{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.376 visninger | Oprettet:

Panik før "lukketid"? {{forumTopicSubject}}

Nu er der kun ca. 6 uger til de nye regler ang. import af hvalpe træder i kraft.
Jeg er så meget i panik over det, at jeg lige nu er klar til at købe "den bedste ledige hvalp på markedet" hjem nu og her.

For hvad nytter det at vente for at få en (på papiret) bedre hvalp, hvis "prisen" så bliver, at man først kan få den hjem som 15-ugers????

Er det kun mig, der i den grad panikker over det????


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Panik før "lukketid"?
  • #1   18. nov Min veninde henter hvalp i Polen næste weekend smiley Udvalget i den race (chodsky pes) er så lille herhjemme, fordi langt de fleste har linjer tilbage til én opdrætter, som har fokus på andet end egenskaber.

    Så ud over at hun henter hvalp til sig selv, kan hendes hvalp også bidrage med nyt blod herhjemme. Win-win smiley

    Hvis jeg havde en race, hvor jeg ville kigge imod udlandet, ville jeg uden tvivl have panik før lukketid, og givetvis være klar til at hente en hvalp inden nytår smiley


  • #2   18. nov Præcis!!! Det er ikke til at bære, at løbet snart er kørt!!

  • #3   18. nov Her er min panik før "lukketid".

    Kiwi har så boet er i knap 3 måneder nu og er en kæmpe ballademager, men heldigvis også super skøn smiley


    profilbillede
  • #4   18. nov Jeg er virkelig ærgelig over det. Men jeg kommer ikke til at fise afsted mod Tyskland efter endnu en dobs inden jul. Jeg skal ganske enkelt ikke have mere end to hunde ad gangen og ingen af mine to er specielt gamle.
    Jeg kan ikke finde det jeg vil have inden for landets grænser hos hverken Irsk Terrier eller Dobermann. Så jeg kommer ganske enkelt bare til at tage det, når jeg engang kommer dertil. Jeg kan stadig nå at håbe at reglerne er lavet om om 6-7-8 år når det bliver relevant. Men altså den opdrætter jeg har købt Penny hos har jævnligt en hvalp gående til den er 15 uger og kan eksporteres til et andet EU land. Man betaler selvfølgelig for det, men hun gør altså ret meget for at hvalpen ikke bare går rundt og 'tuller' i 7 uger. Det samme gælder Clintons opdrætter. Jeg kender en dansk opdrætter der laver en brugsrace og som ofte har hvalpe gående til de er 15 uger og kan sendes til Norge, Sverige osv. Hun gør også virkelig meget for de hvalpe. Så jeg har besluttet at jeg ser til den tid hvad der så er af muligheder og tager den derfra. Men ja, jeg vil da et eller andet sted hade at misse så stor en del af hvalpetiden.


  • #5   18. nov Altså hos den rette opdrætter burde det være muligt at få en fornuftig (og sikker noget dyrere) løsning, trods hvalpen skal være der, til den er 15 uger. Jeg kommer heller ikke til at ræse afsted at hente, men jeg ærgrer mig da noget over, at det bliver vilkårene, hvis ikke man vil begrænse sine valgmuligheder en hel del, når næste hund skal findes engang.

  • kirsten P
    kirsten P Tilmeldt:
    maj 2013

    Følger: 2 Svar: 48
    #6   18. nov kender det godt, min race er så uendelig lille her i landet, at det er nødvendigt at hente andet sted for at der kommer nyt blod til avlen og det har gjort at planerne om en ny er flyttet til i år frem for engang næste år, heldigvis var der lige en som jeg i forvejen have synes rigtig godt om og nu er den så reserveret

  • #7   18. nov Jeg var heldig, at en tæve jeg havde haft "et godt øje til" i flere år viste sig at være blevet parret omkring det tidspunkt Fødevarestyrelsen meldte lovændring ud, hvilket jeg tilfældigvis så nogle uger før tæven skulle føde.

    Så jeg skrev til opdrætteren og tænkte at hun måske kunne skrive et eller andet, som gjorde at jeg ikke ville have en hvalp, men det gjorde hun ikke, så nu er Kiwi flyttet ind.

