{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.213 visninger | Oprettet:

Søren  P
Søren P
Tilmeldt:
1. jul 2021
Emner: 2 Svar: 5

Socialisering {{forumTopicSubject}}

Hej. Hvor vigtig er socialisering?

Min mor som er blevet pensionist har anskaffet sig en labrador. Hun har tidligere haft tre, og altså den fjerde nu. Jeg var noget skeptisk, og er det stadig over at hun har fået en ny.

Mest pga. at det jo er en meget aktiv race men også mht. socialiseringen. Hun er ikke typen som kommer særligt meget ud, og når hun gør er det ikke med hunden. Hun har tænkt sig at tage den i skoven 1 gang om ugen ca. måske mere, og så hjem til hendes bror og søster en gang om ugen også. Ud over det kommer min søster og hendes datter, plus mig også på besøg i weekenderne. Men ellers kommer den bare til at gå derhjemme sammen med hende. 

Hun bor på en gård ude på landet med masser af plads. Så den kommer ikke til at møde andre hunde eller mennesker, ud over når den er i skoven. 

Er det synd for hunden at den ikke bliver socialiseret mere end det? Frygter lidt den kommer til at få et kedeligt liv

Mvh. mig


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Socialisering
  • #1   1. jul 2021 Helt ærligt tror jeg du har misforstået begrebet socialisere smiley det handler i bund og grund om at vende hvalpen til det liv den fremover vil skulle leve smiley her er det et liv på landet, ugentlige ture i skov og på besøg hos andre;) desuden skal hunden gå sammen med ejer på landet, det betyder formodentlig masser f ture i det fri med masser af spændende dufte, det kunne sagtens blive til et fint liv for en labrador og nok bedre end rigtig mange andre hunde smiley generelt skal man passe på med at blande sig i andres liv smiley

  • Søren  P
    Søren P Tilmeldt:
    jul 2021

    Emner: 2 Svar: 5
    #3   1. jul 2021 Ja det er nok også bare mig der bekymrer mig for meget. Men det har været anderledes med de andre hunde hun har haft. Dengang levede min far, og jeg boede også derhjemme. Min far var landmand og levede primært af hjemmesalg af jordbær og kartofler, så hundene så mange forskellige mennesker hver dag. Plus folk også kom ind og fik kaffe osv. Det er en anden tid nu. Men kan kan en hund ikke godt blive træt af gå de samme steder hver dag?

  • #4   1. jul 2021 Jeg tror nu ikke det er et rend af mennesker der gør forskellen - nok nærmere, om din mor er i stand til at aktivere hunden på en (for den) meningsfuld vis.

    Om den så ser en masse kunder dagligt.. er i hundeskov... går ture på 5 forskellige områder hver dag.. er "med ude".. det er nok ikke det der er afgørende. Selvfølgelig skal den opleve noget, og selvfølgelig skal den have noget at lave, men ud fra de sparsomme oplysninger vi har fået, så kan vi ikke ret meget andet end at gætte.

    Mange af de ting du nævner er for mig slet ikke det mest afgørende i et hundeliv, men selvfølgelig er trivsel forudsat at hunden er veltilfreds og godt aktiveret i det hele billede - og det kan den jo sådan set godt være, selvom din mor ikke lige tager den med på café eller den får besøg af alle kunderne.


  • #5   1. jul 2021 Hvalp eller voksen hund?

  • Søren  P
    Søren P Tilmeldt:
    jul 2021

    Emner: 2 Svar: 5
    #7   1. jul 2021 Det er en hvalp smiley

  • #8   2. jul 2021 For mig er det ekstremt vigtigt at få vist hvalpe verden i små bidder.
    Den skal lære at begå sig neutralt i forskellige miljøer, den skal lære forskelligt hunde sprog og den skal lære at arbejde tæt på andre hunde uden reaktion.
    For mig er et godt hvalpehold helt essentielt at komme afsted på. Der får man gode ideer til at bygge oven på prægningen.


  • #9   2. jul 2021 Som en anden skriver så skal hvalpen lære at begå sig i den verden den kommer til at skulle leve i.
    Hvis den primært kommer til at begå sig på en gård på landet uden et væld af kontakt til andre mennesker og hunde mm. så er der da ingen grund til at slæbe hvalpen rundt på tur i bymidte og tog ture mm.
    Den skal være tryg i det den skal opholde sig i, det handler om gode oplevelser og en tryg hvalp, ikke en hvalp der absolut skal ha oplevet alt, synes det der socialisering er gjort til lidt en overdrevet ting.


