens ejerne sad inde og drak kaffe. Så gik jeg rundt og hilste på hundene der stod bundet udenfor. nogle af hundene fik jeg lov at slippe løs og "træne" med smiley schæferen var med til at give mig en dejlig barndom.


  • #52   11. nov 2012 ** Sofaschæferen...totalt hygge- **
    haha hvor måtte jeg grine højlyt! jeg tror ikke jeg kunne beskrive det meget bedre selv! - synes dog ikke min hund er dårlig opdraget, men ellers kunne det sagtens være min hund du beskrev:)



    profilbillede
  • #53   11. nov 2012 Jeg tænker, at der går racen over dem alle smiley

    profilbillede
  • #54   11. nov 2012 Gitte -

    Jeg synes ikke den er ligegyldig, min kommentar.

    Jeg synes bestemt den er god til at få dig til at bryde dit "jeg-har-sat-dumme-martine-på-min-filterliste-for-hun-er-bare-så-dum" og rent faktisk kommunikere med mig, for det er da virkelig noget jeg har savnet .. eller smiley : D smiley




  • #55   11. nov 2012 Jannie: jamen det er jo også fordi du er ejer af en Sportshund;)

  • #56   11. nov 2012 Når jeg ser en schæfer - tænker jeg måske ikke så forfærdelig meget, det gør jeg jo hele tiden. Både min egen og andres.
    Er bare tryg og glad, fascineret og forelsket...

    Jeg kommer til gengæld til at tænke på, hvor misforstået og mistolket racen er, når jeg læser tråde som denne.
    Os, der er sammen med schæfere hele tiden oplever sjældent de ting, som folk, der ikke har meget med racen at gøre oplever hele tiden...

    Uden at jeg dermed påstår at der ikke blandt schæfere er nogle, der er faldet galt ud... Helt som det gælder for alle andre racer...

    Jeg kunne dog godt ønske mig, at der var nogen, der ville bruge hjernen lidt mere, når de køber en schæferhund... Og når de omgåes den...


  • #57   11. nov 2012 De er da dejlige smiley (fjolle billed smiley )

    profilbillede
  • #58   11. nov 2012 Hehe nåååå Sarah er det derfor? smiley Har da os en fra Ulveskoven.

    profilbillede
  • #59   11. nov 2012 Rikke - jeg kan egentlig godt se relevansen på den facon at alt jo er relativt.

    Hvis en schæfer og en chi bliver stillet overfor hinanden og schæferen får prædikatet larmende, gøende og hysterisk, så tror jeg også jeg vil tillade mig at undre mig *GG*

    Så i bund og grund handler det jo altid om, hvilket udgangspunkt man har, hvad der er det 0-punkt man tager som gennemsnittet smiley


  • #60   11. nov 2012 Hvem er fornærmet ?

    Jeg er åbenbart den eneste, der kan se det sjove i at en whestie-opdrætter omtaler schæferhunden som "hystade og piv-dyrs gøende" .. det er da kun beklageligt, at ikke flere kan se det nærmest hysterisk morsomme i det smiley

    Men fornærmet ? Hvorfor skulle jeg dog blive det ?


  • #61   11. nov 2012 Og hende her er fra Hekami, som jo er højavl.

    profilbillede
  • #63   11. nov 2012 CH - så var der da én, der forstod hvad jeg mente smiley

  • #64   11. nov 2012 Når jeg ser en Schæfer tænker jeg: "Boooooring" - synes de er kedelige af udseende.
    Kan også godt blive en smule bange for dem hvis de er løse, men det er fordi Silas er blevet overfaldet af en Schæfer for ikke så længe siden.

    Min ven havde racen for nogle år siden, så har som sådan ikke noget imod dem, men bare fordi jeg kunne stole på hans hund, betyder ikke jeg kan stole på andre og har oplevet en del trælse schæfere efterhånden.


  • #65   11. nov 2012 Nej Martine, jeg kan nu os godt se det sjove.

    For jeg høre tit den der med at Schæferhunde larmer, de lyder som pivedyr, de hyler og er helt oppe og køre osv, og tit kommer den kommentar fra ejere af små hysteriske hunde der gøer dagen lang.


  • #66   11. nov 2012 <i>For jeg høre tit den der med at Schæferhunde larmer, de lyder som pivedyr, de hyler og er helt oppe og køre osv, og tit kommer den kommentar fra ejere af små hysteriske hunde der gøer dagen lang.</i>

    smiley


  • #67   11. nov 2012 At folk er bange for schæferen kan man ikke tage fra dem.

    At angsten er temmelig irrationel er en anden sag, der er angst jo ofte.

    Der findes som sagt schæfere, der er skudt i roen og jeg ser da også en en gang imellem. Men jeg er aldrig selv blevet bidt eller forsøgt bidt af en schæferhund og det trods omgangen med ufattelig mange af slagsen.

    Så jeg tænker, der er lidt dynamik i det der - og meget handler i mine øjne om, at folk ikke kan læse den.
    Både i den henseende at de simpelthen mistolker hunden eller at de overtræder dens grænser.

    Det er mit bedste bud... som sagt ser jeg det ikke så ofte...


  • #69   11. nov 2012 Her i mit nabolag er det gravhundene, man kan høre smiley

  • #70   11. nov 2012 Nej CH det kan ikke passe, det er kun Schæferen der larmer smiley

  • #71   11. nov 2012 Man kan altså ikke komme uden om at Schæfere og Hvide Hyrder har en helt unik måde at "tale" på. De piver jo dagen lang, på deres helt egen måde.
    Plejer at drille min ven med at det er fordi hans hunde aldrig fik lov at få pivedyr som små - og ja, jeg har små hunde og de galper. Men har da aldrig hørt dem rende rundt og pive som en Schæfer gør smiley


  • #73   11. nov 2012 Ingen af mine schæfere har nu pibet dagen lang. Den jeg har nu er den mest snakkende og han tilbringer langt de fleste timer i døgnet liggende på siden... Det hænder han snorker smiley

    Måske handler det her om, at folk forventer at man skal kunne ALT med en hund. Og nej, det kan man ikke med en schæfer.
    Den har sine beskyttende egenskaber intakt. Og den siger fra, når den føler at dens menneske-flok (eller bare et individ fra husholdningen) er truet.


  • #74   11. nov 2012 Piver de dagen lang? Naarhj ikke herhjemme. Tror mine hunde er i stykker smiley Det eneste jeg kan høre lige nu er tvét.



  • #75   11. nov 2012 Christian, ja det sker desværre.
    Og jeg bander de mennesker langt væk, der ikke forstår, at en schæfer ikke er en hund, man ukritisk skal lade være sammen med andre hunde.

    De fleste schæfere er faktisk ret gode med andre, men man skal ikke lave tilfældige hundemøder. Det er simpelthen tåbeligt og så beder man om problemerne.
    DER kunne jeg godt ønske mig nogle schæferejere, der ville bruge indersiden af hovedet.



  • #76   11. nov 2012 Mine leger ikke med andre end hinanden.

  • #77   11. nov 2012 Jeg har hørt mange Schæfere pive på den måde - også i filmen K9 har de lagt dette schæfer-piv ind over det hele. Troede det var en overdrivelse, indtil jeg mødte Fedor og Morris - min vens hunde.

  • #78   11. nov 2012 Men det er de tilgengæld os gode til smiley Zenta, Tøsen og Laika igår.

    profilbillede
  • #81   11. nov 2012 Ginger - giver dig ret i, at de har en helt speciel måde at "tale" på.

    Lidt ligesom rottweilerens måde at bruge lyde også er HELT sin egen. Det er dejligt, når man kender dem, man kan jo føre samtaler med dem...

    En anden ting, vi schæfereejere og -elskere bliver nødt til at erkende er, at der er avlet på individer, der ikke er mentalt sunde, ikke har mod og overskud nok. Og i en ignorant ejeres varetægt er det virkelig farligt.
    Uden mod og overskud, så bliver beskytterinstinktet rigtig uheldigt.


  • #82   11. nov 2012 Mine kan sagtens larme, især når der skal til at ske noget, så kan de slet ikke styre sig og alle skal høre hvor meget de glæder sig!
    Og så er der lyd på i leg, de gøer, knurre, piver og hyler.

    Men det er da vand i forhold til små skødehunde der gøer dagen lang.


  • #83   11. nov 2012 Hov hov hov .. I må ikke begynde at tale dårligt om andre racer, nå !!!!

    Det var schæferhunden vi skulle tale om .. forstå det så smiley


  • #85   11. nov 2012 Hahaha - Poulsen, det var bare det, du ventede på *GGG*

    Det er nu altså ikke dem ALLE der har en skrue løs. De fleste er nogle hyggefætre, børneglade bamsebjørne... Virkelig kærlige og glade hunde, der leger hele livet og har en fest. (Hvis de får lov)


  • #87   11. nov 2012 Min nabo har en Finsk Lapphund og jeg kan blive fuldstændig sindsyg at at høre på det evige gøeri. Det er sjældent det bare er ET vov. Næh nej, det er vov vov vov vov vov vov vov vov vov vov vov vov!!!!

    Mine hunde ignorere det fuldstændig selvom de kan høre det tydeligt, selv herinde i stuen.


