{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.076 visninger | Oprettet:

Malinois i lejlighed {{forumTopicSubject}}

Ja, egentlig meget simpelt: kan man have en malinois i en 2-værelses på 70kvm?

Jeg spørger egentlig bare af nysgerrighed, da der er flyttet en ind i opgangen ved siden af. Han fik den self fra hvalp, nu hvor den er blevet større, er jeg blevet lidt forsigtig, når vi går ud, vil ikke gerne møde den rundt om et hjørne. Vi ser den dog ikke ret tit:)
I morges så vi den igen, den reagerede med først at knurre dybt og så gø højt og trække hen imod os, den var heldigvis i snor, og vi skyndte os væk.
Men jeg har bare flere gange tænkt på, om det er en så god race at have på så lidt plads og uden have, jeg har jo hørt herinde mange gange om hvor energifyldt en race det er:)


Kommentarer på:  Malinois i lejlighed
 • Bodil D
  Bodil D Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 10 Følgere: 17 Emner: 8 Svar: 769
  #1   5. sep 2019 Helt ærligt, pladsen inde er helt underordnet, hunden skal aktiveres ude smiley

 • #2   5. sep 2019 Ja okay, han cykler også tit med den, så den får nok en del motion:)

 • Mathias M
  Mathias M Tilmeldt:
  okt 2018

  Emner: 2 Svar: 110
  #3   5. sep 2019 Det kan man da.. mine sover indenfor så vi kunne sagtens have mindre plads. De er aldrig i haven heller, jeg træner med dem så får deres behov stillet.

 • #4   5. sep 2019 Jeg troede faktisk at den ville have behov for en have/hundegård udfra hvad jeg har læst herinde?

 • #5   5. sep 2019 Hvorfor? Hvad skulle de lave i haven?

 • #6   5. sep 2019 Tja.. Mest fordi jeg havde fået opfattelsen af at man ville få pip af at have dem indendøre hele tiden faktisk smiley Jeg tror måske jeg tænkte, at de ville have behov for at kunne bevæge sig rundt en del.

  Min egen, som jo slet ikke er den type hund, ligger også og sover indendøre, men når vi er et sted, hvor der er have, vil hun gerne ud og gå rundt og snuse og bare være ude. Det er meget tydeligt, at hun savner den mulighed, når vi så er hjemme. Jeg synes jeg har hørt flere gange herinde at der er visse racer, som man kun kan have, når man har en have, den kan komme ud i. Det giver mening for mig. Nu min egen er jo ikke krævende, så hun lever med at være inde og sove/hvile, men en mere energirig hund ville måske ikke bare tage til takke med det.


 • #8   5. sep 2019 Hmm, jeg tænker mere, nogle racer er bare ikke så velegnede, hvis man bor tæt op ad naboer. Det er gerne vogtende racer og alarmracer.

  Har man en af de racer med tyk pels (f.eks. husky, leonberger og tibetansk mastiff. Og det siger jeg uden faktisk at kende deres pels, måske tager jeg fejl) vil en have nok være en stor fordel. De vil måske foretrække at opholde sig udendørs.
  Men min (som jeg umiddelbart vil kalde energirig) gider ikke være i haven, hvis jeg ikke er med, og hvis vi ikke laver noget sammen i haven, så lægger hun sig bare under havebordet eller ind i stuen. Jeg har dog ikke set, hvordan hun vil tage det, hvis vi ikke havde en have.


 • #9   5. sep 2019 Efter at være flyttet fra en "almindelig" parcelhusgrund til et landsted med giga stor grund, må jeg sige, at hundene ELSKER al den plads.
  De nyder at spæne rundt og snuse - så jo, de er godt tilfredse med skiftet smiley

  Men jeg havde min forrige malinois i en lejlighed på 37 m2 i 1½ år, uden problemer.

  Det, jeg synes det drejer sig om med racen er, at aktivere den, træne noget meningsfyldt osv .. og så er den ekstremt social anlagt overfor sin familie, så bare at smide den i en have uden kontakt og forvente at den aktiverer sig selv og er glad i en have, er nok lige optimistisk nok.


 • #10   5. sep 2019 Der er helt sikkert racer/hunde, der trives bedst med have og mulighed for at være meget ude. Men om malinois er en af dem, skal jeg ikke udtale mig om. Men det er jo en hund, der har behov for at blive brugt, og jeg tænker ikke cykelture alene opfylder det behov. Jeg ved ikke, om det er tilfældet her, nu nævner du bare cykelturene.

