{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.096 visninger | Oprettet:

Herpes igen - sidste nyt {{forumTopicSubject}}

I forlængelse af trådene om Herpes har jeg fået opdateret min viden om denne virus
Da diskussionen i høj grad gik på hvad Herpes er og hvordan man undgår virus i sit opdræt, samt at nogle mener at man ”ikke avler på syge dyr”, så har jeg forsøgt at komme lidt længere ind i sagen.

En ny større undersøgelse i Sverige (ikke offentliggjort endnu) viser at ca. 80 % af alle avlsdyr er smittede med Herpes.

Test for Herpes sker via en blodprøve. Denne indsendes til et firma, der kan dyrke prøven og afvente om der viser sig antistof. Fra blodprøven udtages og til svar foreligger går der ca. 10 dage.

Der kan ikke testes for Herpes via DNA-test. Herpes viser sig ikke her, og test findes ikke. De almindelige blodprøver vil heller ikke vise Herpes.

Desværre er en test ikke sikker. Hvis Herpes ikke har været i udbrud i længere tid, så er der ikke sikkerhed for at der kan findes antistof. Herpes virus gemmer sig i ryg, nyrer og andre indre organer, og man finder sjældent selve virusset. Så en negativ prøve er ingen garanti for at hunden er fri.
Herpes kan aktiveres i forbindelse med en svaghed i immunforsvaret. Det er slet ikke sikkert at hunde med virus bliver påvirket af denne.

Herpes type 1 er den der kan give problemer i forbindelse med drægtighed og fødsel. Dette kan medføre tomme parringer og dødfødte eller svage hvalpe, der ikke overlever ret længe.

Type 2 kan i nogle tilfælde forstærke luftvejsinfektioner hos unghunde.

Type 1 kan der med stor sikkerhed vaccineres for. Vaccination booster antistofferne og hjælper her med at holde virus nede.
Ved type 2 har vaccination vist sig at virke i flere tilfælde.

Ved drægtighed vaccineres første gang ved 1 uge før og til 1 uge efter parring. Anden vaccination foretages fra 10 dage før fødsel.

Vaccination fjernes ikke virus. Er en hund smittet vil den have Virus resten af livet.
Herpes smitter ved dråber. Dette vil sige at hunde kan blive udsat for smitte alle steder hvor hunde mødes – træning, konkurrence, hundepladser, udstillinger m.m.
En påstand om at man har et Herpesfrit opdræt, vil være umulig at opretholde i praksis.

Konklusionen vil være, at det ikke er muligt at undgå at blive udsat for smitte. Hundene skal isoleres fuldstændigt, hvis man skal erklæres helt fri for Herpes. Det er selvfølgelig ikke givet, at hundene bliver smittet, men risikoen er der hele tiden.

Konklusionen er også at man ikke skal/kan gøre meget ud af problemet – på grund af ovenstående, og at den udbredte smitte til trods, så er der trods alt begrænsede helbredsproblemer med denne virus.
Største problem er i forbindelse med drægtighed, og her kan man så vaccinere – en vaccination, der er uden bivirkninger, og derfor kan bruges uden problemer.

Håber dette giver et indblik i Herpes.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Herpes igen - sidste nyt
  • #2   24. dec 2011 Dejlig info, jeg var klar over det meste, men dejligt med en update smiley

  • #3   24. dec 2011 Vildt nok at 80% af alle alvsdyr bærer herpes, men vidste i så at det samme gælder mennesker? Cirka 80% af os alle går rundt med herpes virus i kroppen og 75% af os går rundt med kondylom-virus (populært kaldet kønsvorter...).

  • #4   24. dec 2011 Super Peter. Er virkelig glad for din dybdegang af emnet. Vi er blevet enige om at vaccinere her ved næste løbetid og parring. Vi går en hanhund som har fået testet sæd flere gange inklusive hos Birgitte og der er 95 % procent levende og alt ok. Han har dog parret 3 svenske tæver hvoraf den end dog havde haft ægløsning og de andre 2 var førstegangsmødre. Der kom ingen hvalpe. Der er måske en logisk grund her til at tæverne går tomme. Vi har nemlig ikke kunne finde ud af hvorfor.
    Meget interessant læsning og emne.
    TAK!