    Jeg er glad for, at jeg fik udlevet min mange årig drøm om at gøre det, selvom det ikke lige var meningen at det skulle være lige nu.


    profilbillede
  • #8   18. nov Jeg ser ikke problemet. Jeg har selv taget ældre hund hjem (11 mdr og 5 mdr), og vi har selv solgt mange til udlandet. Der har aldrig været adfærdsmæssige problemer eller problemer med tilknytning.

  • #9   18. nov Hvis jeg finder ud af at skulle ha en malle mere, så ville jeg finde en måde at omgås reglerne.
    No way om jeg vil vente til den er 15 uger .. så enten bliver det den metode, eller også en hund fra et dansk internat, eller noget.


  • Mikes mor
    Mikes mor Online Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 70 Svar: 263
    #10   18. nov Transport firmaet som leverede ham her til mig har også annonceret med ekstra ture resten af året.

    Keglen her var 17 uger da han kom smiley
    Men altså selvom han ikke var lille nuttet havlp, var jeg stadig utrolig glad for at få ham hjem smiley


    profilbillede
  • #11   19. nov Jeg har kontakt med en hollandsk opdrætter om en hvalp næste år, og jeg er ikke bekymret ved tanken om at få en 15 ugers hvalp hjem.

    Jeg har før fået et par hvalpe hjem, der var ældre end 15 uger, og det har ikke givet problemer. Jeg har også solgt en del hvalpe, der var ældre end 15 uger, og det har heller ikke været et problem. Men det kræver selvfølgelig noget mere af opdrætteren.

    Nu skal min hvalp så heller ikke være konkurrence hund, men min oplevelse har altså været, at hvalpene fint har knyttet sig, sagtens har kunne lære det, jeg har behov for at de skal kunne.

    I betragtning af hvor mange hunde, der skifter hjem i løbet af deres liv, og kommer til at fungere i en ny familie, så ville det være lidt vildt, hvis man ikke kunne få en god hund ud af en 15 ugers hvalp, der har fået en god start på livet. Og her snakker jeg ikke top konkurrence hunde, det har jeg ikke viden nok til at udtale mig om.


  • #12   19. nov Jeg har taget flere omplaceringshunde ind i flokken igennem årene - også helt problemfrit. Men når jeg skal have en hvalp, så VIL jeg altså have den i hænderne fra den er 8 uger, uanset hvor god en opdrætter, den kommer fra, og hvor stort et arbejde de lægger i det.


  • #13   19. nov Martine
    Men kan de skide regler omgåes?
    Gad nok vide hvad man risikere hvis det opdages… og er der mon nogen opdrætter der vil tage chancen?
    Jeg syntes bare det er en meget træls regel men tør simpelthen ikke andet end at overholde den.


  • #14   19. nov #12

    HELT enig !
    Esh var næsten 2, da jeg fik ham og det er jo gået fint.
    Men en hvalp er 8 uger i min bog.


  • #15   19. nov #13

    Det kan jeg godt forstå at du ikke tør smiley


  • #16   19. nov Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke selv ville være nervøs for at blive "snuppet", hvis jeg fx. skulle hente i Sverige, Tyskland el.lign. - og tog de andre hunde med derop også.
    Men jeg ved ikke, om jeg reelt ville gøre det, når det kom til stykket.


  • #17   19. nov Karina og Martine, Sådan har vi det jo forskelligt.

    Jeg synes bestemt også, at en 8 ugers hvalp er noget af det lækreste. Men hvis valget er mellem at få den hvalp, jeg helst vil have i 15 ugers alderen eller se mig om efter noget andet herhjemme, så vælger jeg den hvalp, jeg helst vil have.


  • #18   19. nov Lene - du træner jo heller ikke med dine hunde, sådan i en hundesport, vel ?

    De første 7 uger laver jeg enormt meget med min hvalp, og de 7 uger, skal det være mig og hvalpen. Ikke opdrætter og hvalp.

    Jeg vælger også altid den hvalp jeg helst vil have - i samråd med opdrætter - den er så bare 8 uger, når jeg får den.

    Skulle jeg "bare" have en familievuf til at gå nogle ture med og hygge og så´n ville jeg være ligeglad med om den var 8 eller 15 uger. Måske ville det endda være federe at få den som lidt ældre, hvem ved.