  Mine pyreneerhunde bruger deres have enormt meget, og de fleste af dem ville jeg have svært ved at forestille mig i lejlighed uden mulighed for det udeliv, som er en så stor del af deres tilværelse. Men det hænger også sammen med, at det ikke er så nemt at finde noget andet at fylde deres tilværelse med, som kan stå i stedet for de mange timer i haven. De vil gerne gå gode ture, de vil da også gerne træne lidt, selv om det kan være svært at tænde dem særlig meget på det, de er ikke specielt legesyge som voksne. Til gengæld forventer jeg ikke, at de bare ligger og sover herhjemme.

  Det må være nemmere at fylde tilværelsen for hunde, der brænder for en eller anden form for træning eller aktivering, og så forvente, at de bare ligger og sover derhjemme.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #11   5. sep 2019 Det er jo også forskelligt fra hund til hund. Den første jeg have trives bedre med mere plads. Det er der slet ingen tvivl om.

  Det er lidt underligt. Med mennesker er man ikke i tvivl om at miljøet har en betydning for deres trivsel. Det gælder så åbentbart ikke hunde hvis de bare bliver aktiveret. • #12   5. sep 2019 Det må være nemmere at fylde tilværelsen for hunde, der brænder for en eller anden form for træning eller aktivering, og så forvente, at de bare ligger og sover derhjemme.

  Det er faktisk såre nemt (hvis altså man forstår at aktivere sin hund). Det er som om de ligger i dvale, når de er inde smiley Men der er ikke meget selskab ved dem, så det er jo en lidt anden form for samvær man har.
  En del ser sig selv som mor eller far til sine hunde, det gør jeg ikke. Jeg ser min hund som en makker/partner eller følgesvend.


 • #13   5. sep 2019 Sofia, ikke for noget, men hvad er din erfaring med malinois egentlig? Du udtaler dig rigtig meget og temmelig skråsikkert, men helt ærligt, ligesom jeg ikke sammenligner min dværgschnauzer med en malinois, så skal du nok også passe lidt på med at sammenligne din spaniel med en..?

  Lene, om han laver andet end at cykel med hans unghund aner jeg ikke. Inden han fik den snakkede jeg faktisk med manden en sjælden gang imellem, men vi skal ikke i nærheden af den hund, hvis vi overhovedet kan undgå det, så jeg aner ikke om han træner eller noget med den:) Men jeg håber da smiley


 • #14   5. sep 2019 A-S, Og andet kan man jo heller ikke gøre, altså end at håbe smiley

 • #15   5. sep 2019 Jeg har da ikke udtalt mig om mallen?
  Og jeg har heller ikke sammenlignet mallen med springeren?
  Faktisk kender jeg kun én malle. Ejeren har så både en malle og en springer. Lol.


 • #16   5. sep 2019 Nå okay, så ser jeg bare bort fra dit indlæg nr.2;)

 • #17   5. sep 2019 Du beskrev selv, hvordan din hund har glæde af en have, og det samme gjorde jeg?

 • #18   6. sep 2019 Som svar på dit første spørgsmål..

  Anyways, jeg kan se den generelle holdning på HG med at alle hunde kan holdes alle vegne uanset plads også skinner igennem her. Dog er den en, som rent faktisk har en malinois, som siger, at det da er rarere med plads/have.

  Jeg takker for svarene:)


 • #19   6. sep 2019 Jeg sælger ikke hvalpe til familier/folk uden have.
  En eurasier kan sikkert trives OK i en lejlighed, men de trives bedre med mulighed for at være/ligge ude ustandselig - og jeg har et ønske om, at mine hvalpe skal trives bedst muligt smiley


 • Bodil D
  Bodil D Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 10 Følgere: 17 Emner: 8 Svar: 769
  #20   6. sep 2019 Selvfølgelig er det da rarere med have, det er der da ingen tvivl om, men man kan også klare at have en malle i en lejlighed uden at det er et problem;) det er jo sådan set det spørgsmålet handler om;)

 • #21   6. sep 2019 Der er flere malinois ejere herinde, end jeg i grunden troede smiley

 • #22   6. sep 2019 Lige OT: Kender du en malleejer i Farum, Martine?


 • #23   6. sep 2019 Nope - der er rigtigt mange malleejere, jeg ikke kender faktisk smiley

 • #25   6. sep 2019 Er der DET, Martine smiley
  smiley


 • #26   6. sep 2019 Ja utroligt nok - retfærdighedsvis er du ikke den eneste, der kommer med det der "der bor sådan en mand / kvinde lidt udenfor .... og han/hun har en malinois.
  Er det en, du kender" .. dooooh .... smiley smiley smiley smiley smiley


 • #27   6. sep 2019 Martine, De maller der bliver brugt/trænet som bombe og sprængstofhunde, er de af samme linjer som dine?

