{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.524 visninger | Oprettet:

Canis-ven
Canis-ven
Tilmeldt:
1. jan 2020
Følger: 10 Emner: 6 Svar: 22

Stueopdræt eller ej…? Brugshundeejer, hvad tænker du? {{forumTopicSubject}}

Jeg sidder jo og kigger på forskellige opdrættere i forhold til at indsnævre både valg af racer og steder. smiley
I den forbindelse kan jeg se at flere af de racer, som vi overvejer, IKKE er stueopdræt. Eller som starter inde og bliver flyttet ud ved fx 4 ugers alderen: smiley smiley

- schæfere
- Arbejdende hyrdehunde: BC, aussie og korthåret collie

Vores kommende hund skal bo i huset, men kun have adgang til en del af det.

Jeg har tidligere tænkt, at det var no-go at købe hvalp fra et sådan sted. Flere af stederne ser ud til at have et godt ry…..så derfor:

Dig med brugshund. Hvad tænker du om det? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stueopdræt eller ej…? Brugshundeejer, hvad tænker du?
  • #1   31. mar 2022 Jeg har bestilt hvalp fra et sted, hvor de voksne hunde står i stald/løbegård, men hvor tæve og hvalpe bor inde. Hvalpene bliver dog præsenteret for stald og løbegård fra 4 ugers alderen.

    Jeg har ikke så meget som overvejet at vælge dem fra af den grund. Jeg har set hvordan deres tidligere kuld har udviklet sig, og elsker at deres hunde er robuste af både temperament og sundhed. Nå ja, og så har jeg set hvor meget sådan et kuld schæferhvalpe kan hærge når de runder 6 uger, og for at være ærlig, ville jeg være træt af at have sådan en flok psykopater med skarpe tænder i huset smiley


  • #2   31. mar 2022 Jeg har ikke noget problem med at hundene ind i mellem er i en løbegård, men jeg tror ikke at jeg ville købe hvalp et sted hvor hvalpene ikke opholder sig indendørs i hvertfald en del af tiden.



  • #3   31. mar 2022 Min Penny er ikke vokset op i opdrætters hus. Hun er født derinden, men flyttet ud i 'hvalpehuset' da hun var 3 uger. Opdrætter slæbte heller ikke hvalpene med ud og se den store verden udenfor. Det har INGEN problemer givet. Penny følger bare med og stoler på at alt er godt. Turen hjem var lang (hun er fra Tyskland) og krævede mange stop på rastepladser. Penny var totalt uimponeret af lastbiler, biler, andre hunde, larm og støj. Clinton kommer fra en opdrætter, hvor tæve og hvalpe bor inde hos opdrætter. De andre bor i 'hundestald' med løbegårde. Min Stormy boede hos opdrætter til han var 3. Dvs. i hundegård. Da vi fik ham hjem opførte han sig somom han altid havde boet inde og han var en totalt nem og ukompliceret hund.
    Jeg ville med andre ord ikke være nervøs for at hundene ikke lever hele deres liv inde i 'køkkenet'. Selvfølgelig forudsat at man ellers har en god mavefornemmelse med opdrætter og stedet smiley


  • #4   31. mar 2022 Generel er der ikke forskel på "stueopdræt" og kennel opdræt.
    Ordet "stueopdræt" er opfundet som et smart salgstrick, da der ikke er så mange der ved, at, mange kennelopdrættere er det samme som stueopdræt, de har deres hvalpe inde i huset. Eneste forskel er, at de har et kennelnavn, som dem der annoncerer med "stueopdræt" jo også kan have.
    Endvidere er jeg enig med de andre, der hellere ikke har noget imod at få hvalp fra et sted, hvor de vokser op i stald.
    Hvis hvalpene har psykisk sunde forældre og kommer i hænder hver dag betyder det ikke at hvalpene ikke er ok, selv om de hellere ikke har været ude og se den store verden.
    Jeg har haft et par Malinois der var født og opvokset i stald uden at de har været ude i verdenen, og det var kanon gode hunde.


  • #5   31. mar 2022 Nones kommer fra en opdrætter, der har hundene i hundegård i Laden. Hundene havde det godt, og forældrene var glade og gode hunde.
    Hundene var velstimuleret og blev brugt hverdag.



  • Canis-ven
    Canis-ven Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 10 Emner: 6 Svar: 22
    #6   31. mar 2022 Tak for jeres kommentarer. Der gør mig rigtig glad …og giver mig mod til at kigge på opdrættere, der også har hundene andre steder …end lige i køkkenet.

    Jeg selv, ville faktisk have svært ved at forestille mig 8 schæferhvalpe eller aussiehvalpe på 6-7 uger i vores køkken og stue hele tiden smiley smiley .


  • #7   31. mar 2022 Hahaha ja det er da derfor vi opdrættere har så slidte hjem...

  • #8   1. apr 2022 I Perles kuld var der 8 hvalpe. Opdrætter havde sine hunde inde i huset. Dvs. der var tæven med hvalpe OG 3 andre voksne Dobermanns -sikke en fest smiley Hvalpene boede i køkken og stue. Som iflg opdrætter skulle have den helt store tur inkl nye møbler og nyt gulv, når hvalpene var flyttet hjemmefra smiley

  • #9   1. apr 2022 Ved en race som BC’en vil jeg gå efter “køkkenopdræt” de skal selvfølgelig være lidt ude dagligt i løbegård så de får brændt energi af. Men de skal også helst vænnes til alle hverdagslydene.

