{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
998 visninger | Oprettet:

Gårdkilling, huskat {{forumTopicSubject}}

Mine svigerforældre har gård-katte. Forstået på den måde, at de bor i stalden og bliver fodret og vandet. Ikke vacciner eller noget men de ser friske og raske ud. De er ikke som sådan tamme men er vant til mennesker.
Min kæreste og jeg kunne godt tænke os en kat på et tidspunkt. Det ville jo være oplagt at følge en killing fra fødsel og opvækst og derfor tage en af dem når de bliver 12 uger. Men er det til at få en go kat ud af det?


Kommentarer på:  Gårdkilling, huskat
 • #1   25. nov Jeg ville gå på internatet i stedet for. At få en halvvild killing er mildest talt udfordrende. Især for en førstegangsejer. Og er kattene på stedet ikke engang vaccineret, så ville jeg holde mig LANGT væk fra deres afkom. Det er simpelthen meget mere arbejde end det er værd.

 • #2   25. nov det kan blive svært, da moderen jo når at præge den til at være gårdkat..

  det er ikke umuligt, men svært


 • #3   25. nov Det kommer da helt an på hvad du tænker “en god kat” er, de fleste gårdkatte vil have svært ved at klare sig som udelukkende inde katte, bor killingen hvor der ikke kommer mange biler får den ikke den nødvendige oplæring vedr trafik af sin mor, det kan blive et problem i et villa kvarter fx.


 • #4   25. nov Desuden ville det være synd at tage en kat, som er vant til udelivet, og gøre den til en indekat. Du risikere også, at den skider overalt, fordi mor ikke har lært den at bruge kattebakken.

 • #5   25. nov Renlighed er nu normalt intet problem, det kommer oftest helt af sig selv, selv vildkatte bruger automatisk bakke når de får muligheden smiley


 • #6   25. nov Og nu er en gårdkilling altså ikke ensbetydende med at de er vilde, bare fordi de ikke er "klap mig!" tamme. smiley Hvis i kan følge killingen fra fødsel, ja så kan i jo selv være med til at gøre dem tamme.

  Vi har en gårdkat fra mine forældre herhjemme. Den var ikke super tam da vi hentede ham, men det er han blevet. Han er en super fin kat, og renlig fra dag ét. Vi har selv stået for vaccine m.v., men vi har jo så heller ikke givet en rød reje for ham.


 • #7   25. nov Få i øvrigt katten neutraliseret allerede som 12 ugers smiley

 • #8   25. nov Min kat er “gårdkilling”. Om de andre på gården var vaccineret, ved jeg ikke. Jeg ved heller ikke hvornår hun blev vaccineret første gang. Jeg sørgede for at hun var vaccineret, steriliseret, øremærket og chippet da jeg fik hende - hun var omkring 2 år gammel.

  Hun er født i en svinestald, og kom så hjem til min veninde som stor killing. Der kom også en ældre hankat med. Min har så fået et kuld killinger, inden jeg fik hende, nok da hun var omkring et år. Hun har boet for enden af en grusvej, og har ikke oplevet trafik.

  Hun var virkelig bange for trafik, særligt lastbiler og traktorer. Hvilket jo er perfekt, for hun holder sig fra alle former for veje. Hun er meget præget på mennesker, er meget selskabelig og kommer når jeg kalder.

  Hvis ikke jeg vidste det, ville jeg ikke ane at hun var født som gårdkat. Så det er ingenlunde umuligt. Men jeg tog hende KUN fordi jeg kendte hende, og sørgede for at hun var sundhedstjekket og steriliseret inden jeg fik hende hjem. Jeg ville ellers have hentet en kat på internat, og det ville være mit førstevalg, hvis jeg skulle hente endnu en kat.


 • #9   25. nov Det kan man sagtens. Bare man har killingerne i hænder dagligt fra de får øjne.
  Jeg vil så stærkt anbefale at dine svigerforældre får neutraliseret, øremærket og vaccineret deres katte. Det er altså blot en engangsinvestering. • #10   26. nov Jeg har haft en staldkat som jeg fik da hun var 4 mdr. Den første måned boede hun under min sofa og kom kun ud om natten. Hun var meget knyttet til mine andre katte og ville gerne kæle med mig på hendes betingelser. Hun var en sød og smuk kat men jeg blev aldrig så tæt med hende som med mine andre katte.

 • #11   26. nov Nu ved jeg ikke om det bliver for meget OT. Men jeg ville købe en racekat . Det giver nemlig bedre mulighed for at få det sind, aktivitetsniveau, udseende mv som man ønsker.
  smiley


 • #12   27. nov min ene kat var en gård kat. hun var lidt over de 12 uger og hun blev
  ret kælen kat lige fra ude til inde kat . så det kan godt lad sin gøre men
  den kan os vende sin om blive værre . men ved det aldrig med sikkerhed om den kan bære sygdomme heller unger i maven . da kan sket meget (: men vil nok anbefal en fra en Kattehjem af


 • #13   27. nov Tak for svar smiley tror vi finder en voksen stor hundevant kat på et internat

  Marley synes katte er sjove når de løber og er bange for ham men er de ikke, har han respekt og er sød


 • #14   27. nov Hvad er bedst, en han eller hunkat? Det er måske hip som hap? smiley

 • #15   27. nov Jeg er klart mest til hankatte, da de oftest er mere dovne og kælne end hunkattene. smiley

 • #16   27. nov Enig med Frk Jensen for en gangs skyld.