 • Mathias M
  Mathias M Tilmeldt:
  okt 2018

  Emner: 2 Svar: 110
  #28   6. sep 2019 Forsvaret tager fra samme brugslinje kuld som os andre.. de avler ikke deres egne.

  Den eneste lille forskel der er i brugslinjerne er vel nærmest ring og IGP linjer.


 • Hama
  Hama Tilmeldt:
  apr 2015

  Følgere: 2 Svar: 160
  #29   6. sep 2019 #24
  Og de bruger meget deres tid i haven og hundegården. De sover inde - men mistænker de er bare høflige fordi jeg synes det er hyggeligt
  Tror du har ret smiley smiley


 • #30   6. sep 2019 Det må vel gælde det samme med en sådanne aktiv hund som mallen - at det kan lade sig gøre - men hvad er egentlig ok?!

  Jeg er ikke i tvivl - jeg vil aldrig ha en malle i en lejlighed igen. Jeg kan se på dem jeg har, hvor meget de nyder den (især nu) ekstra plads. De bruger meget tid udendørs, og i særdeleshed min unge tæve, elsker at ligge og kigge på de få biler / cykler, der kører forbi ude på vejen.

  Jeg siger ikke det er synd for en malle at have den i en lejlighed - jeg siger, at jeg ikke ville vælge denne race, hvis mine boforhold var på den måde smiley


 • #31   7. sep 2019 Vi har en borzoi, en shiba og en kat i en lejlighed på 67kvm - og hundene skal jo ikke aktiveres i lejligheden.

  Jeg har en teori om, at mange lejlighedshunde bliver bedre aktiveret, da man ikke har en have som de kan lukkes ud i; og man dermed ikke kan blive doven. Men det er måske bare mig, der ville tage den lette udvej, og så måske blive lidt for vant til det (især under sygdom). smiley


 • #32   7. sep 2019 Jeg tror ikke, hunde i lejlighed bliver bedre aktiveret, fordi de ikke har en have. Aktivering er mere end bare gåture.

 • #33   7. sep 2019 Selvfølgelig; men fysisk aktivering så. Socialisering, miljøtræning osv inkluderet. smiley Det går altså ikke i en have.

 • #34   7. sep 2019 A-S, den er sikkert besværlig fordi den ikke får tæsk. Det har jeg hørt at de skal have. Bum smiley

  Og så er jeg vild med påstanden om at folk med have ikke gider lufte deres hunde. Jeg har i de 13 år jeg har haft hund, haft 3 dage (3!!!) hvor de kun fik én kort tur. Fordi jeg var så mega syg, at jeg bare ikke kunne gå mere end halvanden km.

  Jeg luftede hunde samme aften som jeg rykkede 2 ledbånd over i anklen. Samme dag som jeg blev opereret i foden. Samme dag som jeg havde været i narkose og fået min hånd mejslet fra hinanden. Og jeg har haft have i alle de år jeg har haft hund.


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 13 Emner: 42 Svar: 3.283
  #35   7. sep 2019 For mig er man ret indsnævret, hvis man tror at en have er lykken for en hund.

  Lige så indsnævret er det at tro, at en hund ikke vil foretrække en have, hvis den selv kunne vælge.

  Konklusion:

  Haven er et plus, men ikke det afgørende. smiley


 • #36   7. sep 2019 Jeg tror da bestemt, at folk med have lufter hunde mindre, end folk uden have. Jeg ved da at jeg gør - forstået på den måde, at jeg aldrig går med dem om morgenen og om aftenen. Der bliver de lukket ud og kan selv rende rundt og gøre hvad de nu gøre skal.

  Så to ture mindre end udenhavehunde får de altså smiley


 • #37   7. sep 2019 Mine hunde ELSKER deres have!! Den forrige var ikke særlig spændende, men den vi har nu er kæmpe stor og fuld af bede, buske, mosegrise, agerhøns og alt mulig andet spændende. De spiser ben derude, graver huller, soler sig, sover i skyggen. Og nogle gange kalder jeg dem ind fra haven, fordi vi skal ud at gå eller til træning. Jeg ville aldrig drømme om at bo et sted, hvor mine hunde ikke havde adgang til have. For deres skyld, ikke for min.

  Jeg tror at det argument med at lejlighedshunde aktiveres mere, er noget der bruges for at folk uden have skal retfærdiggøre det for sig selv og andre. Men det er ikke nødvendigt - jeg er sikker på at jeres hunde trives med det. Som Martin siger, er en have et plus for hundene, og det er heldigvis noget jeg godt kan give dem. Men jeg er altså ikke en ringere hundeejer af den grund...


