{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
816 visninger | Oprettet:

Den danske dyrlægeforenings udmelding om gadehunde {{forumTopicSubject}}

Jeg syntes helt klart, at det er dejligt, at de er kommet med en udmelding.

Jeg håber, at der bliver gjort noget ved det.

Desværre er det bare knap så eksotisk at sige, at man har en hund fra Brande dyreinternat kontra en græsk gadehund.

http://infolink2019.elbo.dk/Dvt/dokumenter/doc/18641.pdf


Kommentarer på:  Den danske dyrlægeforenings udmelding om gadehunde
 • #1   4. nov Hopper man til tabellen på sidste side, så er konklusionen jo klar: danske dyrlæger mener ikke at der skal importeres gadehunde til Danmark.

 • #2   4. nov Jep, og det kan jeg kun bifalde.

  Jeg håber jo så bare at alle de organisationer der findes som tager gadehunde til dk i stedet bruger deres tid, penge og resourcer på at hjælpe gadehundene i deres hjemland.

  Og så gad også godt, at folk der gerne vil hjælpe nødlidte dyr som mangler et hjem kiggede på de danske internater mv. selvom det ik er så eksotisk.


 • #3   5. nov Nu tror jeg ikke, at der går så lang tid før end at de bliver forbudte ligesom i Norge.

  For når DR tager et emne op, er der altid en eller anden politiker der gerne vil score lidt stemmer:

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/danskere-er-vilde-med-gadehunde-dyrlaeger-er-bekymrede?fbclid=IwAR2p68dg_TnA8e-cGDCuPbPUgyoAqqh2faqr1Mjthz9Z2UGhVhryvcWb14E


 • #4   5. nov Jeg kan ikke åbne dokumentet, af én eller anden årsag. Men har de en definition på gadehunde? Og er der overvejelser omkring oprindelseslandene? Eller er indstillingen ens for alle?

 • #5   5. nov Hvad med her Karina: https://bit.ly/2oPL7XG ? smiley

 • #6   5. nov Det virker - tak smiley

 • #7   5. nov Martin -tænk jeg tænkte ligefrem at ikke en politiker kommer til at berøre emnet.
  Der har lige floreret video af to små Shih tzu med en dødsdom overhovedet og masser af mugne mennesker til følge.
  Ikke om jeg tror nogen tør sige højt lige nu at de vil forbyde import af gadehunde pga. risiko for eksotiske sygdomme.


 • #8   5. nov @Ginne.
  De fleste mennesker er jo trods alt ikke hunde mennesker. Plus dem der er, tja de fleste hundeejere ved jo også bedre....

  Det ved politikerne jo også godt, ellers var hunde loven jo aldrig kommet.

  Så det tror jeg, at der nok skal være en der er hamrende ligeglad med.

  Heldigvis vil jeg ikke lægge skjul på. Det er så dumt at importere den slags, bare for at få det bedre med sig selv (der er mange andre måder).


 • #9   5. nov Jeg har en græsk hittehund og ved i alle hvorfor?
  FORDI JEG IKKE KUNNE FÅ EN HUND FRA ET DANSK INTERNAT, DA JEG BOR I LEJLIGHED
  Og min hund er både sund og rask og med et godt gemyt


 • #10   5. nov @Maj-Brit.
  Yep, den tror jeg på...

  Kun ejere der bor i et hus, kan få en omplacering i Danmark.

  Men på trods af at jeg ikke tror på det vrøvl, må du få denne. smiley

  PS: Bare fordi jeg elsker det skøre Redneck musik:

  https://www.youtube.com/watch?v=u-BqgHfeZss&list=RDu-BqgHfeZss&start_radio=1 • m p
  m p Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Svar: 24
  #11   5. nov Kunne du heller ikke købe en hund bed en opdrætter?

 • Line K
  Line K Tilmeldt:
  aug 2015

  Svar: 2
  #12   5. nov Godaften..

  Jeg er en pige i midten af 20erne som har været så heldig at få lov til at adoptere en gadehund som min første egen hund. Hun er sund og rask og har et godt gemyt.

  Jeg adopterede hende for små 4-5 år siden da jeg gerne ville have hund igen og der var ikke en mulighed for at få en fra et dansk internat.

  Fordi jeg ikke har den erfaring de danske internatter søger til deres hunde.. Så selvom man gerne vil så kan alle og enhver ikke adoptere fra et dansk internat som jeg synes bliver brugt rigtig meget i emner som handler om gadehunde. Jeg ville da elske at adoptere en fra et dansk internat hvis muligheden blot var der.


 • #13   5. nov Martin, Maj-Britt er nu ikke den eneste, der har oplevet at blive afvist af danske internatter, fordi hun ikke havde hus med have. Jeg har i hvert fald gennem tiden i HG læst om flere med samme oplevelse, så inden du gør for meget grin af påstanden, skal du måske lige tjekke op på den en gang.

 • #14   5. nov Før min nuværende hund gik jeg til internaterne i Danmark. Men blev afvist da jeg var ung og ikke havde børn endnu, og de hunde jeg gerne ville interviews til skulle ikke ud til børnefamilier, og internaterne troede ikke at jeg ikke snart ville få børn fordi jeg var i mine 20’er. Tænk 4 år senere og jeg har stadig ingen børn...og til en anden hund blev jeg afvist fordi jeg var for ung og damen troede ikke på at jeg forstod hvad det at have en hund der skulle arbejdes med (almindelig lydighed) bestod af. Året efter fik jeg min egen hund fra fantastisk opdrætter og træner nu PH og elsker det.

