{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.458 visninger | Oprettet:

Genetisk sygdom. Hjælp. {{forumTopicSubject}}

Hej.
Vi har købt en hvalp som i dag er 9 mdr. Hun har fået konstateret lupus, altså en Autoimmun sygdom. Dyrlægen mente godt hun kunne få et godt liv, men ville nok igennem sin levetid skulle igennem noget behandling med binyrebarkhomon, ligesom hun skal igang med nu i 3 uger, det kunne så forsvinde i en årrække også vende tilbage igen.
Vi kontakter sælger og fortæller om situationen, og han siger vi kan komme med hunden, også får vi en ny.
Dette er vi ikke interesserede i, da vi er glade for hunden, samt har dyrlægen sagt, at hvis hun reagere positivt på behandlingen, kan hun godt holde mange år endnu. Vi forslår ham en kompensation istedet, hvilket han afslår prompte.
Hvad gør man i sådan en situation?
Hunden er købt med DKK stamtavle og kontrakt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Genetisk sygdom. Hjælp.
  • #3   22. jul 2014 Ang. Hvilket?

  • #4   22. jul 2014 Jeg har også prøvet at købe en hund der fejlede noget Og fik det samme at vide som dig Men man ´kan ´´ da ikke gå af med sin hund Og tanken på om at hvis den kom tilbage til opdretter ,måske bare var blevet aflivet smiley

  • #5   22. jul 2014 Hvad når der står på dkk s hjemmeside at man har krav på kompensation når hunden kan få et godt liv?

  • #6   22. jul 2014 Her står det

    profilbillede
  • #7   22. jul 2014 Maiken - det er ikke rigtig. En hvalp er et specie køb ( story hvis det er stavet ukorrekt), men det betyder der ikke findes en tilsvarende vare. Ergo kan sælger ikke ombytte hvalpen til en anden hvalp - for den tilsvare aldrig den først solgte.

    Ts - i skal kontakte DKK og forhøre jer ad, hvad i kan gøre næst efter.


  • #8   22. jul 2014 Ifølge købeloven skal sælger kunne tilbyde en vare magen til den defekte. Det kan man ikke ved hunde, hvorfor sælger ikke kan insistere på en ny hund som kompensation, hvis køber ikke ønsker det. I har derfor ret til enten at få det fulde beløb retur (hvis i afleverer hunden) eller få et rimeligt afslag i prisen altefter hvad der er aftalt.
    Du kan aldrig stilles dårligere en købeloven uanset hvad kontrakten lyder på, når der er tale om forbrugerkøb, og det er der når hunden er købt ved DKK-opdrætter

    Ring til DKK's jurister og forhør dig om dine muligheder, eller kontakt forbrugerklagenævnet, de kan sikkert osse hjælpe med info.



  • #10   22. jul 2014 Vi lærte på opdrætteruddannelsen, at køber selv må vælge en af følgende måder ved en defekt vare/hvalp:

    - opdrætter udbedrer fejlen
    - opdrætter giver nedslag i prisen
    - opdrætter erstatter med fejlfri hvalp


  • #11   22. jul 2014 Isabelle -det er købers valg om hun vil acceptere en ny hvalp som kompensation. Så løbet er ikke kørt bare fordi opdrætter har givet sådan et tilbud

  • #12   22. jul 2014 Ved min første amerikanske bulldog, som havde en arvelig sygdom, fik jeg flg. muligheder: 1. bytte til en anden hvalp 2. få alle pengene retur og beholde hvalpen 3. få en anden hvalp og beholde den "syge". Super service. smiley

  • #14   22. jul 2014 Maiken -udbedre skaden kunne jo f.eks. være at få opereret for navlebrok. Den skulle jeg nu nok mene er holdbar, hvorimod det ved f.eks. HD er noget sværere at argumentere for den løsning. Så det afhænger vel af hvad hunden fejler.
    I forhold til tilbagebetaling af det fulde beløb, så indebærer det i reglen at hunden skal leveres retur eller aflives (medmindre opdrætter da er flink og lader køber beholde den). Man kan ikke kræve 100% retur og så nægte at levere hunden retur.

