{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.107 visninger | Oprettet:

Hvalpe-bekymringer - udendørs {{forumTopicSubject}}

Hej.
Det er lang tid siden jeg har været aktiv sidst, men nu er situationen den, at min kæreste og jeg har fået ny hvalp og vi har fået kam til vores hår.

Det her bliver nok et langt - og muligvis kludret - skriv, så det er med at hænge i. smiley

I lørdags hentede vi vores lille cavalierpige Luna på 8 uger. Egentlig tænker vi alt er som det skal være, men der er punkter der bekymrer os afsindigt meget, da vi ikke har oplevet det ved nogle af vores tidligere hvalpe.

Vi bor i en lejlighed med grønne områder omkring, hvor mange hunde og mennesker færdes. Vi har desværre ikke egen have.

Først og fremmest vil jeg gerne lige slå fast, at vi er fuldt ud klar over, at verden er ny og stor for en hvalp, og at hun selvfølgelig skal have tid til at falde til og blive tryg hos os. Nå, til sagen.

Hun virker på os som utrolig utryg, når vi er udendørs. Vi ved mange hunde bliver luftet nede på græsset, men det er vores mulighed, og det fungerer jo for utallige andre hunde. Hun piver meget når hun er med os nede og vil gerne op. Vi har skiftevis forsøgt at sætte os ned til hende for at give hende tryghed, samt at opmuntre, fjolle og lokke med godbidder for at få hende lidt med rundt dernede.

Sætter vi os til hende kravler hun ind mellem mine ben eller op på mit skød og rykker sig ikke. Vi tog et tæppe med derned i håb om at hun skulle have tid til at se tingene an, men hun er som klistret til os. Vi kan af og til godt lokke med godbidder og lyse stemmer, men hun virker ikke tilpas, men nærmere usikker eller utryg. Af og til afslår hun også godbidden, og gør tegn til at ville op i stedet. Hun kommer ikke op pånær når vi skal ind, hvor hun skal løftes op på 2. sal. Hvis vi ikke løfter hende et stykke væk fra hoveddøren når vi skal ud, piver hun højlydt og begynder selv at møve sig op af trapperne.

Vi har kort hilst på naboer og nabohunde, dog med blandet succes. Hun hilser gerne på mennesker og børn, men virker også utrolig usikker omkring de andre hunde. Hun søger væk og piver og begynder at ryste. Jeg sætter mig på hug, og lader hende komme ind under mine ben, så hun har sikkerheden, mens jeg forsøger at udvise der er styr på situationen.

Da hun skulle tisse i dag havde jeg hende på armen, da vi var på vej væk fra hovedindgangen. På vej væk møder vi en ældre dame med en pekingeser. Damen nusser hende, men da hun begynder at gø og springe frem i snoren, bliver Luna utryg. Hun begynder at ryste igen og piver. Vi går videre og jeg finder en bænk vi kan sidde på, i håb om at kunne socialisere lidt på afstand ved bare at være og kigge. Damen kommer tilbage kort tid efter og hunden gør endnu engang. Hun stopper op og snakker, og jeg ender med at må sende hende væk, da Luna ikke kan bakke længere tilbage på mit skød og pev og knurrede væsentligt højere end tidligere.

Vi er simpelthen så bekymrede for hvorfor situationen er sådan, samt om det er os der gør noget galt. Vi har som nævnt haft hvalpe tidligere, hvor vi fra start har haft en masse gå på mod, og den særlige hvalpede nysgerrighed. Jeg har haft cavalier tidligere og hun var totalt modsat - hun skulle frem i verden og gerne hilse på alle. Og min erfaring siger mig yderligere, at en cavalier ikke er en sky hund.

Vi mangler redskaber til hvordan vi skal håndtere situationen, for vi føler jo selv at vi gør det bedste vi kan ud fra erfaringer, situationen og diverse bøger. Alligevel føler vi kun det bliver værre. Vi er meget uforstående, og rækker nu ud efter en hjælpende hånd. Vi har selvfølgelig aftalt, at vi skal igang med hvalpetræning.

Så nye øjne på sagen, gode råd, erfaringer, fifs med videre er mere end velkomne. Vi vil nødigt forværre situationen og er i bund og grund bare hammer bekymrede.


Kommentarer på:  Hvalpe-bekymringer - udendørs
 • #1   7. jun Altså, i lørdags, for 2 dage siden?

  Det lyder, som du selv er inde på, at hun er en lidt usikker hvalp, der måske ikke har oplevet det store hos opdrætter, eller som er den hvalp, der har fået lov at gemme sig trygt bag de andre i kuldet. Hvordan var hun, når I besøgte hende hos opdrætter?

