{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Kan i w noget?
 • #1   31. dec 2021 Det synes jeg er ret umuligt at sige ud fra en video - men få det undersøgt, hvis du er bekymret. Det kan sagtens gøres selvom hunden kun er 9 måneder, resultatet er bare ikke officielt, når hunden er for ung.

 • #2   31. dec 2021 Jeg har ikke lige tid til at se videoen. Men hvis du mistænker pl, ville jeg da bare få hende tjekket nu, det kan de sagtens konstatere selvom hun ikke er 1 år endnu. Tænker især, når der er andre fra kuldet der har det. Det er bare ved den officielle rekv. Der skal på hundeweb, at man skal vente.
  Lucky var mellem 6 og 9 mdr da han fik det konstateret.

  Men det kan jo også være mange andre ting, så helt sikkert et dyrlæge besøg værd, hvis hun ikke går korrekt


 • #3   31. dec 2021 Kan man sige noget endeligt om PL, før hunden er udvokset? HD kan ses tidligt, men det kræver at der er i en slem grad, så man kan se det på leddene.

  Hvis hunden ikke halter, ville jeg vente til hun er MINDST halvandet, gerne 2 år, før sådan noget tjekkes med endelig status.

  Videoen giver ikke rigtigt noget billede. Det er jo en hund der skiftevis lunter, snuser, hopper og tuller. Hvis du skal lave en video, hvor nogen skal have en chance for at se noget, skal det være i stabil skridt og trav, og videoen skal helst tages fra begge sider, og også gerne forfra og bagfra. Det er super svært at se let halthed, med mindre man har ordentlige film - og selv da, er det ret svært at se noget, med mindre det er udtalt.


 • #4   31. dec 2021 Tak. Det er ikke noget som er virkelig udtalt.
  Men ud af kuldet er 2 blevet aflivet og en sendt tilbage til opdrætter.
  Mollie har dog været frisk og rask siden dag 1. Men synes hun går skævt på hendes venstre bagben og ikke ligger vægt i på samme måde. Men det er ikke virkelig tydeligt. Så vi må bare få bestilt en tid til det også smiley


 • #5   31. dec 2021 Jeg ser bare en hund der er løs i leddene endnu. Det svært at sige noget om så tidligt. Hvis du syntes hun virker skæv, så tag til en dygtig kiropraktor eller hvad du nu er til, og få dem til at gå hunden igennem. De kan med det samme mærke om hunden aflaster mht muskelstørrelse ovs.

 • #6   31. dec 2021 Jeg plejer at bruge en dygtig massør. Mon det virker?

 • #7   31. dec 2021 Pl er noget af det mest misforståede, ustyrlig mange dyrlæger skriger pl allerede ved 4-5 mdr, oftest er det bare helt almindelig løshed iledene hos hvalpene, der kan intet sikkert siges før efter 12 mdr, uanset det vil ustyrlig mange dyrlæge gerne operere de små hvalpe, det burde være forbudt!
  I et af mine kuld havde dyrlæger begge fra AniCura,men ikke samme by, allerede ved 4 1/2 måned råbt pl og operation straks, den ene hvalp blev opereret med lang genoptræning og alt for lang tids “holdene ro” ikke ret godt til så ung en hund! Den anden lykkes det mig at overbevise hvalpekøber om at vente og bruge tiden på motion, løb i sand og vand og op og ned af bakker for at styrke musklerne, ved et års alderen blev de begge pl undersøgt, den opererede var muskelfattig og havde nu også pl i det andet ben, den anden fik 0 i status! Med andre ord, slapaf, brug tidenpå at opbygge muskler og få så hvalpen undersøgt når den er færdig, ikke midt i vokseperioden.


 • #8   31. dec 2021 Afsted til osteopat vil jeg mene. Er hunden den en smule skæv, så kan det netop give løshed. Pl skal først endelig diagnosticeges efter 1 års alderen, da de fleste hvalpe er løse.

 • #9   31. dec 2021 En af hvalpene i kuldet blev også aflivet efter en operation 4,5 måned gammel gik galt.

 • #10   31. dec 2021 A - noget endeligt, nej. Men har hunden symptomer, så kan man jo sige noget om hvordan det ser ud lige nu og så evt sætte ind med nødvendig behandling og/eller træning og tjekke status igen når hunden er ældre.

  BB - hvis hunden virker skæv ville jeg måske i første omgang få den undersøgt af en dyrlæge, der også er kiropraktor og se om der måske "bare" er tale om en skævhed der kan rettes. Hvalpe kan jo godt være lidt "ledløse" og sammen med at de vokser og ikke altid har styr på kroppen når de tumler kan der opstå noget undervejs, der kræver lidt behandling.

  PL er i hvert fald ikke lige det første jeg ville mistænke, hvis det kun er skævhed der er symptom.


 • #11   1. jan Lav et klip med hunden i stabilt trav i stedet.

 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 6 Svar: 81
  #12   1. jan Tilslutter mig fuldt ud Bodils opslag !

 • #13   1. jan Har hun været i løbetide?
  Hun kan også være i gang med at vokse, hun er 9 mdr. ser hun ud til at være generet så vil jeg kontakte en specialist og ikke egen dyrlæge. Og slet ikke en der kendt for at ville operere. Den rette træning kan gøre meget.


 • #14   1. jan Det HAVDE altså været lidt nemmere, hvis du havde nøjedes med at filme Mollie smiley

  Jeg ser, som andre, en hund med lidt løse led - som hvalpe/unghunde nu kan have det.


 • #15   1. jan Ingen kan vurdere noget ud fra den video.
  Prøv at filme som beskrevet her: http://caninefitnessinnovations.com/2019/09/15/making-a-gait-analysis-video/ - det vil en dyrlæge også kunne bruge.


Kommentér på:
Kan i w noget?

x