{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
453 visninger | Oprettet:

Muligt abnormt korsben - erfaringer {{forumTopicSubject}}

Halløj!

Er der nogen herinde, der har erfaringer med et korsben, der tilsyneladende ikke er fusioneret korrekt?

Der er taget røntgen af hofterne grundet bevægelsesproblemer, hvor der var en lille smule løshed i hofterne, men umiddelbart ikke noget, der bekymrede dyrlægen en masse. Som bifund så det til gengæld ud til, at der kunne være en form for kløft i korsbenet, altså som en delvis "ryghvirvel", der ikke er vokset korrekt sammen i fosterstadiet.

Vi var i forvejen sendt hjem med knap to ugers Loxicom-behandling for at se, om det ville ændre noget op til røntgenbilledet, og det gjorde ingen forskel. Efter røntgenbilledet d. 20. maj blev vi sendt hjem med Pregabalin oveni Loxicom for at se, om der var noget nervepåvirkning, men det har heller ikke haft voldsom stor effekt. Nu kører vi så Panodil oveni, men det har heller ikke givet nogen bedring hos hende. Hun er jo så smertedækket nu, så hun får ikke ondt på gåture og ved aktivitet, men hun er stadig ikke særligt mobil bagtil, hvilket jo giver mening, fordi korsbenet potentielt er ustabilt.

Dyrlægen har bedt os fortsætte en uges tid mere med alle tre præparatee for at være sikker på, at vi ser behandlingens fulde potentiale, inden vi ændrer kurs, men som han så også siger, så er næste skridt MR og evt. operation, og han lyder ikke ret hooked på idéen, fordi det åbenbart er vanskeligt uden garanti for gode resultater, hvis det viser sig, at det er den kløft i korsbenet, der driller.

Er der nogen herinde, der har oplevet en lignende problemstilling med korsbenet? Operation? Kiropraktor? smiley


Kommentarer på:  Muligt abnormt korsben - erfaringer
 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 550 Svar: 25.558
  #1   2. jun Det kan gerne være, at jeg er lidt langsom i hovedet - men hvordan kan en tredobbelt smertedækning kaldes "behandling"? Hvad forventer dyrlægen kan ændre sig ved, at hunden smertedækkes - altså andet end, at den måske ikke viser tegn på smerte?

 • #2   2. jun Isabelle: Jeg tænker, at det er for at finde ud af, hvad der er almindelige smerter, hvad der er neurogent, og hvad der er ustabilitet. Han er dygtig ortopædkirurg, så satser på, at han ved, hvad han laver smiley

 • #3   2. jun Jeg troede ikke hunde måtte få Panodil ???

 • #4   2. jun Hunde må gerne få Panodil, så længe dosis er lav nok. Vi giver Panodil Junior. Jeg studsede også selv over det, første gang vi oplevede det blev ordineret for noget andet smiley

 • #5   2. jun Nu er min anatomi på hunde ikke det bedste, dog har jeg en hund med en del knogle deform, slidgigt og smerter. Her hjalp loxicom ikke dyt, men previcox og så apuqel (mod hans allergi, som minder om
  Binyrebakhormon) han har ikke bevæget hans hale siden han var 1 år, hvor han slog den. Det gør han nu og mere mobil i min verden.

  Dog kan ingen dyrlæger sige hvorfor disse to ting som combi giver den effekt.
  Han er også tjekket i hovede og røv.

  Håber i finder løsningen til din smiley


 • #6   2. jun Jeg ved ikke noget om deforme korsben, desværre. Men jeg har haft en hund som var i smertebehandling i mange år.

  For det første skal du være OBS på at pregabalin kan sløve temmelig meget. Jeg opdagede først hvor meget det sløvede, da hun blev taget af det, og det var en kæmpe forskel. Så stor, at jeg aldrig ville have hende på det igen - det var simpelthen ikke et liv at være SÅ dopet.

  Det der virkede på Bella, var rimadyl, panodil og tramadol. De sidste 2 fik hun 2 gange om dagen. Fortamol er også en mulighed, hvis den dosis panodil der er i, kan afstemmes med hundes vægt, men hvis du er på panodil junior, lyder det som en ret lille hund.

  Tilskud kan måske også hjælpe, forudsat at smerterne er slid og gigt, og ikke stammer fra selve knoglen.

  Isabelle, det er ikke usædvanligt at hunde får lidelser, som ikke kan behandles med andet end smertelindring. Nej, det reparerer ikke noget, men det kan give hunden livskvaliteten tilbage, og lade den få et relativt normalt liv, på trods af skavanker. Muligvis kan det sidestilles med palliativ behandling, som vi jo også kalder behandling, selvom det ikke behandler årsagen.


 • Isabelle
  Isabelle Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 13 Følgere: 284 Hunde: 4 Emner: 550 Svar: 25.558
  #7   2. jun Det er jeg helt med på, Anne - og har jo smertedækket to gamle hunde med spondylose og lidt gigt.
  Måske misforstod jeg ordet "behandling" - opfattede det som, at smertemedicinen skulle ændre på noget.