  • #19   19. nov Men snakker vi aflivning eller karantæner hvis det bliver opdaget? Eller ved nogen hvad straffen vil være?
    For jeg tænker de ser meget alvorligt på en overtrædelse når det gælder rabies.


  • #20   19. nov Martine, nej og derfor skrev jeg også i mit første indlæg, at jeg ikke snakkede om top konkurrencehunde.

    Men det lyder da som om, du også har fået en top konkurrencehund ud af Esh, selvom han var næsten voksen, da du fik ham.


  • #21   19. nov Esh var næsten 2, da jeg fik ham og det er jo gået fint.
    Men en hvalp er 8 uger i min bog.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 90 Emner: 24 Svar: 2.647
    #22   19. nov Nogle gange er civil ulydighed forståelig.

  • #23   19. nov Konsekvenserne for hvalpen afhænger af hvor den kommer fra og hvad der kan dokumenteres (vacciner, rabiesstatus i afsenderland o.l.) på den.
    Der er i princippet tre muligheder når en ulovlig indført hund opdages:
    - returnering
    - isolation til betingelser for indførsel er opfyldt
    - aflivning

    Returnering afhænger af det land hunden kommer fra, det er ikke sikkert de vil have hvalpen retur.

    I DK har vi ikke karantænefaciliteter, så det er kun muligt at isolere hvis det vurderes at ejer er i stand til at opretholde en fornuftig hjemmekarantæne og det er dyreværnsmæssigt forsvarligt (7 uger hvor en hvalp ikke må forlade den matrikel den isoleres på er ikke optimalt)

    Aflivning er sidste mulighed, ikke ønskværdigt men det ender desværre der nogengange.

    Konsekvenserne for importøren, det vil være op til politiet og afhænger af mange ting fx om det er kommercielt/ikke kommercielt


  • #24   19. nov At overtage en 8 uger gammel hvalp, kan godt blive en udfordring i fremtiden.
    Flere og flere seriøse opdrættere holder deres hvalpe til de er 10-12 uger. Men det er selvfølgelig også yngre end 15.


  • #25   19. nov #24 - jeg har kun hørt om de 10-12 uger hos nogle af selskabsracerne?
    De opdrættere, jeg kender, som har større racer - der er både de, moderen OG hvalpene i den grad klar til, at de skal flytte hjemmefra, når de er 8 uger smiley Det kan jeg forestille mig, at Airdales også er?


  • #26   19. nov Flere og flere seriøse opdrættere holder deres hvalpe til de er 10-12 uger.

    Der er ikke noget "seriøst" ved at tilbageholde en malle / schæfer- den slags hunde, hvalp, til den er 10-12 uger .. det er bare dumt !


  • #27   19. nov Syntes godt nok også at det er en mærkelig kommentar at flere seriøse opdrættere holder deres hvalpe til de er 10-12 uger gamle.

    Jeg ser bestemt ikke noget useriøst ved det opdrættere som sælger deres hvalpe når de er 8 uger og jeg foretrækker også selv at få den som 8 ugers. Jeg kunne måske gå med til at vente til max 10 uger hos en dansk opdrætter, hvis det passede mig bedre.

    Det har ikke været et problem at få dem som 8 ugers med de hvalpe jeg har haft, de har været helt klar på at komme videre og opleve verden og der har ikke været i en spøgelsesperiode, som nogle siger de har i den alder.

    Min nuværende hvalp, Kiwi, er gået ind i verden med træsko på, fik hende som 8 ugers, selvom de i det land jeg har hentet hende må sælges når de er 50 dage gamle(7,5 uger), den der må de ikke indføres til dk.
    Det er først for cirka 14 dage siden(hun bliver 5 måneder) om få dage, at hun er kommet i en spøgelseperiode, ikke noget vild, så det skal hun nok komme "igennem" uden problemer. Men altså jeg har ikke mærket eller oplevet noget udviklingsmæssigt, som kunne godtgøre at hun skulle være blevet ved opdrætter til hun var 10-12 uger gammel.


