{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
432 visninger | Oprettet:

Spørgsmål til alene-hjemme/nattesøvn {{forumTopicSubject}}

Om mange hunde-emner er der enighed - men vist ikke ang alene-hjemme og nattesøvn problematik...
Nogle mener hunden skal sove i/ved sengen så den ikke er alene i nattetimerne oveni det den evt skal være alene i dagtimerne.
Andre udtrykker det forværrer risikoen for den udvikler angst for at være alene hjemme i dagtimerne, hvis den også er vant til at være med sine mennesker om natten.
Vil nogen dele erfaringer? Tak smiley


Kommentarer på:  Spørgsmål til alene-hjemme/nattesøvn
 • #1   16. jun Jeg tror ikke den udvikler angst for at være alene om dagen ved at sove sammen med flokken om natten.

 • #2   16. jun Mine kan selv vælge hvor de sover - der er åbent næsten over hele huset. De skifter jævnligt plads og der er næsten altid en i soveværelset el. lige udenfor.
  Jeg tænker at hunde er flokdyr og hvorfor skal de lukkes væk fra/forlades af os flere gange end nødvendigt?
  Jeg har aldrig haft hunde med alene-hjemme issues..


 • #3   16. jun Det er ikke et problem jeg har oplevet.
  Tucker må selv vælge hvor han sover og han vælger altid soveværelset. Jeg bryder mig ikke om at forlade ham mere end én gang i døgnet, så selvfølgelig skal han ikke lukkes væk om natten.


 • #4   16. jun Jeg synes det er længe de skal være alene hvis man kun har én hund. Har man to er det lidt noget andet.

 • #5   16. jun nej det hænger ikke nødvendigvis sammen.

 • #6   16. jun Tak for jeres respons - lyder til det ihvertfald ikke nødvendigvis er et problem de sover i soveværelse/seng smiley


 • #7   16. jun Det har jeg aldrig hørt før. Altså jeg er enig i at det er mange timer hunden skal være alene hvis den groft sagt er alene i 8 timer om natten og 8-10 timer om dagen.
  Men jeg har aldrig hørt at de 2 ting skulle hænge sammen. Altså at det skulle give større risiko for en hund der ikke kan være alene hjemme.

  Herhjemme kan hundene sove hvor de vil, og de vælger at sove hvor jeg er. Sover jeg på sofaen, så er de i stuen og sover jeg i sengen, så er de i soveværelset.
  Jeg har kun haft en enkelt hund der konsekvent aldrig kom i soveværelset og hver evig eneste nat sov på sofaen af egen fri vælge. Ingen døre er lukket, det er vigtigt for mig at de kan være hvor de vil, hvis de f.eks. for det for varmt eller bliver tørstige.
  Ingen af mine har nogensinde haft alene hjemme problemer. • #8   16. jun Næh - det var heller ikke det jeg først hørte. Havde forståelse af de også fik en form for nærvær ved at være tæt om natten
  Men faldt over det i nogle artikler på nettet - og idag også i en adfærdsbog fra biblo..
  Godt at høre det ikke nødvendigvis er et problem smiley


 • #9   16. jun Jeg tror det er en forældet tankegang... eller en af de der mange myter som florerer....

  en anden er at hunde i møbler overtager herredømmet og at hvalpe kun må gå det antal minutter de er i alder i uger... eller den med at en hvalp skal socialiseres efter et helt skema så den møder fx mand med skæg, mand med hat, kvinde med paraply......

  Jeg aner ikke hvor de ting stammer fra men internet og såkaldte eksperter holder dem i live


 • Hama
  Hama Tilmeldt:
  apr 2015

  Følgere: 2 Svar: 179
  #10   16. jun Mine hunde har altid haft adgang til soveværelset og for mig også gerne i sengen, jeg har aldrig haft problemer med de ikke kan være alene hjemme.

  Så tror ikke det hænger sammen.

  Tværtimod, så kunne trygheden ved at være sammen med flokken,
  måske gøre hunden mere selvsikker.


 • #11   16. jun Mine sover i soveværelset.
  Jeg syntes det er væmmeligt mange timer de skal være alene, hvis de skal sove væk fra deres familie om natten.


 • #12   16. jun Teemo bliver ked af det og piver natten lang, hvis han ikke sover ved min hovedpude, så det er så nemt smiley
  Planen er dog at han stille og roligt skal vænnes til at sove nede som de andre (Det vil sige nu sover de alle 3 i sengen, men de plejede at sove nede før han kom) for at min mand kan komme op i sengen igen, han sover pt på en madras, men sådan er det når hundene har taget ejerskab over sengen smiley

  Om man vil have hunden(e) i sengen eller ej, er op til hver enkelt synes jeg, det er ikke alfa omega, men jeg synes bestemt at de skal have mulighed for at være i samme rum som deres mennesker smiley Nogle hunde foretrækker at ligge andre steder, og det er også fint så længe de selv vælger til/fra.

  Jeg synes bestemt ikke at det har forværret alenehjemme for mig, at mine har sovet i sengen. Rosa sad jeg sågar oppe hele natten med i de første uger, for at hun kunne sove på min arm, og hun kan sagtens være alene hjemme i dag smiley


 • #13   17. jun Mine to har (7-9-13) ingen problemer med at være alene hjemme. De sover begge i sengen med os. Ligger også i sofaen smiley

 • #14   17. jun Som udgangspunkt gider jeg ikke have dem i sengen. De kaldes nogle gange op for at putte hvis jeg er alene hjemme. Dette er gældende både hjemme og campingvogn.

  Til gengæld er alle døre åbne, så de kan bare sove hvor de vil. Oftest soveværelse men Ziva sover nu også gerne alene i entréen. Særligt når det er varmt.

  Manden er pt hjemmegående så de bliver forladt når han handler ind eller kører ned til båden men sjældent længe af gangen.
  Der er ingen forskel på om man forlader dem flere gange af kort tid eller en af lang. Ens modtagelse signalerer altid "du har været væk i evigheder!!!! + Jeg er sulten!"


 • #15   18. jun Mine har altid selv kunne vælge. Men jeg ville synes at det var en underlig måde at have hund på, hvis man udelukkede den fra kontakt hele natten. Lukkede den ud eller gik tur med den og ellers skred fra den igen, i 8-9 timer. 5 dage om ugen.

  Men jeg synes også at det er en mærkelig måde at have en hund på, ved at læsse den af i en hundegård, når den ikke bruges.


Kommentér på:
Spørgsmål til alene-hjemme/nattesøvn

x