  • #10   1. apr 2022 Jeg ville aldrig forvente at en malinois opdrætter havde sine kuld liggende indendørs efter 3-4 ugers alderen.
    En af mine maller er fra et kuld på 13 og det er jo fuldstændigt urealistisk at forestille sig, at 13 7 ugers hvalpe skulle bo i et hus ??
    I så fald ville man jo være nødt til at afskærme dem for at skåne hus og hvalpe - og i så tilfælde ville jeg foretrække, at min hvalp var i en udendørs hundegård.

    Min kærestes nyeste malle er fra en kennel i Tyskland, hvor hvalpe og mor gik sammen med de andre hunde i hustanden - og det fra et ret tidligt tidspunkt faktisk.
    De løb sådan frit ude og inde og var kun ind imellem lukket i hundegård - om natten f.eks.
    Cliff har fra day one været enormt miljøstærk, har et fint forhold til fremmede mennesker, har en god portion gå-på-mod og er lige som en hvalp skal være.

    Men .. det var Flax også .. og Flax var fra en tjekkisk kennel og havde ALDRIG været inde i et hus før jeg købte ham - som 7 ugers iøvrigt, for det gjorde man åbenbart dengang - og tog ham hjem.

    Det hele er i generne - men det giver imo god mening at, en mentalt svagere race skal have lidt mere starthjælp - med racer som malle og schæferhund ville jeg aldrig forvente at det skulle være nødvendigt.


  • Canis-ven
    Canis-ven Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 10 Emner: 6 Svar: 22
    #11   1. apr 2022 AG: Ok, ja og igen handler det selvfølgelig om, hvordan de så er hhv. ude og inde.

    Martine: smiley Åh en malle….jamen hvorfor ikke en race til os? den er jo eminent til tricks, lydighed og er vogtende….så kunne både manden og jeg få indfriet vores ønsker smiley
    Jeg bilder mig ind, at mallen er den ultimative udfordring. Jeg vil også have en malle i mit næste liv! smiley
    …og nej, jeg vil ikke have et kuld malinois-hvalpe i mit køkken på 7 uger smiley


  • #12   1. apr 2022 "Det hele er i generne" - præcis smiley Og netop ved de traditionelle brugshunderacer er 'mental robusthed' jo altså noget der - som regel smiley - avles efter.
    Det bør i - min bog - egentlig kun være nødvendigt at opdrætter præger hvalpen godt og grundigt på mennesker og behandler den på en måde så den har fuld tillid til mennesker.
    Desværre er det i rigtig mange racer åbenbart normen, at opdrætter er nødt til sætte ind med en masse tilvænning til alt muligt underligt. Og er åbenbart også inden for normen at køber efter hjembringelse af hvalpen skal lægge et stort stykke arbejde i at 'miljøtræne' den for at den kommer til at fungere og ikke skvatter sammen hvis en bildør smækker bag den, en anden hund råber bøh og laver udfald eller den møder en stor mand med solbriller, der truer den. Jeg vil kalde det mangler i avlsmaterialet. I min verden er det noget en hund let skal kunne ryste af sig og komme videre. Men der avles uden blusel på dårlige afreaktioner og usikkerhed i rigtig rigtig mange racer.


  • #13   1. apr 2022 Ganske almindelig socialisering og miljøtræning er vel helt normalt at lave med hvalpen.
    Må indrømme at jeg har mødt ret mange schæfere der virker til at mangle god socialisering/miljøtræning.
    Helt enig i at der avles på for meget skrammel i næsten alle racer


  • #14   1. apr 2022 Det hvor vi hentede Balder, da havde de en stor hvalpegård i et rum i huset, hvorfra havde adgang til en træterrasse, der kunne lukkes af, og åbnede de, kunne hvalpene gå ned af to trin ned på græsplænen.

    De var ikke i den del af huset, hvor de havde deres møbler. Det kostede os en stol og tandmærker på et sofabord, inden han havde lært at lade møbler være, han havde aldrig haft adgang til møbler før. smiley


  • #15   1. apr 2022 Jeg har haft både hvalpe, der er vokset op i huset og hvalpe der er vokset op i en stald. Det vigtigste har været, at de har været i menneskehænder. Nogle har gjort mere ud af, at vænne hundene til dagligdags lyde, har vænnet hvalpene til at køre bil m.m. Alle mine hvalpe har haft masser af mod på livet. Så måske er det ikke det vigtigste, at socialiser. Men mere, at avle på mental robuste hunde.
    Jeg husker godt, da hvalpe skulle socialiseres til folk med barnevogne, folk med briller eller hat, om det var gule, sorte eller h ide mennesker, ja der var faktisk ikke det, som hvalpen ikke skulle møde og det skulle ske inden hvalpen var 12 uger, så hvalpekøberer, havde virkelig travl. 4 uger til at vænne sin hvalp til alt, er en umulighed. Jeg har selv været på holdet. Men også været en af dem, der gav hurtig op.


  • #16   1. apr 2022 Jeg tænker, som andre i tråden, at det vigtigste er at man har fokus på mental robusthed i avlen, så tror jeg ikke at man behøvede tænke så meget i hvad hvalpen havde vænnet sig til og afprøvet. Lidt ligesom med sundhed, hvis fokus var på sunde hunde behøvede man ikke skåne hvalpe, alt med sund fornuft selvfølgelig.




Kommentér på:
Stueopdræt eller ej…? Brugshundeejer, hvad tænker du?

Annonce