  • #5   24. dec 2011 Jamen der er jo blandt mennesker to typer herpes - herpes genitalis og herpes simplex - den ene sidder på kønsdelene den anden kaldes populært forkølelsessår og sidder som regel omkring munden. Den sidste er jo meget udbredt, den første ved jeg ikke om er særlig udbredt må jeg indrømme?

    Og så er der herpes zoster der også kaldes helvedesild og som også er den type der giver skoldkopper.


  • #6   24. dec 2011 Hej igen - White

    Du må gætte een gang, hvor jeg har det fra. Det er selvfølgelig Nina i Ølby.
    Eftersom hun har lavet speciale i Herpes, og følger op på dette, så har hun også kontakter, som vi andre ikke kender, og hvor der er viden, som endnu ikke er kommet frem. Det skal såmænd nok komme.

    Jeg bekræfter ikke dine blodprøver, men fortæller hvordan det foregår. Tillader mig så at tvivle på at det er hvad du har fået foretaget - men det er nok bare mig!!!

    Dine DNA-test virker så heller ikke. Undrer at du i din søgen ikke har fundet ud af det!!!

    Jeg synes du skulle komme væk fra din frelste holdning til dette emne.
    Personligt kan jeg være ligeglad med om du vil snyde dig selv, men skulle nogen hoppe på dine påstande, så synes jeg det er bedre med nogle facts.


  • #7   24. dec 2011 Hos mennesker har cirka 80% herpes simplex mens 25% har herpes genitalis, hvilket jo også er en forholdsvis stor procentdel. Og det er med mennesker som med hunde - har du først fået det har du det for altid... men med et normalt immunforsvar kan man være heldig ikke at mærke det store til det.

  • #8   24. dec 2011 Grunden til alt dette her er, at det for de fleste (hunde som mennesker) ikke giver store problemer med Herpes.
    Men lige nøjagtigt i reproduktion kan der komme store konsekvenser.
    Mange har oplevet tomme parringer, dødfødte hvalpe m.m., og selvom det nødvendigvis har noget med Herpes at gøre, så viser det sig at kunne have stor betydning.
    Og når man så kan vaccinere med stor succes, så vil det være en stor hjælp som man lige så godt kan benytte sig af.


  • #9   24. dec 2011 Stavekontrollen mm. fungerer ikke helt:

    "og selvom det IKKE nødvendigvis har noget med Herpes at gøre"


  • #10   24. dec 2011 Du kan udtrykke dig lige så tåbeligt som du vil. Og alle holdninger er helt i orden.
    Men det der generer mig er at du sender signaler, som andre kan få en forkert forståelse af tingene omkring.
    Det tyder på at du i bund og grund ikke fatter hvad du har med at gøre. At du trækker en så minimal risiko frem omkring Herpes, viser at du kun er interesseret i at påvise, at noget skal være galt - medens dine egne hunde er helt i orden.
    Indtil du beviser at du er helt herpesfri, vi jeg anse dine såkaldte DNA-test og blodprøver for at være fri fantasi omkring Herpes.

    Men dig om det - du blamerer kun dig selv mere og mere.



  • #11   24. dec 2011 White, hvis 80-90 % af vores avlsdyr har herpes, så kan man jo ikke udelukke dem fra avlen, så blvier genpuljen jo alt for lille, det er da logik for burhøns.

    Man skal i stedet for tage sine forholdsregler, og man kan så lade sin tæve vaccinere efter forskrifterne, og så kan man iøvrigt også forebygge ved at holde hvalpene varme efter fødslen.


  • #12   24. dec 2011 hos mennesker findes også Herpes Zoster - der bla. giver sig udtryk i skoldkopper, helvedesild og hjernebetændelse..
    Bare lige et lille indput, da den er relativt ukendt som værende Herpes virus


  • #13   24. dec 2011 White det skal jo ses i forhold til at herpes trods alt ike kforvolder SÅ megen skade, de fleste hvalåekuld overlever da trods alt.
    Dyrlægerne anbefaler endda slet ikek at man vaccinerer ifm parring og drægtighed, da problemet ike ker særlig stort.