 • #17   27. nov Jeg er klart også mest til hankatte. De er bare mere laid back og generelt nogle hyggemisser. Og så er jeg endt med en hunkat, som er skrupskør, en anelse hysterisk og meget insisterende smiley

 • #18   27. nov Den mest hundeglade kat, jeg har haft, var en hunkat smiley

  profilbillede
 • #19   27. nov Min hankat er hamrende sindssyg og langt fra kælen. Faktisk vil han helst ikke klappes. Men han elsker hunden og er 100 gange mere tolerant overfor hende og hendes påfund, og meget mere forsigtig i leg, end overfor os mennesker.

  profilbillede
 • #20   28. nov Ja okay.. smiley tror jeg går efter den vi falder for og vil passe ind

 • #21   29. nov Jeg ville ikke have en gårdkat. For mig er socialisering og renlighedstræning alfa og omega. Det lever en staldkat aldrig op til.

 • #22   29. nov Min staldkat er nu meget renlig, på grænsen til sippet smiley

 • #23   29. nov Jeg har to “staldkillinger” der nu har levet 13 år som huskatte. De er da både sociale og renlige.

 • #24   29. nov Min havnekat har nu også været fuldkommen renlig fra dag 1, men social og sund og rask? Not so much...

 • #25   30. nov Jeg har oplevet alt for mange, der er det modsatte. Jeg har selv haft et par.

 • #26   30. nov Renlighed ligger dybt i alle katte, selv de vilde katte vi fanger ind bruger automatisk sandbakke i boksen mens de venter på at blive neutraliseret smiley

 • #27   30. nov #26 ... Bodil .... Det er nemlig rigtigt .... Hvis en kat ( vild eller tam ) ikke bruger kattebakken , er det højst sandsynligt fordi kattebakken ikke bliver tømt ofte nok ... eller er møgbeskidt.

  Udekatte gør sig mest rene udendørs .... men indekatte er kun urenlige , hvis kattebakken er ulækker.


 • #28   30. nov "missemor" har holdt til her på matriklen siden vi flyttede ind for 11 år siden, året efter begyndte jeg at sætte mad ud til hende som hun spiste når jeg var på sikker afstand.
  Jeg indrettede et skur med lune liggepladser som hun flyttede ind i ret hurtigt.
  Med tiden kunne jeg komme til hende, og de sidste år har hun været enormt kontaktsøgende.
  Hun er dog meget bange for hundene, så tage hende ind ville ikke fungere.
  Hun fik tiltagende bronchitis og lungebetændelse i vinterhalvåret de sidste par år, og i samråd med dyrlægen besluttede jeg at hun ikke skulle have en vinter endnu med kulde og fugt.
  Så kom min datter med en vild ide, lad missemor flytte ind hos mig, fungerer det, kan missemor få sit otium i fred og have det varmt og godt, og gør det ikke, så har vi prøvet..

  Så om 14 dage har missemor været inde-lejligheds kat i 1 år, der er ingen problemer været, hun nyder at ligge i sengen, i sofaen, foran brændeovnen og render i måsen på min datter.
  Det har simpelthen været så rørende og fantastisk at opleve.
  Hendes bronchitis er på et minimum og der har ingen lungebetændelse været heller i den tid.
  Hun har på intet tidspunkt vist interesse i at ville ud heller.

  Bare en sød historie i denne juletid smiley


  profilbillede
 • #29   30. nov MLA: Det er altså også noget andet med en gammel/ældre kat end med en killing/ung kat smiley

 • #30   30. nov Susanne, jeg reagerer bare på at du skriver aldrig: "Jeg ville ikke have en gårdkat. For mig er socialisering og renlighedstræning alfa og omega. Det lever en staldkat aldrig op til."

  Det er så i praksis alle andre, der oplever det modsatte smiley

  MLA, sikke en skøn historie smiley


 • #31   30. nov Jamen det vil jeg ALDRIG. Altså have en gårdkat. Jeg har haft tre, og det var tre for meget.

 • #32   30. nov Ikke helt rigtigt A. Jeg er enig med Susanne her - for en gangs skyld smiley

 • #33   30. nov Gårdkatte og andre udekatte fungerer som oftest ret upåklageligt som kæledyr ved mindre de er decideret vildtlevende og har haft minimal menneskekontakt. Min er lidt anderledes på trods af at han er blevet håndteret som lille, og ville sikkert også være en sur stodder selv hvis han var opvokset indenfor og havde været i hænder dagligt.
  Det jeg ville være mest bekymret for er sygdomme... De kan samle en masse op udenfor. Fiv/FeLV, herpes, calicivirus f.eks., og selvfølgelig giardia, orm, lopper, skab og andet sjovt der ikke altid kan ses med det blotte øje.


 • #34   30. nov Men jeg ville da heller ikke vælge en gårdkat, som førstevalg. Og alligevel er det sådan én jeg er endt med, og hun er det sødeste, smukkeste, mest renlige og mest sociale lille væsen. I øvrigt er det også lidt utopisk at tro, at internatkatte komemr fra kærlige og varme hjem, hvor missemor har ligget i en blød seng og diet. Mange er født i stalde eller baggårde, og dumpet i en skraldespand 4-6 uger gamle, hvorefter de så kommer i hænder. Bare for at sætte internatkatte lidt i perspektiv.

  Ikke desto mindre skriver susanne, at gårdkatte ALDRIG bliver renlige eller sociale, og det er en sandhed med (meget store) modifikationer.


Kommentér på:
Gårdkilling, huskat

x