  • #28   19. nov Jeg forstår heller ikke helt hvorfor det er ved at blive så udbredt at man først vil lade hvalpene flytte når de er 10-12 uger gamle??? Der er vinduer for prægning, socialisering og miljøtræning, der bliver lukket på det tidspunkt. Fx er hvalpe relativt frygtløs fra de er 8 til de er 12 uger. Det er en rigtig god tid at komme ud i sit nye miljø på. Der er noget noget videnskabeligt belæg for at beholde dem længere end til de er 8 uger. I mine to racer er 8 ugers hvalpe i den grad klar til at komme ud at møde verden. Jeg tænker faktisk at det vil være en uoverkommelig opgave at give 11 Doberhvalpe på 10-12 uger det de rent faktisk har brug for. En ting er at have en eller to i længere tid end til de er 8 uger, men 10-11 stykker (helt normal kuldstørrelse hos brugsmodellen) - jeezzzzz smiley smiley smiley

  • #29   19. nov Der er rigtig meget forskel på racer, en stor race vil stort set altid være klar til at flytte ved 8 uger, småracer er oftes senere klar, det giver egentlig også god mening, levealderen for små racer er oftest væsentlig længere smiley dvs det giver mening at de er lidt længere om at være modne til at flytte;) mine löwchen er ca 10 uger før de flytter, mellempudler er oftest klar ved 8 uger

  • #30   19. nov Min veninde, som henter hvalp i Polen i weekenden, købte sin første hvalp af den race hos en dansk opdrætter. Det var opdrætters andet kuld af den race - hun har opdrættet en selskabsrace i mange år. Det første kuld hun lavede af den race, beholdt hun kuldet til de var 10 uger. KÆMPE fejl!! Tæven hadede at have hele kuldet, og stak af over til naboen, hvor hun kunne få lidt fred. Hvalpene var hårde ved både deres mor og hinanden. Det efterfølgende kuld (som min veninde købte fra) røg ud da de var 8 uger. Og det er ikke en særlig potent eller driftig race.

    Min opdrætter har taget nærmest ågerpriser for at beholde hvalpe til eksport, fordi de ikke gider beholde et par stykker efter de 8 uger smiley Når de har gjort det alligevel, har tæven på ingen måder været interesseret i ynglet. Typisk er tæven færdig med hvalpene, når hvalpene er mellem 6 og 7 uger. Resten af tiden er bare op ad bakke for tæven.

    Jeg er virkelig glad for at der er så mange opdrættere af mine racer herhjemme, at det er muligt at finde det jeg gerne vil have. Så kan det være at jeg må vente lidt på det, men det er ok. Jeg har hørt enkelte opdrættere snakke om at tage en drægtig tæve hjem, og lade den føde kuldet i DK, for så at sælge hvalpene ud herhjemme, og bagefter sende tæven retur til ejer. Det kunne jo fx ske med de lidt mere specielle racer, hvor der er en lille kerne af gode aftagere herhjemme.


  • #31   19. nov Mine whippets er absolut klar til at flytte hjemmefra når de er 8 uger, jeg ville nødigt beholde et helt kuld længere.

    De er virkelig hårde ved hinanden og kaster sig fuldstændig frygtløst ud i de mest halsbrækkende spring. Mine tæver er så normalt ikke trætte af hvalpene og gider godt lege og tumle med dem også efter de 8 uger.

    Jeg har flere gange haft en enkelt hvalp tilbage, som først har skullet rejse -12-15 ugers alderen, det hygger både mine voksne hunde og jeg os med.
    Jeg miljøtræner de hvalpe, som bliver længere, i et tempo svarende til deres alder og med udgangspunkt i hvilket miljø de skal leve i, når de flytter.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 23 Emner: 41 Svar: 878
    #32   19. nov Jeg har aldrig forstået hvorfor en killing skal være 12 uger, før de må flytte og en hvalp må flytte fra de er 8 uger. Det giver ingen mening i min verden.

    Jeg har også svært ved, at tro på at der er forskel på store og små racer i forhold til hvornår de er klar, MEN det giver god mening at de store racer ødelægger og kræver mere, når de bliver længere hos opdrætteren.