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 14 Emner: 54 Svar: 4.802
  #38   7. sep 2019 Jeg ville vildt gerne bo i et lille hus eller rækkehus med have til Figo (vi har et havestykke men ikke med direkte adgang, så han kan ikke rende ud og ind som det passer ham), men det har jeg ikke råd til her i Valby og jeg ønsker ikke at flytte fra byen. Heldigvis har vi masser af grønne områder i nærheden og vi kan nemt tage toget til strand, så Figo må nøjes med det smiley

  Når vi er hos mine forældre eller andre steder med have, så bruger han den sjældent - kun hvis vi er der ude, men det handler nok mest om hvad han er vant til.

  Hvis vi nu havde en god stor have, så er jeg ret sikker på at Figo ville få få færre ture - især aftenturen ville jeg nok springe over, men der går vi alligevel bare en tur op og ned af gaden som det er nu smiley


 • #40   8. sep 2019 Jeg kender én, der forsøgte at lære sin hund (cocker) at besørge på altanen, til trods for at de altså havde en have. Men så skulle man have bukser på og ned af trappen... Ja... Det er ikke engang løgn.

  Jeg tænkte faktisk på tråden i dag, da jeg sad og lugede i bedet. Liva sad bare og stirrede på mig, sådan creepy stirren, hvor jeg vidste, at hvis jeg drejede hovedet, så var hun der stadig. Hun sad bare og ventede på, jeg havde tid til hende smiley For vi havde jo ikke allerede været ude og træne om morgenen! Åndsbolle...


 • #41   8. sep 2019 Jeg går som oftes 3 ture med padden om dagen.
  Så i princippet behøver jeg ikke haven. Men er virkelig glad at for jeg her den om sommeren smiley


 • #42   8. sep 2019 Jeg er temmelig glad for, at jeg ikke skal finde halsbånd frem, lige når jeg er stået op. Det ville jeg føle mig forpligtet til, hvis hundene ikke kunne gå i haven for at morgentisse - hvis de skal dette. Så jeg stemmer i med Martine. Mine havehunde får ikke en tur halv seks - syv. De må vente til henad otte, hvor jeg har fået en kop kaffe eller tre smiley

  Kela er udsøgt glad for at have haven, så hun kan sidde i halve evigheder og vente på, at et af de stedlige egern MÅSKE kommer ned til hende fra et træ ( smiley smiley ). I skoven gider jeg ikke stå og vente på, at hun er færdig med den, noget meningsløse, beskæftigelse smiley


  profilbillede
 • #43   8. sep 2019 Det var bestemt ikke ment, som at I som er berigede med en have, er dårligere hundeejere. Jeg tror bare at JEG skulle blive doven - og man drager jo ofte konklusioner alt efter hvordan man selv ville håndtere situationer smiley vi havde have da Juno var hvalp, men den blev ikke brugt til at tisse i - for så blev svigerfar ikke glad smiley

 • #44   8. sep 2019 Går folk virkelig ture med deres hunde tre gange om dagen?
  Wauw, det er faktisk ret sejt smiley

  Jeg kan ikke komme på noget mere kedeligt - eller jo, det kunne jeg nok - end at gå de der ligegyldige ture hvor hunden bare skal ud at tisse og snuse og .. nej, dem er jeg virkelig glad for at jeg slipper for, det er imo uinteressant så det brager.

  Jeg nøjes med de ture, hvor jeg kan køre til stranden og gå et par timer, eller min yndlingsskov ved Frederiksdal og bare vade afsted. Det er bare sjældent jeg kører derop, for der er 1½ time hver vej.

  Så ja, jeg er helt tydeligt en doven hundeejer, der lukrerer mere end godt er på vores have smiley


 • #45   8. sep 2019 Jeg tænker man er nød til det når man ikke har en have, Martine, så det er der jo nogen der gør smiley

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 13 Emner: 42 Svar: 3.283
  #46   8. sep 2019 Det bedste ved at have en have, er at man kan kaste foderet ud i den.

  Det gør at min han bruger sådan cirka 20-25 minutter på at spise, i stedet for de der 2-3 minutter.

  Samtidigt har han en fest, for jeg forsøger at "gemme" maden alle mulige steder.

  Noget lægger jeg endda så han har meget svært ved at nå det, og så kan han snildt bruge en time på at udtænke en metode.

  Foreksempel har han lært sig selv at ryste nogen træer der står, for de er sådan formet at han simpelthen ikke kan nå ind til midten af dem og tage maden der.