  Når de kun er 2 dage, ville jeg simpelthen erklære undtagelsestilstand den første uge. Ja, hun er sød og nuttet og alle vil hilse, men det skal de så ikke. I må skærme hende fra alle, både dyr og mennesker, og lige lade hende falde til i det nye liv.

  Sørg for at I opbygger JERES relation. I skal være alt der er godt og trygt. I kan træne små øvelser inde i lejligheden, og så er I bare ude, når hun skal tisse og skide.

  Jeg ville ikke være alarmeret endnu, men bare have fokus på alt det gode og sjove sammen. Er hun lige så skræmt om et par uger, ville jeg så til gengæld være ret alarmeret.


 • #2   7. jun Jeg tror det vil være en god idé at finde et hvalpehold hurtigst muligt og få noget hjælp til at socialisere med en træner ved hånden.
  Der var også en skrælslagen cavalier på det hold vi gik på med vores hund da hun var lille, og det hjalp meget.


 • #3   7. jun Jeg syntes det er meget tidligt, at hun skal forholde sig til andre hunde osv.

  Jeg tror jeg ville bruge et par dage på bare at få bygget en god relation.
  Kun ned for at tisse og så op igen.
  Når hunden har lært dens hjem og den mennesker godt at kende, ville jeg begynde at introducere hende for venlige, voksne hunde.
  - alle andre skal så vidt muligt blive på afstand.

  Det lyder til at alting går for hurtigt for hvalpen og an kan desværre få puttet nogle rigtig dårlige oplevelser ind, uden egentlig at gøre så meget.

  Tag alting i vovses tempo! Og lyt til den, når den ikke kan kapere mere.


 • #4   7. jun A med bomstærk, ja, så hun har kun været her ganske kort tid. Der er heller ingen problemer indendørs, der er hun helt "normal hvalp", hvis man kan sige det sådan smiley Hun er ud af et kuld på 4 hvalpe - 2 hanner og 2 hunner. De to hunner var klart mest fremme i skoene, så det var slet ikke vores indtryk, at hun var tilbageholdende i den forbindelse.

  Jeg er næsten helt lettet over at læse, at det er "okay" at holde undtagelsestilstand. Vi har i forvejen været lidt frustrerede over de mange tilnærmelser, men folk gør det jo i bedste vis. I forbindelse med at man så yderligere får banket i hovedet at hvalpen skal socialiseres og opleve en masse, så er det lidt af en balancegang. Det er bare rart at høre det samme fra andre. smiley

  Vi er så vidt muligt også kun primært ude for at få gjort det vi skal, da hun som nævnt ikke er tosset med det. Men har jeg ikke ret i, at vores fremgangsmåde i teorien burde være korrekt? Altså at hun bare skal opmuntres en masse og have gode associationer til at være udenfor.

  Ditte
  Vi er i kontakt med et hvalpehold/træner, men opstart er tidligst juli. smiley

  Krøllet kærlighed
  Som tidligere nævnt: dejligt at have høre det er okay at trække sig og afslå. Det giver super god mening det I skriver, det havde jeg vist lige brug for at læse. Jeg vil ikke afvise det er gået for stærkt, tværtimod. Jeg tror vi skruer tempoet yderligere ned de næste dage, og så må vi se hvad der sker.

  Jeg har dog lige et tillægsspørgsmål. Som nævnt bor vi i et område med mange hunde, så vi kan ikke undgå at nogle skal passere os, selvom vi ikke skal hilse på dem. Hvordan vil I foreslå der handles der? Vil nødigt tage hende op på armen og forstærke at der sker noget farligt. Så måske det er at fortsætte fremgangsmåden med at sidde på hug på behørig afstand?
 • #5   7. jun Hvis hvalpen bliver utryg, så sørg for afstand.
  Kig på din hvalp, og lyt til hvad den fortæller.


 • #6   7. jun Jeg ville bare skærme hende af for andre, og så fortælle, at hun ikke skal hilse på noget endnu, fordi I træner. Nogle gange er det nødvendigt at smide en hvid løgn - en eller anden smitsom sygdom (hun skal ikke hilse, hun har lopper/skab/øremider/kennelhoste/hundegalskab smiley ).

  Vælg den ene lille plet græs, som er den hun besørger på, og så hold jer til den de næste dage. Lige pludselig falder hun til og bliver nysgerrig, og så følger I bare hendes tempo. Har I bil eller cykeltrailer til hende? For det kan være en god ide, om et par dage, at tage hende med på en køretur, bare for at se ting, imens hun sidder trygt hos jer. Så får hun nogle indtryk, men uden at hun som sådan skal forholde sig til det.

