{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
748 visninger | Oprettet:

Psykisk servicedyr? {{forumTopicSubject}}

Er der nogen herinde der har styr på service dyr? Jeg ønsker at ansøge om at min kanin kan blive mit psykiske støttedyr.

Der står i paragraf 10, ingen husdyr, samt i paragraf 12, ingen hold af husdyr og kæledyr.
Men, han har boet her i over 2 år nu, hvor det først er nu her han påpeger at han bor her. Dette sker pga min nabos lortehund, som hun tydeligvis ikke bare passer. Tror han arbejder på at få hende ud.

Nå, men, jeg har bl.a en psykisk diagnose, og har stor glæde af at have kaninen omkring mig, derfor vil jeg kæmpe for at han kan blive et servicedyr. Min læge kan også se hvor godt det er for mig med kanin, har en bostøtte, der sikkert også gerne skriver et par bevingede ord.

Men hvordan gør jeg? Hvor henvender jeg mig?
Jeg kan kun finde om servicehunde, men jeg er i diaglog med en, hvis kæreste har asbergers, og derfor er kaninerne anførte som terapidyr for ham.


Kommentarer på:  Psykisk servicedyr?
 • #1   22. jul Du mener et "emotinal support animal". Ikke et psykisk servicedyr. Der er ikke noget der hedder et psykisk servicedyr. Du blander det vidst sammen med Psykiatrisk servicehund her smiley

  Desuden tror jeg ikke, at det er noget vi gør os i, i Danmark. Derudover... det er MEGET sjældent, at man ikke må have dyr som kanin, marsvin, fugl og fisk i en lejlighed, da det jo er dyr, som er i bur. Så monstro du ikke skal vende det med udlejer?

  Derudover synes jeg, at det er lodret forkert, at ville have sit dyr som støttedyr, bare for at kunne beholde det i lejligheden. Det hører ingen steder hjemme, hvis du spørger mig smiley


 • #2   22. jul Salla, prøv at læse denne tråd.
  Som jeg læser det, kræver det bare en lægeerklæring smiley

  Ups, kunne ikke sætte linket ind, prøver lige igen.


 • #3   22. jul Der står ingen kæledyr i kontrakten, ergo heller ikke dyr i bur.
  Han bor ude i haven.

  Jeg har brug for at have Sammi, som at du har brug for hektor


 • #4   22. jul Prøv at google:
  Stegemueller.dk servicekat


 • #5   22. jul *Hector.

  Men hvis et almindeligt dyr, som ikke er "trænet" opfylder dine behov for støtte, så kan du altså ikke få det som emotional support animal eller få en servicehund. Det fik jeg at vide af kommunen smiley

  En lægeerklæring er ikke nok, hvis kommunen skal dække udgifterne smiley


 • #6   22. jul Så Hector smiley men der er ikke tale om at de skal dække udgifter til sammi?
  Venter på svar, fra ham som har asbergers, og deraf gavn af at have kaniner omkring sig


 • #7   22. jul Salla har ikke nævnt udgifter, Hippie.

 • #9   22. jul Dette står på nettet

  hund og kat. Eftersom flere danskere er begyndt at holde fugle, fisk, kaniner og andre smådyr, så er der opstået en tvivl i praksis om hvordan disse skal defineres. Udgangspunktet må være, at disse kategoriseres som ”smådyr” og dermed ikke underlagt ”husdyr”.


 • #10   22. jul Isabelle: Må indrømme, at jeg ikke ved det store om emotional support animals, så gik faktisk ud fra, at der gjalt det samme "spilleregler", som for en servicehund. Men har googlet lidt, og kan se, at det gør der så ikke.

  Salla: Prøv at google emotional support animal smiley

  Kommunen mente nemlig, at jeg bare kunne købe en almindelig familiehund, og så kunne den det, som jeg skulle bruge den til. Hvilket så ikke var korrekt. Det sagde både min psykiater og min læge.

  Så jeg måtte selv snakke med en forening, som omgående godkendte mig, for selvfølgelig have jeg ret til en servicehund. Og så måtte man jo punge ud.


 • #11   22. jul Her hos os må vi holde 2 stk husdyr / kæledyr.

  Flere personer har flere kaniner 4-8 stk .
  Da kaniner ikke går under betegnelsen husdyr / kæledyr ... Men Smådyr ... må de gerne have så mange de vil ...

  Det har en advokat i boligselskabet undersøgt


 • #12   22. jul Salla, som andre påpeger, så selv om der står husdyr, så må man godt have burdyr som fugle, hamster, kaniner mm.

  Jeg vil endda mene, at du endda må have en servicehund selv om der er forbud mod husdyr.

  I det boligkvarter ikke ret langt fra mig er der en yngre mand som har servicehund selv om det ikke er tilladt med husdyr.


 • #13   22. jul Jeg tænker, at hvis der ikke står specifikt, at man ikke må holde pelsdyr a la kanin, marsvin ol. kan det næppe være forbudt at have din kanin, Salla.