  • #15   26. dec 2011 White:
    Det er en anden måde at skrive, at du simpelthen ikke forstår eller ønsker at forstå, hvad det hele drejer sig om.
    Du læser formentlig ikke hvad der skrives, men en lille opsummering:
    Det er stort set kun type 1 (samt lidt type 2), der ses med mulige udbrud ved hundene.
    Og med jævnlige blodprøver - så gentager jeg lige:
    Det er specielle blodprøver, der dyrkes for Herpes - almindelige blodprøver og dine tidligere omtalt DNA-test kan ikke påvise Herpes.

    Så et enkelt spørgsmål til dig:
    Har du fået lavet blodprøver, der er dyrket for Herpes.
    Hvis ikke så skulle du prøve at få nogle lavet, og indttil da, kunne du lade være med at føre dig frem med udtalelser om Herpes, som der ikke er bund i.
    Du vildleder omkring problemet med Herpes, og giver indtryk af store problemer med en virus, derhar vist sig ikke at give nævneværdige problemer, og som man ikke kan gøre meget for at undgå - dette gælder også for dine hunde.


  • #16   27. dec 2011 White:
    Din metode i debatterne hjælper ikke ligefrem på hverken forståelsen eller troværdigheden i dine udtalelser.
    Du sætter de samme spørgsmålstegn og spørger om de samme ting - bare på nye måder.
    Samtidigt har man en fornemmelse af , at du ikke læser hvad der skrives, eller ikke ønsker at forstå hvad der står.
    Jeg har besøgt Nina et par gange den seneste uge, og fået en snak med hande.
    Om du prøver at sætte hendes viden og ekspertise i tvivl for at gøre dine egne ting bedre - det ved jeg ikke, men tanken strejfer da.
    Jeg er ikke i tvivl om hendes professionalisme hvor hun udtaler sig som ekspert. Og at hun på andre områder henviser til andre dyrlæger, hvis området ikke er hendes afdeling - det gør ikke troværdigheden mindre.
    På baggrund af de spørgsmål som kom frem her på HG, så stillede jeg tilsvarende spørgsmål, og fik klare svar.
    Jeg har ingen grund til at betvivle at hun omkring Herpes bevæger sig i nogle forskerkredse, som har stor viden om denne virus, og hvor deres viden ikke er frit tilgængeligt endnu. Nye ting kommer til og bliver offentliggjort efterhånden.
    At en ny svensk undersøgelse ikek kan findes offentligt er der ikke noget mystisk i. Undersøgelser behøver ikke at være offentlige for at eksistere.
    Direkte forespurgt omkring dine DNA-test, blev svaret med et lille smil - "det er fantastisk, for der findes ikke en DNA-test der kan påvise Herpes."
    Jeg kender ikke DNA-test og bruger dem ikke, men det bliver udtalelsen vel ikke dårligere af.
    Tilsvarende med blodprøver.
    Kan en "almindelig" blodprøve påvise Herpes?
    Nej, den skal dyrkes specielt, hvilket dyrlægerne ikke kan gøre selv, hvorfor den sendes til et firma, der kan gøre dette.
    Dyrkningen m.m. tager ca 10 dage og herefter kan man måske påvise Herpes. Måske, for hvis virus hviler, så er det ikke sikkert man opdager den.

    Så du kan jo svare direkte på mit tidligere spørgsmål:
    Har du taget blodprøver, der er lavet for at få testet for Herpes?
    Hvis de ikke er specifikt til dette, og indsendt til dyrkning, så har du jo ikke fået lavet dem.

    Jeg synes du skulle erkende at Hperes er kommet for at blive, og ikke bilde folk ind, at det er muligt på en fornuftig måde at undgå virus. Hvis man er heldig så undgår man den, men man har ikek selv den store indflydelse på det.
    Og så være glad for at det trods alt ikek er værre med denne virus - spredningen taget i betragtning.


  • #17   27. dec 2011 Bliv du bare ved med at tale om troværdighed.
    På denne måde kan du jo til enhver tid sætte spørgsmål ved alt omkring opdræt af levende dyr m.m.
    Og så kan du lave enhver konklusion, der passer bedst til dit formål.
    At du har en anden mening om Herpes (og andet), ændrer ikke ved hvad undersøgelser, statistik og almindelig erfaring viser.