 • #8   2. jun Tusind tak for svar smiley

  Det kan godt tænkes, at behandling er et forkert ord. Det ved jeg ikke. Måske er det, måske er det ikke, eftersom vi slet ikke ved, hvad fremtiden bringer, og om vi kommer til at køre videre med en form for medicin, eller om der skal mere drastiske metoder i brug smiley

  Vi var advarede om den sløvende effekt ved Pregabalin på forhånd, så synes, jeg har forsøgt at være ekstra opmærksom på lige præcis det, men jeg har ikke rigtig bemærket nogen ændring lige der. Selvfølgelig har hun heller ikke fået behandlingen så længe. Men der er selvfølgelig en risiko for, at jeg bliver overrasket, når hun stopper smiley

  Lille er hun egentlig ikke, 15 kg, og der går en hel del Junior til, men det er fordi hun skal have en tåbelig mængde mg, som tabletterne ikke rigtig kan deles i, så det var nemmere at dosere med sprøjten.

  Han nævnte et eller andet præparat, som man indtil for nylig kun har behandlet en særlig type smerter med, men som man nu var begyndt at bruge mere bredt, men jeg kan simpelthen ikke huske, hvad det hed, og synes ikke, at det var nogen at præparaterne, som er nævnt her.

  Hun har fået ledunderstøttende tørfoder den sidste måneds tid, bare for en sikkerheds skyld, men tænker nok, vi måske skal lede efter noget mere direkte tilskud. Synes bare, det er en regulær jungle med 100-vis af præparater.

  Hun er kun tre, så det er dæleme lidt op ad bakke, men hun er simpelthen så glad og velfungerende en hund på alle parametre, så vi vil gå langt. Det er jo heldigvis ikke sådan, at hun er hæmmet eller noget i dagligdagen som sådan.


 • #9   2. jun Altså... min første tanke var, at hvis smertedækning ikke giver mere bevægelighed, så er det måske ikke helt skudt ved siden af, at man tænker, at der skal noget andet til. Herunder operation.

  Min den gamle (Mille) fik konstateret spondulose som 2 årig, og hendes ryg var helt "vokset sammen" cirka 2 år efter. Ja, hun var ikke det smidigste - slet ikke til sidst -, men hun opførte sig ikke som en med smerter og en sammenvokset ryg smiley


 • #10   2. jun Myrna har også spondylose, men den er helt stiv nu, så hun har heller ingen smerter overhovedet. Er meget frisk og aktiv for sin alder, og jeg regner med, at hun kan holde mange år endnu, ryggen til trods smiley

  Jeg ved ikke, om det er ønsketænkning, men jeg går jo i mit stille sind og håber på at, at hvis medicin ikke virker, og en operation heller ikke er sagen, at sådan et korsben så også kan danne knoglebroer og blive stift med tiden. Uanset hvad var det en meget uventet "diagnose" at få, og det virker ikke som om, der er ret meget info at finde på nettet om fænomenet, hvilket er ret irriterende, når man gerne vil læse op på det smiley


 • #11   2. jun Altså hvis medicinen ikke "virker". Den udtalelse har jeg lidt svært ved at forstå, da det jo er smertestillende, og derfor burde smertedække hunden. Min hvis du med "ikke virker" mener, at hunden ikke bliver lidt mere smidig, så er jeg med igen. Men jeg må også sige, at et deformt korsben ikke ligefrem er en lille ting.

  Jeg håber for jer, at der pludselig sker et mirakel og den bliver mere smidig igen (bare lidt) eller at operationen virker smiley


 • #12   2. jun Med "virker" mener jeg på hendes begrænsninger i bagpartiet, ikke på smerter smiley smerter virker de naturligvis på, men jeg havde håbet på også at se effekt på resten, og den er desværre udeblevet indtil videre, hvilket jo tyder på, at det i hvert fald ikke er smerter, der begrænser hende, som det er nu

 • #13   2. jun Okay så er jeg med igen. Krydser fingre for jer smiley

 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 10 Svar: 132
  #14   3. jun Den nye medicin dyrlægen omtalte, kunne måske være Librela ?

  Har ingen erfaring med revne i knogle, men tænker at i et så bevægeligt led som korsben, er der ingen "ro" Når hunden er i bevægelse.

  Et skud i tågen på hvem, der måske kunne gøre dig klogere på korsbenet er en der har specialiseret sig i heste. Jeg vil gerne give dig navnet, men det bliver i en pb, da vedkommende ikke gør sig i hunde normalt.


 • #15   3. jun CM det er 100 % Librela! Kan genkende det, nu hvor jeg ser det! smiley

  Du må meget gerne sende navnet i PB. Lige nu vil jeg gerne bare have al den info, jeg kan opstøve, netop fordi det er så svært at finde noget som helst om emnet, når man søger på nettet. Jeg kan finde ganske lidt om noget, der hedder Lumbosacral transitional vertebra (LTV), som lugter lidt af det, men det er ikke meget, jeg får ud af det, som jeg kan bruge til noget. Der er ikke meget viden om det


Kommentér på:
Muligt abnormt korsben - erfaringer

x