  Og smid lige et billede af hende, ikke smiley


 • #7   7. jun A med bomstærk, det er lige i min ånd det der smiley
  Jeg døjede en del med løse hunde hvor jeg boede tidligere og havde min anden hund, og der var intet der kunne få folk til at indfange hunden hurtigere, end hvis man råbte der var lopper smiley

  Super, det lyder til at vi trods alt bevæger os i den rigtige retning så. Vi er i hvert fald ikke helt skævt på den, vi skal bare skærme noget mere. Vi har bil og en cykelkurv til cyklen hun kan sidde i også. Cykelkurven er ikke testet endnu. smiley Og så lige for at få det skåret ud i pap: du foreslår at vi holder os til selve turen alene, og altså ikke at vi som sådan skal tage et andet sted hen, er det korrekt forstået? smiley

  Jeg sender fluks et par stykker ind i tråden, må have taget mindst 1000 siden vi hentede hende - hun er en gudeskøn lille hvalp smiley


 • #8   7. jun

  profilbillede
 • #9   7. jun

  profilbillede
 • #10   7. jun Du skriver noget om at der er flere grønne områder, men at det er den lige nedenfor jer at de fleste hunde benytter.

  Hvis din hvalp er vandt til taske kan i evt tage den i taske indtil i når om til en af de knap så besøgte områder og lade den tisse der, og blive mere vandt til områdets dufte.


 • #11   7. jun Lad mig lige rette en udbredt misforståelse! Man må gerne tage sin hund på armen hvis der kommer noget den er bange for! Meget gerne enda, det handler om at forhindre dårlige oplevelser, sæt dig på en bænk med hunden på skødet og lad den kikke på verden i tryghed hos dig, der sker intet ved at bære hvalpen forbi et område med løse hunde, det er faktisk en rigtig god ide fordi hvalpen kan betragte verden uden at dens grænser bliver overskredet! Godbidder er ikke nødvendigvis en god ide i situationen, lys opmuntrende snak er godt.

 • #12   7. jun Det er alt for tidligt med gåture. I skal først have opbygget en relation og have gjort hvalpen tryg.
  Gå ud til samme faste tisseplet hver gang, indtil den er tryg der. Først da, kan I gå videre.
  Har du spurgt opdrætter hvordan hvalpen er præget på verden, og hvordan vedkommende ville håndtere situationen?


 • #13   7. jun Frk. Jensen, det er generelt for området vi bor i, og altså alle de grønne områder, at her er mange hunde. smiley

  Bodil, vil lige slå fast, at jeg heller aldrig ville lade hende stå alene, hvis det var løse hunde det drejede sig om. I eksemplet med damen sad vi jo netop på en bænk for at observere, da de kom forbi igen. smiley

  Malene, beklager hvis jeg har fået udtrykt mig som i at der skulle være tale om gåture - det er det ikke. Det er "tisseture", og vi er aldrig længere væk end maks 100 meter fra hoveddøren. Vi vil forsøge at indskrænke tissepletten yderligere, i håbet om at det kunne give lidt tryghed.

  Vi har været i kontakt med opdrætter siden hun blev født, så vi ved hvad hvalpene er blevet "udsat" for. Det er en børnefamilie, og hvalpene har været med rundt til familie og venner og befundet sig både indendørs og udendørs. De har dog aldrig været på ture ud af huset/haven, andet end hos førnævnte venner og familie. Altså ingen strand, skov, tur i snor eller lignende. De har heller ikke stiftet bekendtskab med andre hunde, end morhund og de resterende hvalpe i kuldet. Mit indtryk er, at det ikke er der de har lagt deres primære fokus.

  I forhold til håndtering af situationen, er jeg overbevist om, at opdrætters bud i dette tilfælde er på højde med mit. smiley


 • #14   7. jun Det er sq også lidt svært, atamide en hvalp i cyklen, for at lære den alene hjemmetræning... Når den SKAL, så så skal den. Og det skal gå relativt hurtigt smiley

 • #15   7. jun Krøllet kærlighed, går ud fra du mener renlighedstræning smiley Og ja, også min umiddelbare tanke - det kan hurtigt blive omfattende og ufatteligt mange ture, når der er tale om en lille hvalpeblære. Vi kommer i hvert fald ned af trapperne herhjemme i lynets hast, når vi fornemmer der er noget på vej. smiley