 • #47   8. sep 2019 A-S

  Det gjorde jeg også, endda mere tror jeg, da jeg boede i lejlighed - det er man jo nødt til smiley

  Jeg tænker her på de, der HAR en have, og stadig vader de der 3 ture om dagen.


 • #48   8. sep 2019 Ja okay, det ville jeg nok heller ikke altid gøre, hvis jeg havde have.
  Når Coco bliver passet er noget af det jeg sætter ALLER mest pris på, at jeg bare kan glide fra sengen ud i køkkenet og få morgenmad uden ABSOLUT først at skulle have tøj på og ud med Coco smiley


 • #49   8. sep 2019 Junior ville helt sikkert elske at have en have, men det er ikke en mulighed for mig.

  Jeg ELSKER at gå ture... står gerne op ved solopgang og nyder roen... elsker byen, men elsker de rolige morgener. De 2 timer, hvor vi går morgentur på fælleden/i skoven/på stranden er den bedste tid på dagen for mig.. og tror ikke Junior er utilfreds smiley


 • #50   8. sep 2019 Louise

  Jeg har det nøjagtigt som dig....
  Elsker disse morgener ved havet til solopgang...
  Starter os dagen med et par timers gå tur... elsker mine ture med hundene


 • #51   8. sep 2019 Mine får ikke 3 faste gåture om dagen.
  Jeg har det lidt sådan at der også er andet i livet for hundene end de samme ture op og ned af vejen ved huset.
  Men samtidig har jeg det også sådan lidt, jeg købte hus med stor indhegnet have ude på landet af hensyn til mine hunde, hvorfor skulle vi så ikke bruge den?
  Jeg elsker så at tage dem med i bilen og kører ud til spændende steder hvor vi så går.
  Jeg bor som sagt ude på landet og det betyder at når jeg går ud af min indkørsel, ja så kan jeg gå til højre eller venstre og ikke så meget mere.
  Jeg har det sådan at praktisk talt alle racer kan bo og trivedes i lejlighed. De skal alligevel ikke aktiveres der.
  Og ja jeg bor i hus med have og ville aldrig i livet undvære haven for mine hundes skyld, men jeg startede altså med at bo i lejlighed de første to år af Zentas nu 12,5 årige liv og tænker der var en smule mere gang i hende dengang og det gik helt fint.


 • #52   8. sep 2019 Altså Junior HADER ture op og ned af gaden... men det gider jeg heller ikke.

  Vi kører og går nye steder næsten hver dag... og det er tydeligt at der er steder han elsker at komme.

  Han ville ikke trives med en "kedelig" have hver dag, og ingen lange ture i skov/på strand osv ... han elsker sine ture ligesom jeg elsker dem.

  Vi kører sydpå snart, og han liver simpelthen helt op, når vi vandrer i bjergene.


 • #53   8. sep 2019 Jeg har tit fået at vide hvad jeg skal med den store grund når jeg nu går så meget med hundene... smiley
  Sikkert også mange der har tænkt... har hun ikke andet at lave end at gå med de hunde smiley
  Men nu har jeg jo også masser af tid in hverdag til dem


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 14 Emner: 54 Svar: 4.802
  #54   8. sep 2019 Det med ture er faktisk det bedste ved at bo i København, her er konstant nye ture man opdager rundt omkring smiley

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #55   8. sep 2019 Jeg ville slet ikke kunne undvære at skulle ud at gå flere gange om dagen. Det er så i skov,eng og stranden. At gå i byen eller på en befærdet vej finder jeg ingen fornøjelse i.

  Altså ingen forskel fra dengang jeg boede i lejlighed.


 • #56   8. sep 2019 Mine hunde får tre ture dagligt pt. fordi jeg skal tabe mig smiley smiley smiley
  Normalt får de kun to.

  Morgenturen er i skoven langs Farum sø og på marken, når den ikke er tilsået. Det er SÅ fantastisk at være begge steder (forholdsvis) tidligt. Den sidste uge har jeg, bortset fra en enkelt dag, mødt en mår på marken hver morgen. Hjortene står og græsser hér - og i morges var der brunstråben i lange baner. Det er rent zen smiley

  Aftenturen er gerne ved Furesøen - eller en anden del af skoven ved Farum sø. Det er aldrig samme sted som morgenturen. Det gider vi ikke - hundene og jeg smiley

  Middagsturen veksler mellem steder længere væk. Vi er så priviligerede her i Farum, at der er et utal af lækre steder - inkl. 4 GODE hundeskove/friløbsområder indenfor 15 minutters biltur.
  Vi er også ret vilde med området ved den gamle grusgrav. Her har jeg set havørne - og forleden plukket havtorn.