    Og som sædvanligt får man ikke et konkret svar på spørgsmålene:

    Har du fået lavet blodprøver med dyrkning/test for herpes??


  • #18   27. dec 2011 Den er for nem.
    Du kan såmænd bare svare "ja" eller "nej"!!!!!

    Men det kan du ikke, da svaret formentligt er et "nej" - ellers havde du gjort det for længe siden.
    Du har akkurat samme chance for Herpes som alle andre, men ved at være skråsikker på "hvis jeg får Herpes, så bliver de taget ud af avl" - så har du malet dig ind i et hjørne som du nu ikke kan komme ud af.

    Du har efterhånden bevæget dig så langt ud i din søgen efter argumenter, der understøtter din mening, at der ikke længere er jordforbindelse.

    Hvis du vil snyde dig selv, så dig om det.
    Men det triste er at nogle kunne tro på det skrækscenarie, som du forsøger at opstille.
    Med en spredning på 60 - 80 % så er alle udsat, og det er unødvendigt med den nuværende viden at folk skal gå i panik, fordi du ikke vil anerkende hvor vi står med Herpes.


  • #19   27. dec 2011 For nu at hjælpe dig lidt på vej i din søgen, så vil jeg foreslå at du kontakter Nina og får en snak med hende.

    Hun er meget behagelig og imødekommende, og så kan du jo spørge hvor hun har sin viden fra.
    Det kunne bringe nogle ting på plads med de forskellige ting, som du har fundet rundt omkring.

    Nina har tlf: 70 25 02 02 og har klinik i Ølby Centeret lige ved S-stationen


  • #20   27. dec 2011 Jamen, det er da flot!!!

    Jeg tror du er den første opdrætter i DK, der har testet alle sin hunde for Herpes.

    Men det er flot gjort.
    Det kunne du såmænd have fortalt for mange indlæg siden, så undskyld hvis jeg tvivler lidt på det.
    Det har ikke lige været til at se når talen var om DNA-test (der ikke virker), og adskillige blodprøver, hvor talen ikke ligefrem var omkring dyrkning af Herpes.

    Og så synes jeg du skulle stoppe med "skrækscenariet".
    endnu en gang: Med så stor spredning af Herpes, så ville der have været utroligt mange syge hunde, hvis virkningen af virus var alvorlig.

    Sammenkoblingen med kennelhoste er (efter jeg har forespurgt), at HVIS man får kennelhoste, så HVIS herpes aktiveres (hvilket ikke er sikkert), så vil kennelhosten være lidt mere voldsom, men stadig en sygdom som hundene kommer sig over.
    Herpes er ikke årsagen til kennelhoste.

    Jeg skal ikke retfærdiggøre noget, men forholder mig til den risiko, som enhver sygdom indebærer.


  • #21   27. dec 2011 Men så kunne du jo hjælpe lidt til, ved at fortælle hvem du bruger som ekspert.

    Så kunne vi andre så evt. stille nogle spørgsmål, som kunne hjælpe med forståelsen.


  • #22   27. dec 2011 Sikke noget vrøvl.

    Du eftersøger selv at kilder helst skal være tilgængelige og på skrift, men dine egne er "hemmelige".

    Det er efterhånden en utroværdig omgang du leverer.

    Hvem har viden om Herpes på et højt plan - og så ikke ønsker at være åben omkring det!!!!!


  • #23   27. dec 2011 haha, denne tråd her bliver bedre og bedre...

    Peter, ligemeget hvad du kommer med, så ved White langt bedre *G*


  • #24   27. dec 2011 Typisk Whites måde at diskutere på - kommer med en masse bavl og ævl, vil ikke oplyse kilder, påstår en hel masse der ikke kan dokumenteres - jøsses altså!

    Ding, dong dynamolygte smiley


  • #25   27. dec 2011 Jo White, du blæser dette op til noget det slet ikke er!!