    Det er ikke køber der bare lige kan sætte beløbet for hvad der er rimeligt -det skal jo sættes i forhold til hvad hunden fejler. De fleste hunde er købt som familiehunde, og dermed vil afslaget stå i forhold til hundens evne til at fungere som dette. Kan hunden fortsat fungere som familiehund måske med lidt begrænsinger, så synes jeg ofte afslaget ender på omkring 1/3 af købsprisen, men hvordan det nøjagtigt vurderes hvis man lavede en sag ud af det ved jeg ikke.

    Og så vidt jeg ved kan man ikke kræve mere end købsprisen retur


  • #15   22. jul 2014 Tak for jeres svar, jeg ringer til DKK imorgen og høre dem hvordan vi skal forholde os, vi er rigtig glade for hunden, så vi er ikke interesserede i at aflive hende uden den store grund.

  • #17   22. jul 2014 Hvis I vil beholde hvalpen, så burde I ved arvelige sygdom få nedslag i pris.. nok halv pris.

    DKK juristen har normalt telefontid tirsdag og torsdag i få timer... Det må stå på deres hjemmeside. Ring på minuttet når de åbner ellers er der mega kø.


  • #18   22. jul 2014 Maiken -det ville da osse være helt urimeligt hvis det var op til køber alene hvor meget de ville have retur og på hvilke vilkår smiley

    Oftest vil køber jo ikke af med hunden, og så må de "nøjes med" et nedslag i prisen.


  • #20   22. jul 2014 Isabelle -ja det er jeg. Opdrætter kan tilbyde det og accepterer køber er det jo helt fint. Men ønsker køber ikke en ny hvalp, så har denne altså krav på afslag i pris/det fulde beløb retur altefter aftale (kontrakt) og hvad hunden fejler

    Og ja, det skal self være arveligt. Det ved jeg ikke om Lupus er, gik bare ud fra det, når nu TS skriver som hun gør smiley


  • #21   22. jul 2014 Nu fortæller avlere ofte til alle, der gider lytte, at man ikke er i "det" for pengenes skyld. Hvis den udtalelse skal holde bare lidt vand, bør hele beløbet betales tilbage ved arvelige sygdomme. At man så også vil kræve hvalpen tilbage for at aflive den, vidner mest om en form for hævngerrighed.

  • #22   22. jul 2014 Vi har fået at vide af en specialist indenfor området at sygdommen er genetisk.

  • #23   22. jul 2014 Hvis sælger har tilbudt en ombygning, må det jo være i erkendelse af at der er noget der ikke er i orden med den første hvalp.
    Men ts skal ringe til DKK. De kan hjælpe med Hvad hendes rettigheder er.


  • #25   22. jul 2014 Isabelle - nu er forkølelse jo ikke en fejl der har været på købstidspunktet smiley
    Og man kan ikke bliver mere erstatningspligtig end til salgsprisen. Og det er jo så en hvalp der ikke er noget værd som familiehund.. Og så skal den da være meget syg.. De fleste ting beløber sig jo på 1/2-1/4 af købsprisen.


  • #26   22. jul 2014 Isabelle - en køkkenmontør ta'r ikke betaling for den bordplade med fejl i. Hende, der havde ambull-kennelen, var ikke et sekund i tvivl, da jeg klagede min nød. Læs evt. #12. Det var hendes løsningsforslag. Flot, men også det eneste rigtige.



  • #27   22. jul 2014 Vi er hverken interesserede i at stille uretfærdige krav til avler, eller punge ham. Men når han står helt fast på at det eneste han vil give os er en ny hvalp, endda fra samme forældre, så synes jeg det er for meget, og egentlig burde det være billigere for ham at give os en kompensation end en ny hvalp han kan sælge til en anden.
    Hunden det drejer sig om, er min kærestes kommende jagthund, der allerede er langt rigtig meget tid og energi i, så vi ønsker for alt i verden at beholde den.

