{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.102 visninger | Oprettet:

Hund ændrer adfærd {{forumTopicSubject}}

Her de sidste par måneder er min hund begyndt at ændre rigtig meget adfærd.

Hun er en samojedeblanding, og er efterhånden ved at være 8-9 år gammel. Hun har altid være en rigtig glad, legesyg og lærenem hund, meget trofast og lydig, og slet ikke samojedepræget personlighed.

Men de sidste par måneder er hun blevet mere 'vild'. Når vi kommer hjem piver og hyler hun i 10 minutter, løber rundt i hele huset og er slet ikke til at få ned igen. Hun plejer at blive glad når vi kommer hjem, men ikke så voldsomt. Selvom min far er hjemme (arbejder om natten, sover om dagen) opfører hun sig som om, hun har været alene i flere dage.

Hun er også generelt blevet meget påtrængende. Hun har altid været meget beskyttende, og er tryggest når vi alle er samlet i samme rum. Men hun er begyndt at 'klistre' meget op ad os. Hvis man sidder i en stol eller sofaen skal hun op og sidde med det samme, hvilket hun aldrig rigtig har gidet før. Hun går lige i hælene på én, rundt i huset og generelt bare ikke til at få fred for.

Omvendt er hun svær at kalde ind når hun er ude. Vi har terrasen hegnet ind, så hun har en form for løbegård, der går rundt om huset. Hun plejer altid at komme når man kalder, men nu er hun blevet svær at få ind. Hvilket ikke rigtig hænger sammen med hendes påtrængenhed indenfor.

Hvorfor er hun pludselig blevet sådan? Er det normalt? Vores gamle hund, der var ren samojede, var helt anderledes. Hun var en helt anden type hund, men også meget kærlig. Dog lidt mere sin egen. Men da hun blev gammel trak hun sig mere væk fra os, og ville ikke rigtig snakke. Hun havde sukkersyge, så det var nok det der gjorde det.

Men Luna (vores nuværende hund) har begyndene slidgigt og får special foder osv. så hun burde ikke pludselig blive så frisk og 'ungdommelig'?

Nogle der ved hvad der sker, om det er noget man skal tænke mere over?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund ændrer adfærd
  • #1   3. dec 2012 Måske hun har haft lidt ondt og specialfoderet (og evt. medicin/tilskud) afhjælper dette?
    En hund der har ondt har jo en tendens til at være stille og live op når smerten er væk..


  • #2   3. dec 2012 Det kan godt være det er det. Men hun har fået det samme foder i 3 år efterhånden, og det er først kommet de sidste par måneder. Kan det passe det først er begyndt at virke nu?

    Kan det måske skyldes at vi fra i sommers begyndte at gå mere i skov/natur, hvor hun kan gå frit og løbe rundt, fremfor at gå i byen? Kan det ændre hende så meget?


  • #3   3. dec 2012 Har i fået tjekket hendes syn og hørelse? Jeg tænker at hvis dette er nedsat kan hunden godt have behov for lidt mere tryghed.

  • #4   3. dec 2012 Hun er ikke blevet tjekket nej, men det virker ikke sådan. Hørelsen er kun et problem når hun skal ind. Hun lystrer fint når vi er ude og gå osv.
    Men det kan da godt være hun hører en smule dårligere end normalt? Det sker vel tit, når de kommer op i alderen?


  • #5   3. dec 2012 Ja, det gør det. Grå stær er meget normalt og der kan godt gå lidt tid før man ligger mærke til det.

Kommentér på:
Hund ændrer adfærd

Annonce