{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
580 visninger | Oprettet:

Cassiopeia
Cassiopeia
Tilmeldt:
24. jun 2019
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4

Hvalpestue Svendborg {{forumTopicSubject}}

Hej
Jeg har en Aussie pige på 11 uger og ville høre om der var nogen der kender aktive hvalpelege"stuer" i nærheden af svendborg?
De jeg kan finde, har ingen hold pt.
Det er ikke hvalpe træning men ren socialiseing! smiley
Jeg vil også gerne afholde det, hvis der er interesse fra nær området...


Kommentarer på:  Hvalpestue Svendborg
 • #1   6. aug 2019 jeg ved ikke hvad det er.. ?

 • #2   6. aug 2019 socialisering er at komme ud blandt andre hunde, ikke at smide en flok hvalpe sammen i fri leg smiley

 • Cassiopeia
  Cassiopeia Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
  #4   6. aug 2019 Socialisering er udviklingen af de færdigheder hunden har brug for, til at have gode kommunikations evner og forståelse for andre hunde og hvalpe, jævnaldrende som af andre aldre. Det smukke ved hjernen er at den lære hele tiden og ikke er begrænset til at "slå lærlingen fra" heller under leg. Socialisering sker altså hele tiden.
  Jeg leder lige nu bare efter en mulighed for min hvalp kan have andre hvalpe at lege med... Der ikke inkluderer træning smiley


 • #5   6. aug 2019 Arrangerer din træningsplads ikke noget? Eventuelt arrangeret leg efter træning eller separat.
  Det er vigtigt med adfærdskyndige øjne på, så alle får en god oplevelse.


 • #6   6. aug 2019 Tak for forklaringen smiley

  jeg har aldrig hørt om hvalpestuer. her har vi kun mødregrupper og babystuer men jeg synes du skal finde nogle enkelte sunde hunde med et godt sprog at slippe din hvalp med i stedet for at slippe den i en gruppe af hunde.

  det er ikke mængden af møder der tæller i en socialisering men kvaliteten af møder. og ejerens ageren i disse

  I perioden op til ca 16 uger er hvalpen særlig modtagelig for læring på godt og ondt. det er derfor vigtigt at du griber det rigtigt an.

  selv har jeg aldrig oplevet at hunde har dette behov men snarere ejere. og her er det min erfaring at faste legevenner rykker mere.


 • #7   6. aug 2019 Hvalpe har nu godt af at lege med jævnaldrene og jævnbyrdige hvalpe. Det giver noget andet end kun leg med voksne hunde, men det ene udelukker ikke det andet.

  Jeg er enig, at det gælder ikke om at leg med så mange forskellige hunde som muligt, men om positive lege oplevelser.

  Ens træningsplads kunne måske være en mulighed, som Malene er inde på, men jeg har personligt aldrig fundet egnede legekammerater, hvor ejeren også var interesseret i legeaftaler, på de træningspladser jeg har gået på, så for mig giver det da mening at lave et opslag herinde. At man får kontakten via hg er er jo ikke ensbetydende med, at man bare smider en masse hunde sammen i en stor pærevælling, og så ellers lader 7 og 9 være lige.


 • #8   6. aug 2019 absolut. de faste venner må gerne være samme alder men det er stadig ikke at socialisere korrekt at lade en hund møde 100 hunde. en god hund kan sagtens være nok hvis den hund er sund i dens sprog.

  hvis man ser på Scott og fullers forsøg med socialisering hvor jeg tror tanken stammer fra, så er det heller ikke deres konklusion at dyr socialiseres ved kvantitet


 • #9   6. aug 2019 Nej, HL, men TS giver jo heller ikke udtryk for, at hun ønsker, at hendes hvalp skal møde 100 forskellige andre hunde, men at hun gerne vil give den hvalpe legekammerater. Og det kan jeg da godt forstå. Men hver gang nogen søger legekammerater til deres hvalp herinde, er der altid nogen, der går ud fra som givet, at vedkommende tager udgangspunkt i jo flere jo bedre.

  Du har måske aldrig oplevet, at dine hunde har haft behov for leg med andre hunde, men du har jo heller ikke haft hvalp, vel ?