 • #14   22. jul Anni: Der har du ret. Man må ikke afvise en kommende lejer pga. servicehund, da det er et "kropsbårent" hjælpemiddel på lige fod med en førerhund, blindestok, kørestol mv. smiley

  Salla: Kaniner er jo ikke husdyr smiley
  De er under betegnelsen smådyr, som flere også siger.


 • #15   22. jul Men hører han ikke under kæledyr? Også selvom han faktisk ikke er særlig kælen smiley
  Vi havde en plan om at hvis nogen spørger, så er han en futtelut. Der står ikke noget om hold af futtelut i kontrakten, og da udlejer næppe har set en futtelut før, ved udlejer ikke hvordan den ser ud smiley


 • #16   22. jul Salla: Nope. Han er et smådyr, ikke et husdyr/kæledyr smiley
  Og jeg går da stærkt ud fra, at det eneste udlejer ikke vil have er katte og hunde. Kaniner sviner trods alt ikke meget, eller slider synderligt på gulvene. Især hvis de holdes udenfor smiley


 • #17   22. jul Salla, kaniner er ikke husdyr.
  Det er som Hippie skriver.
  Du kan endda anskaffe dig en servicehund hvis du kan blive godkendt til sådan en.


 • #18   22. jul Når der netop ikke bare står "husdyr", men også "kæledyr" i kontrakten, kan jeg nu godt være i tvivl, om man må have kanin. Typisk står der blot "ingen husdyr", og så vil små burdyr normalt være undtaget.

  Nå, men helt ærligt, den slags burde man altså tjekke op på, før man anskaffer sig dyret, og selvom jeg selvfølgelig håber på, at kaniner er ikke tæller med , så Sammi er helt lovlig, så håber jeg altså ikke at "titlen" service-støttedyr uddeles så lemfældigt, som "nå, jeg måtte ikke gave x dyr i min lejlighed, det har jeg alligevel, så nu er den støttedyr".


 • #19   22. jul Michelle: Præcis min tanke. Synes det er lidt en dårlig undskyldning for at kalde det et support dyr. Bare fordi man ikke må have den i lejligheden som almindelig kælekanin smiley

 • #20   22. jul Som jeg har forstået det, så bor kaninen udenfor, og jeg forstår derfor ikke, at der igen og igen tales om kaniner i lejlighed.

  Som jeg læser det, er problemet opstået fordi en anden lejer har en hund (som ikke må være i lejligheden). Det lader til, at der nu skal "ryddes op" i "ulovlige" dyr.

  Salla, har du fået besked om, at kaninen ikke må bo udenfor fremover? Eller forventer du, at der vil ske?

  Rettelse: når jeg læser dit indlæg igen, ser det ud som om du har fået besked om, at kaninen ikke må være der.

  Men der er vel stadig forskel på at have en kanin udenfor og at have en hund i lejligheden.


 • #21   22. jul Jeg ved ikke om den kan gå ind under psykiatrisk servicehund, mener der er en kat der går ind under det..

  Men den kat er med rundt lige som en hund ville være


 • #22   22. jul Frk Jensen: Det er så ikke heeelt rigtigt. En kat kan ikke være en psykiatrisk servicekat. Nej det er en emotional support cat.
  En kat kan nemlig ikke trænes ligesom en hund og kan meget sjældent tages med steder udenfor hjemmet, uden det har som konsekvens at katten bliver stresset eller bange.


 • #23   22. jul Nu hvor der er så forskellige holdninger til hvad der kan lade sig gøre/ikke kan lade sig gøre osv osv, så ville jeg ganske enkelt spørge din bostøtte om vedkommende ikke kunne hjælpe med at undersøge det for dig. Han/hun har måske nogle andre kontakter eller erfaring fra andre i lignende situationer.

  Fordi, så vidt jeg forstår det, så handler det i sidste ende ikke om hvorvidt du må have den i lejligheden eller ej, men at du har brug for dyret som støtte/servicedyr. Og du reelt har haft det behov i al tiden.
  Ikke fordi det ikke kan hjælpe at høre hvad andre har gjort, men du skal have reglerne for dig, i din kommune, i din situation. Så der er mit bud at du alligevel skal helt ned med fingrene i det, i stedet for andenhåndsberetninger fra andre med kaniner eller hunde. Som Michelle siger er det vel - forhåbentlig - ikke så let som bare at gå ind og registrere et eller andet på nettet.
  Held og lykke med søgningen smiley


 • #24   22. jul Hippie - Nu er vi altså i Danmark, så derfor det danske navn..

  Og jo nogen katte kan godt trænes til ikke at være nervøse i ukendte omgivelser..

  Nogle katte er bare naturligt nysgerrig på verden..

  Min kat kan jeg fx gå tur med som en hund, også i ukendte områder..

  Han har lært sig selv at apportere, og jeg har lært ham hi-5, sit og dut (på finger eller target stick)

  Så jo det kan de godt, og jeg ved der findes (eller hvertfald har været) min. 1 kat der fungerede som en psykiatrisk servicekat..


 • #25   22. jul Emotionelt støtte hund er ikke det samme som Psykiatrisk Servicehund frk Jensen smiley

 • #26   22. jul Hippie - Jeg skriver psykistrisk servicehund ikke støttehund..

