{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.646 visninger | Oprettet:

døv hvalp {{forumTopicSubject}}

Baby's opdrætter står i den situation, at en af hendes 10 uger gamle chinese crested hvalpe, viser sig at være døv.

Det er en helt uventet situation, og derfor forsøger jeg at hjælpe med at finde en god familie til det lille myr.

Men hvordan finder man den rigtige familie, til en døv hund?
Hvad kræver det af kommende familie? Hvad kan konsekvenserne blive for den lille?
Hvordan lære man den bedst muligt tegnsprog? (syntes at mindes en herinde, der "ringede" til sin døve hund som indkald)

Han skulle jo helst få mest muligt ud af livet...


Kommentarer på:  døv hvalp
 • #1   8. nov 2019 I vores race kan det dukke op og jeg ved at en opdrætter har givet en døv hvalp gratis væk. Den er kommet med én af sine kuldsøskende. Det fungerer super godt. Vigtigt i min optik er, at den kommer et sted hen med min én anden hund.

 • #2   8. nov 2019 Som jeg forstår det på opdrætter, vil hun heller ikke tage noget for ham.

  Hun ønsker også selv, at han kommer ud i en familie med en anden hund med god erfaring.

  Men den slags familier hænger nok ikke på træerne.


 • #3   8. nov 2019 Er den helt døv eller kun ensidigt?

  Tænker umiddelbart at tegnsprog ikke er det store problem - mange mange ejere bruger jo håbdtegn som kommandoer og hunde er seje til kropssprog, så den del ville jeg ikke være bekymret for.

  Ift indkald tænker jeg, at man jo kan få el-halsbånd, hvor stødfunktionen kan slås fra, så det kun vibrerer - det kunne da være en mulighed. Og så tænker jeg starte som ved alt andet indkald, indenfor, tæt på osv og lære vovse, at vibrer = godbid.


 • #4   8. nov 2019 en skam jeg ikke skal have hund ellers ville jeg gerne have taget sådan en hvalp.

  gik i skole med en der havde en døv velfungerende hund.

  han kunne ikke slippes steder uden hegn pga hvis han nu tog fært. hun ahvde klikkertrænet ham med lysglimt og indlært tegnsprog og hans indkald var et stamp i jorden hvis han havde ryggen til

  det var slemt imponerende at se!

  jeg ville overveje at sende hunden til en der kan arbejde med ham. for alvor. lige som min veninde. de findes.


 • #5   8. nov 2019 De fleste hunde lære faktisk håndtegn før de lærer med lyd på smiley

 • #6   8. nov 2019 Ud til HL! smiley
  Jeg er sikker på, hun kan lære sådan en hund en masse godt.


 • #7   8. nov 2019 Han er helt døv.

  Hun vil jo gerne han kommer ud i en god familie hurtigst muligt. Hun aner intet om døvhed og hvordan man arbejder med sådan en hund.

  Og som i siger, så lære mange hunde nemt håndtegn. Baby er lært op med håndtegn. Så jeg tilbød selv at tage ham ind, og hjælpe med socialisering og de mest basale kommandoer, men kan godt se det nok bliver for mange flyt for ham.

  Han er glad og selvsikker ifølge opdrætter, så mon ikke der nok skal dukke en familie op til ham.


 • #8   8. nov 2019 Der er en gruppe på fb for folk med døve hunde (den er engelsk), jeg skal prøve, om jeg kan finde den.

 • #10   8. nov 2019 Tænker at du TS skal tage den ind og træne den, så er det nemmere at finde et passende hjem til den bagefter smiley

 • #11   8. nov 2019 Har selv en døv hund, der så er blevet døv med alderen, så alt basis var indlært mens han kunne høre.
  Men stadig så har jeg en del erfaring i gerne må trække på.

  Havde jeg ikke lige en flok gale BC hvalpe pt. så havde jeg gerne taget hvalpen ind, men bliver nok lige rigeligt for den.

  I bund og grund er det ikke så svært at have en døv hund. De mærker vibrationer i gulvet og er gode til at bruge næse og syn til at orientere sig mod ejer og omgivelser.
  Og hvalpen har jo været vant til det altid.