  Jeg har erfaring med at have både en enkelt hvalp sammen med mine voksne fornuftige hunde og at have flere hvalpe i 3-4 måneders alderen gående, fordi hele kuldet ikke er solgt, og ingen tvivl i mit sind, hvalpene har enormt meget glæde af hinanden i den periode. For mig som ejer/opdrætter kan der være en udfordring i at have tid nok til hvalpene individuelt, når der er flere, men for hvalpene er der fordele ved det. Jeg ville gerne have kunnet skaffe jævnaldrene legekammerater til f.eks. Sunshine, som var ene hvalp, eller til Ouna som jeg fik hjem i februar i år. Det har så ikke været så nemt, men mine voksne hunde har gerne ville lege med dem, men det bliver let for voldsomt. De ville have haft godt af leg med jævnbyrdige.


 • #10   6. aug 2019 Lene ro på.... Vi havde hunde da jeg boede hjemme også hvalpe til jeg var nogle og 20. men det er basisviden jeg deler med ts og i bedste hensigt.
  du overser vist også det lille ord absolut i starten af mit indlæg. det betyder enig.

  hvordan du kan vende det så negativt forstår jeg slet ikke. jeg deler blot nogle gode råd til ts som jeg synes alle med hvalpe bør have da det senere er svært at gøre om. tsmå selv sortere i svarene. Vi kender ikke afsenderen

  jeg oplever en hel overdreven fokusering på socialisering og ofte i forkert grad. og jeg ser resultatet af det. af hensyn til hunde svarer jeg derfor altid bredt. måske ved ts dette, måske ikke. nu ved hun det og hvis ts deltog lidt i sin egen tråd kunne hun sikkert selv svare os så vi var fri for at gætte.

  men tag det roligt. Der er vist ingen der skriver noget for at genere andre her og hvad andre plejer at skrive kan jeg næppe skulle stå til regnskab for. jeg synes generelt folk kommer med gode velmente råd herinde.


 • #11   7. aug 2019 HL, hvis du synes, jeg var for grov, så beklager jeg. Det var ikke meningen, men jeg synes, at hver gang nogen søger legekammerater til deres hvalp herinde, så bliver det mødt forholdsvis negativt. Og jeg er så af den holdning, at hvalpe har godt af at have jævnbyrdige legekammerater. Ikke jo flere jo bedre, det er vi enige om. Men en eller anden måde skal folk jo skaffe disse legekammerater, hvis de ikke selv har dem i deres eget netværk.

  Og nej, det var ikke kun rettet til dig, men nu var det dig, der kom med bemærkningen om, at dine hunde ikke havde haft behovet.


 • #12   7. aug 2019 helt ok Lene. jeg tror egentlig vi er enige.

 • Cassiopeia
  Cassiopeia Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
  #13   7. aug 2019 Halløj de damer smiley
  Tror vi alle sammen er enige smiley dejligt!
  Jeg hoppe videre og søger lidt på FB.
  Med frygt for at lyde sarkastisk så syntes jeg faktisk det er dejligt at folk generelt bliver mere beviste og klogere på deres hunde.
  Fed passion bare ærgerligt det ikke gav pote til en legekammerat eller to. Det er helt okay, vi finder dem nok smiley

  HL jeg kender ikke det eksempel med "Scott og fullers"? Hvad går det ud på?


 • #14   7. aug 2019 https://www.instituteofcaninebiology.org/scott--fuller-1965.html

  https://www.dogwise.com/genetics-and-the-social-behavior-of-the-dog/

  nok verdens mest unikke studie nogensinde inden for sit felt. bogen er fantastisk læsning. en must have


 • #15   7. aug 2019 Har du spurgt på din træningsplads? Instruktørerne ved som regel om der findes grupper eller hunde&ejere i nærheden.

 • Cassiopeia
  Cassiopeia Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
  #16   7. aug 2019 HL det vil jeg da lige læse om, tak smiley

  Malene pt går jeg på et lille hold hos min dyrlæge, så ikke en "rigtig" træner. men har en lidt unik situation, da jeg skal træne den lille fis til service hund, så skal gerne adskille tingene lidt.
  Jeg er ny på Fyn,så det er lige med at danne nye forbindeser.
  Tror måske vi finder på noget inden for Aussie fællesskabet smiley


 • #17   8. aug 2019 Mon ikke der er en FB-gruppe for folk fra Svendborg og omegn, hvor du kan søge efter legekammerater til din hvalp, Cassiopeia?

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 11 Emner: 51 Svar: 4.025
  #18   8. aug 2019 God ide med Facebook smiley

  Jeg har aldrig ønsket legeaftaler med træningshold, selvom Figo er god til at koncentrere sig til træning, så synes jeg det er rarere med skæg for sig og snot for sig smiley


Kommentér på:
Hvalpestue Svendborg

x