{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.072 visninger | Oprettet:

Hm.... {{forumTopicSubject}}

Folk er meget obs på avl og sundhed osv og dem der påtænker at avle på deres hund for at vide at man skal ha den tjekket i hoved og røv for racerelaterede sygdomme. Det er ogsså regel nr et hvis man har tavle hund. Men folk bliver også rådet til det selvom man ikke har tavle hund. Dette er vel egentligt ligegyldigt da man ikke kan få vurderet evt røngentbilleder ved eksempelvis dkk specialister? En dyrlæge kan jo sagtens vurdere D/E hofter til værende A/B. Har da hørt om dyrlæger der mente at hunden havde super hofter og hvor den kom tilbage med rigtig dårlige hofter. Desuden også omvendt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hm....
  • #1   4. jul 2010 Dvs at hvis man avler uden tavle så behøver man ikke tjekke for racerelaterede sygdomme.... eller??? spændende..

  • #2   4. jul 2010 Nej langt fra. Har oplevet en del fejlvurderinger igennem tiden. Ja det kan vel også være dkk der fejlvurdere. Øhh... Har en hanhund med 3 albuer hvor dyrlægen mente at de bare var fine. Fik dem vurderet ved dkk til AD:3. Fik ham omfotograferet igen ca 1 år efter ved en anden dyrlæge og der sagde de at han ikke så godt ud og vi skulle starte gigtbehandling på ham med det samme.

  • #4   4. jul 2010 Det er ikke det jeg mener. Det burde være, ved lov, ulovligt at avle uden tavle!!!! Det er bare ikke nok at en alm dyrlæge vurdere billeder. Så har jeg sgu kunnet avle på alle mine hunde

  • #5   4. jul 2010 ok.. ja men så må man jo finde en ordentlig dyrlæge så man er sikker på hundens sundhedstilstand inden avl... jeg er sådan set ligeglad med avl med og uden tavle.. men jeg er ikke ligeglad med dem, som har hørt deres hund sige, at den gerne vil være mor/far.. eller skal have lov til at opleve at få hvalpe.. som om hunden går glip af noget fordi den ikke får hvalpe...

    Jeg synes det vigtigste er sunde hunde.. og der er tavlen en kæmpe hjælp... så kan man se tilbage og se, hvad ens hund indeholder... det er svært uden tavle..


  • #6   4. jul 2010 Taget fra en annonce:
    "Han er ikke HD + AD testet, dyrlægen mente ikke det var nødvændig da han kunne se han havde utrolig gode hofter og albuer, han kunne selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed da han ikke har røngten syn. men stoler på hans udtalelser."
    Så meget for dyrlæger!!!


  • #7   4. jul 2010 Aner det ikke. Jeg ved ikke hvordan det foregår i disse klubber. Stoler egentlig heller ikke ret meget på dem. Kun DKK

  • #8   4. jul 2010 Ja og så meget for folks syge trang til at avle på alt.. og tro mig mange de hører kun, hvad de vil høre.. så kan dyrlægen sige lige, hvad han vil.... det kræver at man har været i lokalet, at man ved, hvad dyrlægen har sagt..

  • #9   4. jul 2010 Ja det er jo lige det :0). Det var bare lige en tanke jeg gik med når man nu så tit høre folk råde andre til at få deres hunde testet når der ikke er tavle på.

  • #10   5. jul 2010 Jeg stoler på min dyrlæge. Men den med at dyrlægen har sagt at det ikke er nødvendigt at HD bedømme hunden, fordi den har fine hofter, det tror jeg simpelthen ikke på at en dyrlæge har sagt. Det kan være en dum undskyldning for at man ikke har tjekket det.

    Ja, der kan godt være forskel på det dyrlægen siger, og det DKK vuderer. Mht din hund, der fik 3 på albuerne, der må din dyrlæge have overset noget(det kan f.eks være en skygge, det er nok til at det blive bonnet på status). der er jo flere ting man kigger på i forbindelse med vurderingen af albuer. Min dyrlæge siger at det er svært at bedømme dem, da der som sagt er flere ting der skal vurderes. Men han kan sagtens se, om det er godt eller skidt.

    Max´s mor: det er et panel af dyrlæger, mener der er 2 forskellige, der kigger på dem.


  • #11   5. jul 2010 Carolina P - Tja, du virker da til at være godt naiv hvis du tror på det der står i en annonce smiley

    Jeg stoler nu 100% på min dyrlæge, også når det kommer til hofter.


  • #12   5. jul 2010 Folk kan jo skrive hvad de vil i annoncer uden at det nødvendigvis behøver at være sandt. Det er vel bare en dårlig undskyldning for at hunden ikke er checket....

    Hvis man ikke mener dyrlægen er i stand til at give en reeel vurdering udfra røntgenbilleder, står det jo en helt frit for at lade en anden dyrlæge give second opinion. Det burde jo være ligeså godt som at lade DKK's dyrlæger vurdere.



  • #13   5. jul 2010 Jeg stoler da også på dyrlægens vurdering af Marios albuer og hofter smiley Vi stod og kiggede på billederne, og han pegede og forklarede ...
    Ja undskyld, men jeg kan ikke se nået galt i at avle uden tavle, og det kommer aldrig til at kunne gøres forbudt ...
    Har tit set på DKK at der er hvalpe til salg med én mor med f.eks. C eller D hofter, og 3 albuer ...

    Dog vil jeg også selv helst have med stamtavle, som én ekstra sikkerhed smiley


  • #14   5. jul 2010 Jeg har selv engang oplevet 2 dyrlæger vurdere min gamle schæferhund til at have rigtig gode hofter på trods af at den havde svære symptomer. Så gik jeg til en 3 dyrlæge som påviste HD i meget svær grad, hunden gik med unødvendige smerter i 3 mdr før han fik fred.
    Så nej, jeg stoler ikke på ret mange dyrlæger i den sammenhæng.


  • #18   5. jul 2010 Nu er det ikke fordi jeg tror på den annonce.

    Jeg tænker på rottweiler og der må man gerne avle med HD:A-C og AD:0-3.

    Mener altså at de dyrlæger er specialister.

    Er godt klar over at man med sådan en tråd, træder mange over tæerne. Synes da også at det er super at mange stoler 100 % på sin dyrlæge. Sådan er tilfældet bare ikke med mig. Der er ikke en dyrlæge jeg stoler på.


  • #19   5. jul 2010 DFFD egosisten: det giver jeg dig helt ret i. Og jeg synes også at det er lidt dårligt, at man ikke kan få sin hund bedømt andre steder end i DK.

    Det kunne også nogen gange virke som om de f.eks har bedømt malinois, og så derefter kommer over til rottweilere, hvor de så er vant til snor lige hofter fra Malinois og derfor dømmer rottweilerne hårdere end nødvendigt, så de får en dårlig status(bare et eksempel).

    Om man stoler på hvad DKK siger, er vel i bund og grund ligegyldigt, da deres ord er lov....


Kommentér på:
Hm....

Annonce