{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
564 visninger | Oprettet:

Tulle&bebserne. {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige hft en evt. køber til en af mine hvalpe, men p.gr. Tulle er en genbrugshund, der nok for første gang i sit liv er stolt, og ved hun "slår til" som mor, har vi valgt at hvalpene kan beses efter dyrlægekontrol, når de er 7½ uge, og til afhentning 8½-10 uger efter deres udvikling.
Desværre har jeg dårlig erfaring med hvalpe, der udsættes for uro, Å er vokset op på en 4H gård og kan overhovedet ikke lide fremmede.
Købere bliver sure, når man beskytter mor og bebser, jamen vil kommende hunedejere ikke gerne have en glad og tryg hvalp?
Jeg er nok for pyldret, men Tulles næste kuld om et år skal også have en glad og omsorgsfuld mor!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tulle&bebserne.
  • #1   15. jul 2007 Tja...Sakkis kuld blev først annonceret, da de var 8 uger...kom videre da de var 10-12 uger... ;O)

  • #2   15. jul 2007 Kan godt se hvad du mener, men jeg ville nu også " gå igen" hvis jeg ikke kan se hvalpene når jeg kommer på besøg, for I har vel aftalt besøget ???
    Noget andet jeg studser over er at hvis dine hvalpe bliver påvirket af uroen pga tævens adfærd...Er det så okay at lave hvalpe på hende???


  • #3   15. jul 2007 Nej, jeg har hele tiden skrevet, at hvalpene først kan ses/købes i uge 29&30, så ingen aftaler.
    Nej Tulle er ikke nervøs, bare meget glad for de små, og det er hendes første kuld.


  • #4   15. jul 2007 Nå okay....Jamen så måtte de da forvente det ....

  • #5   15. jul 2007 Tja, jeg var nu personligt glad for at kunne følge Luna fra hun var 3 uger.. Dvs jeg ringede på hvalpene, da de var 1 uge gamle.. Så dem første gang, da de var 3 uger, så igen 5 uger og 7 uger og hentede hende da hun var 8½ uge.

    Det vil jeg også næste gang jeg skal have hund.. Synes det er interessant at følge dem, og også så sælger kan få et billede af, hvad jeg er for en person...


  • #6   15. jul 2007 De fleste opdrættere på nuffere " beskytter" mor og hvalpene de første 14 dage, og så er man også velkommen...

  • #7   15. jul 2007 Ja, kunne også udemærket forstå at jeg først kunne komme da de var 3 uger gamle.. Der var jo alligevel heller ikke SÅ meget at se indtil da:-)


  • #8   15. jul 2007 Ja, som Jeanette siger, så kan jeg også godt forstå at man ikke kan komme og se hvalpene før de er 3 uger.

    Men jeg tror ikke jeg ville købe en hvalp, hvis jeg ikke måtte komme og hilse på den før den bliver 8 uger. Jeg ville ganske enkelt undre mig over hvad opdrætteren prøvede at skjule for mig, siden jeg ikke måtte se dem.

    Og det skal ikke forståes som kritik, det er bare sådan jeg ville have det :o)


  • #9   15. jul 2007 der er såmænd ikke noget at skjule, andet end vi er i "byggerod" og har Tulle+bebs i den ene ende af soveværelslet, og at jeg arb. på hjem for unge handicappede, dvs. på "underlige tider",.

  • #10   15. jul 2007 Når jeg udvælger hund, så vil jeg have den ret at følge den.

    Kan jeg ikke det, så køber jeg andet sted.

    Jeg kunne ikke drømme om at bestille en hvalp ubeset. Jo, hvis det var bestemte linier jeg gik efter, men kravet ville stadig være at jeg kunne følge den.


  • #11   15. jul 2007 Jeg ville stadig hellere købe en hvalp, jeg har kunne følge fra start af..

    Men hvis I hele tiden har sagt at de først kan ses i den og den alder, jamen så er det jo købers eget valg, idet de vælger at købe hvalp hos jer.

    Jeg ville så ikke.. Men vi er jo heldigvis alle forskellige:-)


  • #12   15. jul 2007 Merete, Nej, du har jo skrevet, at det er for at lade Tulle og hvalpene have fred og ro.

    Jeg skriver det bare, som jeg ville se det, hvis jeg ledte efter hvalp. og jeg ville undre mig, over at jeg ikke måtte se hvalpene. Som skrevet, så er det ikke kritik, det er bare sådan som jeg og folk, jeg kender ville have det, hvis de skulle købe hvalp :o)


  • #13   15. jul 2007 Jeg ser helst ikke, at folk kommer forbi de første 3 uger, især pga smitterisiko, fordi hvalpe i den alder er meget modtagelig for alt muligt.

    Efter 3 uger er folk mere end velkomne, mener at det er en vigtig del af prægningen, at de møder fremmede mennesker, det er jo en stor del af deres kommende liv, at de skal kunne accetere at der kommer fremmede uden at de f.eks går i panik eller lign. De fleste hvalpekøbere vil gerne følge deres hvalp, og det er på den anden side også rart for hvalpen, hvis dens nye familie har været og hilse på op til flere gange, så de på en måde ikke er så fremmede mere, på den måde afhjælper man lidt, at hunden får et kæmpe chok, når den skal flytte til et nyt hjem væk fra alt det den kender.