  • #26   27. dec 2011 Fandens også har NASA været involveret i herpesproblematikken - det har jeg fuldstændig overset - så er det da bestemt noget stort, og overskygger da alle andre sundhedsproblematikker indenfor vore hunderacer!!!

  • #27   27. dec 2011 White:

    Hvad er det der gør, at du ikke kan fortælle dine kilder?
    Og hvad laver de som er så hemmeligt, at de ikke vil afsløres?

    Kilder, der er bedre end dyrlæger med speciale!!

    Det lyder ganske utroværdigt.
    Men det spor forfølger du konstant til det yderste.



  • #28   27. dec 2011 Tja,
    Jeg må jo så regne med at dine kilder ikke er specialister eller har større indsigt i tingene.

    Man kan ikke påberåbe sig ekspertviden uden at ville stå på mål for dette. Det er ikke en ekspert værdigt.

    Det er i bund og grund noget hykleri at høre dig fremføre alle problemerne med Herpes, og så ikke ville henvise til nogen kilder. Dine skriftlige kilder er ikke meget værd, og de "hemmelige" eksperter burde skamme sig - fordi det kan få den betydning, at nogle opdrættere bliver unødigt nervøse.
    Unødigt da man ikke ønsker at dokumentere viden.

    Onkring DNA kan jeg lige vise dig fra et indlæg du lavede i tidligere tråd:

    "Jeg får jo testet for en del via DNA ;o)

    PCR finder det genetiske materiale ( DNA ) i HSV virus.
    ( Hos mennesker )"
    Så du bruger altså DNA-test???





  • #29   27. dec 2011 Jeg tror faktisk ikke du ved hvad du selv skriver!!!
    Nu bruger du kun viden, der er tilgængelig på nettet:

    "Jeg kan ikke oplyse om mine kilder....

    Men de er "noget mere" end dyrlæger... ( og ikke for at "kimse" af at dyrlæger også har en god uddannelse )"

    Og din oplysning omkring DNA var netop i forbindelse med hvordan du vidste om Herpes i dit opdræt - nu er det et internt værktøj.



  • #30   27. dec 2011 Min ene opdrætter tjekkede alle hunde hun havde gående for herpes og ja det kan gå i udbrud via kennelhoste..
    Hun har så valgt at vacc tæver inden fødsel , men pludselig oplevede hun at tæverne endte med akut kejsersnit.. Ved hun har snakket med Birgitte omkring denne " bivirkning" er der nogen der har oplevet det samme.?. Birgitte afviste denne, og mente det var et sammefald....


  • #31   27. dec 2011 Underlig tankegang at man ikke vil dele nyttig viden med andre hundeinteresserede - den pointe fatter jeg ikke White.
    Kunne du fremlægge dokumentation for bare halvdelen af alt det du skriver og påstår i diverse tråde, ville vi have noget at diskutere ud fra, men som vanligt er al din viden hemmelig - og jeg må indrømme, at det giver jeg ikke en hujende fis for.


  • #32   27. dec 2011 Det bliver desværre en blandet gang vrøvl.
    Du henviser til eksperter, der ikke kan nævnes - så kan det alt sammen findes på nettet!!!
    Du taler om DNA-test ved Herpes - så er det pludselig til internt brug (og ikke Herpes forstås)!!
    Du får taget blodprøver - pludselig er det alligevel specielle prøver til Herpes.
    Du bliver desværre utroværdig.

    Indtil der kommer bedre ting om Herpes end hvad der foreligger fra specialister, der har lyst til at stå ved udsagnene, så forholder jeg mig til det - og så den egentligt fortræffelige erfaring - at med så mange smittede så er der heldigvis meget få alvorlige sygdomme.

    At det lige nøjagtigt kan gå meget galt med drægtige tæver og unge hvalpe, skyldes det faktum, at deres immunforsvar ikke er udviklet på dette tidspunkt, og at en drægtig tæve også har nedsat forsvar.

    Når immunforsvaret er færdigt, så lever hvalpene fint med virus - lige så fint som de andre 60 - 80 % hunde.

    Og hermed slutter jeg for mit vedkommende - videre diskussion som i denne tråd er uden fornuft - men det er måske bare mig


Kommentér på:
Herpes igen - sidste nyt

Annonce