  Den der havde katten havde katten servicehunde-vest på, og den var med i supermarkeder osv, præsis som en psykiatrisk servicehund ville..

  jeg skriver med vilje psykriatrisk foran.

  https://trinitas-st.dk/psykiatrisk-servicehund/

  En støttehund må så vidt jeg ved ikke komme i butikker


 • #27   22. jul Frk Jensen: Jeg HAR SELV en Psykiatrien servicehund. Jeg kender godt forskellen smiley

 • #28   22. jul Og jeg tror simpelthen ikke på, at det er lovligt at træne en kat som Servicehund og så burge en servicehunde vest til den smiley

 • #29   22. jul Jamen tillykke med det.. Så burde du også vide at jeg ikke taler om et støttedyr ??

 • #30   22. jul Hippie - Hvorfor skulle det ikke være lovligt?

 • #31   22. jul Fordi vesten er for ServiceHUNDE ikke til en eller anden som har trænet sin kat til noget sf det samme. Det ville i hvert fald ikke gå i min forening smiley

 • #32   22. jul Frk Jensen: Jeg troede DU blandede det sammen smiley

 • #33   22. jul Hippie - Den havde fået vesten fra en forening.


  og nej jeg blandede det ikke sammen..


 • #34   22. jul Frk Jensen: Den forening burde have frataget retten til at træne servicehunde henne så. At træne en hund er ikke det samme som at træne en kat.

  Jeg indrømmer min fejl her, så tag imod undskyldningen eller luk skuffen smiley


 • #35   22. jul Hippie - Hvorfor mener du det er anderledes at træne katte?

  Klikkertræning er ikke kun forbeholdt hunde smiley


 • #36   22. jul Frk Jensen: Fordi jeg har erfaring med at træne katte OG hunde. Og klikkertræning er ikke noget der bruges normalt, når man træner servicehunde.

 • #37   22. jul Der er flere forskellige servicehundeforeninger, og selvom din nok er den største på landsplan, Hippie (og mest brugt af kommunerne), så tror jeg egentlig der kan være ret meget forskel på de mindre - både hvad angår regler, tilgang, træning osv.

  Men der er ikke nogen officiel eller offentligt anerkendt forening, sådan ala FCI/DKK proportioner, og psykiatrisk servicehund er derfor heller ikke en beskyttet titel om man vil.
  Det lyder underligt, men jeg tror gerne på at der et eller andet sted er trænet en kat, i en eller anden privat forening.. netop fordi at det ikke forholder sig sådan, at der er en offentlig forening som uddanner hundene, og så kan man bare tage den med allevegne, fordi den har en beskyttet titel som kun de må bruge. Det er også derfor der er mange brugere som kommer i klemme, når de bliver afvist i butikker, fordi det er svært at gøre indsigelser.

  Bare lige en lille off-topic smiley


 • #38   22. jul Hippie - Det kommer helt an på hvad den skal kunne smiley

  Men katte er lige så nemme at træne som hunde, når man har fundet den rette motivation..

  Jeg har hvertfald altid trænet hunde og katte på samme måde..

  mest ros, og et ah ah som nej og så også klikkertræning.


 • #39   22. jul Fünke: Den mest bruge er Servicehundeforeningen, og det er BESTEMT ikke min forening. Den er ikke særlig brugt af kommunen u hvert fald. Min forening smiley

 • #40   22. jul Lise-Lotte - om den bor i haven eller inde er lidt ligemeget. Der er tale om en lejebolig, og haven er selvsagt også lejet (eller evt fælles, men sådan lyder det ikke). Må jeg ikke have hund i min lejebolig, så gives der nok ikke grønt lys, hvis blot jeg bygger en hundegård og gar den ude. Det samme gælder normalt andre dyr - enten må man holde det dyr, eller også må man ikke uanset om der er have eller ej.

  Hippie - der er muligt DU ikke kan forestille dig en kat, der kan alt det, dit servicedyr kan, men dels er det jo slet ikke sikkert den slal kunne det samme (forskellige brugere har jo forskellige behov) og dels så ER der faktisk en del der træner katte helt som der trænes hunde, slæber dem med ud i verden i snor osv.

  Nå, men hvis kaninen ikke må være i boligen, så tror jeg desværre ikke, det nytter at den klassificeres som støttedyr. Hvad jeg har kunnet søge mig frem til, så har f.eks. en social støttehund ingen særlige rettigheder ift hvor de må være, så det har en kanin nok heller ikke.
  Jeg kan ikke finde noget som helst om følelsesmæssige/psykiske støttedyr (i Danmark) - er der overhovedet sådan nogen (altså officielt) eller er vi så ovre i psykiatriske servicehunde, som jo er lidt noget andet


 • #41   22. jul Michelle: Det var så overhoved ikke det jeg sagde. Og han er ikke et servicedyr, for det findes der ikke. Der findes KUN servicehunde, og det er det der er. Alt andet er støttedyr smiley

Kommentér på:
Psykisk servicedyr?

x