  Synes jeg det er fint at de danske internater har høje krav? Ja! Men samtidig var jeg utrolig ærgelig over at jeg ikke kunne få hund dengang da de sagde “jamen du kan ikke garanterer at du ikke vil få børn i fremtiden” nej det kunne jeg jo ikke...eller fordi jeg ikke kunne forstå hvad træning indebar da det ville være min første hund, også selvom internats hunden var “problem fri”...

  Med det kan jeg jo godt se hvorfor mange vender til gadehunde i stedet. Det er meget nemmere end fra DK. Min veninde blev afvist da hun boede i rækkehus uden have. Hun har haft hund hele livet og er utrolig dygtig til hundehold.

  Men jeg er også (næsten helt) imod gadehunde i dk primært fordi jeg er paranoid for sygdomme og har mødt aaaalt for mange gadehunde som ikke er kommet ud til gode nok familier som har midler nok / forstand til dem og derfor er de forblevet skræmt, aggressive (både overfor hunde og mennesker) og kan dårligt nok gå en tur uden at bryde sammen af angst. Men når det så er sagt, så kender jeg også en lille håndfuld utrolig dejlige og fornuftige gadehunde som er kommet hjem til nogle gode og fornuftige mennesker som har været utrolige dygtige til at vende dem til det danske “hundeliv.” Så jeg er liiidt splittet på emnet.


 • #15   5. nov Der må være forskel på internater, kender til et par, udviklingshæmmet, der bor i lejlighed, der adopterede en stor ung blandings hund fra et dansk internat.

 • #16   5. nov Maya, ja det lyder da virkelig som en god ide.

  Helt sikkert, der er forskel på internater, lige så vel som der er forskel på opdrættere og for den sags skyld også de foreninger, der importerer gadehunde.


 • #17   5. nov Jeg kender også til både succes historier vedr. gadehunde, og historier, hvor man virkelig tager sig til hovedet og undrer sig over, hvad der foregår i den organisation.

 • #18   5. nov De klarede det nu fint, en super fin hund.

 • #19   5. nov Nu er der generelt rigelig med omplaceringshunde f.eks på facebook.
  Og private har meget forskellige krav så det burde absolut ikke være noget problem at få en dansk genbrugshund selvom man ikke opfylder internatets krav. Blot man er ansvarlig hundeejer selvfølgelig.

  Jeg mener problemerne med gadehundene skal løses i deres hjemlande. Pres på deres regeringer så der kommer regler på området.
  Find ansvarlige hundehjem i hundens hjemland.
  Neutraliser eller afliv så problemet ikke bliver større.


 • #20   5. nov Enig AG! Der er nok hunde i danmark selv udenfor internaterne.

  Mit problem dengang var at jeg ikke rigtig kendte til omplaceringshunde på det tidspunkt, især ikke dem på facebook. Jeg troede kun man kunne finde en "genrbrugs" hund på internaterne eller gennem bekendte eller nogen som kender nogen som kender...


 • #21   5. nov @Lene N.
  Fordi nogen er blevet afvist af X grund, kommer jeg altså ikke til at skifte holdning.

  Jeg har selv oplevet at blive afvist af en avler af en race, fordi at jeg valgte at få en omplacering efter at personen havde godkendt mig til at få en hund fra deres kuld.

  Den slags historier, vel der vil altid være, og jeg ved at det er af godt hjerte. At det er nemmere at få en gadehund, gør det da ikke bedre at importere den slags i mine øjne. Nærmest tvært i mod.

  Ja, der er sikkert nogen der får et nej af X grund, men det gør ikke til en standard.

  Nej, lad os nu bare holde dem ude af landet.


 • #22   6. nov Jeg hørte godt nyhederne i middagsradioen om bekymrede dyrlæger, der ønsker en lov omkring de udenlandske hunde. Den vil jeg hilse velkommen. Jeg føler så meget med de stakkels dyr, men Danmark skal ikke bruges som skraldespand for dem. Jeg siger ikke, at der sikkert er mange søde og raske hunde i mellem. Et par der ikke er det, er dog et par for meget. Desuden er det ikke kun sygdomme der bekymrer. Det er også deres sind, der har vakt bekymring.

  Jeg kan til dels godt forstå internaternes afvisning af nogen. Nogen af hundene har bagage med. Andre har ikke. Fælles for dem er, at de hjem nr 2, 3 eller mere og de derfor har et kæmpe ansvar overfor hundene, at de skal til deres sidste hjem.

  Desuden bugner det af genbrugshunde på dba, gulogratis og diverse fb sidder. Så man behøves ikke at ty til gadehunde, fordi man afvises hos internaterne.

  Jeg har haft 1 hund fra et af DB’s internater. Jeg bor i lejlighed, alene, kørestolsbruger men der var intet problem. De var ikke engang de 2 gange jog kom for at gå tur med den. Så det kan også ligge i den modsatte ende af skalaen, for hvor svært/nemt det er, at adoptere en hund fra dem.


 • #23   6. nov @Palle.
  Fed kommentar, du er lige opgraderet til en Polsk Cover sang. smiley

  Jeg er så enig i det du skriver....

  https://www.youtube.com/watch?v=rxZG5PCoa4s&list=RDu-BqgHfeZss&index=19


 • #24   6. nov Martin. Tak for sangen. Den er så fed smiley

Kommentér på:
Den danske dyrlægeforenings udmelding om gadehunde

x