    Men kan selvfølgelig, når du har sagt/skrevet fra start af, at hvalpene ikke kan beses i 29 & 30, så ved de hvad de går ind til, og kan så også vælge hvalpene fra, hvis de synes at det er urimeligt. Så længe man er åben om sine besøgstider osv:-)


  • #14   15. jul 2007 Jeg kan ikke helt se hvor socialiseringen til fremmede kommer ind her?

    Den synes jeg er utrolig vigtig og skal begyndes hurtigt.


  • #15   15. jul 2007 Mine hvalpekøbere kommer og går her i huset hver uge fra hvalpene er 4 uger til de rejser når de er 10 uger. Det er stor fordel for både den nye familie og hvalpen, at de kender hinanden, både på stemme og lugt. Jeg kunne aldrig finde på at købe en hvalp jeg ikke kunne se før afhentning


  • #16   15. jul 2007 Vi besøgte Cille fra hun var ca. 4 uger 1 gang om ugen, så hun kendte os, da hun skulle med hjem. Det synes jeg var en kæmpe fordel også for Cillefisen, for hun var slet ikke ked af, at komme med hjem.

  • #17   15. jul 2007 Kan det iøvrigt ikke være et problem, at vælge hvalpen tidligt ? Nogen egner sig bedst til et temp. og andre til et andet. I Sakkis kuld var der fx en hvalp, der sku bruges til redninghund. De valgte så en hund, der var meget fremme i skoene. Opdrætter selv valgte den mest "besværlige" og frække hvalp. Jeg fik iøvrigt en medium "dominant"... Hvor tidligt ka man være sikker på disse træk ?

  • #18   15. jul 2007 Sus: Luna blev ikke valgt til mig, før hun var 5 uger.

    Indtil da var det egentlig meningen at jeg skulle have "2'er" tæven. Bertha hed hun.. Men efterhånden som vi fik snakket både ved mine besøg og alle de mange telefonopkald, jeg foretog (*GG*) fandt de ud af at Luna (Blis) var den tæve, der passede til mig.

    Så i de første 4 uger (fra jeg ringede første gang) fulgte jeg sådan set hele kuldet, men med en smule ekstra fokus på Bertha.. Selvom jeg faktisk havde forelsket mig i Blis ved det første besøg..

    Men hvor tidligt man kan være sikker ved jeg ikke. Jeg regner med at få lavet en hvalpetest på den næste hvalp.


  • #19   15. jul 2007 I Alberts kuld var der første vælger på, derfor måtte vi andre vente til denne hvalp var valgt. Når det drejer sig om udstilling vælger man jo ud fra " eksteriøret" og håber på at man har valgt rigtigt ;o) Jeg valgte så 2 stk, som jeg gerne ville have hvis 1. vælgeren ikke valgte en af dem jeg kunne tænke mig....Albert blev faktisk fravalgt pga hans stille temperament ;o) Ja og nu går han så her.....

  • #20   15. jul 2007 Lyder da som en god idè Jeanette...det blev osse lavet her ;o)

  • #21   15. jul 2007 Sus, jeg går heller ikke ind for, at man vælger hvalp tidligt, faktisk vælger mine hvalpekøbere først deres hvalp, lige inden disse skal ID mærkes, dvs når de er omkring 7 uger. Så har man det bedste indblik man kan få i hvad hund hver hvalpekøber skal have, uanset om det er temperament eller eksteriør man kigger efter, selvom det selv i den alder er utrolig svært at vælge, da de jo udvikler sig meget også i den alder.

    Men jeg synes at det er en god ide at lade hvalpekøberne følge kuldet fra de er mellem 3-4 uger, således at hvalpene får en god mulighed for at møde fremmede og sådan at hver hvalpekøber "kender" sin hvalp, når de skal hente den, eller omvendt. Det er en virkelig vigtig del af prægningen på de små hvalpe.


  • #22   15. jul 2007 Lykke > det var lige det, jeg ville ha fat i ...;o)

  • #23   15. jul 2007 Jo, jeg synes faktisk ikke man bør vælge hvalpen før den er omkring 7 uger, og der kan laves en hvalpetest, så man kan få en idé om hvalpens temperament.
    Sådan en test er guld værd. Vi fik lavet en på Binka, og den passer til punkt og prikke. Det var sgu vigtigt for os, at vi vidste hvad vi gik ind til med hende.

    Men derfor vil jeg da alligevel gerne kunne besøge kuldet, se hvordan de bliver opdrættet og præget, snakke med opdrætteren over en kop kaffe, nyde hvalpene, og måske allerede der forelske mig i en helt bestemt hvalp, og gå og håbe på at den får det temperament, der passer til mig :o)


Kommentér på:
Tulle&bebserne.

Annonce