  • #90   11. nov 2012
    Så tænker jeg. ÅÅÅÅH, en rigtig hund smiley

    Selvom mit hjerte brænder for Jacks, så er jeg jo nok også et gennemført schæfermenneske...
    Drømmer om at få plads til en schæfer mage til min vidunderlige Bravo.. Bare minus helbredsproblemerne...



    profilbillede
  • #91   11. nov 2012 Christian Poulsen, nu holder både jeg og mine hundevenner til på Fyn så jeg kan garantere dig for at det ikke er ALLE der er helt tovlige. Heller ikke ejere smiley

    Men nogen er der sgu. Og også for mange. Men der er også mange supersensitive, der ikke kender racen særlig godt smiley


  • #92   11. nov 2012 En rigtig hund? Nemlig ja smiley hehe

  • #95   11. nov 2012 Min egen er måske så ikke så anvendelig overfor folk, der er bange for racen.

    Jo, foregår mødet på træningspladsen, så er det fint, for så har han kun sin far i hovedet og træning, træning, træning. Så gider han ikke at beskæftige sig med andre.

    Men uden for pladsen er han temmelig begejstret, kærlig og ret overvældende i sine kontaktforsøg. Specielt hans tunge har nogle egenskaber, man skal forberede sig på *GGG*


  • #98   11. nov 2012 Det der med at de larmer. Jeg har bemærket at der er kulturforskelle rundt om i landet på de forskellige pladser. Nogle steder larmer hundene som sindssygt, gejler hinanden op så det hele runger.
    Andre steder bliver hundene bedt om at holde mund og så mærker man ikke det store til dem.

    Mon ikke også det er, hvad man gør det til, et eller andet sted? Min egen hund er fuldstændig bomstille, når han sidder i bilen, ligegyldigt hvad der så end sker udenfor.


  • #99   11. nov 2012 Corgien er jo ikke en hund, den er ikke størrere end en kat jo smiley

  • #103   11. nov 2012 Corgien har et ego så stort som var den Tyranusaurus Rex *GGG*


  • #105   11. nov 2012 Jeg synes det er en fantatisk smuk hund, men de er meget indavlet og jeg synes det er synd de folk som anskaffer sig en nogen gange ikke hvad hvad de har med at gøre..... Men hvis den bliver opdraget godt, og for lov til og være hund så er det en vidunderlig race synes jeg.... smiley

  • #107   11. nov 2012 Ja uden ben smiley

  • #108   11. nov 2012 Denise - er den meget indavlet?

    Arrrrh... DER er du altså gået galt i byen smiley


  • #109   11. nov 2012 jeg tænker pivdyr smiley snakkebamse ,trofast ... lækker vovse . kærlig .puttedyr. en god hund i de rigtige hænder ... elsker min bellahund

  • #112   11. nov 2012 At det slet, slet ikke er en hund for mig.

    De kan være meget smukke, men deres sind kan jeg slet ikke med, og med en del individer føler jeg mig decideret utryg.

    Samtidig får jeg det helt dårligt, når jeg ser et af de meget skrå eksemplarer. F.eks. så jeg en for nylig, der var så skrå, at knæene skrabte mod asfalten, når den tog et skridt.

    Og så tænker jeg, at det ofte er en misforstået race - både af os, der er irrationelt bange for dem - men så sandelig også af ejere, der ikke vil indse, at det altså er en temmelig potent race.


  • #113   11. nov 2012 Hahahahahah smiley FEDT spørgsmål smiley




  • #114   11. nov 2012 Indavlede???

  • #115   11. nov 2012 Jeg har nogle venner, der havde 4 schæfere, tæver. Så fik de en Corgi, også en tæve. Og fra dag 1 så styrede det der lille kræ husholdningen med hård hånd *GGG*

    Tror godt vi kan konkludere, at NEJ, det er sgu ikke en kortbenet schæfer, de er edderbankme forskellige i både i sind og skind. Men de har da begge stående ører.. smiley


  • #118   11. nov 2012 der var os en alkoholiker i hjørring han havde en hvid schæfer den kunne jeg bestemt ik lide.. tænkte flere gange at sku da ik noget at sige til der er folk der går stort udenom min når de ser sådan en satan ..

  • #119   11. nov 2012 Nej det er jeg ikke......

    Det er ligesom med labradoren og golden, det er ikke racer du bare går ud og køber uden du ved hvem mor og far er, det vil jeg i hvart fald ikke... Jeg har mødt en del både labrador og schæfer som ikke var helt normale i hovedt, og set flere som var indavlet... Men det er jo min opfattelse og mening smiley


  • #120   11. nov 2012 Læste kun lige de første 3 indlæg og besluttede mig, at jeg selv ville give mit besyv med.
    En schæfer er en hund, jeg aldrig skal eje og det er en race, jeg er meget nervøs ved - til trods for at jeg kender nogle mennesker, der har schæfere og det er nogle dejlige hunde.
    Men jeg skal aldrig have en schæfer, selvom det sikkert nok er en superdejlig hund. Det er bare ikke mig.
    Som en skriver, så er det en race, der giver meget "klynkende" lyde fra sig og det er jeg ikke så vild med.


  • #121   11. nov 2012 Denise, nej, det handler ikke om holdninger. Det er ret enkelt. På alle hunde med stamtavle kan man se, om hunden er indavlet eller ej.

    Det har INTET som helst at gøre med, hvordan de er oveni hovedet...


  • #124   11. nov 2012 Undskyld mig, men det ved jeg godt... Men du skal da ikke komme og sige til mig at du aldrig har set en som var indavlet?? som jeg skriver kan jeg se det på hunden, og det med at den ikke er ordentlig oven i hovedt er jo for det meste ejerens skyld fordi den ikke bliver opdraget ordenligt... Nu snakker jeg jo os kun fordi alle dem jeg kender og som har schæfer er ikke med samtavle, og det er mener er at jeg synes at nogle racer skal man købe med stamtavle for at være sikker. I hele mit liv har vi aldrig haft hunde med stamtavle fordi det er meget blandinges hunde vi har haft. F.eks. en mobs jeg vil adlrig købe en mobs uden stamtavle fordi jeg har dårlige erfaringer med den, ligesom med schæferne. Det er det jeg mener smiley

  • #125   11. nov 2012 Lille solsstråle, hvis den nu har 3 ben? smiley

  • #126   11. nov 2012 Hystader. Og jeg går i en bue udenom, da de schæfere, jeg har mødt, har haft en tendens til at være meget lidt søde og lave udfald

  • #128   11. nov 2012 Jeg føler mig lidt utryg omkring racen. - nok fordi at jeg som barn blev bidt i hovedet af naboens schæfer. Min kæreste derimod er vild med racen, da hans forældre opdrættede racen da han var barn, så han ville (inden vi fik Walter) gerne have haft en schæfer i modsætning til mig. Men vi kommer aldrig til at eje en schæfer. Det er slet ikke en race som passer ind i vores liv.

  • #129   11. nov 2012 Elsker simpelhen shæffere, deres arbejdsivrer og deres drift. Ville gerne have en selv, men syntes der er formeget indavl/HD/ dårlig benstilling imellem til jeg turde satse på det.
    Frygter lidt at DKKs nye interativ med at man gerne må avle på HD-C og D vil ødelægge mange racer.
    Har kendt flere argessive shæffere, men er ikke bange for dem, af den grund. Syntes de er flotte og dejlige. Ja der findes hunde er er skøre i hoved, men det findes der inden for alle racer. Især en BRUGShund man vil lave til en sofa hund. smiley


  • #130   11. nov 2012 Jeg tænker, utrolig smuk hund, men jeg stoler på ingen måde på dem. Har oplevet for mange ubehagelige af slagsen desværre smiley

  • #131   11. nov 2012 Er ikke helt tryg ved dem og har desværre mødt flere skøre dyr end de rare og rolige. Og det har bestemt ikke hjulpet at min Gizmo har været oppe og hænge mellem tænderne på en Scæfer.
    Men det er en smuk hund når det ikke lige er højavl og hvem kan lade være med og holde af Kommisar Rex smiley


  • #132   11. nov 2012 Det kan være en flot hund, men ikke noget for mig uden dog at kende det vilde til racen..
    Har gået til træning med et par stykker, de var begget meget fremme i skoene og meget dominerende.


  • #133   11. nov 2012 De hunde jeg har mødt af dem, har der heller ikke været tale om grænser der blev overtrådt... Men ganske simpelt hunde der ud af det blå for over og overfaldt mig og min hund... Og en ejer der ikke havde en skid styr på kræet...

    Jeg er overbevist om at de i de rigtige hænder ER skønne. Men... Jeg kan ikke se om folk er gode schæferejere, når jeg bare ser dem på gaden eller i skoven. Derfor spiller jeg safe og går i en bue udenom. For der er desværre rigtig mange der har dem, uden at kunne finde ud af det :o(

    Jeg ville aldrig selv have en... Det er slet ikke en type for mig :o)
    Men jeg ville en dag rigtig gerne møde en der var fornuftig i hovedet... For at få manet min frygt lidt ned igen, for er ret træt af at jeg er ved at være RET bange for dem... smiley


  • #134   11. nov 2012 Jeg tænker ikke så meget mere over at det lige præcis er en schæfer vi passerer, end hvis det havde været en anden hund. Jeg har, med en enkelt undtagelse, kun mødt venlige eksemplare af racen. Jeg har indtrykket af, som med alle andre racer også, at det er en skøn hund, såfremt man kan tilbyde den dét den har brug for.. Det virker bare som om det engang imellem kommer bag på folk, at det er en brugshund og ikke en pussenussehyggehund til pynt blandt sofapuderne

  • #135   11. nov 2012 bella og de andre hvide jeg har haft har været puttenusse hunde smiley men ik alle er ens

  • #136   11. nov 2012 Verdensklasse Blog!!!!