  PS. Men hundene er STADIG glade for at have haven døgnet rundt smiley


  profilbillede
 • #57   8. sep 2019 Hver sin lyst smiley

  Jeg træner derimod flere x dagligt. Idag var det inden jeg kørte til Hestens Dag, og lige nu, efter jeg kom hjem igen.
  Elsker at træne - at gå "ligegyldige tisseture" - not so much smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 14 Emner: 54 Svar: 4.802
  #58   8. sep 2019 Kan kun være enig, aftentisseturen synes jeg er så træls! Især nu hvor vi går den mørke, våde og kolde tid i møde - åh hvor jeg ville ønske en have der! smiley

  Morgenturen er ok, der får jeg lidt frisk luft inden en dag på kontoret og eftermiddagsturen er en god blanding af gode gåture, let træning og leg eller boldspil smiley her fra en dejligt tur i Frederiksberg Have smiley


  profilbillede
 • #59   8. sep 2019 Ja jeg træner også på mine ligegyldige ture... og synes faktisk alle 3 eller 4 ture er gode. Jeg ville være ked af at skulle være foruden mine 10 km med Junior.

 • #60   8. sep 2019 Heldigvis er der jo ingen, der behøver at være foruden deres gode lange ture, bare fordi de har have. smiley

 • #61   8. sep 2019 Louise prøv at lade være med at være så fintfølende, og læse hvad jeg skriver.

  FOR MIG er det ligegyldige ture, for dig betyder det meget .. og ???

  Det er skide trættende, når folk bliver tøsefornærmede - du kender min debatform så hvis den driller, så bliv ude at mine tråde smiley

  EDIT - ikke "mine" tråde, fik lige blandet det lidt sammen, sorry.
  Men gør som Martin - hop mine indlæg over. Jeg har haft en hård barndom .. det er ikke så nemt smiley


 • #62   8. sep 2019 #60

  God pointe smiley


 • #63   8. sep 2019 Selfølgelig Martine smiley

 • #64   8. sep 2019 Tak smiley

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #66   8. sep 2019 Men hvorfor skal alle gøre som en selv. Man skal da gøre det som man finder bedst og som hunden trives med. Vi snakker om folk der bruger meget tid på deres hund og har en interesse i at den er i god form.

  En jagthund der bliver trænet meget og kommer med på jagt. Det er så ikke godt nok hvis ejeren ikke går x antal gange om dagen.

  Måske man skulle være glad for at der er mennesker der stadig bruger tid på det deres race er avlet til.


 • #67   9. sep 2019 Elsker også stilheden herude når solen står op og hundene løber og hygger sig smiley


  profilbillede
 • #68   9. sep 2019 "Måske man skulle være glad for at der er mennesker der stadig bruger tid på det deres race er avlet til."

  Har nogen sagt et eneste negativt ord om træning eller jagt, Max?

  Forleden morgen mødte jeg en mand, der IKKE nød sin luftetur med hunden - som heller ikke så ud til at nyde det. Manden trak afsted med kræet, der ikke fik lov til så meget som at snuse til et græsstrå smiley smiley


 • #69   9. sep 2019 Der er vel hellere ingen som siger at alle skal gøre som en sekv smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 14 Emner: 54 Svar: 4.802
  #70   9. sep 2019 Isabelle, dem ser jeg også en gang i mellem. Dem som stæser afsted med hunden småløbende i snoren og som ingen mulighed har for at snuse, selvom den ihærdigt forsøger at få sniffet lidt i farten.

  Altså hvis Figo og jeg skal et sted hen og vi er for sent på den så går vi også sådan, men at hver gåtur er sådan forstår jeg ikke man gider.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #71   9. sep 2019 Det er da tydeligt, at man er kritisk over for folk,der bruger tiden på træning og ikke gåture. Altså et par stykker i det mindste.

  Det er ikke godt nok. Hunden skal også ud at gå ture. Altså ligesom jeg selv gør. Det er da at sige, at det man selv gør er det rigtige.

  Jeg finder holdningen totalt forfejlet. Der er masser af hunde som har et kedeligt liv. Også hunde der kommer ud at gå dagligt. Hvorfor så bruge tid på at pege fingre af folk der bruger deres hunde så aktivt.

  En hyrdehund der får lov at arbejde hver eneste dag med det den er avlet til. Det er altså synd at den ikke kommer ud at gå ture ligesom jeg gør med min. Det er bare for dumt.