  • #10   2. jul 2021 Min ridgeback ville kede sig ihjel, hvis han blev gårdhund, og kun kom i den samme hundeskov en gang om ugen..
    Han er med i stalden hver dag, vi har hesten hjemme på gården, hvor vi lejer hus, hvis der ikke skete mere end det, ville han godt nok ikke blive sjov at være sammen med, han kommer på 2 turer hver dag og går til forskellig træning.

    Jeg vil ikke byde mine hunde, kun et gård liv, det lyder så utrolig kedeligt, men det er jo bare min mening smiley


  • #11   2. jul 2021 Helt og aldeles enig med maya R smiley jeg har meget svært ved at se en grund til at hvalpen som skal bo på landet slæbes rundt for at prøve hundrede forskellige ting, scocialisering handler om at hunden lærer at begå sig der hvor dens liv skal leves;) mine hunde skal være tryg ved traktor, mejetærsker, køer, grise og får, jeg har ikke brug for at de kan køre i bus eller med tog smiley elevator og trapper er heller ikke relevant for os;) brug kræfterne på at lade hunden blive tryg hvor den skal være, ikke 1000 andre ting ;);

  • #12   2. jul 2021 #10 helt ærligt, en almindelig hund har brug for at følge med i dagligdagen, er man væk fra hjemmet 8 timer dagligt vil det muligvis blive svært at aktivere en hund uden træning, men er man hjemme og igang på gården dagen lang og går hunden med overalt uden snor, så vil de fleste hunde blive godt mættede af indtryk smiley det er altså ikke nogen videnskab at have hund:)
    Og ærlig talt, jeg tvivler på at en ridgeback ville kede sig hos os fx smiley


  • #13   2. jul 2021 Det er helt fint du har den holdning Bodil, men jeg er uenig smiley

  • #15   2. jul 2021 Jeg har aldrig haft så afslappede og glade hunde, som efter vi er flyttet på landet og har fået 2,3 hektar indhegnet grund, hvor mine 4 whippets kan bevæge sig rundt, som det passer dem, enten alene eller i selskab med os tobenede

    De 3 er kun på gåtur udenfor matriklen et par gange om ugen, primært for at stadig at kunne begå sig i andre miljøer og for fortsat at kunne gå rimeligt i snor. De to yngste er desuden til ringtræning et par gange om måneden.

    Ghini på 11 opholder sig stort set kun på matriklen og hun har ikke behov for andet, her kan hun gå på musejagt og tage sig en spurtetur uden at blive forulempet af fremmede løsgående hunde. Hun er en frisk ældre dame, men har ikke samme hurtighed, som da hun var ung og det har bevirket, at hun absolut ikke gider fremmede hunde af nogen art længere.


  • #16   2. jul 2021 Det er da komplet misforstået at livet som 'gårdhund' er kedeligt. Det er dælme da oprindelsen for rigtig mange af vores hunderacer. Jeg bor på en gård. Ja, jeg træner også med mine hunde så de kommer med ud. De kommer også på en lang gåtur hver dag. Clinton er totalt færdig, når vi når aften de dage hvor vi har arbejdet udenfor hele dagen og han har futtet rundt i hælene på os og været med. Han fanger mus og rotter, jager fugle op (gæs og krager hører åbenbart ikke til på matriklen smiley ), snuser rundt ude i marken, graver huller (ikke altid lige populært smiley ), kører med i traktoren (mega hit), gøer af dem, der kommer ned ad markvejen osv osv. Pludselig op med en pind og så kaster man lige den et par gange og hygger lidt med ham. Nogen gange tager han også lige selv en tur ned i bunden af marken og laver et eller andet - fx checker rævefælden.
    Hunde behøves ikke nødvendigvis slæbes med rundt i byen, i hundeskoven eller møde en masse fremmede mennesker og hunde for at have et godt liv og få opfyldt deres behov. Der er mange hunde der faktisk ikke har det behov overhovedet smiley


  • #17   2. jul 2021 @15: Jeg havde præcis samme oplevelse. Hundene trives SÅ meget bedre herude end de gjorde i den lille by vi boede i før også selvom de kommer mindre 'ud' og møder færre hunde og mennesker. Det er en helt anderledes fri og afslappet måde at have hund på.