    Jeg fik lige flashback til det at være schæferejet...


  • #137   11. nov 2012 Rikke nulle - Bumbum.. Du sagde selv det magiske ord.. 'Hvide' smiley

  • #138   11. nov 2012 Ja de hvide er en klasse for sig selv smiley

  • #139   11. nov 2012 Julie: hov hov - min hvide kan altså arbejde røven ud af sine bukser !

  • #140   11. nov 2012 Jannie: tsk tsk ..

  • #141   11. nov 2012 ja ja smiley men da stadigvæk en schæfer smiley og de har da os været aktive og arbejdsvillige men har os set hvide der på ingen måde var søde smiley

  • #142   11. nov 2012 er både tiltrukket og bange/har respekt for dem. Jeg er vokset op med schæfer og er ikke vild med dem, hvis det ikke er nogen jeg kender rigtig godt.

  • #143   11. nov 2012 det er en flot hund! men med en ofte underlig bagpart...

    der ud over tænker jeg ofte: " nøj en gravhund!" smiley

    (gravhunden tror den selv er stor)


  • #144   11. nov 2012 Sarah og Rikke - jeg er ikke i tvivl om at man nok godt kan få en hvid schæfer til at arbejde, men jeg skelner mellem de hvide og de grå smiley uden at have nogen erfaring med nogen som helst former for schæferhunde, så synes jeg at jeg kan læse mig til at den hvide variant er noget mere familiehund end brugshund.. Men om det passer :o)

  • #145   11. nov 2012 Elsker Schæferens intelligens, opfindsomhed og udtryksfuldhed.

    Så når jeg ser en Schæfer tænker jeg, dejlig hund, som jeg aldrig kommer til at eje igen. Har haft 4 af slagsen, men har udviklet allergi overfor dem.

    Og de der hysteriske, agressive af slagsen, er heldigvis ikke dem, jeg støder på smiley



  • #146   11. nov 2012 Har altid sagt at jeg aldrig skulle have Schæfer igen, da de er først med en fløjte i lommen.
    Og så fik jeg Benny, nu skal jeg aldrig have andet....... Men mindre jeg engang skal have en Malle, hvis jeg bliver dygtig nok


  • #147   11. nov 2012 Julie: så håber jeg da også du skelner mellem Højavl og de grå..
    Og hvis du kun har læst om det synes jeg du skulle undersøge tingene inden du begynder at udtale dig skråsikkert. Og ja jeg bliver lidt knotten. Specielt når du så nu skriver at du faktisk ikke har belæg for det du skriver. Og Du kan ikke sammenligne de hvide og de grå og du kan ikke sammenligne højavl med hverken de grå eller de hvide. det er 3 forskellige slags hunde, men derfra til at udtale at de hvide ikke kan andet end at hygge er direkte tåbeligt.


  • #148   11. nov 2012 den hvide kan os bruges til andet end familiehund men har skam os haft den sort/rust tyske

  • #149   11. nov 2012 Jamen højavl, brugs og hvid er jo i en klasse for sig.

    I mine øjne er den hvide ikke en Schæfer som de to andre er det. Og det har jeg vel lov at mene. Jeg skriver da ingensteder at de hvide ikke kan arbejde? Men derfor syntes jeg stadig der er milevidt mellem en grå og en hvid.


  • #150   11. nov 2012 der vil alid vær splid mellem de hvide og de tyske smiley den har jeg skam lært og ja.... hver sin smag

  • #151   11. nov 2012 Jeg har det med schæfere, som med så mange andre racer, nogle er pragtfulde, andre utålelige.
    Det er ikke en race for mig, jeg er slet ikke til hunde, der er så førerfikserede som en schæfer er.
    Jeg har det dog ganske svært med udstillingsliniernes bagpari, de bevæger sig rædselsfuldt på deres ben, det er virkelig en ynk at se på mange gange.

    Hysteriske, jo nogle er, men det er ikke anderledes end mine gravhunde, de kan også være nogle hystader, specielt når man sammenligner med whipperne, der sjældent bruger lyd.

    En del af spidserne larmer, har altid hadet, når vi på en udstilling har været i ringen ved siden af dem, men i Herning fandt jeg ud af, at de hvide schweizere er værre, hold da op, hvor en larm.
    Jeg oplevede flere gange, at ejere stod og forsøgte at føre en samtale, med hver sin galpende hund i snor.

    Vi var flere i whippetringen, der undrede os over, hvorfor de dog ikke bad de hunde om at holde kæft, men jeg er ikke sikker på, de selv bemærkede det smiley


  • #152   11. nov 2012 schæfer uanset farve har jeg (og min dyrlæge) erfaret at de er pjevset og snakker meget ... men en dejlig hund det er min erfaring de tre farver jeg har haft

  • #153   11. nov 2012 Har INTET med splid at gøre fra min side. Jeg syntes bare slet slet ikke man kan sammeligne de hvide og de grå. De er i hver sin klasse.

  • #154   11. nov 2012 så må du undskylde smiley oplever bare en del på hg ang hvid og de andre som du selv ønsker vi skal dele det op..

  • #155   11. nov 2012 Hov, jeg har da mødt en enkelt sød schæfer. (CH's smiley )

    Og de hvide har jeg slet ikke tænkt på i mit tidligere svar


  • #156   11. nov 2012 Det gør ikke noget. Vil bare sige det intet har med splid at gøre. Jeg syntes jo ikke de hvide er dårlige hunde eller andet. Jeg kan bare slet ikke forstå sammenligningen mellem dem. Da jeg syntes vejen mellem feks. den grå og den hvide er MEGET lang.

  • #157   11. nov 2012 Når jeg ser en Schæfer tænker jeg for det meste "Lad mig komme væk i en fart !"

    Er bange for Schæfere (er jeg for den sags skyld også for noget så latterligt som Sankt B hunde, Dalmatinere og Konge Pudler).. Men det kan være at det ændre sig hvis jeg en dag møder en Schæfer der er sød og rar..


  • #158   11. nov 2012 Man kan da slet ikke sammenligne den hvide med de "almindelige" schæfere

  • #159   11. nov 2012 Nej det er os det jeg prøver at skrive Jeanette smiley

  • #160   11. nov 2012 jeanette der vil altid være forskelle smiley og ligheder men igen tysk, canadisk dog schæfer ... men dejlige er de efter mine mening begge to

  • #161   11. nov 2012 Roolig nu Sarah. Jeg skelner også mellem højavl og de grå og de hvide. Det var altså slet ikke for at prikke til nogen, og jeg undskylder da gerne hvis jeg ramte et ømt sted. Det var et (åbenbart) dårligt forsøg på at være lidt sjov. Da jeg skrev mit første indlæg, havde jeg ikke de hvide (eller højavl for den sags skyld) i tankerne, så da der bagefter var en der påpegede at hendes hvide var pussenusse hunde, så jeg mit snit til at fyre en joke af - der har kørt så mange debatter på nettet om hvorvidt den hvide er en 'rigtig' schæfer eller ej.. Men undskyld i hvert fald

  • #162   11. nov 2012 julie jeps den har kørt mange gange smiley dybt latterlig ...

  • #163   11. nov 2012 Har også mødt Sarahs, men der var den kun hvalp

    Jeg mener ikke arbejdsmæssigt mht sammenligning. Jeg synes bare den hvide virker mildere i sindet. Ihvertfald de eksempler jeg har mødt


  • #164   11. nov 2012 Jeg bliver lidt blød i knæene, når jeg møder en schæfer, som minder mig om min barndomshund.
    Han var virkelig skøn og god smiley

    Mine forældre har haft 3 schæfere. Den første blev kun 8 mdr og måtte aflives pga meget slem HD.
    Nr. 2 er så barndomshunden, som også led af HD, men dog alligevel blev 13 år gammel, skønne skønne bamse smiley
    Nr. 3, fik de efter, at jeg var flyttet hjemmefra. Han var ikke helt "normal" i hovedet. Han var ikke "ond", men en meget meget meget stresset hund. Døde 6 år gammel af gentagende mavedrejning over nogen dage.


    Jeg er ikke bange for schæfere, men har respekt for den, ligesom alle andre racer.


  • #165   11. nov 2012 Når jeg ser en Schæfer tænker jeg også gud hvor er de smukke (er ikke til højavlshundene), men er ikke meget til temperamentet. Det er lidt for ustabilt for mig. smiley Intet ondt om dem, har været plejemor for en lækker dreng (som ejer ikke havde socialiseret), jeg gik til (hyggebasis) agility med ham og vupti så kunne han lige pludselig med andre hunde inkl. hanner. smiley

  • #166   11. nov 2012 Jeg vil så vove den påstand at hvis du først har haft en schæfer højavl/brugsavl, så kan du tackle en hver anden hund....

    Jeg kunne ALDRIG ha haft jacks, hvis jeg ikke havde haft begge mine schæferbamser inden...

    Jeg ELSKER schæferens sind- om det så er brugsavl eller højavl- de er fantastiske!!!


  • #167   11. nov 2012 Den påstand hopper jeg ikke på. Synes, der er meget langt fra en Schæfer til f.eks. en Rottweiler.