 • #72   9. sep 2019 "Det er da tydeligt, at man er kritisk over for folk,der bruger tiden på træning og ikke gåture. Altså et par stykker i det mindste."

  EN er lidt kritisk overfor ingen lufteture, hvis man træner.
  Du fordrejer simpelthen, Max. Jeg forstår ikke helt hvorfor. • #73   9. sep 2019 Min hund vil da langt hellere træne end at blive luftet. Skal vi gå lange ture, så er det udelukkende mit behov.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #74   9. sep 2019 72. Det gør jeg da ikke. Der er jo folk som er enige med den ene. Altså er man ikke kun en med den holdning. Og lidt kritisk. Det er da tydeligt hvad der menes.

  Så hvem er det lige der fordrejer.


 • #75   9. sep 2019 To er enige med en tredje i, at det er godt med lufteture, SELV OM MAN TRÆNER - SAMMEN med træningen.
  Du laver det om til at være kritisk overfor træning, hvilket Vax' indlæg jo på ingen måde er.


 • #76   9. sep 2019 Jeg kan ikke lige finde hvor der er nogle som skriver at det er bedre at gå med sin hund end at træne. • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #77   9. sep 2019 75. Overhovedet ikke. Jeg får det til at være kritisk over for folk der bruger deres tid anderledes. Altså at træne frem for gåture hver dag.

 • #78   9. sep 2019 "Jeg får det til"

  En tolkning, jeg ikke ser andre lave smiley
  Jeg oplever heller ikke, at Martine er kritisk overfor folk, der går ture frem for at træne. Hun gider bare ikke den måde at holde hund(e) på.


 • #79   9. sep 2019 Hold da kæft, hvor er det dog ufatteligt, at læse dit indlæg Vax .. og så er du ooouuuuttt ...

  Jeg skriver jo lige præcis at jeg går med mine hunde - jeg skriver at jeg elsker de lange ture på stranden - jeg skriver at jeg nyder at køre til Nordsjælland i min yndlingsskov og bare vade .. og så skal jeg læse dit tåbelige indlæg om, at i hesteverdnen, DER kan man finde ud af at bååååde skridte og og og .. så når jeg ikke gør det (for det kan man jo tydeligt læse i det jeg skriver med strand- og skovtur) - så er jeg bare ikke ligeså sej og dygtig som de der hestemennesker!

  Fuck, hvor I dog bare læser det I synes der skal stå. INTET sted skriver jeg, at jeg ikke går ture med mine hunde - jeg skriver derimod, at jeg IKKE går - og nu kommer det ord, som VIRKELIG falder jer for brystet - ligegyldige lufteture, fordi jeg har en have. Så kan jeg med rigtigt god samvittighed bruge den - fordi jeg ikke gider de der "nu skal du ud at snuse, tisse, skide og gøre dig ren inden jeg skal på arbejde" ture.

  Hold kæft, hvor tingene bliver fordrejede smiley

  Jeg havde en hund, der efter en operation, skulle GÅ TURE I SNOR i .. vistnok 6 uger .. og GOSH !!! Det GJORDE jeg sq !!!!!
  Men de var jo så heller ikke ligegyldige, de var doctors orders.

  Jeg bryder mig ikke om tisseture - jeg er ikke nødt til at foretage dem - jeg har en have til det formål.
  Jeg gider derimod godt at tage til stranden og gå tur .. shoot me ..

  I er dælme piece of work et par af jer smiley


 • #80   9. sep 2019 "Jeg bryder mig ikke om tisseture"

  - og værre endnu er tisseture, hvor hunden SKAL tisse - og gøre det i en suppeøse, fordi der skal tjekkes for blærebetældelse smiley smiley


 • #81   9. sep 2019 #80

  Så er der jo - alt andet lige - et formål smiley


 • #82   9. sep 2019 Jo ja - men jeg hader det af et ærligt hjerte, fordi jeg har sådan en stædig hund, der ikke gider tisse, når jeg render rundt med en suppeøse smiley smiley smiley smiley

