Overvægt hos hunde

Overvægt hos hunde

31. jan 2018

Er din hund en lille smule til den ”gode” side? Eller lidt ”buttet”? Det er i sig selv ikke så slemt, men hvis din hund eller kat er decideret overvægtig kan det være et alvorligt helbredsproblem. Overvægt er nemlig meget mere end et kosmetisk problem, og man ved nu, at overvægt i sig selv rent faktisk forårsager mange forskellige helbredsproblemer, både hos mennesker og dyr.


Hvad er årsagen til overvægt?

Den almindeligste årsag til overvægt er, at hunden indtager flere kalorier end den forbrænder. Den spiser simpelt hen for meget i forhold til hvad den har brug for, med den daglige mængde motion den får. Når der indtages mere energi end der forbrændes, vil den ekstra mængde energi blive oplagret som fedt.

Fedt før og nu

Traditionelt har man anset oplagret fedt i kroppen som et relativt inaktivt væv, der ikke havde anden funktion end at opbevare energi og give isolation. Nyere forskning viser, at kroppens fedtvæv bestemt ikke er inaktivt, men derimod deltager aktivt i stofskiftet ved at udskille forskellige stoffer, der har indflydelse mange steder i kroppen. Vi har nu en god forståelse, helt nede på celleniveau, om de mekanismer der er involveret i overvægt samt de mange seriøse konsekvenser af overvægt. Dette gælder både for mennesker og dyr og inkluderer helbredsproblemer som insulinresistens (hvilket kan resultere i sukkersyge), cancer og mange andre kroniske sygdomme.

Hvad er løsningen?

Heldigvis er der lys for enden af tunnelen. Forskningen har nemlig også vist, at selv om man er en overvægtig hund eller kat, og har været det igennem længere tid, er det aldrig for sent at blive sat på slankekur. Når hunden eller katten igen kommer ned på deres optimalvægt, kommer hele kroppen tilbage i meget bedre form – endda for nogens vedkommende i lige så god form, som før hunden blev overvægtig. Dette gælder ikke kun hundens ydre, men også helt nede på celleniveau. Så hvis man er ejer af en overvægtig hund, er det bare om at komme i gang med at hjælpe dem til at tabe de overflødige kilo. Det er en fantastisk mulighed for at medvirke til at øge både livskvalitet og livslængde hos vores selskabsdyr.

Sundt vægttab

Sundt vægttab er ensbetydende med, at hunden taber den for store mængde kropsfedt og samtidig opretholder muskelmassen. For at opnå dette, er det vigtigt at man anvender et godt slankefoder med nedsat indhold af fedt og energi, men med et relativt højt indhold af protein. Samtidig skal foderet have korrekt indhold af essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Ofte er fibermængden øget for at medvirke til god mæthedsfornemmelse, hvilket er en meget vigtig faktor for at slankekuren bliver en succes. Et godt bud på et kvalitetsfoder, der lever op alle disse krav er det populære ”vægtkontrol” hundefoder fra OLIVERS. Mange hundeejere sværger til OLIVERS hundefoder bl.a. pga. det høje kødindhold og fraværet af unødvendige tilsætningsstoffer. OLIVERS slankefoder findes både i en classic udgave og i en kornfri udgave til de hundeejere, der ønsker at undgå kornprodukter i deres hundefoder. Læs mere OLIVERS vægtkontrol hundefoder på olivers.dk og tag første skridt mod en succesfuld slankekur for din hund.

Hvad med motion?
Motion kan anbefales i den udstrækning den overvægtige hund kan tåle det. Ofte kan man øge mængden af motion, i takt med at de overflødige kilo tabes.

Efter succesfuld slankekur

Når optimalvægten er nået, er det vigtigt at man som ejer arbejder på at forebygge at hunden igen bliver overvægtig. Man må ikke bare vælge at gå tilbage til den samme gamle, inaktive livsstil og samtidig anvende det foder, der resulterede i, at hunden indtog for mange kalorier. Det har jo tidligere ledt til, at hunden blev overvægtig. Til mange hunde, som med succes har tabt sig, vælger man derfor et ”Light” foder til langtidsfodring efter slankekuren. Der findes ”Light” foder som passer til både voksne og ældre hunde. OLIVERS vægtkontrol hundefoder er et udmærket eksempel på dette. De gode motionsvaner man har indarbejdet i løbet af slankekuren bør selvfølgelig også opretholdes. Der er ingen god undskyldning for at lade sin hund eller kat tage på igen. Overvægt er som sagt meget mere end et kosmetisk problem. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 6. okt
x