    Der sker rigtig meget fra uge 8 til 9 rent mentalt. En hvalp der lige har fået vaccine og så skal stresses med en flytning, selvfølgelig synes hvalpekøber at det er fjong med så lille en hvalp. Her er de først flyttet tidligst i uge 10 for hundens skyld og ikke hvalpekøberens.

    "Vinduet" lukkes i uge 16.


  • #33   19. nov En hvalp der lige har fået vaccine og så skal stresses med en flytning,

    Tro det eller lad vær´ .. men der findes faktisk racer, hvor en flytning og en vaccine ikke er lig med "stress".

    Da jeg hentede Tjab - som 8 uger og en dag smiley - kørte vi fra Tjekkiet til Frankrig og var til VM i 10 dage - derefter hjem fra Frankrig via Tyskland (og hente Moon faktisk), og derefter til Danmark.

    En mentalt velfungerende hund fra en dygtig opdrætter, vil uden problemer kunne klare dette .. Tjab gjorde ihvertfald smiley


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 23 Emner: 41 Svar: 878
    #34   19. nov Jeg tror på at vi ikke er enige og heller ikke bliver det og det er ok smiley

  • #35   19. nov Der er i virkeligheden ikke noget at blive enige om.

    Din race stresser af vaccination og flytning - min gør ikke smiley


  • #36   19. nov Enig Charlotte.
    Jeg har stor og lille race. Ja de kan sagtens flytte hjemmefra som 8 ugers. Er "klar". Til gengæld ser jeg at hvalpene i de kommende uger får enormt meget hundesprog fra resten af flokken. Ja det kræver nok en flok og ikke bare en enkelt tæve. De har kontakt med voksne hunde som er dem positivt indstillet, men også kan rette og guide dem. Derfor ser vi også hunde der begår sig meget bedre blandt andre hunde. Bevares det kan da sagtens være racerelateret. Vi får ligeledes utrolig fin feedback fra vores hvalpekøbere af de lidt ældre hvalpe. Det er hvalpe der har fået en masse med hjemmefra, og som I høj grad er klart il at modtage verden og gør det. De kan med både hanner og tæver og er ikke forsigtige, men går på med krum hals. Oplevelser der har været anderledes med tidligere hvalpe, som jer været 8 uger. Det er primært adfærd ift andre hunde. Vi bruger også rigtig megen tid på at socialisere og tager gerne med til træning også, hvis det er hvalpe vi holder til export.
    Vores Airedales ammer ikke deres hvalpe fra ca 6 ugers alderen, men Sealyerne gerne til 10-11 uger. Tæverne er dog ikke trætte af dem, og vil dem rigtig gerne.
    Ja det larmer, sviner og er enormt ødelæggende at have store kuld på 11 - 14 hvalpe i stuen, but so be it!


  • #37   19. nov Da jeg importerede Fate fra Irland, importerede jeg hendes søster samtidig, fordi hendes kommende ejer fra Holland ville have hvalpen hjem før de 15 uger, som var lovkravet i Holland. Det var i 2021.

    Jeg vil personligt helst have dem som 8 ugers - Fate var 11 uger, og det synes jeg faktisk, var "for sent".

    Jeg skulle have haft hvalp her i efteråret, men har desværre måtte springe fra af personlige grunde, men jeg ville godt turde hente en BC hvalp i Tyskland, Polen, Sverige etc. Min næste hvalp bliver dog dansk - men det er ikke på grund af reglerne smiley


  • #38   19. nov Jeg har aldrig forstået hvorfor en killing skal være 12 uger, før de må flytte og en hvalp må flytte fra de er 8 uger. Det giver ingen mening i min verden.

    Du er med på at det er forskellige arter, ikke? smiley Føl fravænnes når de er omkring et halvt år, men det kan man jo ikke bruge til noget for hunde smiley

    Jeg tror faktisk, at det for nogle racer ville være på kant med velfærden, hvis hvalpene skulle blive sammen i én stor flok, ud over 8 uger. De driftige hunde med temperament vil lynhurtigt mule hinanden, og når tæven ikke gider dem, er de overlagt til at klare sig selv. Og ja ja, ulve gør det, men de er heller ikke spærret inde i et lille bitte hus - det kunne muligvis fungere, hvis man havde en kæmpe grund, hvor hvalpene selv kunne vælge til og fra. Men når vi absolut VIL bestemme over deres leveforhold, er det mindste vi kan gøre da at tage hensyn til det dyr, vi har imellem hænderne.