 • #16   7. jun Hahaha ja jeg ved ikke lige hvad der gik galt der smiley

 • #17   7. jun Det kan jo smutte det skidt smiley

 • #18   7. jun Det er anden gang idag jeg laver sådan en fejl. Måske det er tid til en pause fra internettet smiley haha

 • #19   7. jun Du må ud og nyde det gode vejr smiley
  Jeg skal heller ikke snakke for højt, på trods af vores problematikker udendørs, så forstår Luna at holde gang i en indendørs. Så jeg føler mig også af og til lidt konfus smiley


 • #20   7. jun Det tror jeg gerne på! De kan virkelig aflede en fra alt andet smiley

 • #21   7. jun Jeg havde også stoppet og klappet og nusset. Og var kommet tilbage otte gange for at gøre det igen. Måske endda stukket hende i lommen. Shiiit det lille ansigt der smiley smiley smiley
  Sorry, det var ikke det, du spurgte om smiley men øj, hvor hun bare sød!


 • Sara
  Sara Tilmeldt:
  feb 2021

  Emner: 4 Svar: 25
  #22   8. jun Jeg ved ikke om det kan bruges. Jeg har chico på snart 8 måneder, som også var ekstremt utilfreds med at komme ud de første 4 måneder vi havde ham, han peb, sked og tissede lige ude foran døren og ville ind med det samme efter. Jeg begyndte at bære ham så langt jeg kunne, væk fra døren og gå tilbage. Det fungerede bedre for ham, i sær hvis vejret var dårligt. Jeg var også bekymret, hans søskende og andre hvalpe jeg har set har ikke opført sig sådan, men lige pludselig i foråret ville han ikke ind med det samme mere smiley chico var dog ikke bange for andre mennesker og hunde, mere det at være ude tror jeg, men bor også centralt i København smiley
  Det går forhåbentlig over med tiden, du gør det jo godt ved at sætte dig ned til hende i stedet for at tage hende op smiley


 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Svar: 26
  #23   8. jun Er. Den fra en ordentlig opdrætter der har gjort meget ud af socialisering eller fra en af disse typer der skal tjene mange hvalpe penge under corona

 • #24   12. jun En lille opdatering. Vi har holdt os til korte ture på plænen med succes. Efterfølgende været i min mors have, ved stranden og en tur i byen - helt uden problemer. Hun suser rundt og har travlt præcis som en hvalp skal have og undersøger nysgerrigt omgivelserne. Græsplænen nedenfor lejligheden er hun dog stadig lidt underlig omkring. Nogle gange kan hun godt gå lidt rundt dernede, andre gange suser hun tilbage mod hoveddøren. Vi kan ikke lure hvad det skyldes, men er meget mere trygge og rolige omkring, at det altså ikke er alle steder hun virker usikker. Det er blot den meget mystiske plæne. Vi har siden opslaget her hverken hilst på andre mennesker eller hunde, hvilket vi føler har været succesfuldt. Hun begynder at udvise interesse for gerne at ville begynde at hilse på fremmede ved at søge over mod dem, så det må være vores næste step. Vi er dog stadig lidt på bar bund omkring usikkerheden overfor andre hunde, og håber at det "løser sig selv" som tiden går eller når hun starter til hvalpetræning. smiley

 • #25   12. jun Det var en dejlig opdatering.

  Hvis den omtalte plæne er et meget benyttet lufte sted, som jeg har fået indtryk af, så kan det sagtens være lugten af mange voksne hunde, der tisser det, der er for meget for hende.
  En del hvalpe foretrækker at lufte sig i deres egen have, mens de er helt små. Det er jo så ikke altid muligt, hvis man bor i lejlighed.
  De steder, du nævner, hvor hun gerne vil være, lyder som steder, hvor lugten af fremmede hunde's urin måske ikke er så koncentrerede som på plænen.

  Hvis det bare er det, så vil hun vokse fra det.

  Med hensyn til andre hunde, ville jeg tage det stille og roligt i hendes eget tempo. Kender du nogen med en stille og venlig hund, der ikke er specielt interesseret og derfor ikke pågående, kunne det være en god ide at prøve og lade dem være lidt sammen, men på en måde så hun kan forholde sig til, at den anden hund er der men ikke behøver at hilse på den, før hun selv har lyst.


 • #26   13. jun Jeg synes du har alt for travlt

  Hun skal først lærer jer og sit hus at kende

  Så små trygge kendte ture

  Hun viser dig at hun er utryg


 • #27   13. jun Helle G, har du muligvis læst #24? smiley

Kommentér på:
Hvalpe-bekymringer - udendørs

x