    Min kæreste fortalte at han havde sagt, at vi lige så godt selv kunne få den aflivet, også sagde avler, at vi bare skulle huske at have den med ud til ham - altså død.. Det er bare hele hans håndtering af dette som gør mig lidt harm og en træls situation.


  • #29   22. jul 2014 Jeg glemte lige.... Det eneste modkrav for at beholde den "syge" hvalp kvit og frit var, at den naturligvis ikke måtte bruges til avl (ja det måtte man dengang). Dvs, i praksis skulle den neutraliseres. Så den mistede bollerne smiley

  • #30   23. jul 2014 Søren -jeg synes nu ikke det er det eneste rigtige at betale det fulde beløb retur. Hvis hunden i øvrigt har det ok og kan leve et fint liv som familiehund, hvorfor skulle man så have det fulde beløb retur OG beholde hunden?

    Er hunden så syg så aflivning kommer på tale i nær fremtid, er sagen self en anden. Og de fleste opdrættere jeg har snakket med, ville da i sådan et tilfælde heller ikke kræve hunden retur blot for at aflive den.

    Men antaget at hunden kan leve et godt liv, synes jeg nu det er helt fair at det kun er en del af prisen der ryger retur... De har jo fået en hund, den havde nogen fejl, og derfor er den ikke den fulde pris værd, og det er der så kompenseret for


  • #31   23. jul 2014 Lone, du har jo sådan set selv svaret i den artikel fra DKK, som du har indsat. Køber har ret til nedslag i prisen ELLER ophævelse af købet, hvis manglen er alvorlig. Normalt vil nedslaget være fra 1/2 til 1/3 af købsprisen.

    Sælger har tilbudt at ophæve handlen, altså har han / hun accepteret at manglen er alvorlig. Du har ret til at vælge nedslag i prisen i stedet, og hvis sælger ikke er indforstået med det, kan det måske være en god ide, at få DKK's hjælp til at fastsætte størrelsen af nedslaget.


  • #32   23. jul 2014 Vi har nu været i kontakt med Dkk, deres jurist er på ferie men købeloven er nu engang som den er, og vi har ret til kompensation. Juristen kunne hjælpe os med at fastsætte beløbet. Vi prøver at kontakte avler igen, og høre om han er villig til at finde en løsning uden dkks indblanding.

  • #33   23. jul 2014 Hvis det er en fornuftig avler, så kender han/hun reglerne.... Hvis I vil beholde hunden, så burde i få halv pris igen.

  • #34   23. jul 2014 Michelle - vi behøver ikke være enige. Jeg priser mig blot lykkelig for, at "min" kennel var ansvarlig og ikke kørte djøf-stilen. Jura og normal bondefornuft går sjældent hånd i hånd.
    Situationen er naturligvis en anden, hvis man er bekendt med "fejlen" og accepterer denne ifm prisafslag.


  • #35   23. jul 2014 Søren -jeg synes bestemt osse det lyder som super service du har fået. Og self står det jo altid opdrætter frit for at yde bedre service end hvad han/hun SKAL eller hvad der er normen smiley

    Og nej vi behøver ikke være enige smiley


  • #36   25. jul 2014 Hej.
    Ville bare informere omkring vi er nået til enighed, vi kan komme efter halvdelen af pengene vi har givet hvis vi har en erklæring fra dyrlægen med. Så det er altid noget smiley tak for alle jeres svar.


  • #37   25. jul 2014 Super. Det er altid rarest hvis ikke der skal blandes advokater mm ind i det smiley

  • #39   25. jul 2014 smiley Det lyder godt. Det er altid at foretrække, når det kan foregå uden alt for meget ballade.

Kommentér på:
Genetisk sygdom. Hjælp.

Annonce