 • #83   9. sep 2019 Jeg har en kort periode mens jeg studerede haft hund i en lejlighed uden have. Jeg synes det var rigtigt trælst at skulle traske ud med hunden hver gang den skulle tisse smiley
  Så hurtigt det var muligt flyttede vi i hus med have. Det betød nu ikke at mine hunde ikke fik ture og ikke blev aktiverede. Alle mine hunde gennem tiden har vist altid fået rigeligt med aktivering og stimulering smiley
  Nu bor jeg på et lille landbrug med 5 Ha. Hele herligheden er hegnet ind og hundene NYDER det. De elsker at kunne rende rundt på egen pote og gøre 'hundeting': pt er der mange mus der er blevet hjemløse på de omkringliggende marker, så de jagter mus til den store guldmedalje smiley . De får stadig deres morgentur i omegnen på 1 times tid - den tur vil jeg ikke undvære; det er sådan en dejlig start på dagen. Om eftermiddagen går vi ofte blot en 'tisserunde' på marken så de lige får luftet sig. Vi træner som regel et eller andet hver eftermiddag/aften (pt står den på spor da jeg har så dejligt mange stubmarker til min rådighed lige omkring vores ejendom smiley ). Jeg NYDER de ture rundt på marken, hvor man bare siger 'kom vi skal ud og tisse' og så går ud af hoveddøren uden snore eller halsbånd. Hundene tosser rundt og leger og får gjort det de skal og jeg får tømt hovedet. Jeg går ikke aftentur med mine hunde; de bliver lukket ud og så bruger de lige et par minutter på at få tisset. En sjælden gang imellem tager vi en runde inden vi går i seng ude på marken for lyttet til nattens lyde (pt er der ugler der tuder og flagermus der drøner rundt om ørene på en) eller nyde en flot stjernehimmel.
  Jeg ville aldrig bytte det for en lejlighed og får at være helt ærlig så tror jeg faktisk heller ikke at mine hunde vil smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 14 Emner: 54 Svar: 4.802
  #84   9. sep 2019 Ingen tvivl om at Figo gerne ville bytte vores lejlighed for det du beskriver Mette, men det vil jeg desværre for ham ikke smiley

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 13 Emner: 42 Svar: 3.283
  #85   9. sep 2019 Det skrevne sprog er svært.

  Jeg var bare så imponeret over at Vax kunne både træne og gå ture, det er da lidt sejt.
  smiley

  Min træner jeg ikke rigtigt med mere, han kan det han skal. Til gengæld går vi en del ture.

  Men det er jo grundet mit arbejde at det er en mulighed, og så at jeg lader ham halvt bestemme selv. Han kommer selv og siger til når han vil.

  Nogen gange er det 4-5 gange om dagen, og andre dage (som i dag), er det nul indtil videre. Det regner.... smiley


 • Daniel M
  Daniel M Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 18
  #86   11. sep 2019 De er lidt som en Schæfer, jeg har også en schæfer i en lejlighed, og har altid sørget for at aktivere og motionere hende,
  Hvis man ikke aktivere det vi kalder arbejdshunde bliver de total destruktive og ødelægger nok alt..
  Maller kan sagtens klare at være i en lejlighed smiley


 • #87   11. sep 2019 ... og det ved du, fordi du har haft en masse maller i lejlighed .. eller er din "erfaring" udelukkende udfra hvad du har hørt .. fra andre, der heller ikke har haft racen, men alligevel ikke er for fine til at bralre løs om deres know-how .. eller hur? • Daniel M
  Daniel M Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 18
  #88   11. sep 2019 Har haft malle Ja, og har også hørt det fra andre, og det er sgu ikke for at skyde racen ned.. jeg elsker arbejdshunde.. Det jeg mener er at de skal bare aktiveres og det burde du sgu vide bedre en nogen anden, ellers bliver de destruktive, og det er så ikke kun maller der gør det, det gælder også andre hunde der ikke får den form for aktivering de skal ha..

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #89   11. sep 2019 Jeg har mødt et par stykker,som har haft deres hunde i hundegård,alene af den grund at hundene trives bedre der. Der er bare sådan det var og ikke noget med manglende aktivering at gøre.

  Den løsning har man jo ikke i en lejlighed. Jeg mener ikke man kan sætte det så enkelt op. Nok aktivering=ingen problemer. Og det er gældende alle racer.


 • Daniel M
  Daniel M Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 18
  #90   11. sep 2019 Jeps, altså måske jeg skulle læse teksten lidt bedre igennem, for var i den tro at det var det som i var inde på... men jeg har som sagt haft malle før, og jeg kender en pokkers masse med maller da det er en meget populær tjenestehund i forsvaret og det er der jeg træner med hundene.. ville egentlig bare nævne lidt om hvad mange har snakket om omkring deres erfaringer med generelt hunde i lejligheder..

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #91   11. sep 2019 Alle hunde skal jo på et plan aktiveres for for at trives. Det kan ingen vil være uenige i. Jeg tror at tanken kommer ved at man ikke har set eller prøvet at have en hund der er anderledes en "normalt".

  Så er det bare et ? Om at aktivere for hunden skal jo bare hvile når den er hjemme.


Kommentér på:
Malinois i lejlighed

x