  • #169   11. nov 2012 Når jeg ser en schæferhund, så bliver jeg varm indeni, smiler uvilkårligt og tænker: ØV, at jeg ikke længere har den energi, som jeg mener, der skal puttes i sådan én.

    Jeg er vokset op med schæferhund, mine børn er lige så. Det er den bedste og mest alsidige hund, jeg overhovedet kender. Intelligent som bare pokker. Jeg har færdedes på træningspladser, siden jeg var barn, og jeg har ikke haft uheldige episoder. Har dog mødt nogle enkelte ustabile individer. De hunde, jeg har haft, har ikke pebet dagen lang, og de har ikke gøet synderligt. Skal hilse og sige, at sheltien har en højere kærlighed til egen stemme - for slet ikke at tale om spidsen, vi ofte har her i huset smiley Og schæferne har da slet ikke gøet, når vi mødte andre hunde på ture - tværtimod har jeg ofte rystet lidt på hovedet over andres folks hysteriske hunde, når jeg kom forbi med en hund, der totalt ignorede det hysteriske apparat. Og så kan jeg ikke komme i tanker om en hund, der er bedre til børn end lige netop schæferen.

    Behøver jeg sige, at jeg elsker schæferhunden? Den vil altid stå mit hjerte nærmest.


  • #171   12. nov 2012 Flot flot hund, men bestemt ikke en hund for mig.

    Min mor have schæfer da jeg var lille, og elskede den, men i dag, så nej ikke noget for mig.
    Jeg er som sådan ikke bange for dem, dog så blev mig og Enzo overfaldet af en schæfter for ikke så mange uger siden, og er ikke glad for at gå forbi det hus hvor den bor, men det kunne ligeså godt have været en anden race det var sket for, sååå.
    Så har endelig ikke noget i mod dem, men som skrevet ikke en hund for mig.


  • #172   12. nov 2012 Jeg er ret vild med de dejlige schæferbasser, og jeg havde da også én selv hvis ikke jeg var mere vild med malinois smiley

    MEN efter jeg er begyndt at træne i schæferhundeklubben så er jeg nu glad for at jeg ikke kom til at stå med både en schæfer og en islandsk fårehund smiley for saten der er lyd på - især overfor andre hunde. Ja eller når man går forbi bilerne på parkeringspladsen, jeg er jo af og til ved at skide en sprællemand af forskrækkelse! Jeg har kendt mange islandske fårehunde, og nogle er da generelt værre end de fleste schæfere. Mine egne er/var englebasser i forhold til mange af de schæfere jeg møder. vi har en herude hvor vi bor, fantastisk dejlig og venlig hanhund, der altid går løs. Men man er ikke i tvivl om, hvor han går, for man kan hele tiden høre hunden smiley


  • #173   12. nov 2012 Nu har jeg jo selv 4 langhårede af slagsen..Så for mig er det en vidunderlig dejlig let læselig hund..Ja de akn snakke, negen meget mere end andre, har en han jeg næsten kan føære en lille samtale med..For mig er de lidt hundeverdens araberhest..Syper smukke, meget kloge og fuld fart over feltet.

  • #174   12. nov 2012 Måske lige et billede.

    profilbillede
  • #175   12. nov 2012 thanya - ja lad os få forbudt alle racerne, hver og en, så kan vi nøjes med at holde høns og kaniner.
    Underlig indstilling til tingene.


  • #176   12. nov 2012 Enig med Bennys moar, var da en utrolig underlig holdning at have!

    Lad os sætte de Franske Bulldogs (Eller hvad det nu er der er på dit profilbillede Thanya) på listen når vi nu er igang.


  • #177   12. nov 2012 De damer, de damer ....

    smiley


  • #178   12. nov 2012 Kathrine, så du ikke jeg lige skrev Fransk Bulldog? smiley Same same du ved.

  • #179   12. nov 2012 Er du rigtig klog Batdog? Edderkopper er sku da de væreste!

  • #186   12. nov 2012 Jeg tænker det samme som hvis der kommer en yorkshire terrier forbi, ikke rigtig noget, den er så udbredt at det at se en schæfer ikke for mig er et racestempel..

    for mig er hver enkelt schæfer speciel, og derfor kan jeg godt komme op og ringe af bare respekt for de skønne schæfere jeg møder, og blive flov over de schæfere(ejere) der er knap så skønne..

    ... Synes man skal passe på med at ønske schæferen på listen, for er sikker på de klogehoveder som nu engang bestemmer det, kunne finde så mange der skulle på listen før schæferen skulle, også var det måske ens egen race der røg..

    og hvad race skulle folk , (alle de inkompetente mennesker som har ødelagt det for nuværende listelhunde)så kaste sig over?
    Mon ikke der en dag bliver fundet vej igennem alle racerne smiley


  • #188   12. nov 2012 Nina F

    Mon ikke du skulle tage den med ro.
    Folk har lov til at have deres mening, akkurat ligesom folk ikke er blege for at fortælle, hvordan de ikke vil have tæppetissere, kamphunde etc.
    Der findes heldigvis hunde for enhver smag, og der er ingen der siger, at alle mennesker skal forgude de samme racer.



  • #189   12. nov 2012 He he...
    Tjah.... der er en del, der er bange for schæfere... men det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen af os, der ejer racen smiley

    Det var vi forhåbentlig klar over allerede inden vi anskaffede os hunden smiley

    Jeg vælger bare at respektere det, og holde afstand.... smiley
    Hvis folk så ønsker, at hilse påhunden, er de mere end velkomne... Athos ELSKER mennesker... i alle aldre og størrelser smiley
    (kæft det hængetræ kan være belastende *GG*)


  • #190   12. nov 2012 Der er dog en enkelt ting der undrer mig lidt....

    En del her i tråden giver udtryk for, at de er bange for racen fordi de larmer og gør udfald mod andre hunde....

    Gør det automatisk hunden til et frådende monster, der bare venter på, at overfalde det nærmeste barn?
    Jeg mener... skal man ikke huske at adskille hunde og mennesker på det punkt?


  • #191   12. nov 2012 Enig med dig Natasja... smiley

    Ja smid den Engelske Bulldog på os smiley


  • #192   12. nov 2012 Den eneste grund til at Schæferen ikke er på listen, er at politiet bruger den?? Hahahaha av av min mave, du må sku ikke finde på noget så sjovt at skrive søde
    Thanya smiley

    Selvføgelig er det da derfor den ikke er på hverken forbudslisten eller obslisten. smiley ;) smiley


  • #194   12. nov 2012 Kan sagtens grine af det.. Det er samme sang de synger hver gang og på en meget voldsom måde smiley

  • #195   12. nov 2012 Pssssst Nina, jeg ville ikke begynde at belære Martine om hverken Maller eller Schæferhunde smiley

  • #196   12. nov 2012 Alfisten - ja det er det jeg siger... Athos gør ikke en flue fortræd *GG*

    Men kæft han kan larme.... men det til trods, har jeg fuld kontrol over ham, og han kunne aldrig finde på, at sætte tænderne i et menneske....

    (medmindre en eller anden virkelig ville turde ligge sig ud med hans moar, når han er i nærheden)


  • #197   12. nov 2012 BATDOG - hey hey hey..... easy now....
    jeg har på intet tidspunkt protesteret over folks holdninger og meninger i denne tråd.... det var en undren.... intet andet....
    som du kunne se i mit første indlæg, er jeg godt klar over, at især Athos, får det til at løbe folk koldt ned af ryggen (kva størrelsen) og jeg vælger at vise hensyn, og holde afstand.....

    9 ud af 10 gange får jeg et venligt smil, når jeg skifter fortov smiley


  • #199   12. nov 2012 Det er skrevet med et smil Nina smiley

  • #200   12. nov 2012 Tror at nogen glemmer at vi taler om landets største race antalsmæssigt. Det er ikke alle , der er rystende nervøse over dem....

    For mig personligt er det ligegyldigt om andre kan lide racen eller ej, så længe de holder deres manglende viden om racen for øje, når de udbreder sig om den..


  • #201   12. nov 2012 Nej racen er ikke for alle og enhver og jeg ved godt at en del er bange for dem.

    Jeg tager for så vidt mulig mine forholdsregler og jeg holder mine hunde væk fra fremmede mennesker med mindre de selv spørger om de må hilse.

    Bla. derfor røg mine Schæferhunde os ud i bilen da jeg skulle vise min nuværende bolig frem til interreserede i sidste uge. Ikke alle bryder sig om hund og ikke alle bryder sig om Schæferhunde.
    Der var en og se huset og hun ville gerne hilse på hundene bagefter og det fik hun lov til, for hun spurgte selv smiley

    Og så er Zenta MEGET glad for gæster, og det kan virke voldsomt når hun er så stor.


  • #202   12. nov 2012 Ærgrer mig i øvrigt over dens popularitet... Det er skidt for enhver race.

  • #203   12. nov 2012 Vil gerne tilføje at min mor altid har været utrolig bange for Schæferhunde.

    Nu har hun lært mine at kende, hvilket betyder at mine forældre for første gang nogensinde nu selv har deres første Schæferhund smiley 4-5 år efter jeg købte min den første. Min mor har nu lært racen at kende, fundet ud af at den ikke er frygtindgydende som hun ellers mente, og at den rent faktisk er perfekt i omgangen med børn, perfekt som vagthund og en perfekt familiehund i det hele taget.
    Hun hilser helst ikke på fremmede Schæferhunde, men hun ser dem ikke som noget "farligt" længere.


