{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.185 visninger | Oprettet:

Avl / Hvalpe {{forumTopicSubject}}

Kunne egentlig godt tænke mig at høre alle jer der overvejer at bruge jeres tæver i avlen, om i har gjort jer nogle overvejelser, hvad i ville gøre hvis hvalpene ikke bliver solgt.

Jeg har selv stået i situationen at jeg havde 5 hanhvalpe tilbage da de var 8 uger.

Hvilke overvejelser ville i gøre jer ;

Aflive
Sætte prisen ned
Forære væk

eller andet ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Avl / Hvalpe
  • #2   18. maj 2008 Jeg ved ikke hvad vi gør.
    Tror lidt at vi også kommer til at stå i den situ. Vi har nemlig 2 hanner tilbage som i næste uge er 8 uger. Mn tror bare at vi sætter prisen længere ned eller noget for de skal jo væk inden de blir kønsmodne og vil parre med moren.


  • #3   18. maj 2008 Altså nu plejer Papillon ifølge al min viden ikke at få lige så mange hvalpe som retriver generne (måske tager jeg fejl)

    Men jeg har det ihvertfald sådan at en hvalp bliver da det er første kuld også vil jeg gerne ha nogen stående på liste inden jeg avler så jeg ved alle hvalpe for en godt hjem.. smiley


  • #4   18. maj 2008 Jeg skal være 100% ærlig og sige at dette spørgsmål udspringer af en annonce i marked.

    Jeg syntes bare ikke man er sit ansvar voksent, hvis man vælger at avle og så aflive hvis man ikke kan komme af med dem, det er en del af risikoen i mine øjne


  • #5   18. maj 2008 Er det fair overfor de købere der har givet fuld pris, at andre senere kan få dem til nedsat pris.
    Må man ikke bare annoncere lidt bredere, til samme pris.


  • #6   18. maj 2008 Jeg sattes IKKE prisen ned, men havde is i maven og fik alle solgt i løbet af ca. 4 ekstra uger.

    Der lå et kæmpe arbejde i det, men det er en del af gaimet, når man har valgt at avle, ellers bør man lade være, i mine øjne


  • #7   18. maj 2008 vi holder prisen hvis vi har nogen tilbage, men har kun prøvet det en gang der blev de 10 uger og det var en tæve..


  • #8   18. maj 2008 lad være med at lave hvalpe hvis man ikke har købere i forvejen

  • #9   18. maj 2008 Dan - tjaaa i den perfekte verden ved man lige nøjagtig hvor mange der kommer og af hvad køn og det enda før man parer.... ;o)

    Det er nok ikke et relevant alternativ


  • #10   18. maj 2008 Jeg synes da det er okay at sætte prisen ned hvis de ikke er solgt efter 8 uger, sådan er det jo, først til mølle, man kan vente til prisen falder men man kan så også risikerer at de så er solgt, så synes ikke det er unfair.

  • #11   18. maj 2008 Jeg havde også hvalpe til bage d de runede de 8uger den ene udstasionerede jeg da jeg igennem hele forløbet gerne ville ha beholdt ham selv, de andre blev ved mig til de var solgt (til fuld pris) kunne ALDRIG aflive nogle af hvalpene hvis de ikke var solgt når de var 8uger! (den sidste blev solgt da han var 5måneder gammel)

  • #12   18. maj 2008 Da Anti fik hvalpe havde vi på forhånd besluttet, at hvalpene blev hos os til de blev solgt og at prisen ikke blev sat ned.
    Vi endte med at have to hanhvalpe til de var hhv. 15 og 16 uger og det var virkelig hårdt at skulle socialisere to hvalpe samtidig med at vi havde to voksne hunde at aktivere og fuldtidsarbejde (ferien var brugt i hvalpenes 8 første uger).
    Efter min mening er det den risiko man løber, når man vælger at lade sin tæve få hvalpe og man har pligt til at give hvalpene en god start på livet, selvom man ikke kan finde købere, når de er 8 uger gamle.


  • #13   18. maj 2008 Tine

    Nu er der efter min mening stor forskel på at reducere et kuld kort efter fødslen, hvis det er alt for stort, og så til at aflive efter 8 uger fordi man ikke kan komme af med dem.

    Mit spørgsmål gik på det sidste.


  • #14   18. maj 2008 beholde dem til de blev solgt, ville måske sætte prisen ned, alt efter hvor gamle de når at blive

  • #15   19. maj 2008 Jeg har selv hverken reduceret i pris eller aflivet, igen min spørgsmål udsprang af en annonce i markedet.

    Jeg betragter mig selv som seriøs, men syntes desvære der er for mange som tager hovedet under armen og avler, uden at kende konsekvensen af at man pludselig står med nogle hunde som man ikke lige kan komme af med


  • #16   19. maj 2008 Man reducerer aldrig i newferne, om der så kommer 12 hvalpe... Sådan som Aslans kuld blev de holdt tilbage til de var 4 mdr pga. de skulle penn hippes.. Alle drengene blev solgt inden de 5 mdr... Vi har newfkontakten, som man også kan "sende" sine halv gamle hvalpe til. Dog har jeg indtryk af at de fleste kommer af med hvalpene indenfor de 10 uger, som de fleste opdrættere vælger at hvalpene skal være før de forlader reden..
    Newfkontakten er en hundeformidling af newfer


  • #17   19. maj 2008 Jeg må da indrømme at jeg er brændt inde med 2 kuld hvalpe - grundet var at market var mættet, og at hvalpene blev aflivet på nært 3. stk.

    Men det var der mange andre opdrætter der også måtte gøre i den periode 1977-78.

    Man har jo ikke plads til at have 14 ekstre hunde - så det var en nødløsning dengnag.


  • #18   19. maj 2008 De bliver beholdt til de bliver solgt.



  • #19   19. maj 2008 nårh shelly bliver gammel nok osv, så skal jeg også have tjekket først hvordan markedet er, og håber at der er nogen der skriver sig op, sådan så man ved at der faktisk er en ejer til hver hund inden den er født.

    men ja sådan er det jo ikke altid.


  • #20   17. jun 2008 Man kan have nok så mange skrevet op til en hvalp, når man så kontakter dem og siger at der er en hvalp til dem, siger de tit at de ikke kunne vente og har købt en hvalp et andet sted, så står man der med måske 3-4-5 hvalpe. Jeg har prøvet det tit selv med mine Finske Hyrdehunde og Finske Lapphunde. Men sagen er har man valgt at lave et kuld hvalpe må man også tage det ansvar der følger med, hvis de ikke er solgt når de er 8 uger. Jeg har haft en Finsk Hyrdehund gående til den var næsten 8 mdr, inden den blev solgt (til fuld pris). Hvis folk ikke vil give den pris man forlanger, jamen så beholder jeg den selv.

Kommentér på:
Avl / Hvalpe

Annonce