  • #18   2. jul 2021 Nu skal vi også huske at lige så vel som der er forskel på "bylivet" vi byder en hund, så er der jo også forskel på, hvordan gårdlivet kan se ud.
    Om det er kedeligt eller ej, det ved jeg ikke, det kommer vel an på hvad man foretager sig på gården og hvordan hunden ellers bliver aktiveret.

    Jeg synes til gengæld det er super underligt at mene, at en hund tøffende rundt på gården har et bedre liv end hunden i lejlighed med ejer på arbejde (#14). Der er da ikke noget, der er bedre end andet - men der er noget, der er meningsfuldt for hunden, og andet der ikke er. Lad nu være med at sætte det op mod hinanden. Der er så mange ting, der er afgørende for, om en hund har en godt og aktivt liv.


  • #19   2. jul 2021 De første 5 1/2 år jeg havde min hund gik vi lange ture hverdag, mødte nye hunde, mennesker og dufte, vi gik min. til træning 2 x i ugen og også konkurrencer +alt det andet vi foretog os i dagligdagen.
    Jeg havde en hund der reagerede voldsomt på lyd, var enormt urolig og var yderst klæbende og gik helt i spåner hvis jeg ikke var i samme rum.

    For 9 måneder siden flyttede vi på landet, gå ture uden for matriklen er en sjældenhed, vi møder derfor også sjældent fremmede hunde og mennesker.
    Jeg går hjemme og er ude og ordne hos hestene hønsene, og hvad der ellers skal laves på en stor grund. Her bor også to andre hunde, to katte, min søster, en masse høns og 3 heste. Hundene er med i det meste, tuller rundt og snuser, nyder solen mm.

    Min hund er blevet meget mere selvstændig og kan rumme de lyde der før vakte frygt, hun er meget mere afslappende, og hviler meget mere i sig selv.
    Jeg har i hvert fald fundet ud af, at med den måde jeg har hund på, så er alt det der med aktivering og afsted alle mulige og til alt muligt overhoved ikke nødvendigt, og faktisk til mere skade.


  • #20   2. jul 2021 Nu kan jeg ikke svare for andre end mig selv, men jeg tænker ikke at noget er bedre end andet, jeg opponere bare i mod den tankegang jeg ofte møder herinde, bla når folk ønsker hjælp til race, hvad har du tænkt dig at lave med hunden, hvor mange timers tur, træning mm. Og så den der socialisering som virker helt vild uoverskuelig til tider.
    Vi har alle hund på hver vores måde, som jeg har hund, kræves der åbenbart ikke ret meget aktivering ud over min almindelig hverdag.
    Jeg mener ikke


  • #21   2. jul 2021 Jeg er ganske enig med dig Maya. Også især ift. alverdens socialisering og så skal den prøve 1 og 2 og 3 og helst det hele før den bliver 16 uger. Det var kun henvendt til John - fordi det virkede så unuanceret smiley

  • #22   2. jul 2021 Funke, kunne godt se bagefter at det var den du svarede på.
    Jeg reagere nok lidt hurtigt fordi jeg selv har brugt en del år på, at leve op til noget som jeg bla. læste herinde, og nu kan jeg bare se hvor belastende det har været både for hunde og mig.


  • #23   2. jul 2021 Hunde er jo forskellige. Så det bedste er jo bare at kigge på hunden og se om den trives og er tilpas med livet løbende.
    En sensitiv hund kan hurtig blive overstimuleret i bylivet med alle de indtryk der er, hvis den ikke lære at sortere i det. En aktiv hund kan hurtig komme til at kede sig eller være understimuleret ved et inaktivt liv i en have ude på landet og måske selv opfinde knap så gode aktiviteter f.eks at strejfe.
    Nu kan folk jo ikke altid flytte landet rundt alt efter hvad der passer bedst til hunden. Så ofte findes der jo bare et kompromis.

    Jeg plejer at sige “bare saml på gode oplevelser, men altid med måde”


  • #24   2. jul 2021 Det kan jeg godt forstå det må have været!

  • Søren  P
    Søren P Tilmeldt:
    jul 2021

    Emner: 2 Svar: 5
    #25   2. jul 2021 Min mor har også tænkt sig at gå til hundetræning med den. Jeg synes også det der socialisering virker lidt overdrevet når man læser om det. Men vil en hund som ikke jævnligt ser andre mennesker ikke ofte blive en bange hund som gør af folk osv. ?

Kommentér på:
Socialisering

Annonce