  • #204   12. nov 2012 Enig CH.... Jeg ved godt ikke alle er "bange" for dem.... har da (Gudskelov) flere gange oplevet folk nærmest kaste sig over min dreng, fordi de bare synes han ser såååååå rar ud *GG*

    BATDOG - jeg bliver faktisk hverken stødt eller såret over sådanne kommentarer smiley
    Jeg bliver derimod positivt overrasket af det modsatte smiley og jeg bliver virkelig glad, når folk opsøger min hund, og giver ham et kærligt/venligt "klap" smiley

    Som sagt elsker Athos alt og alle, og han kigger langt efter de folk, der ikke ønsker kontakt....


  • #205   12. nov 2012 Jeg forstår nu heller ikke, at man kan hidse sig op over, at andre ikke kan lide den race man har valgt.

    Som gravhundeejer oplever jeg, at meget få kan lide min race, dem om det.
    Samtidig skal man nok have oplevet en gravhund på enten drev eller i grav, for at forstå, hvorfor de er så gøende, som de er, og hvorfor det er sød musik i ørene på ejeren af en gravhund smiley
    Faktisk var det befriende at gå med 4 gravhunde, der kom aldrig løse hunde farende i hovedet på dem og folk holdt snitterne fra dem.

    Whipperne, tja folk er delt 50/50, enten synes de, at de er gudesmukke og facinerende eller også at det er de grimmeste skabninger på 4 ben, som de nogensinde har set.

    Alfisten -Jeg kender nu mange både ejere og opdrættere af andre racer, der præcis ved, hvad deres race indeholder, det er ikke forbeholdt schæferfolket smiley


  • #206   12. nov 2012 schæfer er en dejlig race men os jeg (selvom nogen mener min ik er en schæfer smiley )
    kan opleve at folk er bange .. så kan bella stå og se nok så sød men hjælper ik hvis folk har oplevet noget træls med schæfer


  • #207   12. nov 2012 Nina -

    Jeg har haft schæferhunde fra 1989-2005 .. så ved godt lidt om racen ... generer det dig, at jeg udtaler mig om den, når jeg ikke er ejer af en lige nu ?

    Og hvor ser du iøvrigt at jeg sammenligner maller med schæferhund ?

    Undskyld .. men dine indlæg .. slap dog af kone !!!!!


  • #208   12. nov 2012 <i>Jeg forstår nu heller ikke, at man kan hidse sig op over, at andre ikke kan lide den race man har valgt.</i>

    Næ - fra min side af bordet kan jeg da kun se det fede i, at langt de fleste synes at mallen er grim .. så køber de en schæferhund eller en terveuren .. og jeg kan beholde min race som sund, anvendelig og uden mange af de problemer, som andre racer slås med smiley


  • #209   12. nov 2012 BATDOG -du må gerne låne min tæve at møfle med lige nu..
    Far er indlagt, så hun føler åbenbart, at hun skal vogte huset.... IRK jeg får et chok hver gang hun springer op, og lige skal give et par bjæf.... så kan man snakke om at larme på den ufede måde....

    populær? I dont think so!


  • #210   12. nov 2012 Der er nok ikke mange hunde som schæferen, der kan få folks følelser frem. smiley Mange elsker dem overalt på jorden og andre kan ikke udstå dem (ofte pga. en eller anden uheldig oplevelse). Jeg har mødt mange schæfere (mest i forbindelse med træning). Nogle har jeg ikke været specielt tryg ved og nogle var formidable brugshunde med ligeså formidable hundeførere, men langt de fleste af dem, jeg har mødt, har været lettere hyper, hysterisk vokale, temmeligt egetkønsaggressive (eller hundeaggressive i det hele taget), men dog i de fleste tilfælde rimelige brugshunde. Det er ikke en race der tiltaler mig personligt (uden at jeg præcis kan sætte fingeren på hvorfor), men så er det jo godt der er andre brugshunde at vælge imellem. smiley

  • #211   12. nov 2012 *BATDOG*

    Ja, den beskrivelse af schæferhunden kan jeg heller ikke nikke genkendende til .. men jeg har jo også primært haft min gang i schæferhundeklubber. Der er der sjældent problemer med racen.


  • #212   12. nov 2012 BATDOG - will do.... smiley

    EJ men hun er da belastende... og hun venter gerne, til man er ved at falde hen, eller er midt i en dejlig lur.... nøj der skal tælles til mere end 10... især når det er 17. gang hun gør det smiley


  • #213   12. nov 2012 BATDOG -

    Jamen så må vi jo rykke vores lille rendezvous bestående af dig, Iroc, et ærme og undertegnede til en schæferhundeklub og jeg vil få et par stykker af dem jeg træner sammen med til at dukke op medbringende deres absolut lækre hunde - så du udover at få din debut som figurant, får chancen for at møde nogle værdige repræsentanter af racen smiley


  • aleks75
    aleks75 Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 1 Svar: 138
    #214   12. nov 2012 schæfer = smukt og intelligent

  • #215   12. nov 2012 Martine: OG én til at filme seancen smiley

  • #216   12. nov 2012 Altså jeg giver gerne et bidrag smiley

  • #218   12. nov 2012 smiley

  • #220   12. nov 2012 Jeg eeelsker schæferen, i alle farvevarianter smiley

  • #221   12. nov 2012 Holddanuheltkæftaltså smiley :D smiley :D smiley :D smiley :D smiley

  • #222   12. nov 2012 Når de kaster sig gøende og frådende ud i linen og ejeren desperat og højlydt bandende forsøger (FORSØGER) at få styr på kræet, så tænker jeg " Afskyelige krapyl"
    Det sker ualmindelig ofte med schæfere i min by.

    jeg har en dejlig veninde, der har en schæfer som førerhund.
    Skøn, velafbalanceret, arbejdsivrig og venlig hund.. den er lækker.

    Overordnet set...
    jeg stoler ikke på dem og skal aldrig selv eje en schæfer


  • #223   12. nov 2012 Må indrømme at jeg er lidt bange for schæfere, har haft et par dårlige oplevelser med schæfere. det er en frygt jeg hader og egentligrigtig gerne vil af med, jeg har jo bare været uheldig.
    derefter vil jeg sige, det er nok den flotteste hund og jeg beundre den meget smiley


  • #226   12. nov 2012 Så fordi man har/har haft en listehund, så må man ikke ytre, at man ikke vil have en schæfer? Jeg forstår ikke logikken.

  • #227   12. nov 2012 Danielle -

    Er der en ?? Logik, mener jeg ?

    smiley


  • #230   12. nov 2012 Martine - jeg er ikke sikker! smiley
    Jeg tænker bare, at det vel står folk frit for selv at bedømme hvilke racer de vil eje, også uden det har noget at gøre med, hvilke racer man ellers har. Men jeg kan jo tage fejl!



  • #231   12. nov 2012 Hvorfor skulle man ikke måtte udtale sig om andre racer, fordi man har en listehund?

  • #233   12. nov 2012 Danielle -

    Nej, jeg er altså også ved at være i tvivl .. og bliver det faktisk mere og mere i takt med indlæg, der dukker op smiley


  • #234   12. nov 2012 Stine H

    du har helt ret i at det jo ikke er dem alle sammen, bare fordi at man har haft et par dårlige oplevelser.. når det så er sagt, så styre vi ikke selv hvornår vi bliver bange og utrygge..
    jeg ville ønske jeg ikke blev utryg og nervøs når jeg ser en schæfere, for synes egentlig det er en fantastisk hund


  • #237   12. nov 2012 Arh jeg kan jo ikke nå og lave flere popcorn før der er mere underholdning her inde. Kæft det er god underholdning. Det er lige før det overgår god stand up det her smiley

  • #239   12. nov 2012 Nina : De individer af racen, der opfører sig som beskrevet synes jeg er nogle afskyelige krapyler.... Og desværre møder jeg så mange schæfere, der gør det at jeg nu ikke bryder mig om racen.

    Hvorfor er de sådan ?
    mit bedste bud er en kombi af dårlig avl og at folk ikke sætter sig ind i hvad en hund af den kaliber kræver


  • #243   12. nov 2012 Get a grip, lady !!!!

  • #245   12. nov 2012 Generelt tænker jeg positivt om schæfere, men det er naturligvis afhængigt af de enkelte hundeføreres måde, at håndtere dem på...

    En hysterisk og/eller larmende schæfer er ok. hvis man kan se, at der arbejdes på sagen og hunden er i snor. En hysterisk schæfer, som lukkes løs blandt andre hunde, kan i den grad sætte mit p.. i kog.


  • #250   12. nov 2012 Hvis jeg har min hund med, så tænker jeg ''Stay calm, han flipper om lidt''.
    Min hund kan ikke lide schæfere, og jeg ved simpelthen ikke hvorfor. Han ser bare rødt hver gang.


  • #251   12. nov 2012 jeg kan fortsætte med whippet og gravhund smiley


  • #254   12. nov 2012 wooouw en lang tråd.
    XD

    Jeg smider lige en kommentar ind, som jeg umiddelbart ikke kan se er en vinkel der er blevet nævnt når jeg sådan skimter tråden, så tror ikke jeg gentager nogen:

    Når jeg tænker på racen schæfer, så kommer jeg desværre, som det første, til at tænke på det faktum at schæferen er en race som er over-repræsenteret (sammen med labradoren) i de blandingshunde der er på diverse internater. smiley

    Og som fører mig til en hurtig konklusion om, at mange ikke ved hvad de har mellem hænderne med en schæfer.