    Som Martine skriver, så er det muligt at små, forsigtige racer skal passes på længere. Men det kan man (heldigvis) ikke udbrede til alle racer. Og med mere end 400 racer, så er det vel naturligt nok, at der er forskel? smiley


  • #39   19. nov Jeg hader virkelig de nye regler for import, men det får mig ikke til at flyve ud efter en hvalp her og nu.
    Jeg håber stadig nogen ser lyset en dag, og laver de tåbelige regler om.
    Har én gang fået hvalp på 11 uger. Det er overhovedet ikke det samme som 8 uger. Mega vigtig prægning går tabt, også selvom hvalpen måtte komme fra et godt sted. Det bliver den jo ikke præget i vores husstand og liv af. Når man ønsker at bruge hunden til noget specifikt, er den første tid bare utroligt vigtig.


  • #40   20. nov @32 - der er mere en et 'vindue'. I perioden fra hvalpe er ca 8 uger til de er ca 12 uger møder de oftest verden med et 'åbent sind' og uden forbehold. I perioden ca 12 uger til ca 16 uger begynder de at blive hormonpåvirkede og de blive lidt mere frygtsomme/agtpågivende. Egentlig ikke nogen superfed periode at lade dem skifte hjem i.
    Jeg fik engang en ruhåret foxterrier hjem på 12 uger. Det var en skøn og herlig hund, men det var på mange måde bare sådan lidt sent at få den. Den faldt f.x. aldrig rigtig godt ind i den flok vi havde i forvejen.
    Jeg er heller ikke sikker på at det er særlig god dyrevelfærd at holde et kuld brugsmodel doberhvalpe hos deres mor til de er fx 10-12 uger. Og at sammenligne med hvad hundens forfader ulven gør holder ikke. Et ulvekuld er ikke på 10-11 hvalpe og de er ikke avlet efter ganske bestemte mentale egenskaber, som er fede at have, når man vil træne IGP eller lignende programmer med dem.
    Men altså jeg kommer til at tage det med de 15 uger når jeg en dag kommer dertil og finde en løsning på det, som måske bliver orlov og et sommerhusophold i Sverige eller Tyskland i 7 uger.


  • #41   20. nov Det fornuftieg med den lov havde været at ramme dem der skulle rammes og ikke alle mulige andre. Der er jo massere af lande der af de danske myndigheder regnes for rabiesfri, hvorfor kan man ikke frit importere herfra?

  • #42   23. nov Beklager at jeg er kommet sent ind i tråden, hæftede mig blot ved den kommentar omkring at seriøse opdrættere holder på hvalpene til de er 10-12 uger gamle.
    Nej en seriøs opdrætter sender hvalpene afsted når de er 8 uger gamle, det er ligesom derfor det hedder 8 uger. Det er der de er klar til at komme til deres nye hjem.
    Enten sælger man eller også beholder man. Det der med at fratage den nye familie den vigtigste tid, det er bare et no go.
    Opdrætter har hvalpen i en lille bitte periode, mens ny ejer skal have den resten at hundens liv.


  • #43   23. nov Zenta Sikken noget vrøvl.
    Når jeg skriver seriøse opdrættere, så var det faktisk en hentydning til, at det er seriøse (kendte) opdrættere, der er begyndt at holde hvalpene længere.
    Ja der er sat en grænse på 8 uger MINIMUM, for at beskytte hvalpene.


  • #44   23. nov Hvis ikke grænsen på 8 uger var ok, så var den ikke 8 uger.
    Hvis ikke man nænner at sende hvalpene afsted, så skal man nok ikke opdrætte.
    Det er simpelthen skørt at fratage den nye familie så vigtig en tid, med mindre at det decideret er et ønske fra familiens side af og man selv er ok med det.

    Nu skal jeg ikke have hvalp fra udlandet af og min race bliver heldigvis solgt når de er 8 uger gamle.
    Både da jeg købte Zenta i 2007 og Enya i 2022.


Kommentér på:
Panik før "lukketid"?

Annonce