{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.703 visninger | Oprettet:

En stamtavle er INGEN garanti {{forumTopicSubject}}

Inspireret af de mange "stamtavle-debatter" vil jeg da lige komme med et indlæg, for jeg synes desværre at mange af debatterne er for unuancerede.

Jeg vil meget, meget gerne slå fast at en stamtavle (også en DKK-stamtavle) IKKE er en garanti for en sund og rask hund.

Alt for mange hvalpekøbere tror desværre at bare man køber en hund med DKK-stamtavle, så er alting godt og hvis det så går galt, så ender mange med den holdning "at racehunde er noget skravl, stamtavler snobberi og vi kan lige så godt købe et gadekryds".

Men det er efter min mening fordi folk ikke har forståelse for at en stamtavle IKKE er en garanti for seriøst opdræt.

Der findes masser af useriøse (evt. uvidende) mennesker som opdrætter hunde med stamtavle og dermed også mange hunde af tvivlsom kvalitet med stamtavle.

MEN, det som stamtavlen kan er at give oplysninger. Det er derfor et uvurderligt godt redskab for de seriøse til at lave noget research inden man avler/køber hund.

En DKK-stamtavle giver MULIGHED for at tjecke afstamningen på kryds og tværs for sundhedsresultater, udstillingsresultater, brugsprøveresultater osv.

En DKK-stamtavle giver adgang til store registre hvor man kan tjecke sundheden på hundens familie i generationer tilbage og på kuldsøskende, halv-søskende osv.

Så i mine øjne er en DKK-stamtavle et helt uundværligt redskab når man skal finde en god hund (hvadenten det er til avl eller familie-hund), men det kræver altså at man selv lige tager sig sammen og undersøger hvad det er man køber.

For stamtavlen i sig selv er INGEN garanti.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  En stamtavle er INGEN garanti
  • #1   9. okt 2006 Juelsgaard *

    Hmm - nej det har du ret i...


  • #2   9. okt 2006 Juelsgaard : rigtig godt indlæg og selvfølgelig er stamtavlen ikke en garenti men den kan hjælpe en med at se evt. sygdomsforløb hos forfædrene og derved vælge de bedste hunde at avle på for at få sunde hvalpe.

  • #3   9. okt 2006 Uanset skal man kikke sig godt for.
    Og via fx DKK stamtavle kan man komme nogen steder juridisk set frem for en uden bog. Såå


  • #4   9. okt 2006 Selvfølig er det ingen garenti, alle ´hunde kan blive syge ..både med og uden bog smiley

  • #5   9. okt 2006 Lisette: Må jeg spørge om du har overvejet at få ham røntgenfotograferet, så billederne kan indsendes til kennelklubben.

    Det er jo desværre sådan at både hofte og albueproblemer er arvelige og for at kunne avle sig væk fra disse problemer, så er det jo super vigtigt at de bliver registreret.


  • #6   9. okt 2006 "Der findes masser af useriøse (evt. uvidende) mennesker som opdrætter hunde med stamtavle og dermed også mange hunde af tvivlsom kvalitet med stamtavle"

    Ja det gør der desværre - også folk som har opdrættet i 25 år....


  • #7   9. okt 2006 Giver Nicola ret - desværre - og de VIL ikke lære!

  • #8   9. okt 2006 Ja, jeg vil så sige....At da vi købte vores Westie forventede/regnede vi med, at det som det mindste da var en garanti for, at vi fik en hund, der levede op til racestandarden....

    Vi har nu en hund, der bestemt ikek lever op til racestandarden, og som hurtigt kunen forveksles med en blanding af en Wetsie og en..? Ja, noget med blød pels og hængeøre smiley

    Så udover sygdom, er tavle ingen garanti.....


    N.


  • #9   9. okt 2006 N&L

    Nej det kan jeg se den ikke er- men har den ikke haft hængeøre da du købte den?


  • #10   9. okt 2006 Ja, det er der ingen tvivl om.....!!!!!

    Men tavle, jo jo...Dét er der på hunden *G*. -Mangler du noget brændsel ;o) ?



  • #11   9. okt 2006 Karin: Jo, det havde han...Men der et ikke utypisk for racen, at de først rejser sig i 10-12 ugers alderen....

    Dog var ørene næsten rejst, indtil han begyndte at skifte tænder, så faldt "rejsningen" helt igen...Og har været der siden smiley

    Desforuden har ga et stort ARVELIGT overbid...-Hvor søren får han dét fra, hvis det er avlsgodkendte forældre...Mystisk smiley





  • #12   9. okt 2006 N&L - Ja Huuuuum siger jeg bare -

    Det med overbiddet - sidste år havde jeg en i kuldet der udviklede overbid - og INGEN tilbage i historien på begge forældres sider har haft det! Så det er et af livets luner.
    Overbiddet var synligt allerede i 6 ugers alderen - såå

    Med hensyn til hvor din hund har det fra kan jeg ikke vide - men smadder ærgeligt.


  • #13   9. okt 2006 smiley Ja, man kan undre sig.

    Vi har konsulteret en specialist på området....Og dette overbid ER arveligt. -Desforuden har mindst 3 andre hvalpe i samme kuld overbid smiley
    Men ellers, så er det noget, der ved en del hvalpe retter sig op med tiden....
    Disse hvalpe fra dette kuld har bare så ekstremt et overbid, at dette aldrig sker :-l

    Men, heldigvis lider vores hund ikke med det...-Og skal selvfølgelig ikke bruges til avl med den måde han ser ud på smiley

    Han er lige dejlig af dén grund....

    Man skal bare ikek tro, at en tavle er garanti på en hund af "racestandarden", ligesom det ej heller er en garanti for, at din nye hund er und og rask smiley

    N.



  • #14   9. okt 2006 N&L - nope - ved det.

    Man kan kun prøve at gøre sit bedste - og det mener jeg så jeg har større mulighed for gennem bogen da jeg kan finde oplysninger gennem tiden via den


  • #15   9. okt 2006 N&L
    Har du så ikke fået afslag i prisen på din hund?
    Jeg ville da give afslag for er hund der ikke kan opnå en 2 pr. på udstilling.


  • #16   9. okt 2006 Man skal dælme kigge sig for........

    Uanset om det er stamtavle på eller ej.

    Jeg ville aldrig turde købe en uden tavle.

    Men vores erfaring er, at på trods af den, skal man virkelig kigge sig rigtigt godt for.

    Det bedste er faktisk, hvis man kender nogle med hund fra den opdrætter man evt. ønsker at købe fra. For at se hvordan opdrættet har udviklet sig, og hvorledes hundene fungerer i deres familier.

    Det var en super betryggende følelse jeg havde, da jeg købte min tæve - for jeg kender - hmmmm - i hvert fald 5 hunde derfra, som alle fungerer upåklageligt, både fysisk og psykisk.



  • #17   9. okt 2006 Anni:

    Vi ligge i "forhandlinger" med opdrætter...De er villige til at yde os en vis kompensation. -Men ikke nok iflg. os selv...Samt en helt ens sag, der har været igennem Forbrugerstyrelsen.

    Såå....Lad os se, hvad tiden bringer. -Vi accepterer ihvertfad ikke deres lille latterlige bud smiley -Og vil er villige til at gå "hele vejen"...

    Nå ja, og sidste nye fra dem er, at "vi kan bare lever hunden tilbage"....Yeargh right *G*.

    KH

    N.


  • #18   9. okt 2006 men hvad så med den købskontrakt der følger med, er det en form for garanti så?

Kommentér på:
En stamtavle er INGEN garanti

Annonce