    Efter mine tanker driver væk fra alle schæfer-blandingerne på internat, så forbinder jeg herefter schæferen med politiet. Som en race der har nogle egenskaber der giver den et forspring i lydighed og lignende bare ved at være en schæfer. XD

    Det er mine to associationer til schæferen.


  • #258   13. nov 2012 Åh, BATDOG, der gik da lige en prås op for mig smiley ;)

  • #259   13. nov 2012 Super - det gør jeg da lige smiley

  • #261   13. nov 2012 Hvem KAN dog stå for sådan en basse?

    smiley

    Schæferhunde er sgu dejlige smiley


    profilbillede
  • #262   13. nov 2012 Åh smiley

  • #264   13. nov 2012 schæfere er nogle af de smukkeste hunde! jeg skal bare aldrig selv eje sådan en.. jeg har SLET ikke overskud til sådan en brugshund.. så er jeg mere til sådan en sofa kartoffel, som GD smiley

  • #265   13. nov 2012 Christian Poulsen - jeg håber du får lejligheden til at få mødt et par gode af slagsen - jeg tænker at det er meget lidt behageligt at få det sådan når du ser en schæfer. Der er trods alt rigtig mange af dem.

    Så allermest for dig håber jeg, at du kan opleve noget godt med racen smiley


  • #267   13. nov 2012 Vil i øvrigt lige sige tak for de par tilkendegivelser, der har været i forhold til min lille vaps i denne tråd.
    Han er en spradebasse, så det er dejligt at se, at folk der ellers ikke er så glade ved racen kan se forbi det og ane en hund, der er god som dagen er lang.

    Og heldigvis er han, hvad det angår, som schæfere er flest. Men hvordan det kommer ud i den store verden, det ved jeg ikke. Jeg tror fortiden spøger en masse og også hundens funktion kan gøre det.


  • #268   13. nov 2012 Smuk hund - hvis det ikke er udstillingsmodellen, der slæber bagbenene efter sig..

    Dernæst - den stoler jeg ikke på - og til sidst, hvis bare ejeren havde simuleret den korrekt (baseret på erfaringer fra hundeskov)


  • #269   13. nov 2012 Jeg synes de er rigtig smukke, som mange andre skønne racer.

    Jeg er dog utryg ved dem da jeg er blevet bidt to gange, af to forskellige "familiehunde". Nok den eneste regne jeg finder utilregnelig sammen med rottweileren, men det er mine erfaringer som er skyld i dette.

    Kender et par schæfere og rottweilere som jeg er helt tryg ved og de er super dejlige. Men når jeg ser dem på gaden, så holder jeg mig langt væk. Desværre.


  • #270   13. nov 2012 Coffey er lækker smiley Håber at møde ham en dag smiley

  • #271   13. nov 2012 Nu som - med lidt held lykkes det nok en dag smiley

    Vi takker for de pæne ord smiley


  • #272   13. nov 2012 Det er jeg sikker på CH, og det vil jeg se frem til. Jeg er sikker på han er et møde værd og det samme med hans moar og far selvfølgelig smiley

  • #274   13. nov 2012 Pssst Tøsen er højavl smiley Men smuk det er hun bestemt.

    Er ked af du har det stadig med racen smiley De er fantastiske.

    Men jeg forstår dig godt. Jeg er selv blevet bidt i r*ven af en Doberman. Den kom ud fra en lejlighed lige som jeg gik forbi, den farede diekte ud og bed. Samme hund har bidt min hund 2 gange da hun var ung.
    Vi boede i samme opgang. Jeg beskyttede min hun alt hvad jeg kunne, men det er svært at undgå hinanden altid.
    Det er heldigvis mange år siden og den Dober er efterfølgende blevet aflivet da den bed flere end mig.
    Det er nok den eneste race jeg ikke stoler på den dag i dag. Synd og skam at et individ skal ødelægge det.


  • #276   13. nov 2012 når jeg ser en schæfer bliver jeg altid lidt utryg - der boede en stor (og flot) schæferhan på min barndomsgade, som stod bundet ved adressens dør ud til fortovet - man vidste aldrig hvornår han var ude og man kunne ikke se ham for alle buskene, men så snart man kom tæt nok på trappen hvor han stod bundet, stormede den ud mod en og gøede voldsomt - det var ikke den fedeste oplevelse, især ikke når dens snor var så lang, at han kunne komme halvt ud og stå på fortovet - der gik ikke mange gange før jeg resolut gik på det andet fortov... det er mærkeligt at en hund, der langer ud efter børn på fortovet uden videre legede med dens ejeres børnebørn... den hed forøvrigt bamse - efter den fik de en hund, der hedder nuser - det er den bestemt ikke, den har præcis de samme problemer, hvis ikke værre, og når børnebørnene går ture med den, står den ikke i vejen for at angribe andre hunde på dens vej ....

  • #277   13. nov 2012 Det er helt i orden True, det er heller ikke nemt når ikke man ved ret meget om racen smiley Men ja hun er smuk og hun er ikke skrå bagtil, heldigvis smiley

  • musen
    musen Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 5
    #278   13. nov 2012 Når jeg møder én uden min balto, ingen problem. Super flot hund.Men, men har jeg Balto med er situationen lidt anderledes.. I de 2 år vi har haft Balto er han blevet overrumblet, heldigvis ikke alvorligt, af flere schæfere. Det har desværre bevirket at hvergang han ser én bliver han nervøs og halen ryger ned mellem benene. Han har ingen problemer haft med andre hunde, kun schæfere, desværre! Min svigermor har én, som også har været efter ham flere gange.. De bliver aldrig bedste venner..

  • #279   13. nov 2012 Okay tak for svarene alle sammen! smiley

  • #280   13. nov 2012 En hund jeg aldrig vil eje, fordi jeg ikke har lyst til at træne på det niveau jeg mener en schæfer kræver.

    Men en gennemsnitlig køn hund... dog ikke så køn som spidshunde ;-).. men ok. Jeg kan bedst lide dem der er brugshundelinier fordi jeg ikke syntes om vinklen på dem jeg ser på udstillingerne.

    Om jeg er tryg ved at møde en schæfer.... det kommer an på hvordan ejeren/føreren virker..... kender jeg ikke hunden eller føreren ville jeg holde mine egne hunde på afstand og lige føle efter om det er en venlig hund eller en der bliver provokeret af at vi passere den.
    Jeg syntes ikke det er en race jeg møder så tit i lokalområdet, så mit kendskab til racen er mest rygter (dvs. beskrivelser der både kan være om tidligere generationer, tavleløse, blandinger etc.) og dem jeg har mødt til hundetræning (hvalpetræning i dkk og dch), udstilling og ved forskellige hundearrangementer hvor vi præsentere vore racer.
    Så generelt har jeg mest mødt velopdragne schæfere hvor jeg kunne forvente at ejeren havde styr på sin hund smiley


  • #281   14. nov 2012 er skrækslagen for fremmede schæfere.. havde en schæfer tæve på 6 år til at sidde i min arm som 8 årig, glemmer det aldrig.. havde intet gjort, gik forsigtet hen vendte håndfalden op af og vovse snusese til mig, satte mig ved siden af og nussede i ti minutter, bom så sad vovse i mig ... den nåede at bide to mere inden den blev aflivet.. smiley

    har fornyligt passet min kammerats schæfer,, og gud hvor var det skønt med en dejlig oplevelse med den race. børstede hende, ordnede klør, legede , gik tur. puttede på sofaen . fuld tillid fra begges vedkomne <3..

    jeg går en stor bue uden om schæfere når jeg møder dem med hundene. vi har en schæfer der har bidt en pomse ihjel i frederikshavn , og vi har et par stykker der har bidt i hundeskoven også... så der er et par brodne kar i den her by... smiley det ødelægger ryet for alle de andre..


  • #282   14. nov 2012 Jeg synes, det er en vidunderlig race smiley

    Vi overvejede den selv, da vi skulle købe hund.

    Den er charmerende, intelligent, snakker *** et øre af, exceptionelt alsidig og i mine øjne smuk smiley

    Jeg har stort set kun set velfungerende eksemplarer af racen, det har været brugshunde allesammen og de var lækre.

    Jeg har faktisk kun set 1 hund, som jeg var noget betænkelig ved og det var efter jeg fik Buddy.


  • #283   14. nov 2012 Min første tanke er at de virkelig er smukke. Den anden er, at de skræmmer mig lidt. Udelukkende på grund af størrelsen smiley

    Jeg kender desværre ikke nogen, men min Sille leger super godt med en til hvalpetræning. Og jeg kan da slet ikke stå for de sære/sjove piv og andre lyde de (og Sille) kommer med smiley

    Jeg har mødt et par stykker som virkede aggressive, og har også fået et nap i bagenden af en schæfer som yngre. Men jeg har mødt lige så mange andre aggresssive hunde af andre racer. Så det er meget individuelt og ikke race-relateret hvis jeg er utryg ved en hund.

    Jeg kunne dog rigtig godt tænke mig selv at møde, og evt lade Sille lege med en sød schæfer, da hun kun har mødt voksne, sure schæfere som ikke gad hende smiley


  • #284   14. nov 2012 Min første tanke når jeg ser en schæfer / hører ordet schæfer må jeg desværre tilstå er HD .

  • #285   14. nov 2012 Hvorfor HD?