  Men rigtig, rigtig vigtigt den kommer ud til en anden hund der kan guide den lidt, min døve har SÅ godt af sin flok og orientere sig meget mod de andre hunde.
  Samtidig er han trænet med positiv forstærkning hele hans liv, hvilket betyder han helt naturligt forventer noget positivt fra mig, uanset hvad jeg gør.
  Og med en døv hvalp er den del helt afsindig vigtigt, fordi vi har behov for at de tjekker ind rigtig, rigtig meget for at kunne give signaler. Man kan jo ikke kalde på dem smiley

  Så derfor skal det være en familie der virkelig forstår at belønning for al kontakt er virkelig, virkelig vigtigt.
  Selve indlæring af øvelser og basis lydighed er sindssygt nemt, det er fuldstændig som med en hørende hund, bare med adskilte fysiske signaler. Det er først når man kommer til mere komplicerede øvelser at kropssprog alene kan blive for utydeligt, f.eks i de højere i klasser i LP og rally, hvor der sker meget på kort tid/setup kan være forvirrende og det kan være svært for hunden at afkode.

  Derudover oplever jeg stor set ingen problemer i hverdagen og min løber sågar løs både med og uden de andre hunde, fordi hans tjek ind er fuldstændig bundsolidt. Dog kun i kendte omgivelser hvor jeg ved han kan finde hjem hvis noget skulle ske.


 • #12   8. nov 2019 Det var Sara med Pallepop som havde en hund som blev døv af alderdom, hvor hun så indøvede indkald med en gammel tlf. Måske hun kan hjælpe med andre tips:)

 • #13   8. nov 2019 telefonen kom vidst først i brug da hunden til sidst både var døv og blind

 • #14   8. nov 2019 Jeg bruger en lygte som indkald om aftenen hvor Yoda ikke så nemt kan se mig - Lidt nemmere at fange opmærksomheden i haven i mørke med en lommelygte.

  Men ellers er det fuldstændig unødvendigt med lys hvis hunden har lært et rigtig godt tjek-ind signal fra tidlig alder.


 • #15   8. nov 2019 Jeg ville kigge på ventelisten om ikke der er en egnet familie til opgaven, og ellers søge i netværket.

 • #17   9. nov 2019 Den lille fyr har fået en familie smiley

  Tak for alle jeres råd!


 • #19   10. nov 2019 Ja.
  Han skal dog flytte til udlandet, så han får desværre en mellemlanding hos en kyndig hundeejer i indtil han er klar til at rejse. Her vil han blive socialiseret på bedste vis og få indlært det mest basale.

  Men så kommer han så også ud til en familie der kan dække alle hans behov smiley

  Og jeg er så heldig at jeg kommer til at følge ham de næste par uger, indtil han er klar til at rejse! Det bliver spændende at se hvordan han udvikler sig, og hvordan han trænes smiley


 • #20   10. nov 2019 Ja det var mig med nova med eget tlf nr.. og nej hun var ikke blind.. Hun var "kun" døv.. Hun led af mellemørebetændelse igennem sit liv pga arvæv pga hendes hvalpe tid. Og behandling af det måtte der desværre bruges skrap medicin som desværre kostede hørelsen til sidst. En hund der både er døv og blind skal over regnbuen i min optik.

  Godt hvalpen fik et hjem.


 • #21   10. nov 2019 ah okay, så havde jeg misforstået det smiley

 • #23   11. nov 2019 Det kan han ikke, fordi opdrætter ikke mener hun har viden nok, til at kunne træne ham og videre socialisere ham, når han er døv.


 • #24   11. nov 2019 Min gamle Carlson endte også som helt døv. Jeg brugte håndtegn istedet for verbale signaler. Det eneste der egentlig var lidt udfordrende var fremadsendelser. At gå løs med ham var ikke det store problem for han gik ADLRIG ret langt væk og holdt selv god kontakt og gik aldrig efter vildt eller andre hunde. Jeg har kendte to døve hunde gennem tiden. De har begge fungeret godt og haft gode hundeliv med massere af aktivetet
  Godt at hvalpen har fået et hjem smiley


 • #25   11. nov 2019 Kontakt de døveforening. Jeg srlv lige haft en døv cocker spaniel. Den er kommet er meget godt sted hel og Lykke . Mvh

 • #27   12. nov 2019 Så blev den lille fyr hentet af sin midlertidige familie. Sikke en charmetrold han er!
  Fuld af liv. smiley han opføre sig som en lille bjerg ged!


  profilbillede
 • #28   12. nov 2019 Og jeg forelskede mig i hans søster... Men nej! Ikke flere hunde!

  profilbillede
 • #29   12. nov 2019 Nåå, hun kan da dele kurv (og garderobe) med Thea smiley

 • #30   12. nov 2019 Sofia, det ville Thea elske! smiley

 • #31   13. nov 2019 Der er altså bare noget utroligt charmerende og CC'er. Håber virkelig der sniger sig en enkelt ind herhjemme en dag smiley

Kommentér på:
døv hvalp

x