  • #286   14. nov 2012 Mmmh dejlig köter som ALLE ANDRE HUNDE! Har selv en hvid täve og hun er dejlig! Meget mistroisk overfor fremmede, men varmer hurtigt op. Hun er ligeglad paa gaaturen, men siger dog nej hvis folk vil snakke med hende.

    Saa ved jeg heller ikke hvad folk mener med at de göer? Dem jeg er vokset op med og de 2 jeg selv har/haft, har kun alarmgöet ved dören, men aldrig jappet lös konstant. Hun snakker meget ved at brumme og sukke, men aldrig noget der irriterer. Kun noget man har lyst til at svare paa saasom *PLADASK* "Brummmm" "Ligger du godt lille hund" smiley

    Min förste schäfer var som udstillingsmodellen og blev desvärre aflivet tidligt pga det HD der medfölger de fröben.. men det er jo ikke hundens skyld at den ofte blive avlet saadan.

    Tror det handler om at det er en brugshund og den SKAL bruges! Ellers ved den ikke hvad den er til for og gaar ud af sit gode skind! Vi har tränet lydighed for en kort periode og träner nu spor, for at sörge for en dejlig aftenträt vover


  • #289   14. nov 2012 Kathrine - Det var et ret godt spørgsmål smiley Men det var egentlig også forkert skrevet af mig... Jeg har oplevet EN schæfer som var skræmmende stor (ironisk nok hedder hun Minnie). At hun så også knurrede og snappede ud efter min hund, hjalp jo ikke på indtrykket... Så det var egentlig mest hende jeg lige tænkte på smiley

    At min egen bliver stor, gør mig intet. Så er der bare mere hund at holde af smiley

    Min tidligere kommentar blev skrevet på arbejdet, og fik desværre ikke lige læst det igennem og rettet til, før jeg skulle ud af døren.... Det må jeg prøve på at lade være med en anden gang ^^


  • #290   14. nov 2012 Har kun haft personligt kendskab til én schæfer. Min onkel havde en som primært var vagthund, den gik på pladsen (min onkel havde en motorcykel skrotplads) og var vagthund. Ind imellem var den med hjemme i privaten.
    Når den var i privaten og min tante lavede mad, havde den sin plads ved siden af hende i køkkenet.
    Jeg var ikke ret gammel da jeg skulle passes/sove hjemme hos dem. Om aftenen da tante lavede mad, kom jeg til at stå der ved siden af, som var hundens plads, så den snappede ud efter mig.
    Min onkel gav hunden en mega skideballe - den skulle bare acceptere at jeg også skulle være der.
    Hele natten lå hunden ude foran døren til det værelse jeg sov i. Min onkel fortalte mig om morgenen, at den havde passet på mig hele natten.


    Jeg er ikke bange for schæferen, men jeg går heller ikke bare hen til en schæfer. Skal aldrig have en schæfer, da den ikke interessere mig.
    Når jeg ser en, tænker jeg bare hund. Og så kigger jeg lidt på deres ryg og bagben og tænker tanker alt efter hvordan den går og står.


  • #291   14. nov 2012 Jeg møder heldigvis meget sjældent schæfere, hvilket jeg er taknemmelig for da jeg er røv hamrende bange for dem - næsten lige så meget som for alle de hunde der er/ligner muskel/kamp/obsliste/listehunde. Møder jeg sådan en sidder hjertet helt oppe i halsen på mig og det samme sker når der kommer en schæfer i mod mig.

    Desuden synes jeg ikke det er en pæn hund. Kan godt synes den har et pænt ansigt, men resten af hunden og schæferen som helhed, forbinder jeg med 90'erne og stilen man der havde og det er ikke på den gode måde! Og undskyld til alle jer der ejer en hun af racen og som selvfølgelig elsker den! Det er bare IKKE min type hund.


  • Luka
    Luka Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Svar: 3
    #292   14. nov 2012 Ja jeg elsker schæfere .. Har lige købt min tredje her i sommers som nu er ½ år ca .. og Ja hun gør osse af andre hunde , og det gjorde min forrige schæfer osse , den 1. knap så meget .. Jeg tolker det sådan her , at de gør for at komme i kontakt med de andre hunde , for så snart de andre hunde svarer tilbage , stopper mine hunde med at gø. Det er selvfølgelig osse noget jeg arbejder på med min nye hund , at sætte hende på plads , når hun gør osv , ved ikke at lade hende tage kontakt til den anden hund for jeg tillader osv , men det er absolut ikke noget der skræmmer mig , at hun gør, det er ikke i arrig skab .. altså at hungør .. men jeg vil ikke have at hun gør efter andre hunde , fordi så er det netop at mennesker tror at hun er farlig .. Min schæfer er ekstrem legesyg og glad , og hopper og og ned af folk ,, og hunde .. og det arbejder vi selvfølgelig osse på .. de andre 2 .. var osse venlige hunde , jeg har aldrig haft problemer med nogle hunde de ikke kunne med , eller situationer jeg ikke kunne styre dem eller lign .. Men ja , de gør højt , og det lyder farligt .. men det er jo altså den eneste måde hunde kan snakke på , det er ved at gø.. og som sagt mine hunde gør efter andre hunde , specielt hvis de ikke for lov til at hilse på dem .. Sådan er det smiley

  • My
    My Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 556
    #293   14. nov 2012 Hold da op en lang tråd smiley

    Jag elsker shäfrar, er opvokset med dem. Dessværre møder jag dem så sjældent, Kan ikke førstå hvorfor så mange syntes dem ikke er at stole på o.s.v.. Skøn race!

    Syntes dog det er synd när man ser en där knappt kan gå og ser ud som en reje.. Men så er det ju med alle hunde der sönderavlade! Btw så hader jag showaveln..


  • Asbjørn S
    Asbjørn S Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Svar: 1
    #294   14. nov 2012 Jeg er en gang blevet alvorligt bidt af en schæfer, som ejeren sagde var venlig og fredelig. Selv ville jeg bare lege, så når jeg ser en schæfer, bliver jeg bange og så begynder jeg at gø og går til angreb.

    profilbillede
  • My
    My Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 556
    #295   14. nov 2012 Min hund blev også bidt som lille, men gav igen med hoved og røv, Vi har ingen problemer her heldigvis,

    stakkels lille vaps, hvordan foregik det?


  • My
    My Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 556
    #296   14. nov 2012 av en schäfer så det ikke blir fejl

  • NONAME
    NONAME Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 7 Følgere: 5 Svar: 84
    #297   15. nov 2012 Når jeg ser en schæfer tænker jeg først og fremmest på deres ejere. Jeg forstår ikke at 95% af de schæfere jeg møder ikke kan noget så simpelt som at komme når der bliver kaldt - men så når man ser hvordan schæferejere opfører sig når kræet efter en halv times kalden kommer tilbage ja så kan jeg måske godt forstå hunden ikke gider at komme.
    Schæferhunde er generelt de mest uopdragne og uterlige hunde jeg møder og det hænger nok sammen med populariteten og at en schæfer nærmest er allemandseje så der findes simpelthen så rædselsfuldt mange dårlige schæferejere og derfor også rigtig mange rædselsfulde schæfere!

    Dernæst må jeg sige hunden ikke siger meget ret meget generelt og jeg tænker sikke en klodset brugshund - se lige på en malle og dens bevægelser kontra en schæfer - synes den er så klodset at se på....

    Men vil så også nævne at jeg for første gang nogensinde mødte et ægtepar med 2 schæfere i sommer. Deres hunde var så velopdragne, rolige, velafbalanceret, ikke pågående, ikke sky, ikke udfarende - ganske simpelt super dejlige og smukke hunde og jeg tænkte ved mig selv - nåååhhhrr det må være DET folk ser i en schæfer - for jeg må ærligt indrømme jeg ikke har kunnet forstå hvad folk så i den race før jeg mødte disse hunde smiley


  • #298   15. nov 2012 Uterlige, ligefrem *GGG*?

  • NONAME
    NONAME Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 7 Følgere: 5 Svar: 84
    #299   15. nov 2012 CH - ja mange af dem jeg møder er udfarende og meget voldsomme - synes ofte mødet med schæfere er enormt ubehageligt - lige bortset fra dem jeg beskrev til sidst i mit indlæg smiley

  • My
    My Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 556
    #300   15. nov 2012 "det er YDERST sjældent jeg møder en schæferhund der minder om de beskrivelser her i tråden."

    Kunne ikke vare mere enig!


  • #301   15. nov 2012 NONAME - uterlig er noget lidt andet smiley

    http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=uterlig

    Den slags schæfere tror jeg ikke der findes så mange af smiley

    Det er pudsigt, for jeg oplever heller ikke de hunde, der beskrives. Når jeg ser dem på gader og stræder, så ligner de fleste røvsyge individer, der går og keder sig ved siden af deres ejer.
    Når jeg ser dem på træningspladser rundt om i landet, så ser jeg glade og fornøjede hunde, der laver det bedste de ved.
    Når jeg er hjemme hos schæfereejere, så ser jeg nogle forbaskede nussegrise, der helst vil sidde på skødet og dem der må gør det. Og så nogle tiggerøve med charmen skruet op på maks.

    Jo, de gør ad helvede til, når man kommer - men det skal de jo, det er de skabt til. det gør dem ikke til dårlige hunde, tværtimod.


  • #302   15. nov 2012 Vil lige præcisere at den schæferhund jeg ikke brød mig så meget om ikke bare var gøende...

    Den fik øje på os og ejeren hev og sled i snoren for at stoppe/holde hunden. Hun fik slæbt den nogle meters penge op af en sidevej og smed sig ovenpå hunden for at kunne holde den, så vi kunne komme til at passere på "hovedvejen".

    Tja... Ja hvad tænker man i den situation... "Hold da helt op", "dårlig kontakt", "håber du træner i en klub med den", "dårlig repræsentant for racen", "sætter trods alt pris på du holder den væk fra min hund"
    smiley


  • #303   15. nov 2012 Netop din beskrivelse, Sarah, burde tydeliggøre overfor alle, at det OGSÅ er socialisering at vænne hunden til at ignorere andre hunde og at man ikke nødvendigvis behøver at lege og hilse på alle, man møder.

    Men der er folk ude i landet, der ser voldsomt skævt til, når man afviser hundeleg. Personligt har jeg fået en skideballe eller to og ufattelig mange skæve blikke, når leg er blevet afvist.
    Og det er måske ikke alle, der står ved det eller kommer i tvivl.

    Og så bliver det sgu lidt svært....


  • NONAME
    NONAME Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 7 Følgere: 5 Svar: 84
    #304   15. nov 2012 Ch - du ved da ikke om jeg mener den krænker mig seksuelt LOL smiley Men jeg mener dog stadig det er en "uskøn" opførsel....

  • #305   15. nov 2012 NONAME, så er du sgu i din fulde ret til at flygte langt væk *GGGG*

    DET er der vist ingen, der fortjener smiley



  • NONAME
    NONAME Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 7 Følgere: 5 Svar: 84
    #306   15. nov 2012 hæ hæ smiley

  • #307   15. nov 2012 uterlig *GGG* smiley

  • #308   15. nov 2012 og jeg der troede, det var labbehannerne, der var sexfikserede *LOL* smiley

  • #309   15. nov 2012 Helt enig i at hunden også skal socialiseres til at kunne ignorere andre hunde.

    En ting er hundens opførsel. Stort skrummel, meget støj, trækker, hører overhovedet ikke efter.

    Det andet er ejeren ikke virker til at have kontrol over situationen. Man når at tænke "Kan hun nu holde den?", "Ville den gøre noget, hvis den nåede helt herover?", "Skider Buddy en grøn gris selv om den måske bare vil lege?"


  • Rudy H
    Rudy H Tilmeldt:
    feb 2011

    Følger: 1 Svar: 3
    #310   15. nov 2012 Folk der har forbehold over for Schæferhunde eller er bange for dem har ikke en dyt forstand på hunde, for det første er der en grund til at det er den mest brugte tjenestehund i verden, ganske enkel fordi den er omgængelig, klog, lærenem og robust og det sikkert fordi den kommer tamhundens forfædre nærmest, som er ulven igen det mest sociale dyr man finder. Så hvis en Schæfer ikke fungere er det ikke hunden men ejeren der er noget galt med. det er mere end man kan sige om alle de mærkelige racer der findes idag der er fremavlet pga. modeflop. man kan bare se udsendelsen: Det er mig eller hunden, så ser man hvilken hunde der er problemhunde. Har selv været den glade ejer af 4 chæferhunde, alle med succes, og skal aldrig have andre

  • #311   15. nov 2012 NU TROR JEG VIDST BARE VI STOPPER HER!

  • #312   15. nov 2012 ???

  • #313   15. nov 2012 smiley

  • #314   15. nov 2012 ??

  • #315   15. nov 2012 Jeg bryder mig heller ikke om schæfere, og det skyldes desværre udelukkende dårlige oplevelser med dem. Jeg har til dags dato kun mødt schæfere med dårligt sind. De har alle været meget brembrusende, angste, voldsom gøen og knurren osv. Og så kan dem i det område hvor heg bor sende et blik der signalere hold dig væk. Får helt gåsehud. Dertil blev min gamle, nu afdøde, hund overfaldet da vi var ude og cykle i snor og bidt kraftigt i ryg og hals så kun skulle syes.
    Men håber en dag at møde en venlig schæfer så jeg måske vil være knap så utryg omkring dem.


  • Rudy H
    Rudy H Tilmeldt:
    feb 2011

    Følger: 1 Svar: 3
    #316   16. nov 2012 Thanya, nu er det jo med succes lykkedes ved flere lejligheder at krydse schæferen med en ulv for at få nogle af de oprindelige egenskaber tilbage, så kommer man hvist ikke ulven nærmere. Der findes en tjekkoslovakisk udgave af en krydsning der hedder ttjekkoslovakiskWullack og en Hollansk udgave der hedder Schallow Wolfdog(undskyld hvis stavningen er forkert) men jeg gider ikke slå det op. Disse blandinger fungere som fantastiske tjeneste hunde også som fantastiske familiehunde/ulve. Og Michelle, jeg er ked af at høre om din oplevelse. nu er det desværre sådan at der findes nogle mennesker der altid skal lave hurtige penge på valpe, og så vil der opstå hunde med defekter (fremavlet eller ikke fremavlet) både i krop og hjerne og da der findes rigtige mange schæfere og det er en forholds billig hund, ja så siger det sig selv. Jeg ville ønske du kunne møde min søns hvide schæfer (billedet) den går hjemme ved mig hver dag og den har omvendt mange der som dig var bange for schæfer, kærligere hund skal man lede længe efter.

  • #317   16. nov 2012 Schæferen er sørme ikke den eneste, der kan krydses med en ulv.

    Genetisk set er schæferen ikke specielt tæt på ulven, andre racer er langt tættere.


  • musen
    musen Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 5
    #318   16. nov 2012 CH- Helt korrekt, en Shih Tzu er faktisk tættere på ulven genetisk end en schæfer er. Folk tror at den er tæt på ulven pga. udseendet, men den er bare fremavlet til det udseende. Og de krydsninger man laver med schæfere og ulve bliver ofte meget mere nervøse og mindre lærenemme.
    Schæfere, som alle andre racer kan blive fantastiske hunde, men det kommer helt an på ejeren! Det gælder om at folk lære om racen inden køb, for en schæfer kræver meget, da det er en "arbejdshund" og de forkerte ejere kan virkelig ødelægge en ellers skøn hund...


  • #319   16. nov 2012 Denne sætning:

    "Og de krydsninger man laver med schæfere og ulve bliver ofte meget mere nervøse og mindre lærenemme. "

    End hvad?

    Hverken tjekken eller sarloos slår mig som værende nervøse og mindre lærenemme?


  • #320   16. nov 2012 Jeg har en veninde, der for år tilbage undersøgte omkring Sarlooses, fordi hun var interesseret i racen. De oplysninger hun fik fra ejere og opdrættere gik på en forsigtig, reserveret hund med tilbøjelighed til skyhed men velfungerende blandt andre hunde.

    Det kan have ændret sig siden. Der var meget få dengang og vel nærmest kun hollandske opdrættere.


  • #321   16. nov 2012 Lene - jo. Det er jo en ulvehybrid og det er jo lige præcis ulveegenskaber, så det må næsten forventes.

    Lige hvad det angår tror jeg ikke man kan pege mod schæferen og sige, at det er den, der har tilført de egenskaber smiley


  • #322   16. nov 2012 Rudy, hvad bilder du dig egentlig ind med en bemærkning som denne:

    "Folk der har forbehold over for Schæferhunde eller er bange for dem har ikke en dyt forstand på hunde" Folk kan godt være dygtige hundeejere uden at være schæferfans.

    Der er ikke nogen her, der betvivler, at schæfere er velegnede tjenestehunde. Så meget større grund til at undre sig over hvor mange der i en tråd som denne, faktisk har dårligt indtryk af racen baseret enten på egne dårlige oplevelser med dem eller på aggresive eller hysteriske schæfere i deres nærområde. Nok er der mange schæfere i DK, men jeg synes det er tankevækkende, at så mange har dårlige erfaringer med racen.


  • #323   16. nov 2012 CH, det tror jeg du har fuldstændig ret i, og det var også bare en oplysning, fordi du satte spørgsmålstegn ved at nogen nævnte sarlooses som nervøse.

  • #324   16. nov 2012 Lene N - jeg undrer mig faktisk også over så mange der er utrygge ved dem, synes det er lidt ærgerligt.
    Men der er også rigtig mange af slagsen og dermed desværre også nogen der ikke har begreb skabt om hvad de har med at gøre.
    Min svigermor går over på den anden side af fortovet hvis hun møder en, og det uagtet, at vores synes hun er noget af det dejligste.
    Det er ikke alle der bryder sig om dem, og det skal folk da have lov til, der er også racer jeg ikke bryder mig om og ikke føler er til at stole på, det vil jeg også have lov til, og du har helt ret det gør ikke en til en dårligere hundeejer.


  • musen
    musen Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 5
    #325   16. nov 2012 CH- "Og de krydsninger man laver med schæfere og ulve bliver ofte meget mere nervøse og mindre lærenemme. "
    - End ren schæfer.
    Jeg tænker ihvertfald at det er en Saarloos Wolfdog du mener. Og de bliver ikke brugt som tjeneste hunde mere.
    Men nok om det, det var bare oplysning.. smiley


  • #327   17. nov 2012 Well done! smiley

  • #331   18. nov 2012 Hvis ikke du boede så langt væk, kunne du komme og hilse på Laika smiley


  • #333   18. nov 2012 Dejligt at høre smiley

  • #334   18. nov 2012 FEDT altså!
    Godt for dig!


Kommentér på:
Når du ser en Schæfer?

Annonce